Gott nytt år – En homage till Blomman

Sista timmen på 2021 och här är det sjukstuga. Inte en sån där som man hittat på ett antal gånger för att ligga i sängen och se på skidor utan en hederlig gammal förkylning. Det är ju också sista året (förmodligen) som vi fått se Håård och Blomman kommentera den riktiga skidåkningen i SVT.

Satt och slösurfade på Gunde Wassbergs youtubekanal och ramlade in på den gamla skiathlonklassikern från Liberec. Södergren fick äntligen lite betalt för sin dragvilja med hjälp av lite gammeldags flax när Legkov stöp i sista backen.

Har tänkt på det förut när jag sett loppet att Blomman är jävligt rolig på slutet. Han tappar public service-konceptet och blir lite blågul i överkant. Det roligaste är ju när han kommer på sig själv att man som kommentator inte kan jubla över en vurpa.

Bjuder på en liten nyårstranskribering av Blomman och vill passa på att tacka för alla härliga minnen.

Det är alltså sista nedförsbacken och Northug har i vanlig ordning lagt in en rökare och defilerar mot segern. Di Centa är halvstum och Legkov kommer tack lov ner i backen bakom Löken. Så här låter det när ryssen stupar:

AB: JA!! DET ÄR FALL!!!!

(en lite för överlycklig Blomman, ett fall är ju inte så sportsligt att bli överlycklig för om man är expert i DDR-tv)

JH: Så faller Legkov!

AB: Vilken otur för Legkov men perfekt för Södergren

JH: Så faller Legkov.

(Jakob använder sin mest sympatiska stämma och lider med Legkov precis så sportsligt och rättskaffens som man tänker att Håård är)

AB: Otur fan… åhh han är ju stum där

(Håårds medmänskliga stämma väcker nu Blomman ur Södergrenexstasen. ”Fan” syftar ju såklart inte på att Legkov föll utan på att han kommer på att han glatt skrek JA FALL! Blomman är ju en fin människa och han skäms redan för att han hurrat åt Legkovs brysselsteg i backen. Underbart tycker jag. ”Han är ju stum där” borde bli en klassisk sägning när man gjort nåt dumt.

Sen vinner Northug och Södergren får gå upp på pallen med Di Centa. Känns rätt skönt att det var just Legkov som föll.

Kanske bara är som tycker det är kul efter två glas vin men spola fram till 1 timme och 25 minuter ungefär och bedöm själv.