Sotji och landslagsdräkterna

Nya dräkterna
Foto: Ski Team Sweden

Jag gillar Ryssland. Och hatar landet. Jag gillar det eftersom landet ligger så nära men ändå är så långt bort. Jag gillar det för alla sköna typer jag träffat i Ryssland. Jag gillar det för att landet är oerhört vackert. Men jag hatar det för vad som pågår i landet vad gäller rösträtt och mänskliga rättigheter.

Faktum är att jag hatar den biten så mycket att jag ännu inte känt någon större OS-pepp över huvud taget. Jag pallar typ inte följa längdsvängen just på grund av att jag vet att allt handlar om vägen till Sochi.

Dock är jag inte vid den åsikten att jag tycker att våra utövare bör bojkotta OS. Snarare tvärt om, men det kommer jag till.

Alla som kräver bojkott har ingen aning om hur mycket tid våra skidåkare lägger ner bara för att kanske få stå överst på en pall i OS. De har ingen aning om att en idrottskarriär inte sträcker sig över så värst många OS utan man får passa på när det passar, så att säga, oavsett om det är en stat på fall som arrangerar eller inte.

Det stora problemet ligger hos IOK att man låtit ett sådant sopigt land arrangera vinter-OS. Hur tänkte man? Jävla puckon.

Så om man inte ska bojkotta, vad kan man göra då? Jo, göra motstånd på plats. Enligt rysk lag får man t ex inte göra ”propaganda” för homosexualitet. Då kan man åka in i finkan. Dock finns det ett undantag, och det gäller under OS och bland de internationella utövarna.

Därför hade jag hoppats att landslagsledningen tog fram en regnbågsfärgad tävlingsdräkt istället för den ovan! Typ så här:

hellner_regnb

Ja, eller så finns det bättre idéer. Men något borde man ju göra!