Silver-Sverige!

Det trillar in silvermedaljer till Sverige i längd-VM. Idag fick vi som sagt två till och det är givetvis kul, även om jag hade blivit snäppet gladare om det blivit åtminstone ett guld.

Men de amerikanska tjejerna var sjukt grymma idag. Diggins som inte alls visat den form hon hade för ett år sedan åkte ju helt magiskt idag, trots stavfadäsen! Riktigt riktigt mäktigt! Jag har gått och tänkt att SVT alltid lyckas pricka in försäsongsintervjuerna med internationella åkare som under nästkommande säsong inte alls levererat (Piller Cottrer, Teichmann osv) men idag bröt Diggins denna trend.

Extra kul att det blir ett lag-guld med tanke på hur mycket USA-tjejerna verkar vara ett riktigt lag där det viktigaste av allt alltid varit stafetterna. Jag fick till och med tårar i ögonen när de vann. Kändes mycket större än att svedala fick ett silver.

Sen var det ju givetvis sjukt starkt av Charlotte Kalla och Ida Ingemarsdotter! Näst bäst i världen i sprintstafett är inte illa!!! Ida har nu två silver på två starter. Nästa lopp för henne är nog stafetten? Och även där kan det bli silver!

Men som sagt, det blev ett silver för mot världens bästa skate-sprinter Randall går det inte att göra något! Och exakt så var det på herrsidan: Kriukov är bara för bra spurtare just nu. Man såg på upplopet hur Emils teknik var många gånger sämre än ryssens vilket måste bero på alldeles för mycket syra i Jönssons kropp för Emil är i gnistrande form sitter det perfekt, det gjorde det inte idag.

Sen så känns det tyvärr som om Hellner inte riktigt är i full form. Han borde väl ha kunnat skakat av sig Petuchov om maxform hade funnits där, kan jag tycka. Därför är jag lite lätt orolig över hur det ska gå i 15 fritt för Mackan.

Sedan var det ju riktigt hemskt att se Golberg vägga så där brutalt. Jag har som sagt gjort det själv och då var det på grund av hjärtflimmer. Intressant att Jörgen Brink nyligen gått ut med att det var det som förmodligen orsakade hans väggning i stafetten för c:a 10 år sedan. Det är en hemsk känsla hur som helst.

Tråkigt att Sverige inte fick knusa de norska lagen rättvist, eller hur man ska säga, men samtidigt måste några andra nationer få lite medaljer också!!

Imorgon är det vilodag. Sen följer två dagar i rad med individuella lopp där Sverige har medaljchanser. Kanske några till silver till samlingarna?

Etiketter: