Hellner nära pallen

Det blev världscupsställningen i mål idag. Etta blev ledaren, tvåa blev tvåan osv. Vilket även betydde att Marcus Hellner blev fyra. Därefter följde ett koppel av ryssar med en stackars Harvey insprängd.

Riktigt bra jobbat av Hellner även om han hade oturen att hamna precis utanför pallen och samtidigt bonussekunder. Men men, det är ändå bara etapp 1. Imorgon lär stora ryssklungan med Hellner i spetsen äta upp de tre i täten så jag räknar med små tidsdifferenser i totalen efter morgondagen. Detta är bra för bl a Daniel Rickardsson som gick riktigt sakta idag. Han ligger 41 sekunder från täten men har folk framför sig nästan varje sekund upp till täten. Lite som att starta sist i ett masstartslopp?

Emil Jönsson åkte bra idag! Enligt sin Twitter verkar han vara glad:

”16e idag är jag sjukt nöjd med! Kroppen är lite seg och ovan att ta i max så det var en grymt skön genomkörare! Nu är vi igång!”

Och ett härligt citat på SVT:

”Nu är har vi sköljt ur skiten, nu är det bara uppåt!”

Övriga svenska placeringar var kanske inget att jubla över…

54. Teodor Peterson, +41.5 (i totalen)
67. Fredrik Jonsson, +48.1 (i totalen)
82. Lars Nelson, +55.1 (i totalen)

Resultat

Totalställningen