17 maj 2011, av Oskar

Världens första öppet homosexuella elit-skidåkare?

Härom dagen publicerade Aftonbladet en artikel skriven av Kristoffer Bergström om en Venezuelansk längdåkare som kommit ut som homosexuell. Personligen har jag alltid tänkt att eftersom längdvärlden inte är lika macho som exempelvis fotbollen borde skidåkningen och dess utövare vara mycket mer accepterande vad gäller utövarnas sexuella läggning. Enligt artikeln verkar det inte vara så. Eller åtminstone inte på den folkhögskolan han går på.

”Det skvallrades direkt mellan åkarna att jag är bög. Jag trodde att det var okej i Sverige, men ingen i klassen hängde med mig. De skrev öknamn på utrustningen och började gömma mina stavar. Nu tvingas jag ha utrustningen inlåst.”

Nu vet jag inte om det är en skola just för längdåkare eller om det bara är en generell skola. Det framgår inte i artikeln, men hur som helst är det ju bedrövligt!! Man kan ju förstå, eller nej, egentligen inte heller förstå att han inte accepteras i sitt hemland, men här i Sverige år 2011 trodde jag inte denna typ av diskriminering existerade längre på det sättet som framgår av artikeln. Tänk vad naiv man kan vara.

Hur som helst är vi på Skidpepp helt emot all fientlighet av minoriteter. Oavsett om det är hudfärg, hemland, sexuell läggning etc. Hallå, det är 2011!

Uppdatering: Man ska ha startat en utredning på skolan om Cesar, som skidåkaren heter, ska få fortsätta till hösten efter att han nyligen blivit nekad fortsatta studier.

Uppdatering 2: Signaturen Fischer skriver denna kommentar till artikeln ovan:

”Jag tycker att det är synd att man inte har tagit på mer fakta om detta d killen knappt har varit på skolan, inte följt tränings programet samt att han fick en vallare till VM men valde själv att gå till sina gamla ledare. ad jag förstår så är det en kille som är lite bortskämd och lever på att alla skal tycka synd om honom. Inför VM så påstod han att han saknade utrustning och fick inget hjälp från sin beskickning i Oslo men enl ambasadören hade han aldrig tagit kontakt med dom. kanske dags för honom att växa upp istället för at skylla på andra saker. Synd om eleverna som nu hängs ut som mobbare vilket inte är sant.”

Med andra ord verkar det vara en komplicerad historia.

63 kommentarer till ”Världens första öppet homosexuella elit-skidåkare?”

”De skrev öknamn på utrustningen och började gömma mina stavar.”

Stämmer det här är det ju helt j*vla skruvat!

Inlagd: 2011-05-17, 19:28
Skriven av: Joel Burman

Tragiskt om det är sant. Ingen skall behöva bli utsatt för detta numera.

Inlagd: 2011-05-17, 21:27
Skriven av: nisse

Med tanke på att ingen har kommit ut tidigare så tvivlar jag starkt på att ”skidåkningen och dess utövare vara mycket mer accepterande vad gäller utövarnas sexuella läggning”. Var ju inte länge sedan vi diskuterade svårigheterna för kvinnor inom sporten. Tyvärr har nog i princip alla sporter dessa problem, möjligtvis med undantag för dans. Detta kan dock mycket väl vara en fördom från min sida – jag har i alla fall inga personliga erfarenheter av dans. Däremot av en hel del andra sporter, och jag tycker att stämningen i omklädningsrummet har varit ungefär likadan oavsett sport.

Inlagd: 2011-05-18, 09:40
Skriven av: toriv

Han är ju inte precis nån jätte talang inom skidåkningen och vad han egentligen vill vet jag inte.

Sen vet vi ju inte ens vad det är för skola han går i, så vi kan ju bara spekulera om honom.

Sen har det ju varit snack om diskriminering av fis när dom dom har infört kval till VM och en av dom som har framfört kritik är Cesar Baena som missade han kvalgränsen med 36 minuter 1999.

Då kan ju Ishockey spelare säga jag vill spela VM men dom diskriminerar mig då jag inte blev uttagen…

Inlagd: 2011-05-18, 11:49
Skriven av: Andreas P

Andreas P: håller med om att det är svårt att uttala sig om det specifika fallet utan mer information. Däremot är det ju helt klart konstigt att det inte finns någon homosexuell skidåkare. Alternativt så finns det det men att de inte har något behov av att gå ut och berätta om det.

Inlagd: 2011-05-18, 12:06
Skriven av: toriv

Vem/vilka är intresserade av sexuell läggning hos andra. Inte jag i alla fall

Inlagd: 2011-05-18, 12:38
Skriven av: Experten

”Han är ju inte precis nån jätte talang inom skidåkningen och vad han egentligen vill vet jag inte.”

Spelar det någon roll om han är jättetalang eller inte? Det han vill är nog att bli behandlad med samma respekt som alla andra.

Inlagd: 2011-05-18, 13:06
Skriven av: Tom

Andreas P: spelar de någon roll om han är en jättetalang eller ??

Vad har hockey uttagningar att göra med de här fallet hittar ingen likhet mellan dom?

Inlagd: 2011-05-18, 13:13
Skriven av: jossa

Tom: Jo det är ju klart att alla förtjänar respekt som andra det invänder jag mig inte i så klart.

Fischer skriver ju; Jag tycker att det är synd att man inte har tagit på mer fakta om detta d killen knappt har varit på skolan, inte följt tränings programet samt att han fick en vallare till VM men valde själv att gå till sina gamla ledare. ad jag förstår så är det en kille som är lite bortskämd och lever på att alla skal tycka synd om honom. Inför VM så påstod han att han saknade utrustning och fick inget hjälp från sin beskickning i Oslo men enl ambasadören hade han aldrig tagit kontakt med dom. kanske dags för honom att växa upp istället för at skylla på andra saker. Synd om eleverna som nu hängs ut som mobbare vilket inte är sant. Så vem ljuger???

Men bra att det utreds ordentligt och att det kommer fram vad som egentligen har hänt.

Jag brukar aldrig lita på vad AB skriver så jag väntar tills att utredningen är klar och yttra mig vidare i ämnet men det är ju inte första gången han känner sig orättvist behandlad av diverse personer han har ju klagat på FIS, Ledare, Skola och sin beskickning i Oslo.

Inlagd: 2011-05-18, 13:22
Skriven av: Andreas P

Åk hem till Venezuela om det inte passar säger jag. Det är många som blir mobbade i skolan inte bara homosexuella, det gör inte saken bättre för Cesar, men det har väl inte med sporten att göra.
Blir trött på folk som kommer till ett land som Sverige, får allt serverat och går sen till media och klagar.
Fokusera på träningen istället och sluta lipa!

Inlagd: 2011-05-18, 13:39
Skriven av: Adrian

Uttagningen går till på så vis att det finns ett begränsat antal platser och att ansvarig uttagare fördelar dessa. Är konkurrensen hård får helt enkelt inte alla som söker en plats så jag tvivlar starkt på att Cesar skulle blivit lägre prioriterad än någon annan på grund av sin sexualitet som han själv hävdar. Tittar man på resultaten är han sämre än de allra flesta andra och då är det helt rimligt att han inte kommer in. Att han blivit trakasserad på grund av sin person är självklart förskräckligt, men jag förstår inte riktigt varför han väljer att gråta ut i media över en vanlig skoluttagning, likadan som alla svenska studenter alltid måste klara om de ska studera någonstans. Man måste ha vissa meriter för att kunna studera vissa utbildningar.

Inlagd: 2011-05-18, 15:12
Skriven av: Dregen

Sen är det ändå lite konstigt att skidåkningen i övrigt verkar sakna homosexuella. I till exempel orienteringen finns minst två öppet homosexuella tjejer med i landslagsgrupper

Inlagd: 2011-05-18, 15:16
Skriven av: Dregen

Dregen: Det har väl med sportens storlek att köra. Orienteraring är ju inte lika upppassat av media. Det skulle vara en stor grej om en topp åkare i längd kom ut som hbt person. Sen håller jag med andra härinne att det spelar f*n ingen roll vilken läggning folk har.

Inlagd: 2011-05-18, 16:11
Skriven av: Joel Burman

http://www.langrenn.com/oslo-vm-dobbelt-saa-stort.4920364-1743.html
Publikum elsker langrenn, ikke bare i Norge! Sporten er inte så liten som mange mener………Hyggelig tall iallefall.

Inlagd: 2011-05-18, 18:03
Skriven av: tolsrav

tolsrav: Läste en lista i VG (tror jag)över världens 100 mest värdefulla idrottare och ingen skidåkare var med. Det säger ju att det är en liten sport, tyvärr.

Inlagd: 2011-05-18, 19:10
Skriven av: nisse

http://www.langrenn.com/bjoergen-topper-kaaring.4913213-1743.html
nisse….Men,for en sportsgal trønder som jeg, holder dette i ”massevis”………….

Inlagd: 2011-05-18, 20:15
Skriven av: tolsrav

Vibeke Skofterud ”kom ju ut” som lesbisk för tre år sedan, så världens första öppet homosexuella längdåkare är han inte:

http://www.nrk.no/sport/langrenn/1.6118902

Inlagd: 2011-05-18, 20:26
Skriven av: Manne

För att inte Adrians kommentar ska få stå här helt oemotsagt, vill jag påpeka att jag är av en helt annan åsikt. Helt annan.

Inlagd: 2011-05-18, 20:39
Skriven av: Manne

Adrians text är bedrövlig tycker jag..orkar inte börja kommentera den men allt tycker jag är så dåligt skrivet.

Inlagd: 2011-05-18, 20:55
Skriven av: jossa

Om han blivit kränkt för sin sexuella läggning är det helt oacceptabelt. Sen bör ju givetvis båda parter få ge sin version av vad som hänt.
Sen förstår jag inte alls Adrians kommentar rörande Cesars ursprung – vad har det med saken att göra att han kommer från Venezuela?

Inlagd: 2011-05-18, 20:58
Skriven av: Allan Vallan

Manne: tack för den länken, helt okänd i alla fall för mig. Håller fullständigt med dig i din andra kommentar; bara för att man mår skidåligt i sitt hemland så ska man inte acceptera att må dåligt (men ändå bättre) i Sverige. Mobbning är helt klart inget jag skulle vilja ”få serverat” om jag flyttade till ett annat land. Sen verkar just den här historien ha flera bottnar och nivåer som är betydligt svårare att kommentera än själva behandlingen av honom.

Inlagd: 2011-05-18, 21:01
Skriven av: toriv

Jeg blir mobbet for å kjøre med bare en Volvo V 70 som taxi ! :) (verden er inte enkel)…………….

Inlagd: 2011-05-18, 21:21
Skriven av: tolsrav

tolsrav: du får byta till THINK! I övrigt en väldigt haltande jämförelse.

Inlagd: 2011-05-18, 21:26
Skriven av: toriv

Manne, Jossa mfl: Det är väl tur att inte alla är av samma åsikt :)? Synd att ni inte ”orkar” argumentera för er kritik bara. Frågan är vilken insikt ni egentligen har? visst valde jag en hård linje men jag står för jag vad jag tycker iaf. Men Cesar kan väl knappast på fullaste allvar ha trott att det inte finns folk i Sverige som ser ner på homosexuella? Att vissa kan känna sig provocerade eller obekväma? Det kommer ju inte som en chock precis som vissa här inne verkar tycka…eller är ni bara överdrivit politiskt korrekta?
Sen tycker jag det är svårt att göra en korrekt bedömning utifrån de man läst, man vet ju egentligen ingenting om sanningen.
Jag förstår inte vad du inte förstår AllanVallan? Jag sa han kan väl åka tillbaka till Venezuela om det var så att Sverige inte var som han tänkt? Jag tycker inte om folk som kommer hit utifrån och sen klagar en massa, de ska vara tacksamma för att Sverige är ett så bra land att han komma hit och få alla förutsättningar han inte hade hemma, men det nämns aldrig.
Det enda jag drar som slutsats är att media fått nåt att skriva om samt har en homosexuell skidåkare fått lite mer uppmärksamhet än vad han förmodligen någonsin kommer få i spåren vilket är synd för det hade varit intressant med en homosexuell person som dominerat sporten, då hade väl garderoberna stått vidöppna både här och där…. :)

Inlagd: 2011-05-18, 23:16
Skriven av: Adrian

Adrian, även om man som homsexuell (eller varför inte utlänning tydligen) är medveten om att det finns trångsynta människor som vill behandla en illa, så är det i grunden ingen anledning till att man måste acceptera detta beteende. Oavsett om man är homosexuell, invandrare, gästarbetare, dvärg eller sverigedemokrat ska man bli behandlad med respekt och tolerans och inte behöva finna sig i att bli trakasserad bara för att ”det inte borde kommit som en chock”.

Dessutom tror jag knappast att Cesar kommit hit som någon form av asylsökande som ska känna tacksamhet, han har förmodligen flyttat hit genom studier inom samma utbytesprogram över våra öppna internationella gränser som även möjliggör för svenska studenter att läsa utomlands. Till exempel våra svenska friidrottare som studerat i USA eller simmare som studerat i Australien.

Tycker du till exempel att en tysk skidåkare som blir trakasserad under en världscuptävling i Sverige ska finna sig i det eftersom han ”borde räknat med att det finns en del folk i Sverige som känner sig obekväma eller provocerade av tyskar”? Att denna tyska världscupsåkare som är på plats på samma vilkor som andra för att utöva sin sport ska ”åka tillbaka till Dresden om inte Sverige var som han hade tänkt”?

Det gör mig ont att du drar dina ogenomtänkta haranger samtidigt som du utger dig för att tycka om den internationella sporten skidor.

Inlagd: 2011-05-19, 09:07
Skriven av: Anders

Adrian… Jag valde att inte bemöta ditt inlägg i detalj, eftersom jag anser att det är helt ovidkomande för diskussionen vilket land Cesar kommer från.

Inlagd: 2011-05-19, 09:17
Skriven av: Manne

Adrian: anledningen till att man inte orkar argumentera tillbaka är ju, precis som en del andra skriver, att det är så ogenomtänkt att man inte riktigt vet på vilken nivå man måste börja. Jag tycker nästan det är trollvarning på ditt inlägg, men jag antar att man även ska vara tolerant i sådana här sammahang och tillåta enstaka misstag. Att detta sedan inte var ditt första ”misstag” hör kanske inte hit?

Inlagd: 2011-05-19, 09:45
Skriven av: toriv

Upprinnelsen till diskussionen är en artikel i Aftonlövet. Artikeln bygger på en intervju av en person som säger sig blivit trakasserad för sin sexuella läggning.Har detta hänt? Vi vet inte med säkerhet. Onödigt att spekulera i vad som utspelats innan utredning är klar.

Inlagd: 2011-05-19, 09:53
Skriven av: Experten

Anders: ”Oavsett om man är homosexuell, invandrare, gästarbetare, dvärg eller sverigedemokrat ska man bli behandlad med respekt och tolerans och inte….”

Absolut, jag påstår inte något annat, men världen ser ju inte ut så…inte ens i Sverige.

Jag bryr mig ärligt talat inte vilken nationalitet människan kommer ifrån eller om han är homosexuell, så länge de inte framställer Sverige som dåligt på ett onödigt sätt i tex media där alla får läsa en artikel i tex Aftonbladet eller Expressen som är kända hos de flesta människor för att vinkla, förstora, överdriva, förändra sanningen för att sälja så många lösnummer eller få så många klick som möjligt.

Det är rätt anmärkningsvärt hur ni försöker få mig att framstå som en rasist eller liknande för att jag nämnde killens nationalitet, snacka om att ha fördomar och dra felaktiga slutsatser. Ta gärna avstånd från rasism och diskriminering, det är en självklarhet.
Jag har inte någonstans nämnt ordet asyl eller flykting som man för den delen måste vara för att söka asyl, det handlar ju inte om det.
Jag har ju läst artiklarna och har således förstått att Cesar har kommit på egen hand till Sverige för att träna samt att komma bort från sitt föräldrar-hem i Venezuela där de inte vill kännas sig vid hans sexuella tillhörighet.
Men det är väl lite typisk ”svenskt” att tycka att man inte ska känna någon form av tacksamhet för det vi har att erbjuda i Sverige. Men varför har vi den inställningen?
Jag var inte direkt ute efter någon respons på mitt första inlägg, utan det var mest en kommentar i all hast. Däremot känner jag att denna diskussion är helt offtopic men jag känner mig samtidigt tvungen att svara när vissa här anser sig tvungna att smutskasta mig helt utan anledning.

Lite om mig själv:

Är 29 år och halv svensk till ursprunget med ett genuint intresse för idrott däribland skidåkning.
Jag tränat och varit aktiv i idrottsrörelsen i över 20 år som fotbollsspelare, friidrottare och på senare tid triathlet en idrottsform där det finns många öppna homosexuella från många olika nationaliteter. Jag vet vad det är för värld…på gott och ont.
Jag är en stolt svensk, en nationalist (likt norrmän) och försvarar alltid mitt land, firar nationaldagen, hissar svenskt flagg och värnar om det som är svenskt som jag många gånger tycker blir smutskastat och felaktigt behandlat.

Frågor på detta? maila till cell82@hotmail.com

Inlagd: 2011-05-19, 11:10
Skriven av: Adrian

Oavsett sexuell läggning kan knappast killen betraktas som elitskidåkare.

Hoppas verkligen att kraven är större på de som kommer in på skidgymnasium.

Tänker på Hellner som inte kom in, inte hade meriter för något skidgymnasium i södra delarna av Sverige där han bodde.

Nu ”tvingades” han långt bort till Gällivare vilket sen visade sig vara en lyckträff.

Inlagd: 2011-05-19, 11:35
Skriven av: Elin

Glömde kommentera Toriv: kul att du ser mina inlägg som misstag och ogenomtänkta. Det framstår kanske så för dig men jag tänker oftast igenom varje ord jag skriver. Det är ju åsiktsskillnader mellan oss helt enkelt och det måste man respektera. Jag tar gärna emot kritik men det är inte kul när det övergår till personangrepp…

”Men jag antar att man även ska vara tolerant i sådana här sammahang”

Haha! Du kanske bör slå in din politiskt korrekta instruktionsbok och kolla om det är ok ;)

Inlagd: 2011-05-19, 13:55
Skriven av: Adrian

Adrian: att använda uttryck som ”Åk hem till…” och ”…får allt serverat…” i samma kommentar och samtidigt inte förstå varför folk reagerar framstår inte som särskilt genomtänkt. Jag förstår fortfarande inte vad killen har fått serverat (förutom mobbning), men det kan vi kanske spara till någon annan gång…

Inlagd: 2011-05-19, 14:08
Skriven av: toriv

Det är en bild du själv skapar, egna slutsatser du drar utifrån dina egna åsikter…de är dock helt felaktiga.

Men jan ta en kort jämförelse direkt ur verkligheten. När jag var fotbollsaktiv i ett av Skånes bättre ungdomslag så kunde det ibland komma spelare som var där för att träna och provspela. Vissa var bra och andra mindre bra, men de som gnällde och eller på något annat sätt inte passade in i laget fick oftast inte många chanser. De som gnällde fick höra: Du har fått möjlighet att träna på vår fotbollsplan, ta del av våra träningar samt fått tillgång till lokaler, massage och vård etc etc, är du inte nöjd? Åk då tillbaka till ditt gamla lag om det inte passar dig här. Det var inget snack ens…de flög med röven ut!

Inlagd: 2011-05-19, 14:29
Skriven av: Adrian

Ok, jag förstår. Tycker likväl att det var dåligt/olyckligt formulerat.

Inlagd: 2011-05-19, 16:11
Skriven av: toriv

Elin: är högakrav att komma in på skidgym..Sökte Hellner till Gällivare eller tvingades han?? tur som tusan att de blev Gällivare än då för hans del så bra som han trivs där…

Inlagd: 2011-05-19, 16:13
Skriven av: jossa

jossa;
Visst är kraven höga.
Antagningarna baseras givetvis på resultat i H/D 15-16.

Det är svårt för ett gymnasium att se till andra egenskaper i den åldern, t.ex. utvecklingspotential.

Om jag kommer ihåg rätt nobbades Hellner av fyra gymnasier (tror det var i tur och ordning Mora, Torsby, Sollefteå och Järpen) innan hans femte alternativ, Gällivare, antog honom som sista elev i hård konkurrens med ett par lokala åkare.

Inlagd: 2011-05-19, 19:27
Skriven av: Elin

Uttagningarna till skidgym bygger mest på USM resultaten så var de på den tiden…var sällan men frångick de

Inlagd: 2011-05-19, 20:56
Skriven av: jossa

Intagningen måste ju gå efter resultat i H/D 15-16 inte utvecklingspotential det är ju samma sak om jag har låga betyg så kommer jag inte in på alla gymnasieprogram, Ser inget fel i det.

Men tur att Gällivare tog in honom.

Sen ang denna Cesar el vad han nu heter vad är det för skola han går när det är skidåkning med i bilden? Personligen tycker jag han gnäller mycket och kan hålla med Adrian i vissa saker men som sagt vi vet ju ingenting om hur det ligger till…

Inlagd: 2011-05-19, 21:12
Skriven av: Andreas P

For meg virker det veldig rart om svenske skigymnas ikke også tar hensyn til når på året en utøver er født. For 15-16 åringer vil det ha veldig mye å si om man er født i januar i forhold til desember og dette bør tas hensyn til når man tar ut utøvere.

Vil også si at jeg er ekstremt uenig med Adrian, på meg virker det som om du synes at idrettsutøvere som utsettes for diskriminering kun skal ha to muligheter (i hvertfall de som som på en eller annen måte kommer utenfra) late som ingenting eller slutte/dra tilbake dit de kom fra. Sverige er et flott land, men det er ikke helt perfekt (i motsetning til Norge;) og hvis man bare lukker øynene og lar være å belyse problemer så vil det jo aldri bli bedre. Uansett hva som er sant i denne saken, så er det vel ingen tvil om at idretten sliter med å få fram homofile profiler, og jeg synes det er veldig positivt at aftonbladet for en gangs skyld oppfører seg som en avis og belyser dette temaet…

Inlagd: 2011-05-20, 00:34
Skriven av: Hanne

Jag måste säga att jag håller med Adrian!

Detta baserar jag på vad jag hört från mina vänner som känner till Ceasar.

Skolan det gäller är Mora Folkhögskola som har en skidlinje.

Jag tycker det verkar som killen lider av storhetsvansinne, Han är då klart sämst av alla på längdskidor i mora, Därför blir han ju antagligen petad (?) Men eftersom han är homosexuell skyller han så klart på det. Och när han gör det så vet han också att han kommer att få stanna och kanske få ersättning?

Det är ju samma som att dom flesta invandrare kör med ” Er do rasist” kortet. Funkar kanon i det svenska PK samhället.

Inlagd: 2011-05-20, 13:00
Skriven av: johan

Johan: petningen kan vara befogad, men om han har blivit behandlad illa så är det fel. Låt oss se vad utredningen kommer fram till.

Har aldrig stött på en indvandrare som har kört med det ”kort” du hänvisar till, något som skulle kunna bero på att jag inte är rasist.

Inlagd: 2011-05-20, 13:22
Skriven av: toriv

Alldeles oavsett hur det ligger till med det här enskilda Cesar-fallet, tycker jag att det här en viktig diskussion att ta inom svensk längdskidåkning. Hur är ”miljön” för homosexuella och andra som sticker ut från normen?

Inlagd: 2011-05-20, 14:11
Skriven av: Manne

Om Ceasar då har betett sig illa mot andra och inte skött skolan och varit försvunnen 2 månader utan att sagt till någon är det fortfarande okey eftersom han då blivit illa bemött tillbaka?

Och nej jag är inte heller rasist, däremot bor jag i en stad som betalat ut stora mängder med pengar till invandrare pga att dom blivit ”illa behandlade” och uttnytjar systemet till max vilket ceasar också verkar lärt sig.

Men jag antar att du tror på allt som står i tidningarna utan att ta reda på bakrundsfakta toriv?

Inlagd: 2011-05-22, 22:27
Skriven av: johan

För mig verkar det som om Cesar inte skött sin svenska skolgång. Har han varit borta 2 månader som Johan skriver ovan torde det råda ännu mindre tvivel.

Jag menar att man ska se till hans studieresultat, skidprestationer o.s.v och jämföra med de andra på samma skola.

Inlagd: 2011-05-22, 22:54
Skriven av: Jörgen

Johan: var har jag skrivit att han ska få kvar? Har ju flera gånger skrivit att vi ska avvakta utredningen i den frågan. Det jag har vänt mig emot är Adrians formulering ovan samt att man ska behöva utstå mobbning, oavsett orsak.

Jörgen: snackar vi inte om den folkhögskola? Vad har det med svenska skidgymnasier att göra? (Min fråga är delvis seriöst: finns det någon koppling mellan den här skolan och något skidgymnasium?) Vad gäller jämförelsen Cesar vs. de svenskar som går på hans skola så har jag alldeles för dålig koll för att kunna uttala mig om han är i lä eller ej.

Antar att jag även bör förtydliga var jag, liksom många andra (ber om ursäkt för om jag lägger ord i er mun, men jag antar att vi tänker ungefär likadant), reagerade på Adrians inlägg. I sitt förtydligande klargör han ju vad han menade och då tycker jag att hans inlägg skulle ha sett ut så här istället:

”Åk och träna någon annanstans om det inte passar säger jag. Det är många som blir mobbade i skolan inte bara homosexuella, det gör inte saken bättre för Cesar, men det har väl inte med sporten att göra.

Blir trött på folk som kommer till bra skolor, får allt serverat och går sen till media och klagar.

Fokusera på träningen istället och sluta lipa!”

Någon som fortfarande inte förstår skillnaden???

Inlagd: 2011-05-23, 07:56
Skriven av: toriv

johan: hur kommer de sig att du har så bra fakta? vem betalar hans skola?

Jörgen: är inte skidresultaten rätt ointressanta i den här frågan?

Adrian: håller inte riktigt med dig om lagsporter tyckr de är rätt många problem barn som slagit igenom..är man nog bra i lagsport blir man alltid förlåten om man ställer till med något.

Inlagd: 2011-05-23, 09:28
Skriven av: jossa

Jag tog fel på skidgymnasium/folkhögskola.

Dock ställer säkert skolan krav på de som går där och det verkar inte som om Cesar uppfyller dem.

Sen om han har blivit (eller har upplevt sig bli) mobbad är det naturligtvis förkastligt, oavsett.

Inlagd: 2011-05-23, 10:04
Skriven av: Jörgen

Alltså det jag reagerat på i den här historien är att en homosexuell kille kan ha blivit trakasserad pga sin läggning. Det är förjävligt.

Det är också förjävligt att höra vissa smygrasistiska inlägg här på bloggen. Nej tack säger jag.

Vad gäller hans rätt att fortsätta på skolan har jag ingen aning om. Han kanske är urusel, skolkar och är helt hopplös, vad vet jag? Men det kan ju faktiskt vara så att han håller sig undan just pga att han känner sig utstött/mobbad. Därav frånvaron som sedan kanske leder till att han inte får fortsätta! För att kunna orka med hård träning krävs det att man mår bra inte bara fysiskt utan även mentalt. Gör man inte det går det ofta åt skogen.

Hur som helst kan vi bara spekulera om hur det ligger till. En sak är dock säker: homofobi, mobbing och rasism går helt bort!

Inlagd: 2011-05-23, 17:19
Skriven av: Oskar

Vi kan jo bare kalle han for en GRIS, for det er vel inte mobbing, eller hva?;)

Inlagd: 2011-05-23, 19:23
Skriven av: tolsrav

Jossa: Känner flera stycken som går i hans klass i skolan och som går med han på skidlinjen. Därav har jag fått höra väldigt mycket om ”ceasar historien”

Det som betalar hans skolgång är hans sponsorer och något slags bidrag som utomlandsstudent.

Inlagd: 2011-05-23, 21:54
Skriven av: johan

Johan: okej så du sittar alltså inne med bra fakta då…men dom som går där kanske inte är helt opartiska eftersom dom själv kan vara inblandande i moppningen..de är bara vad jag spekluerade kan vara helt fel åxå..

Alltså konstar inte ceasar några pengar

Inlagd: 2011-05-24, 11:25
Skriven av: jossa

Tror ganske sikkert dette er vår venn fra Venezuela. Se hvem som gratulerer Northug etter han har reist seg opp.
http://www.youtube.com/watch?v=EvbVKyNBHoQ&feature=related

Inlagd: 2011-05-25, 17:49
Skriven av: Sven

Sven…Virker som han er meget interessert i Petter ja…….!

Inlagd: 2011-05-25, 19:33
Skriven av: tolsrav

Har kollat upp, och det är han. Verkar vara en trevlig pojk.

Inlagd: 2011-05-25, 20:20
Skriven av: toriv

Det är då ganska tyst om denna skidåkare nu…

Inlagd: 2011-06-04, 13:04
Skriven av: Andreas P

Jepp, någon som kan fiska fram något?

Inlagd: 2011-06-04, 22:55
Skriven av: toriv

Finns väl inte så mycket att fiska upp när det handlar om en B-åkare el kanske en C-åkare?

Inlagd: 2011-06-06, 18:29
Skriven av: Andreas P

Jag syftade mer på den där utredningen – den borde väl vara klar nu, eller?

Inlagd: 2011-06-06, 21:48
Skriven av: toriv

Säkert men det var väl inte så mycket att utreda gissar jag det var det jag menade i mitt förra inlägg att vad dom än kom fram till så rapporteras det inte nått om det när han inte är nån stjärna. Tyvärr

Inlagd: 2011-06-08, 12:15
Skriven av: Andreas P

Manne: hade missat ditt inlägg, tack för det i efterhand! Verkar onekligen som om ”tvivlarna” hade en del rätt, även om det likt förbannat är olyckligt att någon känner sig illa behandlad.

Inlagd: 2011-08-21, 20:36
Skriven av: toriv

Han tränar med skidgymnasiet i ljusdal nu…

Inlagd: 2011-09-03, 13:51
Skriven av: Hans

Jahapp, så glad var han över att få stanna…

Inlagd: 2011-09-03, 19:50
Skriven av: toriv

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values