Tack för uppvisningen!

Vilken dag och vilket lopp. Jonna Sundling skrev in sig som en av de riktigt stora idag. Själv var jag på jobbet och fick smygse finalen på rasten. Trist läge men det man fick uppleva var ju desto roligare.

Rädslan för risiga skidor kunde man tack och lov släppa direkt efter prologen. Sundlings kross redan där vittnade väl om hur det skulle gå senare.

Kvarten såg jag lite grann av, semin inte alls men i finalen var det ju inget snack om vem som var starkast. Jonna var mer överlägsen än Kläbo, vem hade kunnat tro det innan.

På många sätt liknade dagens lopp det hon gjorde i Oberstdorf. Total kontroll, total utklassning. Det ska nog mycket till om det inte blir dubbla guld för Jonna den här gången också.

Jonna är ju en sån fantastisk skidåkare på många sätt. Hon är inte lika tuff och självsäker som Frida men tycker inte hon påminner om Kalla heller. Hon känns helt vanlig på nåt sätt. Ödmjuk och tillbakadragen. Så fint att se när såna människor får lyckas. Drottningen av formtoppning måste hon ju också vara. Tänk att hon höll på att vinna i Seefeld också. Vilken mästerskapsåkare alltså. Otroligt.

Maja ska också ha allt beröm idag. Hon slet mer än jag sett nån slita på länge. Känns som att hon har den där Hellnerska förmågan att ta ut sig. Ett välförtjänt silver på en otroligt tuff bana. Shit vad slut alla var i målet.

Grymt också av Emma Ribom. Strulig säsong men ändå final. Bra jobbat. Tycker även herrarna får med beröm godkänt. Med lite stolpe in hade vi haft nån till i semi.

Jag ställde ju frågan vad som egentligen skulle ha kvalificerat Jonna att vara nära en stafettplats för nån dag sen. Det fick man ju äta upp idag. Med Superform och guldsjälvförtroende så är hon väl mer eller mindre given på första eller sista sträckan.

Tvekar kring stafetten fram och tillbaka. Skulle gärna se Emma åka 10km så vi får se var hon står. Med Kalla vet vi väl ungefär vad vi kan förvänta oss. Med Emma är det mer osäkert. Lär få återkomma till det där framöver.

Men hur kommer sprintstafetten se ut. Det blir inget Dresdenscenario varje fall. Det lär spricka tidigt. Sverige har väl en grym guldchans på damsidan men lite osäkert känns det ändå. Pallar Maja tre sträckor, vette tusan alltså. Men det lär väl iofs inte alla andra göra heller. USA känns ju stekheta med två duktiga sprinters som även har uthålligheten. Men det är ju fel stil för Diggins.

På herrsidan hoppas jag man kör Oskar och Calle. Bästa medaljchansen på herrsidan väl.

Nu ska jag försöka se nån intervju.

Jag saknar förresten SVT. Kan tänka mig att betala 8 tv-licenser om jag får se Pops leda en OS-sändning igen.