Team Sportia Cup får storbesök?

Eftersom det bara är sprinttävlingar i världscupen i helgen öppnar en del distansåkare för att åka sverigecupen a.k.a Team Sportia Cup som egentligen skulle gått i Boden men blev flyttat till Gällivare och Hellnerstadion. På lördag är det sprint i fri stil och på söndag är det klassisk stil med individuell start som gäller.

Marcus Hellner åker som ni alla vet inte till Düsseldorf, istället blir det kanske lite hårdkörning på hans egna skidstadion istället! Dock ser jag honom inte i startlistorna.

Däremot är det ett ganska starkt startfält ändå: Magdalena Pajala, Jennie Öberg, Emma Wikén, Lisa Larsen, Eva Svensson, Susanne Nyström, Sara Lindborg, Jenny Hansson, Sofia Bleckur mfl. på damsidan och Jörgen Brink, Oskar Svärd, Rikard Andreasson, Mathias Fredriksson, Tiio Söderhielm, Martin Johanssonm Johan Edin, Jens Eriksson, Fredrik Jonsson och många många fler.

PM för tävlingen

Startlistor

Tävlingsprogram

Lördagen den 3 december
D/H 17-20, sprint. Fri teknik
D/H 21, Sprint. Fri teknik

Söndagen den 4 december
D 21, 10 km individuell start. Klassisk teknik
H 21, 15 km individuell start. Klassisk teknik
(Juniorer tävlar i samma klass som H/D 21.)

Uppdatering: Enligt sporteventgellivare.com kommer Hellner till start!