Uttagna till Holmenkollen

Förr kunde jag längta i veckor, månader till Kollens femmil (och tremil, det är ju faktiskt internationella kvinnodagen!). Nuförtiden, well, nuförtiden har tävlingen trasats sönder till att bli en stor cirkus. Bortsett den fundamentala misstaget att genomföra tävlingen i masstart så har man även härliga världscuppoängs-bonusar utmed banan och jag antar att man även kommer att få byta skidor när man vill. Eller jag vet inte, jag orkar inte ens kolla upp.

Visst kanske loppen blir spännande, men det kan omöjligen bli så spännande som om loppen gick med individuell start.

Och tänk på alla stackars tusentals norskar som sitter utmed spåren och hejar. Nu får de se en stor klunga i några sekunder per varv… ”heja heja heja…” tystnad i en halvtimme och sen ”heja heja heja” igen. Tidigare var det alltid någon skidåkare som passerade som man kunde heja på. Jaja, det var kanske en petitess men vafan jag är bitter!

Här är i alla fall de svenskar (och senare utländska skidåkare) som åker.

Sverige

Damer Herrar
Marcus Hellner
Johan Olsson
Daniel Richardsson
Calle Halfvarsson
Jens Eriksson
Anders Södergren
Anna Haag
Charlotte Kalla
Ida Ingemarsdotter
Maria Rydqvist
Sara Lindborg
Sofia Bleckur

Finland

Damer Herrar
Riitta-Liisa Roponen
Anne Kyllönen
Krista Lähteenmäki
Kerttu Niskanen
Laura Ahervo
Sami Jauhojärvi
Lari Lehtonen