Tänk, Ronny & Ragge gör nytta!

ronnyochragge.jpgJag måste erkänna att under mina yngre tonår diggade jag Ronny och Ragge som fan, men efter att Christer Sandelin började skriva musiken för dem (albumet) blev jag lack. För om man jämför deras singel som dom gjorde först, som är sjukt rolig, med någon annan låtskrivare, blev det istället tuggummi-disco-pop av raggarna och det passade inte alls in tyckte jag, som kan tilläggas var på väg att bli en renodlad indiepopare. Jag svor när radion spelade lilla söta Anna eller vad nu alla låtarna hette. Och jag har alltid tyckt att de där låtarna gjort mer skada än nytta i världen. Tills idag.

För i Aftonbladet berättar Charlotte Kalla att det enda som fick henne att koppla bort hjärnan från skidor skidor skidor var att nynna på töntraggarnas låt ”Köra fort som fan” innan loppen. Hon gjorde det första gången innan sprinten i Asiago, som hon sen vann, så det var bara att nynna vidare inför dagens sista klättring och tja, ni vet ju hur det gick!

Så framöver om någon undrar över min inställning till Ronny och Ragge kommer jag direkt säga: Jag älskar dem!

Etiketter: