Tour de Ski – Etapp 3

Det känns som om den här säsongen bara består av individuella lopp och så också idag. Samma visa som senast med i den fria stilen. Dyvik har åkt hem för att ladda mot OS annars är det nog fullt lag, inte sett något annat.

Rättelse: En timme senare ser jag alltså att det är masstart idag. 2020 blev lite bättre precis i slutminuten. KUL. Svårt att hitta info om touren alltså. Försöker hitta en sammanställning över sammandraget men FIS hemsida är ju helt hopplös. Kul för loppet men det blir ju svårare att skala ner Diggins när hon har rygg i fri stil. Lär nog inte gå.

Herrsidan orkar jag inte ens fundera på. Tror det finns risk att det blir ännu värre idag än senast.

På damsidan så gäller det framförallt för Ebba kanske att upprepa det hon gjorde sist. Det kändes som att hon var den starkaste åkaren men hade lite otur att Niskanen fick nån tillfällig supersurf sista 4 km. Det lär inte hända igen. Men Ebba såg urstark ut sist. Tyvärr brukar hennes taktik i masstart vara lite sådär va. Mala på och sen blir nerspurtad. Men vad ska hon göra hon måste ju gå för det. Frida då. Ja som sist om jag får gissa. Tror inte hon kommer dra idag. Och det är ju bra det med.

Frida lär gå vidare i nästa sprint med Ebba får det nog tuffare och då blir ju varje distanslopp så viktigt för att inte vara helt avkrokad inför slalombacken.

Det värsta är väl att Diggins lär åka bra idag. Då är det bara klassiska masstarten kvar att plocka tid och det blir knepigt mot den vinnarskallen. Så vi får snällt be om 20 sekunder på pluskontot idag helt enkelt även om det känns mindre troligt.

Och Kalla. Nu får du visa nåt. Jobbig snö sist som du inte gillar men idag gäller det känns det som. Gammal favoritdistans som hon alltid vann eller var på pallen på – varje fall när det var individuell start. Upp till bevis nu. Jag har inte gett upp hoppet där.

Halv fyra åker alltså herrarna. Kul tid. Mitt i redandet av nyårssåser. Blir sen nyårsmiddag för dom idag.

Champagnen står på kylning om det blir svenskt överst. Gott nytt!

Uppdatering: Ser nu att Stupak också hoppar av touren. Kläbo ska tydligen göra det om någon dag också. Och Dyvik också. Vilket jävla skämt. Nu får dom göra nåt åt det här. Sjukt less på inställningen att ställa upp i en tourtävling för att sen hoppa av när det passar en. Förbunden (eller någon annan) måste tänka om. Ska man vara med ska man åka hela annars får man väl ställa upp i nån liten skittävling på annan ort. Nu utnyttjar man en stortävling för att tjäna status, pengar och OS-biljetter för att sen hoppa av för att det inte passar. Vilket skämt. Vad trött jag blir. Slutar kanske med att Calle och Kalla är först upp i slalombacken.