Inför Dresden 19-20 dec

Till helgen åker världscupen vidare till Dresden när det är dags för stadssprinthelg. På lördagen ska det sprintas individuellt och på söndagen är det teamsprint på schemat. I vanliga fall tycker jag stadssprintarna brukar kännas rätt trista. Tråkiga banor och ditfraktad snö. När Norge, Finland och Sverige saknas så blir det ju ännu tråkigare. Lägger man där till längdskidåkningen sämsta innovation, teamsprinten, så riskerar helgen att bli riktigt kass. Gnälligt jag vet. Tack och lov känns det som det vänder sen. Tour de Ski närmar sig och Sverige och Finland har ju bestämt sig för att vara med och då får vi se riktig skidåkning på riktig snö i riktigt fina miljöer! HÅLL UT. För övrigt tycker jag man ska ersätta teamsprinten med en vanlig sprint.

Förra året i Dresden var en riktig svenskhelg på damsidan. Svahnen vann både individuellt och i teamsprinten tillsammans med Dahlqvist. På herrsidan vann Chanavat och Johan Häggström lyckades ta en fin tredjeplats.

Så här såg det ut då.