Skidpepps VM-trupp

Har varit avskuren från verkligheten ett antal dagar nu och det har varit mycket att ta igen. Oskar Svensson har blivit en medaljkandidat på riktigt, JVM, U23-VM och Skidskytte-VM har dragit igång. Smått förvirrad har jag försökt ta mig igenom den sista veckans skidåkning och uppdatera mig.

Det är ju också ett SM som pågår as we speak. Men nu handlar ju allt ändå om VM som inleds om knappa två veckor. Om jag fattat rätt så presenteras VM-truppen idag och då är det väl på plats att Skidpepp skickar en remiss om hur den borde se ut.

Damer:
Ebba Andersson
Frida Karlsson
Linn Svahn
Maja Dahlqvist
Jonna Sundling
Emma Ribom
Charlotte Kalla
Johanna Hagström

Herrar

Oskar Svensson
William Poromaa
Calle Halfvarsson
Johan Häggström
Marcus Grate
Björn Sandström
Viktor Thorn
Jens Burman

Den stora knäckfrågan gäller väl egentligen tre namn. Hagström, Kalla och Dyvik. Dyvik har ju faktiskt slagit Hagström vid flera tillfällen i år. Hon knep SM-finalen före henne dessutom. Så den uttagningen är inte helt självklar. I mitt uttagning handlar det rätt och slätt om att jag upplever Hagströms högstanivå som något högre. Har hon rätta dagen kan hon vara på pallen i VM. Dyvik upplever jag som mer stabil men inte en medaljkandidat även om hon är i riktigt riktigt bra form.

Tycker det har varit en märklig ordning där lagledningen signalerat utåt att truppen tas ut efter SM medan budet till Anna om att VM förmodligen inte kommer få åkas gavs innan tävlingarna. Jag fattar att man vill hålla liv och nerv i SM-tävlingarna men då får man nog löpa den linan ut och helt enkelt leva med att åkare kommer satsa stenhårt på SM i ovissheten om man får åka VM eller inte. Tycker det blev konstigt när Dyvik vet att hon inte får åka men ska hålla masken inför media om det. Och det omvända för Hagström som då gissningsvis är helt klar men inte kan prata om det. Det påverkar ju också hennes beslut kring U23-VM.

Men truppen då. Jag på damsidan är den ju sjukt jävla vass. Det är ju Kalla som är stora frågetecknet. Men jag gissar att hon har en sån ställning fortfarande att hon känner själv vart hon är och så fattar ledningen ett beslut utifrån det. Hon får nog åka dom distanslopp som hon önskar. Frida har väl också ett frågetecken även fast det är mindre.

Ribom är väl den som hamnar i ett knepigt läge. Nära att vara ordinarie i både sprint och distans. I min bok går Hagström före på sprinten och sen är det jämt skägg med Kalla om att få åka distans. Om Kalla signalerar att hon är i bättre slag vill säga. Svårt det där. Tror ändå inte Charlotte vill åka om hon inte vet att hon är bättre än sist.

Dyvik är ju en perfekt reserv om det blir nåt skit på vägen. Kan ju åka alla distanser.

Herrsidan. Ja men vissa positiva tecken har vi väl ändå sett. Oskar kan ju med en perfekt dag ta en medalj och sprintstafett är ju sprintstafett. Och kanske kanske kanske kan vi skrälla i stafetten. Hur är det med Thorn egentligen. Nya ryggproblem läste jag nyligen. Sverige i ett nötskal. Trist såklart. Men där finns det ju ändå nån slags grundkapacitet. Jens känns bättre och bättre, topp 8 på femmilen kanske? Ska Anton Persson in i truppen förresten. Ja kanske. Men då ryker nog Thorn va?

Vi gör väl en medaljprognos om några dagar!

Etiketter: