Poltoranin och Kowalczyk segrare i kortloppet

Har precis sett klart dagens lopp på SVT-play och det känns inte som att jag missade så mycket då jag var och jobbade idag. Damerna åkte alltså hela 3,3 kilometer med intervallstart. Har FIS inte råd med mer snö eller är det faktum att det bara krävs tre kameror för ett så kort lopp som fått direktörerna att anta en sådan knasig idé? Från mitt perspektiv hade det varit mycket trevligare med en klassisk sprint istället för den här kortisen. Som prolog fungerar formatet bra men mitt i en tävling blir det bara fånigt.

Nåväl. Med svenska ögon får man leta lite längre ner i resultatlistorna för att hitta glädjeämnen. Hos herrarna som fick åka ca 2 km längre gjorde Calle Halvarsson ett av sina bästa lopp på distans (kan man kalla det distans?). Han var fortfarande långt efter segrande Poltoranin men en fin sjätteplats i klassisk stil lovar gott för framtiden. Kommer bli en härlig fight mellan honom och Hellner i sammandraget där det bara skiljer dryga sex sekunder. Hellner såg inte superpigg ut och om inte chanserna till en bra placering redan hade försvunnit så gjorde de det definitivt idag. Blir han topp 6 när touren är slut får vi vara nöjda.

För Rickardsson och Olsson är det chans till revansch imorgon då det ska skidas i 15 kilometer i klassisk stil – borde passa dem bra.

På damsidan är Kalla fortfarande tvåa i totalen efter att ha gjort ett habilt lopp och blev tillslut nia på dagens etapp. Kan hon undvika att tappa för mycket imorgon ser det bra ut inför backen på söndag. Emma Wiken, tourens utropstecken visade återigen att hon inte är någon dagsslända – ett nytt riktigt bra lopp idag med en fjortonde plats. Även Anna Haag gjorde nog säsongens bästa lopp- orkar hon hela vägen imorgon borde hon kunna klättra en del i totalen. Så här kommenterade hon loppet på sin blogg.

”Jag tar med mig lopp som börjar närma sig betyget bra mer än godkänt och känslan i kroppen börjar mer och mer likna den känslan jag längtar så innerligt efter.”

Det mest dramatiska som hänt under dagen är nog Colognas förkylning. Enligt honom själv är det tveksamt om han kan köra imorgon, något som Petter Northug valde att kommentera med ett: ”Nice try”. Den som lever får se imorgon klockan 13.30.

Dagens lag var varje fall Ryssland som lyckades klämma in sex åkare bland de fjorton bästa på herrsidan – respekt! På damsidan måste man även lyfta på hatten åt Kowalczyk som trots att hon seg ut igår tokkrossade alla.

Dagens resultat herrar
Dagens reslutat damer
Totalen herrar
Totalen damer