Stafetternas stafettantiklimax

Så kan det gå. Tydligen. Svårt att försöka sammanfatta nån slags känsla av det här loppet. Jag har säkert gått igenom tusen olika scenarier för den här stafetten men det här såg jag inte komma. Det började väl egentligen perfekt. Visst släppte det tidigt för Sundling men det kändes som att det där fantastiska glidet skulle kompensera för det. Växlingen 12 sekunder efter Norge tycker jag ändå var en godkänd sträcka. Att Weng är en bättre distansåkare än Sundling på pappret var väl rätt givet, däremot hade väl bra skidor inneburit att vi haft rygg ut på andra sträckan.

Men där tog det ju stopp direkt. Från första stavtag till sista – totalstopp. Har inte sett något liknande sen Charlotte hade hjärtproblem. Vad var det som hände? Har inte sett några intervjuer med Kalla än men visst dåliga skidor är en sak men det här var väl nåt annat också. Man har ju varit med om många stafettfiaskon. De brukar ju präglas av att det händer någonting dramatiskt i en uppförwbacke, nån som helt plötsligt stumnar. Men så här har jag aldrig upplevt det. Det var istället en utdragen plåga att se Charlotte åka blytungt. Ingen dramatik bara ett långsamt farväl.

Kan väl ändå inte att se att man hade kunnat göra nåt annorlunda förutom att valla bättre. Det var rätt uppställning och bra form på alla. Man kan ju inte annat än att lida och fundera på vilka helvetes kval som Kalla lider just nu. Man var ju så glad att hon var tillbaka och jag har suttit och funderat på hur bra det kan bli för henne med OS nästa år. Som ett fint hej då kanske. Hur det blir nu får vi väl se.

Ska man hitta nånting som gör att den här upplevelsen lindras förutom en smärtstillande tablett så är det väl att alla åkare har lyckats bra i VM och att Jonna, Frida och Ebba ändå kommer lämna VM rätt nöjda förmodligen. Den här stafetten hade varit vidrigare om vi inte hade ett par medaljer i ryggsäcken redan. Men ändå.

Kul för Finland och tråkigt för USA kan man kosta på sig att skriva också. Norge orkar jag inte ens kommentera. Det är ju det som är det tråkiga. Man vet hur det ska sluta rätt tidigt in i stafetten. När Sverige inte pallar utmana då blir det rätt ointressant.

Fy fan.