02 januari 2012, av Oskar

Idag är det vilodag

För mig började vilodagen redan i förrgår, därav lite dåligt uppdaterad blogg. Med vilodag menar jag vilodag från touren men inte från annat. Jag har varit borta och har varken kunnat se på loppen i tid eller att blogga. Men nu är jag åter framför datorn och försöker hinna ikapp.

Angående strulet med tour-tipset så ber vi så mycket om ursäkt att vi inte fick ut gårdagens tips i tid. Men då vi inte lever på detta bloggande blir det så att vi måste göra annat ibland och då händer sånt här. Trist men så är det bara. Framöver kommer vi försöka lägga in tidskontrollerade tipsinlägg i förväg som publiceras automatiskt vid rätt tidpunkt.

Angående Daniel Rickardssons straff så är det ju helt vansinnigt. Visst bör han (och kanske fler?) straffas på något sätt, men garanterat inte med så sjukt mycket tidstillägg som han fick! Jag säger som Blomman, hade det varit Petter eller Dario hade man aldrig gett dom sådana tidstillägg. Sedan så måste jag säga att lite små granruskor är inte direkt vad jag ser framför mig när man ska avgränsa ett förbjudet område. Då borde det ligga sådana långa plastlådor de har utmed banan ibland. Äeh, det här är trist!!

Imorgon är det åter en liten mini-prolog. Vad det ska vara bra för har jag inte förstått alls. Men så är det. Är lite orolig för att både Charlotte Kalla och Marcus Hellner kommer tappa lite mot täten eftersom loppet går i klassisk stil. Men jag hoppas jag har fel. I totalen ligger båda sexa vilket är finfint.

Det var någon som skrev att Emil Jönsson blivit sjuk. Det verkar inte vara så allvarligt för på twitter skrev han för en timme sedan: ”Och självklart kör jag i morgon!”

Totalställningen damer

Totalställningen herrar

 
Imorgon tar vi (eller ja, skidåkarna) nya tag!

4 kommentarer till ”Idag är det vilodag”

Känner mig inte särskilt orolig för de korta klassiska loppen i Toblach. Tvärtom faktiskt. Hellners klassiska sträcka igår måste ha placerat honom som etta eller två tidsmässigt när bonussekunderna räknas in. Han visade att debaklet i Oberhof verkligen berodde på en vallamiss. Han är i form nu. Och Kalla bästa distanser är ofta just ”medeldistans”. Hon bör inte tappa mycket på de bästa. Gissar att hon avancerar en placering i totalen.

Inlagd: 2012-01-02, 13:08
Skriven av: Per

Per… Håller med – Kalla och Hellner har goda möjligheter att göra bra ifrån sig imorrn. Däremot blir det nog svårt för dom att vara topp tre och då tappar dom troligtvis bonussekunder på dom allra bästa.

Inlagd: 2012-01-02, 14:25
Skriven av: Manne

Lustig distans, 5 km klassiskt för herrar. Har man sett det förut? Inte vad jag kan minnas iaf. Svårtippat. Men det känns ju som att det är tillräckligt långt för att det ska bli ungefär samma utslag som på 10 och 15 km för herrarna. Sprintåkare bör få det svårt, möjligtvis att det kan passa Emil. Han åkte ju vansinnigt fort första 5 km i på klassiska loppet i Kuusamo förra året.

Inlagd: 2012-01-02, 14:31
Skriven av: Gabriel

Heller tycker jag ligger riktigt bra till är han bara i närheten av ryssarna Bauer Manificat inför jaktstarten så är bra chans att ta in på Cologna å Petter..

Inlagd: 2012-01-02, 16:16
Skriven av: jossa

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values