Something is rotten in the state of Tour de Ski – Etapp 5

Det här som skulle bli Sveriges Tour de Ski. Johaug som bjussigt avstod medverkan lät till en början som en skänk från ovan.
Nu skulle Andersson och Karlsson och Lundgren och jag bara ner och bärga bucklan och 68 000 schweizerfranc. Precis som i sången. Haha, det går ju så bra för….

Men sen har det ju gått sisådär istället för bra. Visst Svahn och Karlsson inledde ju charmant och vi hade ju touren i en ask. Men samtidigt som dessa två bländade oss har dåligt vallade skidor, tveksamma höghöjdsinsatser och Ebbas tårar passerat förbi. Världens bästa damlag har underpresterat och blivit omkört.

Ribom som jag trodde skulle slåss om pallplatser harvar runt på nedre halvan. Moa Lundgren som borde vara en finfin touråkare var femma idag, från slutet…Jonna som inte alls fått till det.

Lägg sen till att ett dåligt limmat Sydtyrolskt dörrfoder sänker vår största stjärna så hon knappt kan röra sig så fattar ni vart jag är på väg.

Jo precis. Till fröken Andersson Ebba. Det här är ju ett deppigt inlägg men dagens lopp fick mig ändå att känna nåt slags hopp. Ebba Andersson är den åkare som varit på pallen flest gånger utan att få till en världscupseger.

Och imorgon är det väl ändå dags. Ebba har ju ett grymt läge att ta sin första seger. Hon o Ättestupan går ut ca 20 sekunder efter amerikanskorna. Det är ju lysande jaktläge. Ifatt efter fem km och sen defilerar Ebba hem segern i den tuffa Toblachterrängen.

Känns som att pressen på Frida är mindre nu också efter skada och några lite sämre lopp. Efter ett par Alvedon i kroppen så är ju hennes läge också riktigt fint. Finns åkare att ta sig runt hela tiden.

Nu vänder touren för världens bästa damlag!