Orutinerad Jönsson bäste svensk

När Olsson är sjuk och Rickardsson är under isen visar Emil Jönsson idag att han just nu är Sveriges absolut bästa åkare i klassiskt. Efter loppet berättade han för TV4 att han missat utbrytningen som skedde några åkare framför honom vilket gjorde honom ”sur” eftersom han hade ganska mycket energi kvar. Skönt att han erkände sin klantighet framför tv-kamerorna. Nästa gång lär han knappast göra samma misstag.

I alla diskussioner kring VM-stafetten här på skidpepp känns det alltså väldigt tryggt att vi har Jönsson. Rickardsson och Olsson är jag inte så orolig för, det är långt kvar till VM. Samma sak gäller Hellner. Och om nu någon av dessa skulle bli sjuka har vi ju alltid Nelson eller Halfvarsson, så det borde verkligen gå att bärga medaljer.

Läbbigt med Northugs utpumpning i slutet, energin var verkligen slut och spurten i slutet gossen långt nere i källaren. Frågan är om det bara är han och Hellner som klarar att tömma sig så mycket? Galet.

Bra kört av Hellner och Halfvarsson också. Hängde med bra! Hellner hade som vanligt mycket fäste vilket funkade bra i diagonalområdena men i backarna fick han, åtminstone i början, det ganska tufft med glidet. Sjätte bästa åktid idag är starkt!

På damsidan blev det ju ett riktigt spännande lopp bakom Björgen. Att Weng skulle skutta förbi mästerskuttaren Johaug i backen upp var nog inte många som trott. Iofs hade Johaug kört ikapp 10 sekunder på Weng, men ändå! Sjukt starkt av en unga norskan (född 91!).

Som vanligt visar Kowalczyk att hon blir bättre och bättre för varje lopp. En riktig tour-segis.

Alla resultat hittar ni här

Till slut måste jag säga att jag är sjukt trött på gubben bredvid Wassberg i studion (orkar inte ens kolla upp hans namn). Han känns så oengagerad och typ låtsas kunna längdskidåkning. Gahh vad jag saknar SVT.

Etiketter: