Trippelt norskt!

Det här med GPS-tracking i längd var ju riktigt spännande! Jag har ju följt en hel del orienteringstävlingar på samma sätt (och var bekväm med det snurriga intervacet) men jag måste säga att det var riktigt bra även idag. Roligast var att hoppa mellan real time och from start!

Vid något tillfälle i slutet när Johaug låg tillsammans med Charlotte Kalla började det strula med GPS-signalen för Kalla samtidigt som Johaugs plupp rusade mot Skofteruds! Jag tänkte oj nu måste det vara fel innan TV-kameran visade att trackingen faktiskt stämde: Johaug rusade ifrån Kalla och ikapp Skoftis. Otroligt!

Som sagt Kalla hade inte chans när duracell kom ikapp och svepte förbi. Även Skofterud fick se sig passerad till slut, även om det ett tag såg ut som om det kanske skulle bli en andraplats ändå. I sista nedförsbacken innan Teodor Peterson-backen gled stora Skofterud ikapp lilla Johaug och stakade förbi, men när väl upploppet drog igång var Johaugs vansinniga frenesi lite för mycket och det blev ännu en tredjeplats för Skofterud.

Man hade ju hoppats att Expressens scoop om Kallas och Vibekes kupp skulle funka, men istället fick vårt hopp sikta in sig på att hålla undan en lite avslagen Kowalczyk istället. Det gick ju bra! Något som var väldigt roligt för alla fans i staterna var ju Kikkan Randalls fantastiska åkning, idag igen!! Go USA!

Anna Haag fick äntligen åka klassiskt, vilket också är disciplinen hon slog igenom med för ett par säsonger sedan, och levererade! Hon gick ut som sjuttonde och spurtade in som åtta!

Ida Ingemarsdotter blev 26:a vilket är klart godkänt ändå och Sara Lindborg åkte upp sig från 46:e plats till plats 31! Brodin blev 47:a och Larsen 48:a. Lite längre ner i fältet hittar vi Korsgren, 68:a och Öberg näst sist av alla på 74:e plats.

När det gäller rena åktider var Johaug snabbast av alla idag! Nu kanske inte Bjørgen gick på för fullt eftersom hon hade en sådan ledning, men ändå skönt att någon annan kan klå henne. Värt att notera är att Kalla åkte fem sekunder snabbare än Kowalczyk!

Läs mer: Aftonbladet, Expressen