Södergren höll farten uppe i klättringen

Jag vet, det är Kallas dag idag, och det smittar av sig även på min blogg. Precis efter herrarnas målgång var jag tvungen att sticka hemifrån så det blev ingen rapport från herrtävlingen, men jag måste ändå säga att Anders Södergren visade idag att han är riktigt bra i fri stil när det är tuffa banor. Jag led så himla mycket med honom i går då han fick åka runt på ett ett par skitskidor och se sekunderna, ja minuterna rusa iväg framför ögonen. Han som fram tills den dagen hade en viss pallkänning. Även om den var lite långt borta var den inte omöjlig!

Well well, nu var den skadan skedd och jag antar att det inte var med största motivation han gav sig ut i spåret i morse som 22:a man. Men samtidigt tror jag att han kanske ville visa skidvärlden att han kan bättre än att vara 22:a bäste allround-skidåkaren i världen. Och det gjorde han, för redan efter några kilometers åkning visade det sig att han hade en av de bästa tiderna av alla. Sedan började klättringen som även bestod av klättringar i resultaten. Han passerade åkarna framför sig en efter tills kroppen började klaga lite och han fick lugna ner sig och tyvärr se några, som han passerat tidigare, köra om honom innan han gick i mål på en 16:e plats.

Mats Larsson, som kanske inte diggar fri stil lika mycket som klassiskt, han tappade tyvärr två placeringar i dag och slutade touren som 29:a.

Marcus Hellner däremot, han visade att han verkligen diggar fri stil. Gick ut som 41:a och kom i mål som 36:a med 14:e bästa tid idag.

Daniel Rickardsson hade en riktigt tung dag idag. Han tappade 7 placeringar och gick i mål som 54:a till slut. Nu får vi se om han får fortsatt förtroende i världscupen framöver. Vad tror ni?

Läs mer: DN