Dimma inför sprintstafetten

Idag ligger dimman lika tjock som under damernas dubbeljakt. På grund av just dimman insåg nog inte det svenska vallateamet hur gränslöst dåligt man lyckats med materialet, det gick ju inte att se hur glidet såg ut!

Dagen efter var det herrarnas tävling i växlande molnighet, dock med samma fuktiga luft. Svenskarna hade bra glid, en stund. Sedan sket det sig igen. Man skyllde på den skitiga snön. En engångsföreteelse.

Måndag. Damernas 10 km klassiskt och nu trodde alla att vallan skulle sitta! Men nej. Katastrof, igen. Svenskorna förstod inte förrän efteråt, när de fick se olika mellantider, hur kassa skidorna var. Hela Sverige började skruva på sig och en lätt panik infann sig. Dagen efter skulle ju Rickardsson ta guld! Vallateamet fick väl panik, hoppades på mirakel, men ingen frälsare syntes till. Istället blev det stressvallat och fiaskot var ett faktum.

Larry Poromaa igår kväll: ”Vi har hittat felkällan”

Jaså, redan?

••••••••

Idag är det sprintsafett. Tävlingen med lägst status av allt i mästerskapet. Många tror att grenen är på väg ut ur programmet. Själv måste jag säga att det är ett litet sömnpiller…

Men det är bara att gilla läget och hoppas att man i vallabussen hittat hem, som de hävdar, och sedan inbilla sig att sprintstafett är riktigt spännande och har samma status som en medalj i individuell start.

På pappret (ser man till FIS-poängen) borde Sverige ta en medalj idag, åtminstone på herrsidan. Största hotet blir givetvis Norge (om nu Hattestad orkar), Ryssland, Kanada, Italien och kanske även Finland med tanke på deras megaglid.

Alex Harvey för Kanada visar storform och Kershaw är verkar också vara taggad! Ryssarna har inte riktigt hittat toppenglidet verkar det som. Där hänger det också på materialet om de kommer vara med och slåss i täten. Nu när jag tänker efter kan även tyskarna vara med och fightas.

En sak har vi dock på vår sida idag och det är att Sverige kör i semifinal ett vilket betyder lite längre vila än de som går i semi två (Norge, Ryssland).

På damsidan blir det nog tuffare att ta medalj. Finland med Saarinen och Lähtenmäki (sista) kommer bli riktigt giftiga idag med tanke på skidorna. Norge vilar Bjørgen, men Jacobsen, som åker istället för drottningen är ingen dålig åkare. Farliga! Falla kör sistasträckan. Italien blir farliga också. Eller vad sägs om Follis och Longa!! Sedan har vi nog dagens favoriter, Slovenien. Majdic och Visnar är två ruggigt bra sprinters. Stora frågan är bara om dom orkar hålla uppe tempot så länge som en sprintstafett! Tyskland kör med Böhler och Fessel. Bubblare.

En 45 minuter kvar till första semi. Vi ses i spåret!

Etiketter: