Spännande men strulig masstart

Planen var att jag skulle åka långfärdsskridskor idag. Allt var packat och jag gav mig iväg till min klubbs buss som skulle ta oss upp i Roslagen. Men framme vid bussen insåg jag att pjäxorna stod kvar hemma så det var bara att vända hem och äta matsäcken framför touren istället. Ändå helt ok reservplan.

För det blev ju rätt så spännande ändå. Hade vi inte haft Calle Halfvarsson i tätstriden hade jag nog gäspat ordentligt genom hela loppet då det 30 man höll ihop hela vägen in i mål, men tack vare tävlingen i tävlingen var det ändå riktigt spännande.

Dock blir det lite konstigt när man ser Tscharnke går i mål som segrare jätteglad samtidigt som vi andra endast bryr oss om läget för de fyras gäng.

Det var intressant att höra i intervjun med Sundby efter målgång att han var helt slut efter första spurtpriset och kände sig redo för att kliva av banan. Alltså inte bara Calle som kände sig schleten idag. Northug höll sig flytande någotsånär över väggen medan Calle verkligen inte hade långt kvar till klubban där i slutet.

Men åh vad gulligt det var att se Richie åka där och vända på huvudet och kolla så att Calle var med och kunde ligga i Richardssons sug. Vackert, men samtidigt: är det verkligen det här jag vill se? Kan inte riktigt bestämma mig.

Sen har Expressen tagit upp en grej om Halfvarsson om att norsken Sveen höll på att dra i Calles stavar vid några tillfällen. Det låter ju helt konstigt, kan det verkligen stämma?!

Hur som helst, i sammandraget ligger nu Halfvarsson trea efter de två norrmännen, 26 sekunder efter. Belov går ut 10 sekunder efter Halfvarsson. Sen är det c:a 45 sekunder till ner till Cologna som mycket väl skulle kunna köra ikapp allas vårt svenskhopp.

Northug tror att Sundby vinner och att Belov blir tvåa och att det sen blir en fight mellan Northug och Halfvarsson om tredje. Vad tror ni?

Jag noterade även att det inte bara är jag och Jürg Capol som har åsikter kring den nya tjuvskate-stilen. Utmed banan var det några som satt upp denna banderoll!

classicisdead

Till sist, gamgubben Di Centa kom tolva idag. Visste inte ens att han var med!

Nu är det snart damlopp!