Modin tar time-out

Jesper Modin i Stockholm
Foto: jag

I Norrländska socialdemokraten berättar Jesper Modin att han tar en paus från skidåkningen en tid framöver (tack jossa för länken). Det gäller alltså den mystiska trötthetssjukdom, eller vad man ska kalla det, som drabbat Modin under de senaste åren. Han är ofta trött och har svårt att återhämta sig.

Det låter exakt som överträning om man frågar en lekman som jag, men Modin vet nog bäst själv. Eller, han vet ju inte, men jag måste ändå anta att han känt efter i kroppen när han tränat.

Det var alltså efter att han inte ens gått vidare från prologen i Bruksvallarna han tog beslutet att ta en paus:

”Det kändes skit kan man väl säga. Kroppen funkar inte som den ska. Därför kommer jag nu att vila minst en månad. […] Jag har tänkt på det ett tag, men nu efter helgen känner jag att… Det går liksom inte att fortsätta hålla på när det går halvtungt. Det måste till någon förändring, något måste bli annorlunda.”

Så nu blir det vila i minst en månad och det låter bra. Han blir tillfrågad om han är rädd att karriären är i fara:

”Nej, något sådant tänker jag inte nu. Jag vill känna att kroppen verkligen får en chans att återhämta sig, att det som behöver läkas får läkas. Det är bättre att vila en månad i stället för att vila en vecka och sen köra igång igen. Nu tänker jag inte köra igång förrän det känns riktigt bra i kroppen.”

Nu håller vi tummarna för att Modins vila gör susen!

Etiketter: