Skidpepp tar VM-tempen (del 2)

temp.jpgVM närmar sig med stormsteg. Igår avslutades SM och samtidigt presenterades truppen som ska försvara de blågula färgerna i spåren runt Oslo. På Skidpepp fortsätter vi fram till VM att ta tempen på de svenska åkarna. Den första delen kan ni läsa här. I rankingen tas hänsyn till åkarens ”normala” kapacitet.

Håller ni med?

Stekhet

1. (↑7): Markus Hellner: Vann både 15 km klassikt och dubbeljakten. Behärskar just nu alla discipliner.

2. (↑4): Jesper Modin: Ser riktigt bra ut.Höll i A-finalen och tog SM-guldet. Börjar kännas som en stabil finalåkare.

3. (↑6): Anna Haag: Två guld och ett silver. Haag är på väg mot storform.

4. (↓3): Maria Rydqvist: Maria har överträffat sig själv nästan hela säsongen. Bara dryga halvminuten efter Kalla i dubbeljakten. Var även nära en medalj i sprint där hon slog några renodlade sprinters. Visade också att hon kan åka klassiskt. Nu höjs förväntningarna på ”Dagsländan”.

Varm

5. (↓1): Emil Jönsson: ”Vann” den klassiska delen i dubbeljakten och visade att han är med att slåss om en stafettsträcka. I sprinten blev dagen förstörd efter att han åkt in i ett träd. Kunde inte ställa upp i det avslutande loppet.

6. (↑9): Hanna Falk: Bättre och bättre hela tiden. Stekhet till VM?

7. (Ny på listan): Tiio Söderhielm: Två riktigt bra SM-lopp av Tiio gav VM-biljett.

8.(↓5): Charlotte Kalla: Ett riktigt bra SM av Kalla men det finns fortfarande mer att ta av.

9. (↑18): Johan Olsson: Vilken lättnad. Olsson visade att han kan åka fort. Tillbaks från långvarig sjukdom och med bra träning borde toppformen närma sig.

10. (↓2): Daniel Rickardsson: Två tredjeplatser och ett silver i SM. Många hade tippat Daniel som vinnare i 15 km loppet.

11 (↑15): Ida Ingemarsdotter: Har tyvärr varit mycket sjuk i vinter. Tre SM-medaljer ger dock hopp.

Ljummen

12. (↓10): Hanna Brodin: Medalj i teamsprinten med Ingemarsdotter, åkte inte den individuella sprinten.

13. (↑16): Teodor Pettersson: Var inte given i VM-laget. SM resulterade i en medalj i teamspint och en vinst i B-finalen individuellt.

14. (↓8): Mats Larsson: Fanns goda tendenser innan SM men Larsson är tillbaks där han brukar vara – i sjuksängen.

Kall

15. (↓12): Jens Eriksson: Inget bra resultat någon av SM-dagarna.

16. (↓14): Lina Andersson: Inte något vidare SM, enda ljusglimten var tredjeplatsen i teamsprinten tillsammans med Magdalena Pajala.

17. (↓13): Anders Södergren: Det lossnar inte för Anders. Slagen av både Modin, Söderhielm och Fredrik Karlsson på 15 km klassiskt i SM och ”bara” en fjärdeplats i skiathlon, 40 sekunder efter Hellner. En individuell VM-medalj känns i dagsläget fortfarande långt borta.

18. (↑19): Sara Lindborg: Två femte- och en sjätteplats blev resultatet i SM. Vi hade hoppats på mer.

19. (↓11): Britta Johansson Norgen Katastrof i jaktstarten som i och för sig var svårvallad. Inget bra SM i övrigt heller. Britta är svårbedömd.

Etiketter: