25 juli 2007, av Oskar

Dubbla landslag?

Dubbla landslag?

Det verkar luta åt att Sverige får dubbla (herr)landslag snart. Det alternativa landslaget består av gnällspiksbröderna Fredriksson, sprint-comebackaren Lind och nu kanske även gamle trogne Södergren! Den sistnämnda ska bestämma sig senast nästa vecka om han är alternativ eller gamla hederliga Södergren. Kan tänka mig att det inte är hans top-prio just nu eftersom han precis gift sig!

Men håll med om att två landslag känns rätt så grymt!

Det alternativa landslaget vet hur man tränar och kan sina kroppar (förhoppningsvis) och kan optimera järnet med lite härlig glaciär här, lite tunnel där, allt efter eget tycke och smak. Tydligen så har dom även ett (litet) gäng funktionärer som ska vara med också!

Medlemmarna av gamla vanliga landslaget får mer utrymme samtidigt som att Stattin kan dra fram med sin järnhand utan tjafs, som han vill, och vilket jag gillar, för då, bara då, kan det komma något gott ur det landslaget (Pichler-style!).

Folk kanske får för sig att landslaget nummer två kommer bli ett slags A-lag och de andra ett B-lag, men om man ser till förra säsongens resultat i världscupen så tycker inte jag det stämmer. En hel del av de andra stack ut minst lika mycket som det alternativa gänget. Plus att det kanske blir extra sparring nu i orginal-laget innan de ska ut och visa gamlingarna i världscupen vilka som är unga och hungrigast!

Det enda negativa jag ser i detta är att just på långdistansdelen så kanske det blir lite tunt i Stattins lag, och faktum är att långdistans tycker jag (fortfarande) är det mäktigaste grenen.

Well, nu får vi alla hoppas att indie-laget får lugn och ro och kan köra på som dom vill och att Stattin och gänget också får lugn och ro och kan boosta laget till max!

Fan vad jag längtar till världscupspremiären…

4 kommentarer till ”Dubbla landslag?”

Ganska skumt det här med 2 landslag? Tror de som är kvar i landslaget kommer att förlora på det. Fredriksson är en som är van att träna fruktansvärt hårt och de andra kan mäta sig med honom. ”Hänger man med Fredriksson ja då är man bra med” Bra för de andra att ha någon att jaga på intervaller o dylikt.
Tycker Bröderna Fredriksson får mkt skit också. Bröderna Gnäll!?? De säger vad de tycker men det får man tydligen inte göra i sverige för då gör amn något fel. Här ska det smygas och gå bakom ryggen på folk hela tiden o pratas en massa skit. Ingen vågar säga nånting i alla fall!

Usch!

Inlagd: 2007-07-28, 16:18
Skriven av: L-O

Well, jag tycker Fredrikssonbröderna är sköna som fan, men dom är ganska gnälliga ändock – det är en del av charmen!

Klart det är konstigt med två landslag, men nu är det bara att försöka göra det bästa utav situationen, och försöka se något positivt av det hela!

Inlagd: 2007-07-28, 17:08
Skriven av: Oskar

Alla som tycker Fredriksson är gnällig, egoistisk e dyl borde läsa boken ”Ur spår!” och jämföra med forna skidkungar… =)

Ger lite andra perspektiv till såna omdömen. Gunde uttalar sig även där (s. 176) om en del andra åkare: ”Det där var Torgny Mogrens problem, att han var på tok för snäll. Han bad ju nästan om ursäkt om han vann. Det gäller Mathias Fredriksson och Andrs Södergren också.”

Inlagd: 2007-09-13, 21:36
Skriven av: Niklas

[…] det. Jag startade ju sidan i juli förra året och då fanns det faktiskt en hel del att skriva om (“utbrytargänget”, Brink blev skidskytt m.m.) så vi hoppas på en händelserik barmarkssäsong. Passa på att kolla […]

Inlagd: 2008-03-19, 10:56
Skriven av: » Påskledigt « Skidpepp

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values