01 mars 2011, av Oskar

Journalistfesten

Ikväll var det fest. Trodde vi. Eller ja, dom. Journalisterna.

OK, jag trodde också det var fest.

I inbjudan vi fick kunde man läsa att drinks and food to be served. – Gratis mat och dryck i världens dyraste stad, tänkte alla, det får jag bara inte missa!! Givetvis tänkte jag samma sak.

När jag kom till festen visade det sig att det var en mode/konstutställning där man bjöd på lite alkohol och snittar. Alla besökarna var ju vrålhungriga och gick fram som dammsugare bland plockmaten. Inom loppet av några minuter var all mat slut och inte långt därefter drickat. Folk började sno åt sig vinflaskor och stämningen var verkligen konstig!

Strax därefter började föreställningen. Det var en dansare som uppträdde och ingen journalist verkade förstå ett dugg. Alla tänkte, vad gör den här pajasen här. jag vill ha mer mat, nu!!

Efter att uppträdandet var över insåg de flesta att maten var slut och drickat börjat kosta pengar så de drog.

Själv stod jag kvar där i ruinerna av journalisternas framfart och konstaterade att något måste gått galet i kommunikationen mellan organisatörerna och de som skickade ut inbjudan. Jag förklarade för de som höll i tillställningen att de flesta inte ätit middag utan kom utsvultna direkt från Holmenkollen, därav förvirringen.

Sen kan man också diskutera hur intressant denna finkultur är för sportjournalister från jordens alla hörn. Det dom är fokuserade på denna vecka är skidor, mat och sova. Samt lite alkohol. Resten får vänta tills någon annan gång.

Eftersom jag själv varken är journalist eller från en annan del av jordklotet var jag kanske den enda, eller åtminstone en av få som uppskattade utställningen. Dock kan jag erkänna att även jag var rätt så hungrig och hade förväntat mig lite mer mat.

Så nu vet ni hur vi har det.

11 kommentarer till ”Journalistfesten”

Så j*vla klockrent! Väldigt målande får sägas! Du har inga bilder på Johan Esk, Jonas Karlsson och Popsen när de frossar loss på snittarna… haha

Inlagd: 2011-03-01, 23:38
Skriven av: Joel Burman

Haha, nej inga bilder. Och av SVT-gänget var det bara Hård, Blomman och Ola vad jag såg. Sen var det mest ryssar… och norskar.

Inlagd: 2011-03-01, 23:48
Skriven av: Oskar

Humor på hög nivå

Inlagd: 2011-03-01, 23:49
Skriven av: Sam

Oskar: snackade du nåt med dem?

Inlagd: 2011-03-01, 23:58
Skriven av: Skidjan

Du är verkligen överallt Oskar. Som norrlänning gift med en som varit väldigt aktiv i modebranchsen kan jag se kontrasterna.

Inlagd: 2011-03-02, 00:16
Skriven av: Alexander

Skidjan, jag känner Hård och Blomman sedan tidigare lite, så ja.

Inlagd: 2011-03-02, 00:25
Skriven av: Oskar

Oskar: Hur upprörda är blomman och hård över valla spektaklet och damernas sprint uttagning då?

Inlagd: 2011-03-02, 00:33
Skriven av: Joel Burman

Jag frågade Hård om det var trist att kommentera men han sa att det var ok eftersom det ändå varit så spännande lopp.

Angående själva vallamissarna så pratade vi inte så mycket om det. De flesta är rätt så ruttna på allt det där nu.

Inlagd: 2011-03-02, 00:35
Skriven av: Oskar

ok

Inlagd: 2011-03-02, 07:48
Skriven av: Joel Burman

Kulturen är ju olika i olika länder. Man blir ju annars mera besviken om motsvarande sker i ett land där mat och alkohol inte är så dyra som i Norge!

Inlagd: 2011-03-02, 10:33
Skriven av: Kurt

Jag har förövrigt varit på en liknande tillställning i Glasgow, där tog det ett tag innan folk insåg att snittarna bestod av Haggis!

Inlagd: 2011-03-02, 10:34
Skriven av: Kurt

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values