En till sprinter med sjukdom

Idag började jag fundera varför man inte sett norska sprintesset Hattestad i spåren på sistone. Man har ju hört att det är något strul med hälsan men att det varit så struligt som jag nu insett hade jag ingen aning om:

”Det har ikke gått som ønsket de siste to månedene. Jeg har tatt en masse prøver, men ikke fått noen svar på hva som feiler meg.”

Känns ganska bekant? Det där citatet kommer från langrenn.com i mitten av november. Han har dock börjat känna sig lite bättre på sistone och har till och med fått till några fartpass. Men vägen är lång tillbaka för att lyckas kvalificera sig till VM-sprinten där det som vanligt endast finns fyra platser till förfogande. Norska mästerskapen och sprinten i Liberec är allt han har för att bevisa landslagsledningen.

Vad tror ni, får vi se Hattefnattestad i VM?

Etiketter: