Hur mörkt är mörkret

Att svensk herrskidåkning de senaste åren varit ett rejält jäkla mörker är nog de flesta överens om. Idag studsar vi till när Calle då och då gör ett bra lopp eller när vi får höra att Jens Burmans rygg kanske har blivit lite bättre till slut.

Att vi ska vara med och dominera stafetter eller prenumerera på pallplatser är ju bara att glömma dessa dagar. Ännu sorgligare blir det väl när man tänker på att ljuset i tunnel är så svagt så det nästan inte går att se (är det Poromaa längst bort kanske?).

Men hur usla har de senaste säsongerna egentligen varit. Joran på Statistical Skier har matat in svenskarnas resultat i sina system och fått ett svar. Det är illa just nu men det var ännu värre (beror såklart på hur man räknar) säsongen 2015/2016.

Joran har räknat så här. En vinst får 10 poäng, en pallplats 5, top-10 ger 2 poäng och topp 30 ger en poäng.

Med det sättet att räkna ser det så här jävligt ut. Det är lätt hänt att man saknar den gamla goda tiden…