Norsk succé även idag

Screen Shot 2013-02-23 at 4.23.41 PM

Norska mästerskapen i damloppet idag. Det är ju helt vansinnigt vad dom är bra! Jag blir tokig! Vad har dom hittat för magisk träningsmetod som ingen annan utom monstret Kowalczyk har koll på? Det är sjukt! Hatten av.

Charlotte Kalla såg väldigt bra ut under klassiska delen, men som vanligt är det som om det inte går att byta teknik. Jag minns själv när jag var med på en liten triathlon-tävling ett par somrar sedan och skulle byta från cykling till löpning. Det var det jobbigaste jag varit med om. Kände mig som om jag fick uppfinna löpsteget på nytt! Kanske är det precis så Kalla känner sig när hon tar på sig skate-skidorna, trots att det är hennes favorit-stil.

Jaja, Emma Wikéns chanser försvann redan efter någon kilometer när hon insåg att det saknades fäste under skidorna. Svårt att repa sig efter att behöva saxa när alla andra diagonalar. Skapligt av Anna Haag också.

Herrloppet var äckligt tråkigt första halvan. Extremt seg sörja under klassiska delen… egentligen kan dom ju skippa klassiska delen helt och starta loppet vid skidbytet istället, alla är ju ändå med där. 15 km fritt masstart kan vara kul.

Ändå lite kul att Sundby fick en lucka så man hade något att svära åt ett tag. Bra taktikkör av de andra norrmännen. Men det fanns några andra som ville vara med om medlajerna. Cologna, som föll i början tog saken i egna händer, efter att ingen annan ville hjälpa till, och körde ikapp norsken.

Sen blev det full kareta och svenskarna + Northug låg alldeles för långt ner för att hänga med när tåget gick. Calle Halfvarsson, som blev bäste svensk, var lite sur över att han inte försökt köra ikapp täten lite tidigare eftersom han kände sig stark! Förmodligen hade det nog inte räckt till medalj med tanke på Northugs vilda forcering i slutet som inte heller räckte hela vägen fram, men ändå!

Calle visar god form men resten av svenskarna verkar söka lite.. jag hoppas det släpper snart!!! Är lite trött på de röda dräkterna, om jag ska vara ärlig.

För första gången på länge har vi ett stort knippe herrar som gärna åker stafetten. Hellner och Olsson är så klart givna. Fram tills VM skulle jag ha Rickardsson i laget. Frågan är hur formen är? Sen har vi ju Halfvarsson i grym form OCH Emil Jönsson som åkte så bra i Gällivare. Utöver det har vi gamle gode Södergren. Härligt!

Imorgon är det sprintstafetter och då borde det bli svensk medalj. Både Jönsson och Hellner är ruggigt revanschssugna. Kalla likaså.

På Herrsidan är Norge, Kanada och Ryssland stora hot, även om ryssarna nog är bättre i klassisk stil? Elle njae, dom är fan grymma. Italien får vi inte glömma. Och tyskarna! Teichmann åker väl?

I damloppet blir det nog svårt att knäcka Norge. Finland är tuffa, men det är även svenskorna! USA är stora pallkandidater också.

Etiketter: