Salt och sött

Att Charlotte Kalla skulle åka så vansinnigt fort idag trodde jag faktiskt inte. Däremot trodde jag (eller hoppades innerligt) att det var Marcus Hellner som var den som skulle göra ännu ett fantomlopp mellan de två alpbyarna. Nu blev det tvärtom vilket är helt OK. Eller jag menar, det var ju helt makalöst bra åkt av Kalla!!!!

Alltså det är så coolt att hon är så snuskigt bra på just jaktstarter. Så sjukt bra att hon kanske borde komma för sent till alla masstarter framöver och istället börja jaga hela klungan, det skulle säkert gå ännu bättre då!

Hur som helst, tänk om Kalla åker lika bra klassiskt som under segeråret (minus det klassiska ”Jävlar!!”), ja då kan det blir kul det här!!!

Väldigt bra jobbat av Emma Wikén också, älskade verkligen intervjun med henne efteråt när hon höll på att dö av lycka när hon insett att hon åkt nästan lika fort som Kalla. Tänk om hon är en bra klättrare på söndag. Ingen vet.

Och så herrloppet, där det kändes som om det var den första gången någonsin då Petter Northug blivit sur på någon annan som inte vart framme och dragit i klungan! Idag fick norrmannen smaka på sin egen medicin när Vylegzhanin inte ville dra en meter, och när han väl gjorde det gick det väldigt sakta, så sakta att Petter var tvungen att vända sig om hela tiden för att se om en vit dräkt skulle komma farandes… men tyvärr blev det inte så idag. Hellner hade inte sin bästa dag och Bauer hade det verkligen inte.

Så när täten består av bland de fyra bästa skidåkarna i världen som växeldrar och Hellner får köra som ett sololopp fast med två iglar i ryggen, ja då är det inte mycket att göra.

Till sist, ja, jag såg inte loppet live i dag heller. Var bara tvungen att dra ut och åka grillor igen, för det är så roligt! Så rubriken till inlägget anspelar inte bara på dagens lopp utan att jag åkt på salt och söt is… Godnatt!!

Etiketter: