Regler för söndagens nymodigheter

Imorgon är det dags för nya tävlingsformen. Hade det varit för 10 år sedan hade jag gnällt men jag är ju numer en konvertit som tycker längdskidåkningen måste utvecklas för att vara relevant. Därför gillar jag tanken på en mixedstafett, en möjlighet för fler lag att vara med och hugga och så får vi se idel stjärnor. Kul! Hade gärna sett att alla åkt 7,5 km men man kan inte få allt. Det här borde ju passa Calle. Tänk va kul om han får gå upp på pallen på hemmaplan.

Däremot sprintstafetten. Jag fattar inte hur det ska gå till. Klistrar in Jörgens kommentar med reglerna. Man ska alltså lyfta av lag under tiden som loppet pågår. Har jag fattat rätt. I en sprint är det ju rätt vanligt med fotofinish. Hur ska åkarna fatta om de åkt ut? Eller är det rast och vila efter varje omgång när nåt lag ska ut? Måste vara jag som inte fattar upplägget.
Känns som upplagt för fiasko men vi får väl se!

Här är reglerna.

Mixed Relay
Each nation can enter 2 teams.
Each team consists of 2 women and 2 men.
Each athlete will race in free technique in the order: woman / man / man / woman

Mixed Team Sprint
Each nation can enter 2 teams.

Qualification:
Entered athletes will each ski one lap (in interval start). The times of both skiers will be cumulated and the 20 best teams are qualified for the finals. The Team Sprint qualification will not be shown in the FIS Live App.

Finals:
6 laps per athlete and the last 2 teams will be eliminated each 2nd lap.