Northug höll undan

Cologna och Northug lyckades hålla resten av fältet på avstånd samtidigt som det såg ut som om de var ute och tog det lugnt mest hela tiden. Starkt. Men man bör tänka på att några av åkarna som kom in bland de 6 bästa startade ganska långt ner i fältet. Poltaranin t ex startade hela 1:21 efter segrande norsk.

Trots att avståndet fram till tätduon var för lång hela loppet blev det ändå riktigt spännande! Sakta men säkert åts luckan fram till trean Legkov upp av bland annat Johan Olsson och Marcus Hellner. Skönt att se att Olsson visar grym klassisk åkning! Det verkar som om hans ryggstrul inte alls ser ut att vara i vägen. Riktigt bra av Hellner också som höll ihop det, i klassisk! Kan bli kul på Tour de Ski! Femma respektive sexa blev svenskarna till slut.

Calle Halfvarsson var under delar av loppet bland de allra snabbaste utmed banan, men i slutet kroknade inte bara han utan även hans stav. Synd! Trots det spurtade han ner gamla kanonen Angerer!! Vilken kille!! Och i klassisk stil också! Han kan ju allt!

Sen så var det otroligt skönt att se att Daniel Ric(k/h)ardsson faktiskt är makalöst bra i klassisk stil. Åkte upp sig från 35:e till 13:e plats! Tredje bästa åktid idag bakom Poltoranin och dagens bronsmedaljör Rønning. Olsson hade femte bästa åktid och Halfvarsson 10:e, trots stavbrottet!!

Något lite mindre roligt var Anders Södegrens åkning idag: 57:a i mål! Tappade 10 placeringar… Då fick han stryk av sprintspecialisterna Teodor Peterson och Jesper Modin som båda gick ut efter Södergren. Hoppas det är något annat än dålig form, för det här är ju alarmerande dåligt av allas vår Södergren!

Till sist: 4 svenska herrar bland 15 bästa är en riktigt fin laginsats (Norge hade 2). Att Modin och Peterson inte skulle ha något med totalen förstod man ju så dessa karlar behöver vi inte fundera så mycket över. Södergren har vi nämnt, men Lars Nelson får vi inte glömma, han slog också Södergren idag. Fredrik Jonsson däremot fick stryk av löken. 77:a i mål.

En sak till, jag tror jag skulle dö när dom började prata om reklam bara några minuter innan tävlingen skulle avgöras. Som tur var kom man på bättre tankar och skippade reklampausen. Hade dom lagt in ett break där hade jag kastat ut min lilla 14-tummare genom fönstret. Tur att jag slapp.

Läs mer: AB

Etiketter: