Ski cross eller längdskidor?

Falu-VMs ”beyond skiing” och de vilda utförslöporna har inte riktigt blivit den succé som man hoppats på. Redan efter första loppet var bland annat Marcus Hellner kritisk. Nu när alla loppen är avklarade är facit: flera krascher där bland annat Robin Bryntesson och Maria Gräfnings flög helt av banan och ut i terrängen. Gräfnings var inte långt ifrån att landa på ett betongblock…

Visst, alla kan ju ramla och klanta till sig lite men nja, skidåkarna verkar inte helt peppade. Charlotte Kalla till Expressen:

”Det var inte kul att åka. Och jag känner många som kraschat här i helgen.”

Anna Haag:

”Jag vet varje gång att det är 50 procents chans att jag ska falla. Så svårt är det.”

Martin Johansson till DT

”Det finns ingen bana som jag har åkt som är så här dålig, med utförskörningar och att den är så orytmisk uppför. Det här branta… det blir inte skidåkning. Jag hoppas verkligen att de tar till sig kritiken och gör om det. Man måste vara så pass ödmjuk att man gör det om man ser att alla åkarna är missnöjda med det.”

Sämre reklam för en skidbana får man leta efter. Men istället för att fixa banorna har jag ett förslag som arrangörerna kommer att älska: dela ut gratis skidor med stålkanter så blir det ett snäpp närmare skicross!

Ja, eller så ser man till så att man breddar och fixar doseringarna i kurvorna samt ger upp tanken på en ny dimension inom längdåkningen innan det är dags att köra världscup här om ett par månader.

Etiketter: