Tour de Ski – Lenzerheide etapp 1

Imorgon drar det äntligen igång. Såg en bild på Calles insta där solen sken över ett vittäckt landskap. Sen kollade jag väderprognosen och tydligen blir det mulet och regn imorgon. Men skit i det nu. Vi börjar ju med sprint imorgon och sprintetapperna är ju viktiga för att inte tappa för mycket i totalen.

Av favoriterna är det väl Weng och Andersson som måste göra något extra bra. Weng har ju vissa sprintkvaliteter men för Ebba är det ju värre. Topp 30 och kvartsfinal blir nog svårt men vi håller tummarna. Karlsson och Diggins är väl två tourfavoriter som med en bra dag kan koppla grepp på de andra.Men sprint är ju sprint och nån favorit kommer väl ramla bort på vägen mot finalerna.

Kalla har ju vunnit sprint i Tour de Ski men det har ju runnit mycket vatten under den bron. Blir ju ingen kvartsfinal för henne tyvärr. Striden mellan Hagström och Dyvik lär bli häftig imorgon. Hoppas verkligen de får åka om den där OS-biljetten och att inget händer. Dyvik känns som en touroutsider. Kan hon va i finalerna i sprint så kan det nog bli ganska bra slutplacering för henne. Topp 8 kanske?

Kul att få se Håård och Blomman imorgon. Måtte nu prologen gå att se i Play imorgon.