Bienvenue à Québec!

Ni som saknat den extremt flacka sprinttävlingen i Düsseldorf (som enligt många utövare i och för sig är bland de jobbigaste eftersom det aldrig är någon vila utför) kanske pustade ut en aning när ni läste Emil Jönssons blogginlägg från tidigare idag:

”Banan går mitt i en park här i stan och blir en ganska platt historia. Men mycket kurvor kommer ändå göra den till en sjukt kul bana att köra tror, och hoppas jag.”

Mycket kurvor = mycket incidenter? Den som leve.. jag menar den som rattar in SVT24 eller Eurosport i morgon, får se. Och ni som inte äger dumburk (jag t ex) kollar på SVT Play. Sändningarna drar igång kl 20:00 på fredag kväll och förhoppningsvis slipper vi kvalen som ofta är en lång jävla tråkig resa eftersom det är sprintstafett vi ska titta på. Då brukar det räcka med finaler eftersom även dessa brukar vara en lång jävla tråkig resa. Men men, nu ska vi inte hänga läpp, det är ju ändå längdskidåkning, typ. Men man börjar ju undra efter att man sett filmen ovan…


Är det höjd mätt i fot eller meter? Jag har ingen aning. Förmodligen tum.


Pölsa har klättrat upp i ett torn och fångat banan på bild! Som ni ser verkar det finnas ett Mount Quebec likt Mount Dusseldorf

De flesta sprintspecialister har nog klivit på ett eller ett par flygplan för att komma och härja över två helger av sprint-bonanza. Däremot blir det färre vad gäller distansfantomer och blandmissbrukare.

Först ut i denna Kanadatrip är Quebec nu på fredag och lördag (varför inte lördag, söndag?) följt utav Canmore helgen därpå. I Canmore kör man lite distansmasstarter plus en sprint till, men vi återkommer till den helgen någon annan dag tycker jag.

Åter till Quebec. Det svenska herrlaget är relativt nytt. Vi har givetvis tungviktarna Peterson och Jönsson samt gamle spillevinken Bryntesson. Utöver de gamla rävarna är även Simon Persson, Johan Edin, Anton Lindblad och Anton Karlsson med. Om man som jag (som bara låtsas ha koll på varenda lirare i skidspåren) egentligen inte har någon koll alls på folk utanför landslaget kan det vara skönt att luta sig mot FIS-databasen (klicka på namnen ovan). Där kan man konstatera att Persson, knappt torr bakom öronen (född 91), har blandat och gett under den förra säsongen (9 i Lahtis och 62 i Drammen). I Bruksvallarna tidigare denna säsong blev han femma efter tungviktarna Peterson/Jönsson samt Halfvarsson och Edin. Speaking of Edin, den grabben är några pinnar äldre men ingen gubbe inte, född 87. Eller man kan nästan tro att han är gubbe med tanke på att hans första framträdande i VC-cirkusen var redan 2008! Hur som helst, både Lindblad och Karlsson är 90:or och Karlsson har kanske inte direkt rosat sprintmarknaden direkt men han blev 26:a i Vasaloppet i vintras, det ni!

Sen har vi ju ett gäng tjejer också. Icke att förglömma! Här känns laguppställningen något mer meriterad: vi har Ida Ingemarsdotter högst upp på skalan och glädjande tillbaka från alla möjliga problem: Hanna Falken Falkensson! Ska bli väldigt spännande att se vad hon kan åstadkomma på denna platta matta. Magdalena Pajala är också med och tillbaka. Man har pratat om att hon kanske tränade för mycket för sitt eget bästa när hon var med i landslaget och att det var därför hon presterade så mediokert senaste säsongerna. Nu är hon sin egen tränare (eller förmodligen ej, men hon är inte med i A-laget längre) och verkar vara i bättre slag. Framför kamerorna är hon dock alltid glad verkar det som. Mia Eriksson och Jennie Öberg har vi koll på. Har vi tur kan de gå till final. Men bara tur, tror jag. Linn Sömskar var med i Kuusamo men då gick det trögt: 41:a i kvalet. I Bruksvallarna var det däremot bättre drag under galoscherna då hon blev trea i kvalet. Fast därefter gick det inte lika fort.. blev 21:a till slut. Föll hon? jag minns inte. Elin Mohlin är sista namnet i truppen och henne har jag ingen koll på. Hon är 91:a och kom nia på sprinten i Idre förra helgen, that’s it.

Bla bla bla vad jag svamlar. Kan bero på att klockan är mycket och jag varit uppe sedan innan åtta i morse. Goood natt!

Etiketter: