Världens första öppet homosexuella elit-skidåkare?

Härom dagen publicerade Aftonbladet en artikel skriven av Kristoffer Bergström om en Venezuelansk längdåkare som kommit ut som homosexuell. Personligen har jag alltid tänkt att eftersom längdvärlden inte är lika macho som exempelvis fotbollen borde skidåkningen och dess utövare vara mycket mer accepterande vad gäller utövarnas sexuella läggning. Enligt artikeln verkar det inte vara så. Eller åtminstone inte på den folkhögskolan han går på.

”Det skvallrades direkt mellan åkarna att jag är bög. Jag trodde att det var okej i Sverige, men ingen i klassen hängde med mig. De skrev öknamn på utrustningen och började gömma mina stavar. Nu tvingas jag ha utrustningen inlåst.”

Nu vet jag inte om det är en skola just för längdåkare eller om det bara är en generell skola. Det framgår inte i artikeln, men hur som helst är det ju bedrövligt!! Man kan ju förstå, eller nej, egentligen inte heller förstå att han inte accepteras i sitt hemland, men här i Sverige år 2011 trodde jag inte denna typ av diskriminering existerade längre på det sättet som framgår av artikeln. Tänk vad naiv man kan vara.

Hur som helst är vi på Skidpepp helt emot all fientlighet av minoriteter. Oavsett om det är hudfärg, hemland, sexuell läggning etc. Hallå, det är 2011!

Uppdatering: Man ska ha startat en utredning på skolan om Cesar, som skidåkaren heter, ska få fortsätta till hösten efter att han nyligen blivit nekad fortsatta studier.

Uppdatering 2: Signaturen Fischer skriver denna kommentar till artikeln ovan:

”Jag tycker att det är synd att man inte har tagit på mer fakta om detta d killen knappt har varit på skolan, inte följt tränings programet samt att han fick en vallare till VM men valde själv att gå till sina gamla ledare. ad jag förstår så är det en kille som är lite bortskämd och lever på att alla skal tycka synd om honom. Inför VM så påstod han att han saknade utrustning och fick inget hjälp från sin beskickning i Oslo men enl ambasadören hade han aldrig tagit kontakt med dom. kanske dags för honom att växa upp istället för at skylla på andra saker. Synd om eleverna som nu hängs ut som mobbare vilket inte är sant.”

Med andra ord verkar det vara en komplicerad historia.

Etiketter: