Vallabommarnas vallabom

Okej, med nån timmes tid att smälta det man såg och det man hört så kan man göra några ytterligare reflektioner. Jag tror att den totala kalopsen vi såg serveras av Kalla idag bara berodde på dålig vallning. Tittar man på utgången på hennes sträcka så har hon ju täten. Redan där tycker jag man ser att hon får ta i mer än de andra. På en minuts åkning så passerar alla henne i ingången till backen. En Kalla i dålig form skulle såklart inte bli ifrånåkt på platten i ingången till backen det skulle hon blivit något senare i så fall. Hon kan helt enkelt inte åka snabbare än hon gör där.

Det gör ändå att det känns lite lättare att hantera det här. Besvikelse går över i nån slags ilska. Att man missar som man gjorde på Sundling är väl en sak. Små marginaler och hej och hå. Det är okej att det blir så ibland. Men att lyckas med att paja skidorna till den milda grad att du knappt tar dig framåt känns obegripligt.

Blev det kaos i teamet när man såg hur Jonnas skidor gick? Man kan ju hävda att det här händer alla ibland men med förra säsongen i färskt minne så känns det inte ok. Nu är jag inte expert men det kändes som att det bara var Sverige som inte klarade av det idag. Var det ens särskilt utmanande?

Har gillat Myhlbacks rakryggade profil i både fram- och motgång men idag vill jag veta mer. Hur gick det till, vilka var de felaktiga besluten.

Får Kalla ordning på skidorna till helgen så tror jag hon gör det bra igen. Synd bara att hon snuvades på chansen idag.