31 januari 2011, av Oskar

Inför SM

Som ni alla vet är det snart dags för SM! Som vanligt får vi vänta på 3/5-milen och stafetten till senare i vinter men annars är det nästan som en klassisk mästerskapsvecka. Onsdag är första tävlingesdagen och man inleder med den inte helt rosade tävlingsgrenen teamsprint, sprintstafett eller varför inte lagsprint.

Till skillnad från internationella mästerskap tävlar man för sin klubb och just när det gäller SM och sprintstafett är det ju bra eftersom klubbarna inte behöver skrapa ihop så många åkare av yppersta klass för att få ihop ett lag. Samma argument är det iofs som man kör med inom FIS varför man ska behålla teamsprinten (alltså att länder med få åkare ändå ska kunna vara med). Hur som helst, onsdag är dagen och tiden är 16.15. Då går semifinal ett för damer.


Banskiss damernas teamsprint (och individuell sprint)


Banskiss herrarnas teamsprint (och individuell sprint)

Tävlingarna visas inte på TV men kanske blir det någon slags live-ström på nätet. Vem vet! Det jag vet är att klockan 19.00 går damfinalen och 19.30 herrarnas.

Anmälda till lagsprinten

Idrottonlines system verkar inte kunna hantera stafetter så det står endast en person per anmälan. Eller så anmäler man varje person separat, I don’t know! Någon som vet? Hur som helst verkar alla vara på plats så räkna med riktigt spännande tävlingar. Nästan så att man skulle vilja åka upp…


Banskiss dubbeljakten

Dagen efter lagsprinten är det dags för dubbeljakten. Den hade jag gärna sett i SVT, men tyvärr får vi vänta tills på lördag, ja om man inte kollar på de små sammandragen på Gomorron Sverige.

Anmälda till dubbeljakten

Starkt startfält även där. HOPPAS det blir bra liverapporter på nätet. 11.00 startar herrarnas tävling och 13.30 kör damerna.

Fredag är det vilodag.

Men på lördag får även TV-publiken vara med! Då är det sprint i fri stil och allt visas på SVT från kl 11:30 vilket betyder att man missar damernas kvartsfinaler (enligt programmet).

Anmälda till sprinten

Hela 50 damer och 87 herrar är anmälda till sprinten!! Hoppas alla hotshots kommer till start. VM-biljetter står på spel för en hel del!


Banskisser 10/15 km klassiskt

Söndag är veckans sista dag och tillika SM:s sista dag. Man avslutar med VM-distansen 10/15 km klassiskt och här kommer det bli spännande tror jag! Har Södergren och Olsson kvicknat till, eller ska Larsson sno åt sig en medalj? Rickardsson verkar sitta säkert på medaljplats tror jag. På damsidan lite mer öppet men Kalla och Haag lär ju åka hem med medaljer tror jag.

• Anmälda till 10/15 km

Andra länkar
SM-bloggen

1 009 kommentarer till ”Inför SM”

Bra att vi har SM på tuffa banor när VM går på tuffa banor.

Det jag hoppas mäst på är att Södergren ska visa sin gamla storform och åka ifrån alla på masstarten som han gjorde när det var SM i Sundsvall senast. Sedan hoppas jag även att Olsson visar bra form och blir tvåa.

Angående Fredriksson så åkte han Marcialonga i hälgen och då har han väl gett upp VM. DEt kan inte vara någon bra uppladning för SM iaf. Nu hade han tydligen dåliga skidor och tog inte ut sig helt så vi får väl se om han startar och hur han presterar.

På damsidan ska det bli intressant att se om det är några tjejer som klarar att följa Kalla och Haag på den tunga banan i masstarten. Den jag hoppas visar form är Ingemarsdotter för hon tror jag är viktig för VM.

Inlagd: 2011-01-31, 21:49
Skriven av: Alexander

Rickardsson ska åka teamsprint – ska man tolka det som att han är intresserad att göra detta på VM också? :)

Inlagd: 2011-01-31, 21:54
Skriven av: Skidjan

Alexander… Ja, han är nog medveten om att han inte kan bli uttagen till den ordinarie truppen.

Blir det många efteranmälningar? Jag kan inte hitta Olsson, Södergren eller Hellner nånstans i startlistorna? Rickardsson är dock anmäld till allt.

Inlagd: 2011-01-31, 21:56
Skriven av: Manne

Skidjan… Läs här:

http://www.langd.se/-aker-garna-teamsprint-i-vm.4875549-86106.html

Inlagd: 2011-01-31, 21:58
Skriven av: Manne

Jag ser mest framåt mot sprinttävlingarna, det är i dessa som det är mest konkurrens om platserna inför VM.

Inlagd: 2011-01-31, 22:11
Skriven av: swestam

Manne: Olsson och Södergren skall åka dubbeljakten och 15 km. Hellner åker allt utom teamsprint. De står med i listorna.

Inlagd: 2011-01-31, 22:15
Skriven av: Cliff

Ingen åkare bör väl åka mer än fyra tävlingar under VM. Det är ju bara 9 dygn mellan första och sista tävling.

Inlagd: 2011-01-31, 22:15
Skriven av: Alexander

Manne: tack, jag har läst den förut men bra att läsa den igen.

Jönsson/Rickardsson kunde ju vara ett kanonpar – en med otrolig körstyrka och en annan med en superspurt.

Hellner kommer kanske köra 15k + dubbeljakt + sprint + 5mil då.
Rickardsson lagsprint istället för sprint?

Inlagd: 2011-01-31, 23:00
Skriven av: Skidjan

Skidjan: Jag tror inte att Rickardsson kommer att köra sprinten under SM. Däremot mycket möjligt lagsprinten.

Inlagd: 2011-01-31, 23:09
Skriven av: Jörgen

Jörgen: jag tänkte på VM. Med ”lagsprint istället för sprint” menade jag att Daniel skulle köra samma VM-program som Marcus förutom just ”lagsprint istället för sprint”.

Hoppas jag rättade upp det!

Inlagd: 2011-01-31, 23:56
Skriven av: Skidjan

Blir sjukt kul att följa SM i år, synd för stockviks åkarna att många av dem har drabbats av förkylningar här innan SM på hemmaplan, de gjorde jue verkligen ett fint SM i fjol.

Hoppas nu att det blir bra med publik nu också

Inlagd: 2011-02-01, 01:15
Skriven av: bergelius

Aha, det visar sig att jag bara får upp parsprinten vilken rubrik jag än klickar på. Sen kan jag förstås klicka mig vidare till dom andra distanserna.

Alexander och Skidjan… Jag tror nog att det är många som åker fem distanser i VM. Och jag tror absolut inte att Hellner kommer stå över 15 km klassiskt.

Angående Södergren verkar det som att han i dagsläget kan åka fort i masstarter när han får stöd från andra att hålla farten, men har svårare i intervallstarter när han ska hålla trycket uppe själv. Ska bli spännande att se om den trenden håller i sig över sm.

Inlagd: 2011-02-01, 07:39
Skriven av: manne

Skidjan… Jag läste visst ditt inlägg fel – trodde du refererade till Alexanders kommentar om att man bara bör köra 4 lopp på vm. Men du tänker väl att Rickardsson och Hellner ska åka stafetten också? Och då blir det ju fem lopp.

Inlagd: 2011-02-01, 07:50
Skriven av: manne

Manne, nu har jag fixat till länkarna!

Inlagd: 2011-02-01, 09:17
Skriven av: Oskar

Förutom att det är tuffa banor så är det så att banorna går högst uppe på ett berg, Södra Berget i Sundsvall och med start- och målområdet i banans högsta punkt (så när som på några nivåmeter). Vanligtvis är det nästan tvärtom med start och mål i banans lägsta punkt men här kan man alltså inte glida ikapp in till målspurten i masstartloppet på torsdag.

Inlagd: 2011-02-01, 16:12
Skriven av: Tobbe H

Synd bara att det är SM och inte VM och VC som går på en sådan bana

Inlagd: 2011-02-01, 16:18
Skriven av: Jon

manne: ja, stafetten föll bort vid en lapsus från min sida. Tror OS-laget är det bästa vi kan ställa på banan.
Hoppas Mats Larsson gör ett riktigt kanonlopp så vi har en bra reserv.

Tobbe H: ja, det är genialiskt. Och om man nu tvunget ska ha spurt bör det vara i ett svagt motlut som i Falun (samt NM i Steinkjer 2010!)

Inlagd: 2011-02-01, 17:00
Skriven av: Skidjan

Ska vi inte tippa SM-loppen?

Inlagd: 2011-02-01, 19:52
Skriven av: Sara

Sara: Har uppfattat det så att det i första hand är internationella tävlingar (typ världscupen och VM) som ska tippas.

Rättvist också mot våra nordiska grannar också som deltar i tipset, vi tippade inte deras respektive mästerskap nyligen.

Sen är det också så att arrangörerna inte släppt startlistorna och det börjar bli ont om tid att tippa då de åker imorgon…

Inlagd: 2011-02-01, 21:11
Skriven av: Jörgen

Jag tycker definitivt att vi kan tippa sprinten och klassiska distansloppet. De körs väl båda på helgen.

Inlagd: 2011-02-01, 21:48
Skriven av: Joel Burman

Damernas sprintstafett imorrn kommer bli en liten höjdare. Tre riktigt bra lag slåss om segern: Mora, Tärendö och Piteå. Med Östersund som utmanare.

På herrsidan borde det va spel mot öppet mål för Åsarna, men det blir kul att se vad Rickardsson kan hitta på.

Inlagd: 2011-02-01, 22:40
Skriven av: Manne

Magdalena Pajala inför SM-veckan:

http://www.pitea-tidningen.se/sport/artikel.aspx?ArticleId=5943833

Tyvärr tycker jag hon har låtit ungefär så här inför varje lopp under säsongen med rätt risiga resultat hoppas verkligen det funkar bättre nu även om WM antagligen är kört.

Inlagd: 2011-02-01, 23:41
Skriven av: Joel Burman

Mats Larssons medverkan i SM är högst osäker, har varit sjuk sedan Otepää – Aftonbladet

Inlagd: 2011-02-02, 07:07
Skriven av: Jörgen

Mats Larsson finns inte med i startlistan till dubbeljakten, startlistorna till teamsprinten finns inte upp ännu. Det blir inga semifinaler på damsidan eftersom det är under 10 anmälda lag.

Inlagd: 2011-02-02, 08:26
Skriven av: Cliff

Dumt. Kunde man inte kört en semifinal och uteslutit typ fyra sista lagen från den? Jag menar… det är ju en väldig skillnad att bara köra halva distansen. Jag hade hoppats att man skulle kunna använda det här SM-loppet som en referens inför sprintstafetten i VM, men som det är nu säger det ju inte alls lika mycket.

Inlagd: 2011-02-02, 08:44
Skriven av: manne

Jörgen, håper ikke det er på grunn av meg at det ikke blir tipping fra SM. Jeg tipper gjerne SM jeg, var litt redd for lagsprinten bare. Sjekket listen over påmeldte og der er det mange navn jeg ikke har hørt før, men ellers skal det vel gå rimelig greit. Hadde likt godt hvis jeg kunne slått noen svensker på svenske løpere, og skulle jeg tape poeng her er det jo en glimrende unnskyldning at dere bør ha en liten fordel.

Krysser fingrene for at Brink knaller til å moser all motstand både dubbeljakten og 15 km. Tenk dere Brink mot Northug på siste etappen i kollen, det hadde vært gøy det.

Inlagd: 2011-02-02, 08:45
Skriven av: Hanne

Hanne: Eller kanske Brink mot Pilotbrillemannen på tredjestäckan. ;-)

Inlagd: 2011-02-02, 09:56
Skriven av: Per

Hanne: Vi får se, kanske blir det någon SM-tippning under helgen trots allt (förutom WC i Rybinsk som ska tippas). Drömmen om Brink kan du dock glömma… :-)

Startlistorna för teamsprinten imorgon har släppts nu. På damsidan är det bara ett lag från respektive klubb och det blir final direkt. Går alltså inte att dra några stora slutsatser utifrån det inför VM.

Inlagd: 2011-02-02, 10:00
Skriven av: Jörgen

Någon som vet om det kommer att finnas någon live rapportering från team sprinten ikväll? ifjol var det någon lokal radiostation som sände live har jag för mig?

Inlagd: 2011-02-02, 10:20
Skriven av: Göran

Jörgen… det är väl teamsprint ikväll?

Inlagd: 2011-02-02, 10:35
Skriven av: manne

Och jag undrar om de kommer finnas nån webbsändning?

Inlagd: 2011-02-02, 10:36
Skriven av: Daniel

Teamsprint är en pajasgren vilket ses på anmälningslistorna. Det är dessutom en gren som man knappast behöver för att säkert bedömma vilka som är bra på den. Iaf inte på SM-nivå. Slå ihop sprint- och distansresultat och du har ditt svar. Typ.

Alltså, jag hoppas att dessa pinsamt få anmälningar får Svenska Skidförbundet att skrota skiten från SM-veckan. Det finns ingen som bryr sig om den. In med den vanliga stafetten istället. Helt otroligt att man åsidosätter den svenska paradgrenen stafett för det här tramset. Helvete vad irriterad jag blir!

Inlagd: 2011-02-02, 10:40
Skriven av: Benke Benbrott

Benke… Ja, det är ju ett uppenbart problem med anmälningarna. Personligen är dock jag mycket mer intresserad av en sprintstafett än en vanlig stafett på sm-nivå. Den vanliga stafettens intresse försvann väl ungerfär i samband med att alla skidåkare flyttade till Östersund.

Inlagd: 2011-02-02, 11:00
Skriven av: manne

Varken Bryntesson eller Halvarsson kör teamsprinten. Varför då? Det är ju just de som måste prestera för att komma till VM. Har de inga lagkamrater? Eller sparar de sig till den individuella sprinten?

Inlagd: 2011-02-02, 11:02
Skriven av: Per

Hrrm, Bryntesson skriver att han ska köra teamsprinten (bryntes.se.preview.binero.se/2011/02/01/hornbergsloppet-a-utslappt-fran-fortet/), men han är inte anmäld. Har han glömt att anmäla sig?

Inlagd: 2011-02-02, 11:05
Skriven av: Per

Är det några streamade sändningar från SM?

Inlagd: 2011-02-02, 11:08
Skriven av: nisse

Bryntesson står med i startlistan tillsammans med Byström i alla fall!! i Sollefteå lag 1

Inlagd: 2011-02-02, 11:12
Skriven av: Göran

Bryntesson kör första sträckan för Sollefteå i teamsprinten, står med i startlistan.

Inlagd: 2011-02-02, 11:13
Skriven av: Cliff

manne:

Jag håller inte med. Jämfört med hur Åsarna (framför allt) och Dala Järna vann allt mellan 1980 och 1994 så tycker jag inte Östersunds dominans är så extrem. Har ju dessutom inte vunnit de senaste två åren.

Vidare vann Åsarna 15 av 21 stafetter mellan 1980 och 2000.

I dags läget kan Åsarna ställa med t.ex Mats Larsson, Johan Olsson och Söderhielm.

Hudiksvall har bl.a Fredrik Jonsson, Jörgen Brink, Daniel Rickardsson och Fredrik Karlsson.

Förutom att det är litet färre deltagare tycker jag inte att maktskillnanden är så tydlig.

På Damsidan skulle det kunna bli riktigt spännande.

Östersund med bla. Rydqvist, Lindborg och Vikman

Mora med Eva Svensson, Haag, Seppas och Bleckur.

Tärendö med Eriksson, Kalla och någon svagare håller hyfsat.

Åsarna med Wikén, Ingemarsdotter och Brodin.

Piteå med Simberg, L Andersson, Pajala och Öberg.

Nej, det är tillräckligt attraktivt för mig för att slå ut pajasgrenen Teamsprint med ungefär 10-0.

Inlagd: 2011-02-02, 11:14
Skriven av: Benke Benbrott

Bedrövligt att Mats Larsson dragit på sig en ihållande sjukdom just nu, efter att ha varit friskare än nånsin under sommaren och fram till Januari. Fullkomligt bedrövligt.

Inlagd: 2011-02-02, 11:18
Skriven av: Benke Benbrott

Åker inte Fanny Pekkari för Tärendö i vanliga fall? inte sett henne över huvud taget i år? Någon som vet var hon tagit vägen.

Inlagd: 2011-02-02, 11:31
Skriven av: Göran

Benke… Det var inte det jag menade. Jag menade att den lokala anknytningen försvunnit, åtminstone för mig.

Ta Maria Rydqvist som exempel. En småländska som bor i Älvdalen. Vad tänker man då? Inte ”Heja Östersund!” i alla fall.

En SM-stafett bygger mycket på klubbkänsla och att man bryr sig om vilken klubb som är bäst. Hur många gör det idag?

Inlagd: 2011-02-02, 11:37
Skriven av: manne

Fanny Pekkari är väl mer eller midre slutat tävla mellan år vad jag förståt..

Inlagd: 2011-02-02, 11:42
Skriven av: jossa

Tack för svaret jossa!hon var väl rätt lovande, åkte inte hon jvm ifjol?

Inlagd: 2011-02-02, 11:45
Skriven av: Göran

Helt enig med Hanne, f*n vad grymt med Brink på en slutsträcka på WM efter att Hellner krossat allt motstånd på tredje sträckan. Det skulle inte vara en svensk tv tittare med vilopuls i det läget. haha

Inlagd: 2011-02-02, 12:25
Skriven av: Joel Burman

Alltså SM krockar med både Scadinavisk cup nu i Lettlad och WC i Rybinsk. Alternativet krock med JVM/U23 VM förra veckoslut var inte så mycket bättre…

FIS borde skärpa sig och hitta plats för nationella mästerskap i kalendern.

Inlagd: 2011-02-02, 12:28
Skriven av: Frans

manne: Ok. Ja, där har du en poäng tror jag. Det bör väl hänga ihop med sämre återväxt där de stora klubbarna suger åt sig de bästa. Jag hävdar dock fortfarande att en SM-stafett är intressant. Inte minst för att det är en riktig tävling som i princip alla tycker är roligare än en sprintstafett, och därmed får man med de bästa. OM den hade legat under den riktiga SM-veckan.

Själv hade jag velat se en riktig SM-vecka med samtliga distanser. Inklusive två sprintlopp i vardera stilart och ingen förbannad teamsprint.

Att FIS är ett skämt tycker nog många. En gemensam mästerskapsvecka på hemmaplan ungefär 3-4 veckor innan mästerskapet bör man väl kunna gå med på? Även dessa stolpskott måste väl inse hur viktigt det är att stjärnorna får visa upp sig på hemmaplan. Något som i ett längre perspektiv också gynnar längdsporten internationellt.

Inlagd: 2011-02-02, 12:35
Skriven av: Benke Benbrott

Förmodligen är jag ensam om att tycka så här: Jäkligt segt att läsa det här evinnerliga tjatet om Brink! Humornivå under noll.

Inlagd: 2011-02-02, 15:15
Skriven av: Tobbe H

Benke>> Den vanliga SM-stafetten går senare denna säsong, samma helg som 3/5-milarna.

Inlagd: 2011-02-02, 15:18
Skriven av: JonasE

Har dom inte någon webbsändning från SM?
Ingen lokalradio heller, urdåligt!

Inlagd: 2011-02-02, 15:18
Skriven av: nisse

JonasE: Ja, det vet jag, men det är ju ett skämt. SM i två delar…kom igen? Man sätter inget värde i ett SM när man delar upp det med månaders mellanrum. Sen får man argumentera med en gemensam Vinter-SM-vecka hur man vill.

Inlagd: 2011-02-02, 15:22
Skriven av: Benke Benbrott

Det närmaste man kommer SM är liveresultat

Inlagd: 2011-02-02, 15:35
Skriven av: Experten

http://www.webbkameror.se/skidkameror/sundsvall/sundsvall_2_640.php

Webbkamera för den tålmodige : )

Inlagd: 2011-02-02, 16:54
Skriven av: Kent

var finns liveresultat?

Inlagd: 2011-02-02, 17:05
Skriven av: Emil

http://www.emit.nu/resultat/live/SkidSM2011/110202/index.html

Inlagd: 2011-02-02, 17:10
Skriven av: Per

Funkar liveresultaten för ngn :O ?

Inlagd: 2011-02-02, 17:17
Skriven av: Markus

Funkar live-resultaten för er?

Inlagd: 2011-02-02, 17:17
Skriven av: Kent

Nej, har de börjat?

Inlagd: 2011-02-02, 17:18
Skriven av: Per

Nu fungerar de.

Inlagd: 2011-02-02, 17:23
Skriven av: Kent

verkar nästan som en krash på första. 3 st över 20s efter.

Inlagd: 2011-02-02, 17:26
Skriven av: Markus

Antar att Åsarna IK tar de lugnt och inriktar sig på topp 5 så att de bara tar sig vidare till final.

Inlagd: 2011-02-02, 17:26
Skriven av: Kent

jag tror de satsade på att få en jämn och fin tid

Inlagd: 2011-02-02, 17:33
Skriven av: Emil

Bryntesson ifrånlöpt av David Frisk på förstasträckan? Inget vidare VM-kvitto för hans del.

Samlat fält efter andrasträckan, dock.

Inlagd: 2011-02-02, 17:38
Skriven av: Benke Benbrott

var vurpa i semi 1 någon bröt tydligen ett finger

Inlagd: 2011-02-02, 17:51
Skriven av: jossa

Røk Åsarne ut der? Det er vel litt overaskende?

Inlagd: 2011-02-02, 17:52
Skriven av: Hanne

helt plötsligt dök hudiksvall upp

Inlagd: 2011-02-02, 17:53
Skriven av: Emil

Och Vansbro kom från ingenstans och vann! Some Some liverapportering.

Inlagd: 2011-02-02, 17:57
Skriven av: Per

Vansbro lag 1 var både sist i semi 1 och först i semi 2, enligt liverapporteringen. Starkt. Det hade man velat se…

Inlagd: 2011-02-02, 17:59
Skriven av: Per

Bröt ett finger? Stabilt att fullfölja då, för det verkar alla ha gjort. Bröderna Quicklund verkar ha gjort det bra också, även om motståndet i denna patetiska tävlingsgren inte är för skrämmande.

Hanne: Det verkar så. Inte mycket att göra när den som ska vara ankaret (Teodor Peterson) är helt under isen. Tar inte in och tappar på löpare han skall löpa åttor runt i vanliga fall.

Inlagd: 2011-02-02, 18:00
Skriven av: Benke Benbrott

Ha koll på någonting innan du helt dissar Teodor, de fem bästa lagen i varje semi går vidare. Hade varit idiotiskt att göra någonting annat än att bara säkra den platsen.. Sparar över 30 sekunder med energi till finalen. Det är mycket värt det.

Teodor ha varit sjuk mycket i år, men är på uppgång. Vidare till semifinal i Liberec och 8a senast i Otepää.

Inlagd: 2011-02-02, 18:08
Skriven av: Kent

Konstiga kommentarer här. Liverapporteringen dock helt under isen, tyvärr.

Inlagd: 2011-02-02, 18:16
Skriven av: Tobbe H

Ja, varför ska man slösa energi när man växlar som sexa och sjua varje gång? Knappast bara en ”energisparande” taktik som gav de avstånden.

Och hur fan kan du tolka mitt inlägg som en totaldiss? ”Helt under isen” skrev jag just för att han inte är i någon storform. ”Löpa åttor runt” är väl också ett tecken på att jag ser honom som duktig när han är i form?

Inlagd: 2011-02-02, 18:16
Skriven av: Benke Benbrott

Ja tolkade och tolkar de fortfarande som om du förväntar dig mer av honom och tycker att han inte sköter de här bra alls.

Troligen så var första sträckans Johan Eriksson inblandad i någon kollision. Efter detta plockar laget in successivt på lag fem, när man är ikapp så ser man bara till att vara först. Fattar inte hur du kan få det till att vara otaktiskt.

Sen en simpel fråga; Person X och person Y kör ett sprintkval, person Y har på pappret bättre kvalitéer än X. X går i mål på 19.23, Y går i mål på 20 blankt. Båda går vidare till final där ingen som helst hänsyn tas, förutom startposition, till finalen. Vilken person borde rimligen ha kvar mest krafter till finalen?

Inlagd: 2011-02-02, 18:26
Skriven av: Kent

Vanligvis er det vel sånn at de tre beste lagene fra hver semifinale pluss de fire beste tidene går videre, er det andre regler i SM? OG hvorfor i såfall, de vanlige reglene er jo bedre, og sikrer mer fart i begge semifinalene.

Inlagd: 2011-02-02, 18:28
Skriven av: Hanne

Känns väl som Teodor bara gjorde vad som behövdes? Tycker dessutom att han sett skapligt vass ut mot slutet! Börjar närma sig fjolårsformen tycker/hoppas jag.

Inlagd: 2011-02-02, 18:30
Skriven av: Göran

Läser bara PM’et jag.
http://skidsm.se/userfiles/files/PM%20Teamsprint%20Skid-SM%202011.pdf

Inlagd: 2011-02-02, 18:31
Skriven av: Kent

Håller med Hanne konstigt om inga tider går vidare, å andra sidan så är det ju en grym fördel att gå i 2:a heatet när det bara är 7 lag i varje Heat.

Inlagd: 2011-02-02, 18:32
Skriven av: Göran

Ok, takk. Fortsatt idotisk spør du meg, men de får vel gjøre som de vil…

Inlagd: 2011-02-02, 18:34
Skriven av: Hanne

Ja är på din sida Hanne, vet inte varför det ska vara så. Lite fart hade nog varit roligare, men om man ska vara positiv blir de ännu mer fart i finalen.

Inlagd: 2011-02-02, 18:36
Skriven av: Kent

Kent:

Ja, jag tolkar fortfarande tiderna och utvecklingen av loppet som att Teodor inte är i sin bästa form. Din ”simpla fråga” känns bara fånig då den är uppenbar om löparen ifråga har ”full kontroll” vilket jag inte tror att han hade.

Inlagd: 2011-02-02, 18:46
Skriven av: Benke Benbrott

Gillar att du kan bedöma Teodors form fast du vet att han inte går för max.

Sen tror jag att Teodor har stenkoll på Samuel Norlen…

Inlagd: 2011-02-02, 19:08
Skriven av: Kent

Spännande dam stafett starkstäcka av Anna Haag

Inlagd: 2011-02-02, 19:12
Skriven av: jossa

Är du på plats jossa? jag får hitills bara upp sträcka 1 spännande start av Pajala

Inlagd: 2011-02-02, 19:15
Skriven av: Göran

Kul att se Ida och Pajala bäst på sina respektive sträckor. Hoppas deras form än stigande.

Inlagd: 2011-02-02, 19:15
Skriven av: Kent

nej hemma är jag fungerar bra för mig med res,, snart är dom i mål

Inlagd: 2011-02-02, 19:17
Skriven av: jossa

1 Mora
2 Piteå
3 Åsarna

Inlagd: 2011-02-02, 19:18
Skriven av: Kent

Mora vann Piteå Åsarna sedan mkt starkt av Anna Haag var 0.1 före Lina å 0.6 före Hanna B

Inlagd: 2011-02-02, 19:18
Skriven av: jossa

Samuel Norlén, ja. Killen som han låg lika med genom hela loppet…?

Inlagd: 2011-02-02, 19:19
Skriven av: Benke Benbrott

Jädra skit har fortfarande bara 1:a växlingen

Inlagd: 2011-02-02, 19:19
Skriven av: Göran

Göran har du uppdaterat sidan? Hanna Falk gör en jättestark sista stäcka Lina å Anna rätt jämn sista Hanna B tappar 3 sek leding

Inlagd: 2011-02-02, 19:21
Skriven av: jossa

Hjälp inga sträcktider. Haag gick kanon förstår jag hur gick Pajala o Ida på sina 2 sista?

Inlagd: 2011-02-02, 19:22
Skriven av: Göran

Benke lägg ned nu, du skrev ju själv att Teodor åker åttor runt om honom. Klart han har koll på han.

Inlagd: 2011-02-02, 19:23
Skriven av: Kent

Hanna Falk verkar ha gått grymt bra på sista sträckan.

Inlagd: 2011-02-02, 19:25
Skriven av: Per

Göran: jämst på stäcka 3 sedan på stäcka 5 var ida 2.9 före..

Inlagd: 2011-02-02, 19:25
Skriven av: jossa

Ja startat om allt som går att starta om får bara sträcka 1+5 inga andra mellantider o inget slutresultat :-(

Inlagd: 2011-02-02, 19:26
Skriven av: Göran

Äh, vi får väl se hur Teodors form ser ut om några minuter :)
Hur ser pallen ut tror ni?

Inlagd: 2011-02-02, 19:28
Skriven av: affe

Oroväckande svag insats av Charlotte, omåkt och frånåkt av Falk på en sistasträcka då Charlottes styrka borde ge utslag. Visserligen klassiskt men ändå…

Inlagd: 2011-02-02, 19:28
Skriven av: Tobbe H

Men jösses. Tiderna jämfört med täten. Han var knappast i ett läge att ta det hur lugnt som helst.

Inlagd: 2011-02-02, 19:28
Skriven av: Benke Benbrott

Benbrottet har en väldigt raljant stil och vars inlägg man tydligen inte ska ta på så stort allvar.

Inlagd: 2011-02-02, 19:31
Skriven av: Tobbe H

Ja, jag gillar att spä på mina inlägg.

Inlagd: 2011-02-02, 19:32
Skriven av: Benke Benbrott

Äntligen funkar det Pajala o Ida kanske är på gång :-) Haag o Falk o Lina bra som väntat. Starkt av Haag att spurta ner Lina. Brodin lite tveksamt va?

Inlagd: 2011-02-02, 19:32
Skriven av: Göran

Nu orkar ja inte ens diskutera längre, men om du nu är fullt seriös så borde du lära dig ett och annat om taktiskt kunnande i längdskidor.

Inlagd: 2011-02-02, 19:32
Skriven av: Kent

Hoppas att Charlotte hade en dålig dag eller dåliga skidor. Mia Eriksson gjorde inte heller någon glad.

Inlagd: 2011-02-02, 19:35
Skriven av: Tobbe H

Benbrottet:
Hoppas åkarna du raljerar över också inser att man inte ska ta dig på allvar.

Inlagd: 2011-02-02, 19:38
Skriven av: Tobbe H

Imponerande av Haag men de var rätt väntat sedan klart stabilt av Lina.. Hanna F var åxå mkt bra.. sedan kanske lite minus för Hanna B på sista var andragången i år hon inte fick till de i en sprintstafett i klassiskt.. Skönt att se att ida å Pajala är lite på gång tror ders stäckor gick lite långsamare än dom andra men ändå skönt se

Inlagd: 2011-02-02, 19:39
Skriven av: jossa

Unga bröderna quicklund är med och bestämmer i toppen, hoppas dom kan vara med när de blir fart på de hela också.

Inlagd: 2011-02-02, 19:39
Skriven av: Kent

Har försökt sammanställa varje åkares totala tid. Detta kom jag fram till

1 PAJALA Piteå 128
1 INGMARSDOTTER Åsarna 128
1 VIKMAN Östersund 132
1 SVENSSON Mora 138
1 ERIKSSON Tärendö 142
1 CEDERWÄRN Ulricehamns 144

2 FALK Ulricehamns 136
2 HAAG Mora 140
2 KALLA Tärendö 142
2 ANDERSSON Piteå 149
2 BRODIN Åsarna 151
2 LINDBORG Östersund 155

Första siffran är vilken sträcka de åkte, enligt live-rapporteringen, och den sista är tiden i sekunder minus 6 minuter.

Inlagd: 2011-02-02, 19:39
Skriven av: JonasE

Modin tar det, mitt tips…

Inlagd: 2011-02-02, 19:39
Skriven av: Per

Ingrid Vikman åkte riktigt bra, kul efter alla problem hon har haft.

Inlagd: 2011-02-02, 19:39
Skriven av: Göran

Taktiskt åkning förutsätter att man har orken för dagen också…

Inlagd: 2011-02-02, 19:41
Skriven av: Benke Benbrott

Bra räkant JonasE men Ida borde vara bättre än Pajala med några sek ?

Inlagd: 2011-02-02, 19:41
Skriven av: jossa

Ja tippar Modin, Richardsson, Teodor.

Inlagd: 2011-02-02, 19:44
Skriven av: Kent

jossa> Jag har avrundat för varje sträcka, och då har Ida avrundats uppåt och Pajala nedåt nästan varje varv. Totalt var nog Ida snarare 2 sekunder snabbare än Pajala. Första sträckan var nog också kortare än de övriga.

Inlagd: 2011-02-02, 19:47
Skriven av: JonasE

Sista live rapporten växling 5 litar ja inte på?

Inlagd: 2011-02-02, 19:48
Skriven av: Kent

Oj, verkar hända grejer på femte. Brynte måste lagt in en riktig rökare om tiderna stämmer..

Inlagd: 2011-02-02, 19:48
Skriven av: affe

1 Sollefteå
2 Hudiksvall
3 Åsarna

Jävligt kass form på Teodor, eller va säger du Benke?

Inlagd: 2011-02-02, 19:51
Skriven av: Kent

Imponerande av Bryntesson/Bysted. Undrar om det hände något på femte sträckan eller om Bryntesson körde slut på dem?

Inlagd: 2011-02-02, 19:52
Skriven av: Per

Första stäckan var klart kortast alla andra rätt lika åktid..

Inlagd: 2011-02-02, 19:53
Skriven av: jossa

Har säkert något att göra med var man startar och när nästa tid noteras.

Inlagd: 2011-02-02, 19:54
Skriven av: Kent

Det blir ju mera logiskt med totaltid. Tydligt är ju att Pajala vaknat. Och att Ida är i bra form. Brodin var svagare än väntat.

Inlagd: 2011-02-02, 19:55
Skriven av: nisse

Jag håller med, Kent. Det där var inte så imponerande. Får hoppas på uppryckning till sprinten.

Inlagd: 2011-02-02, 19:57
Skriven av: Benke Benbrott

Trodde att Rickardsson skulle ta in 7 sek på Byström och ta sitt första SM-guld men icke. Modin snabbast på sistasträckan, han som brukar mattas. Lite överraskande utveckling men banorna i Sundsvall är väldigt speciella.

Inlagd: 2011-02-02, 19:57
Skriven av: Tobbe H

J*vla skandal att SM tävlingarna som går på kvällstid inte TV sänds… Kan nån skriva hur det gick. Mogren & Co i radiosporten verkar ju inte heller raportera…

Inlagd: 2011-02-02, 19:57
Skriven av: Joel Burman

otroligt att inte radiosporten sänder :( men imorgon ska dom tydligen sända en del.. dom prioriterar allsvenskhokcy ikväll :)

Inlagd: 2011-02-02, 20:01
Skriven av: jossa

Inför morgondagen. Banorna borde passa Hellner och kanske dags nu för en uppryckning av Anders Södergren. På tjejsidan en spännande parduell om segern och helt öppet om tredjeplatsen.

Inlagd: 2011-02-02, 20:05
Skriven av: Tobbe H

Är det för mycket begärt att någon skriver pallplatserna plus åkarna i lagen här?
Radiosporten verkar bojkotta pajas sprinten. Förstår dem iof…

Inlagd: 2011-02-02, 20:09
Skriven av: Joel Burman

Herrar

1. Sollefteå SK (Bryntesson, Byström)
2. Hudiksvalls IF ( Järnberg, Rickardsson)
3. Åsarna IK ( Johan Eriksson, Teodor.)

Inlagd: 2011-02-02, 20:14
Skriven av: Kent

Tack Kent! Är du på plats??? När körs damfinalen.

Inlagd: 2011-02-02, 20:27
Skriven av: Joel Burman

Nej ja kollar live-rapportering.
Damfinalen kördes före herrarna, vill du ha resultat där med?

Inlagd: 2011-02-02, 20:31
Skriven av: Kent

Finns på längd.se,

Inlagd: 2011-02-02, 20:38
Skriven av: Kent

Självklart hahah

Inlagd: 2011-02-02, 20:40
Skriven av: Joel Burman

1) IFK Mora SK, (Eva Svensson, Anna Haag), 16.38,1, 2) Piteå Elit, (Magdalena Pajala, Lina Andersson), + 0,2, 3) Åsarna IK, (Ida Ingemarsdotter, Hanna Brodin), + 0,6, 4) Ulricehamns IF, (Emilie Cederwärn, Hanna Falk), + 2,1, 5) IFK Tärendö, (Mia Eriksson, Charlotte Kalla), + 5,9, 6) Östersunds SK, (Ingrid Vikman, Sara Lindborg), + 8,7, 7) Falun-Borlänge SK, (Emma Eriksson, Lina Korsgren), + 55,7, 8) Sundbybergs IK, (Emilia Lindstedt, Lisa Larsen), + 1.39,1, 9) Stockviks SF, (Louise Persson, Olivia Lundström), + 3.06,9.

Inlagd: 2011-02-02, 20:42
Skriven av: Joel Burman

Vad tror vi om teamsprint i VM? Herrarna är mera osäkert då inte Jönsson var med.
Men damerna är Ida och Falk enligt mig.

Inlagd: 2011-02-02, 21:23
Skriven av: nisse

Damer Falk / Lina Britta
Herrar Jönsson / Larsson Modin

Anna Haag hade varit given men dåligt VM program gör att de är bäst att hon siktar in sig på Stafetten dagenefter

Inlagd: 2011-02-02, 21:31
Skriven av: jossa

Jag tror att Ida är starkare än Britta och Lina. Se på sammanlagda tiderna. Dom säger väldigt mycket. Falk gjorde en urstark tävling och borde vara given.

Inlagd: 2011-02-02, 21:45
Skriven av: nisse

nisse: första stäckan var betydligt kortare.. så sammanlagda tiden säger inte så mkt mellan Lina å Ida

Inlagd: 2011-02-02, 21:49
Skriven av: jossa

Ida är starkast bland ettorna. Lina är fjärde tjej bland tvåorna. Ganska stor skillnad.

Inlagd: 2011-02-02, 21:53
Skriven av: nisse

nisse: som du jämför kan man inte jämföra enligt mig.. var ju klart svagare åkare på stäcka ett.. sedan så spelar ju taktik åxå en liten roll å om de hänt något stul under stäckorna eftersom de inte gått på tv så vet man inte hur de sett ut å vad som hänt… men dom stäckor som går att jämföra så har Lina lite bättre tid än Ida

Inlagd: 2011-02-02, 22:00
Skriven av: jossa

Blir svår uttagning till damernas team sprint. Falk-Lina i dagsläget. Haag hade givetvis varit aktuell men…. Ida som reserv. Pajala åkte jämt med ida idag kan vara ett alternativ till Ida. Ida/Lina måste vara aktuella för en startsträcka i vanliga stafetten. Britta finns med i diskussionen också hmm inte helt lätt.

Inlagd: 2011-02-02, 22:18
Skriven av: Göran

Några sträcktider (jag kan ha räknat fel)

Andra sträckan
Fredrik Byström 09:31,2
Daniel Richardsson 09:09,2
Teodor Peterson 09:18,8
Jesper Modin 09:03,3

Första sträckan
Robin Bryntesson 08:57,0
Anton Järnberg 09:20,9
Johan Eriksson 09:20,7
David Hedlund 09:38,8

Inlagd: 2011-02-02, 22:43
Skriven av: Per

Svensk damsprint är väldigt jämn och tuff.
Svårt att ta ut ett lag. Men jag tror på Ida hon har varit den starkaste innan hon blev sjuk. Så där finns det nog mest att hämta.

Inlagd: 2011-02-02, 22:44
Skriven av: nisse

Hade lite tid över, gjorde egen individuell statistik vad gäller damsprintstafetten idag:

Statistik damsprintstafetten


Saknar ”referenser” bland startdamerna, Ida och Pajala åkte snabbast där men har inte haft en bra säsong hittills och ”referenserna” åkte ju alla som slutdamer…

Om man ska ta ut VM-laget baserat på dagens lagsprint skulle jag utan att tveka ta ut Haag och Falken (och spara Kalla som reserv).

Inlagd: 2011-02-02, 22:48
Skriven av: Jörgen

Slutsats? Modin tar greppet om ena platsen i teamsprinten tillsammans med Jönsson, Bryntesson tar ett steg mot individuella sprinten medan Petersons chanser minskade.

Inlagd: 2011-02-02, 22:51
Skriven av: Per

Om man lägger ihop sträcktiderna för tre tänkbara aspiranter till en teamsprint i VM som åkte samma sträcka får man följande…

Richardsson: 9.08,6
Modin: 9.03,2
Peterson: 9.18,5

Bryntes tider på sträcka 1, 3 och 5 är inte så lätta att jämföra med ovanståendes, men om man jämför sträcka 3 och 5 med sträcka 2 och 4 som ju i varje fall borde vara lika långa ser man att Bryntes tider var lite sämre än Richardssons, Modins och Petersons…

Borde inte detta betyda att det egentligen bara finns fyra kandidater till teamsprinten i VM nämligen Jönsson (förstås), Larsson (om han nu inte är sjuk) och dagens två bästa Modin och Richardsson…

Inlagd: 2011-02-02, 22:53
Skriven av: Sportsamuel

Någon som hört något mer om Mats Larsson? Lät ju inte bra att han varit sjuk så länge nu. Läge för Halfvarsson på Lördag.

Inlagd: 2011-02-02, 22:55
Skriven av: Benke Benbrott

Såg nu att även du Per har räknat lite. Våra tider skiljer visst lite, men bara marginellt…

Inlagd: 2011-02-02, 22:55
Skriven av: Sportsamuel

…och Bryntesson för den delen. Måste ha varit urstark idag. Har han hittat storformen? Blir grymt spännande på Lördag.

Och vad säger Kenta Kofot om Teodor? Outsider?

Inlagd: 2011-02-02, 22:58
Skriven av: Benke Benbrott

Verkar förresten som att Nyheter24 knäppt övriga nyhetssidor på näsan med sitt bloggkoncept. Nu även med Charlotte Kalla.

Artiklarna är i regel skräp. Korta med sensationsrubriker. Men bloggarna gör nog att deras vinterkanal har många läsare.

http://nyheter24.se/sport/vinterkanalen/charlotte-kalla/?p=7

Inlagd: 2011-02-02, 23:04
Skriven av: Benke Benbrott

Benke: Tack för det, har nu länkat till Kallas blogg härifrån. Hon hade en annan blogg tidigare men slutade skriva i den efter ett tag.

Inlagd: 2011-02-02, 23:09
Skriven av: Jörgen

Sportsamuel: Ja, jag såg att det diffade med några tiondelar på ett par åkare när jag räknade ihop totaltiden så dina stämmer nog.

Inlagd: 2011-02-02, 23:17
Skriven av: Per

Inslag från Sportnytt: http://svtplay.se/v/2315201/skidor/kalla_nojd_trots_femteplats_i_sm

Från herrtävlingen (mittnytt). 7:10 min in.

http://svtplay.se/v/2315188/mittnytt/2_2_22_15?cb,a1366518,1,f,-1/pb,a1366516,1,f,-1/pl,v,,2315188/sb,p103318,1,f,-1

Inlagd: 2011-02-02, 23:33
Skriven av: Benke Benbrott

Några intervjuer från SR:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3277&artikel=4328402

Inlagd: 2011-02-02, 23:35
Skriven av: Benke Benbrott

Det är ingen som reagerat på statistiken från damstafettsprinten ovan. Falken och Haag är alltså givna, med Kalla som reserv?

Inlagd: 2011-02-03, 00:41
Skriven av: Jörgen

Jörgen: Svårt att säga hur Idas lopp är i jämförelse med de på andra sträckan. Kalla är svårbedömd, tappar på tredje sträckan där hon borde vara som starkast. Å andra sidan har hon fått slita hårt för att ta ikapp på de två första, men det gjorde Falk också.

Jag håller med om att Haag/Falk är förstavalet. Problemet är såklart den riktiga stafetten. Funkar det för Haag att köra båda loppen?

Inlagd: 2011-02-03, 07:51
Skriven av: Cliff

Kalla och Haag åkte ju väldigt lika. Mindre än 2sek på tre heat. Med tanke på att Kalla bara tränat 1.5 vecka efter sjukdom så tror jag att hon blir bättre än Haag när formen stiger. Men varken Kalla eller Haag skall åka teamsprint enligt mig. Stafetten kommer att kräva toppklass om vi skall få medalj. Finland och Italien blir svårslagna.

Inlagd: 2011-02-03, 08:22
Skriven av: nisse

Tycker att sista sträckan är ”värd” mer än dom tidigare. Mindre taktik mera ösa på! Inte säker på att t.ex. Lina gick max på sina fösta? vilket Kalla var tvungen till. Som alla vet kan man läsa statistik på precis det sättet man själv vill. Ida o Pajala slår trots allt Mia Eriksson med 14 resp. 12 sekunder, rätt stor marginal!

Inlagd: 2011-02-03, 08:58
Skriven av: Göran

Angående nyheter24 så är det väl kul att många åkare bloggar på samma ställe men jag tycker att sidan är rätt kass. Lite för överlastad och jobbig att ladda etc.

Inlagd: 2011-02-03, 09:16
Skriven av: Jon

Göran: Håller helt med dig :) Lina tyckte hon var seg på första varvet sedan gick de bra..hon tyckte själv att hon borde vunnit men sa samtidigt att Anna Haag var riktigtstark..

Klassen på dom som åkte stäcka 246 var riktigt hög Kalla Haag Andersson Brodin Falk har alla varit topp 5 i klassisk WC sprint i år eller förra..

Inlagd: 2011-02-03, 09:24
Skriven av: jossa

Ha ha. Skikkelig kult. Jeg elsker småkranglingen mellom Norge og Sverige, så lenge den skjer i sømmelige former og uten hets fra noen av partene.

http://www.dagbladet.no/2011/02/03/sport/langrenn/charlotte_kalla/marit_bjorgen/vm_i_holmenkollen/15298060/

Inlagd: 2011-02-03, 09:26
Skriven av: tor

Varför körde int Britta?
Starkt av Haag att staka ner Lina Andersson på upploppet. Svagt dock av Haag och Kalla att inte åka ifrån sprintåkarna mer. Parstafetten är ju mer distanstävling än sprint, men det var kanske en lätt bana?

Inlagd: 2011-02-03, 09:35
Skriven av: Frans

nisse: Ida var starkast i Bruks sedan var hon inte så bra i Kuusamo(15) Dusseldorf(19) Davos(16).. så säga att hon varit den starkaste är väl att ta i..Men mkt kan ännu hända långt kvar till teamsprinten i VM…

Jag hoppas att man låter Haag vila från teamsprinten de sliter för hårt..

Inlagd: 2011-02-03, 09:37
Skriven av: jossa

Frans

De är svårt att köra TeamSprint utan klubbkamrater ;)

Inlagd: 2011-02-03, 09:43
Skriven av: Kent

Haag och Kalla SKA INTE köra pajas sprint på WM!

Pajala om stafettsilvret:
http://magdalenapajala.blogspot.com/2011/02/ett-valdigt-fint-silver.html

Inlagd: 2011-02-03, 09:50
Skriven av: Joel Burman

Vet någon om dubbelbubbelskiathlonjakststartsskidbytshelvetet sänds på någon radiokanal? Länk?

Inlagd: 2011-02-03, 09:54
Skriven av: Gabriel

Alltså herrarna.

Inlagd: 2011-02-03, 10:00
Skriven av: Gabriel

Joel: Alla medaljer räknas även om vi tycker att det är pajasgrenar… Bara att gilla läget och verka för att ändra.

Haag borde i VM köra teamsprinten, stafetten, jaktstarten och tremilen.

Kalla 10 km klassiskt, stafetten, jaktstarten och tremilen.

Britta 10 km klassiskt, sprinten, stafetten och tremilen.

Dagsländan stafetten, jaktstarten och tremilen.

Falken sprinten och teamsprinten.

Sen får resten av de uttagna fylla på kvoterna.

Inlagd: 2011-02-03, 10:05
Skriven av: Jörgen

Frans… Det var ingen semifinal i damernas parsprint, vilket gör att de utpräglade sprintåkarna håller bättre mot distansåkarna.

I dagsläget tycker jag Haag och Lina borde få förfrågan om att åka sprintstafett i VM.

Inlagd: 2011-02-03, 10:10
Skriven av: manne

Manne… Varför håller du Lina före Falken som var 13,5 s före och snabbast totalt idag i teamprinten bland slutdamerna? Falken fick kämpa då hennes partner i teamsprinten inte höll samma klass…

Haag däremot håller jag med dig om.

Inlagd: 2011-02-03, 10:14
Skriven av: Jörgen

Jörgen: tror manne håller Lina före Falk för att i VM är de både semi å final på samma dag..

Inlagd: 2011-02-03, 10:25
Skriven av: jossa

Vad tror ni om dagens SM-tävlingar?

Här är mina tips:
1. Hellner
2. Rickardsson
3. Södergren

1. Haag
2. Kalla
3. Rydqvist

Inlagd: 2011-02-03, 10:38
Skriven av: Stefan

Jörgen… Ja, Jossa har ungefär rätt i vad jag menar haha.

Jag tycker inte man kan jämföra tiderna mellan Falk och Lina på det viset. Lina åkte med en bra förstatjej och hennse uppgift var att ta laget till seger. Det lyckades hon inte med, men nästan. Falk hade en sämre förstatjej och var tvungen att blåsa på, vilket hon gjorde bra. Sett til dom olika förutsättningarna tycker jag Lina och Hanna utförde sprintstafetterna likvärdigt bra.

Till VM håller jag dock Lina före då jag tror hon håller bättre när det blir två lopp. Hennes rutin på sprintstafetter väger förstås ochkså in när det är jämnt. Dessutom tror jag det är en fördel för Sverige om Lina kan ladda för en sprintstafett redan efter helgen.

Som sagt, det är inte solklart vem man ska välja mellan Lina och Hanna. Men vill man göra det lätt för sig kan man välja Lina med motiveringen att hon har bättre resultat i både klassisk sprint och klassisk distans i år.

Inlagd: 2011-02-03, 10:38
Skriven av: manne

Marit låter ju meddela att hon var mer än nöjd med sitt stenhårda formtest i Holmenkollen, så guldmedaljerna kan man lika gärna dela ut redan nu
SVT Play sänder herrloppet dubbeljakt?

Inlagd: 2011-02-03, 10:46
Skriven av: gnällspik

Jörgen: Denna gången är jag inte alls med dig när det gäller damerna.
Så här tycker jag att det är klart hittils.

Sprint: Falk + 3 av Kalla/Öberg/Ida/Britta/Brodin/Lina
Team sprint: Falk-Lina
Stafett: ?-Haag-Rydqvist-Kalla
10 K: Haag-Britta-Kalla-?
Jaktstart: Haag-Kalla-Rydqvist-?
30 F: Haag-Kalla-Rydqvist-?

Ser gärna att någon av Emma Vikén eller Lisa Larsen trots deras hitills ganska mediokra säsonger tas ut till några av dom längre loppen, men jag inser att det nog inte är riktigt realistiskt då det inte finns särskilt mycket i år som skulle motivera deras uttagning. Även Pajala har nog vaknat för sent i år, annars en tjej jag tror på.

Inlagd: 2011-02-03, 10:50
Skriven av: Göran

Här är ett intressant diskussionsunderlag för uttagningarna:

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/skidor/article8500741.ab

Bland annat klassar man Ingmarsdotter som ”given”. Då borde i sånt fall även Lina va given tycker jag.

Sen står det att man ska ha diskussioner med Daniel om eventuell sprintstafett…

Inlagd: 2011-02-03, 10:50
Skriven av: manne

Göran… Haag måste väl ändå ligga bra till för en sprintstafett?

Inlagd: 2011-02-03, 10:53
Skriven av: manne

är Sofia Bleckur helt uträkand tyckte hon åkte så pass bra i senaste WC att hon borde ha en liten chans även hon att ta sig till VM..

Radiospoten sänder idag

Göran: vad har hänt håller ju med dig i nästan allt du skriver idag:)

Inlagd: 2011-02-03, 10:58
Skriven av: jossa

jossa: Radiosporten sänder bara damernas verkar det som.

Inlagd: 2011-02-03, 11:04
Skriven av: Cliff

Ha ha jossa jag har börjat ett nytt liv :-)
Manne: Ja Haag skulle ligga/ligger bra till för sprintstafetten men jag tror dels att Lina kommer att göra det grymt bra och Anna kanske behöver den vilan. Om det inte blir så att Lina skall åka starsträckan i vanliga stafetten?Då finns det fler bra namn till teamsprinten (Ida-britta-Pajala-Brodin)

Inlagd: 2011-02-03, 11:06
Skriven av: Göran

Jörgen… Vad menar du med ”borde åka”? Menar du att Haag ska välja bort 10 km klassiskt själv, eller att hon inte ska bli uttagen till 10 km klassiskt?

Först och främst måste man ju ge förfrågan om startplats till dom som kört bäst på respektive distans. Sen kan det ju hända att vissa väljer att stå över någon distans, och då går den platsen till nästa i turordningen.

Jag tycker Haag ska tillfrågas om att köra allt utom sprint och att Kalla ska tillfrågas om allt utom sprintstafett.

Inlagd: 2011-02-03, 11:06
Skriven av: manne

På text TV i morse stod det att SVT Play skulle sända Johan Olssons lopp.
Men det var lögn. sadister

Inlagd: 2011-02-03, 11:07
Skriven av: gnällspik

Haag är given på 10 km (K)

Inlagd: 2011-02-03, 11:11
Skriven av: jossa

Kalla är given i 4x5km.

Inlagd: 2011-02-03, 11:12
Skriven av: Benke Benbrott

Snöfall i SM svårt gå ifrån vad de låter

Inlagd: 2011-02-03, 11:13
Skriven av: jossa

Och snöfallet har precis tagit sig dit…

http://www.smhi.se/vadret/nederbord-molnighet/blixtar

Inlagd: 2011-02-03, 11:16
Skriven av: Benke Benbrott

Jossa, vilken kanal lyssnar du på?

Inlagd: 2011-02-03, 11:16
Skriven av: Gabriel

Hänger Brink med efter klassiska kan va som helst ske!

Inlagd: 2011-02-03, 11:16
Skriven av: Daniel

Daniel,

Hellner och Richardsson kommer åka ifrån Brink med två minuter på skejten.

Inlagd: 2011-02-03, 11:18
Skriven av: Gabriel

P4 norrbotten dom är åter efter 11.30..Jocke A var komentator

Inlagd: 2011-02-03, 11:18
Skriven av: jossa

Jossa, Ok tack!

Inlagd: 2011-02-03, 11:19
Skriven av: Gabriel

Manne… Lina hade bättre förutsättningar (=förstatjej) men åkte ändå på stryk gentemot Falken åkmässigt med 13,5 s och slutade tvåa knappt bakom Haag i spurten.

Du menar väl inte att Lina skulle ha åkt ännu bättre om hon varit i Falkens kläder? Lina blåste säkert på med det bästa hon hade.

Sen är det en annan sak att de inte åkte semifinal igår men konkurrensen är alltför svag inom SM för att det ska bli ett kraftprov med en semifinal. Stockvik, Sundbyberg och Falun Borlänge bjöd inget motstånd för de sex främsta.

Inlagd: 2011-02-03, 11:20
Skriven av: Jörgen

Gabriel

Va grundar du det på? Åldern? Du hittar ingen som åker vackrare än Brink på skejt och får ut maximalt rent teknisk. Visst det är inte samma Brink som för några års sen, men i dagsläget är han före Södergren i min bok iaf.

Inlagd: 2011-02-03, 11:21
Skriven av: Daniel

Mycket lätt snöfall. Hittills åtminstone.

Inlagd: 2011-02-03, 11:21
Skriven av: Tobbe H

Brink har redan släppt så den diskussionen kan vi släppa.

Inlagd: 2011-02-03, 11:23
Skriven av: Cliff

Daniel,

Jag grundar det på att Hellner och Richardsson är två av världens absolut bästa skejtåkare. Brink är inte ens topp 50.

Dessutom är Hellners teknik långt överlägsen Brinks.

Inlagd: 2011-02-03, 11:26
Skriven av: Gabriel

Jörgen: de man kan vara säker på är att Lina gick på max sistastäckan på dom andra vet vi inte hur hon tänkte rent taktiskt..alltid en fördel att ligga å jaga några sekunder efter..Lina å Anna åkte jämt på stäcka 2 å 6 inte på 4 men vi vet inte hur de sett ut på den stäckan rent taktikst

Inlagd: 2011-02-03, 11:28
Skriven av: jossa

Efter 11,25 km kan Brinken definitivt avskrivas, nästan en och halv minut efter!

Fredriksson har släppt också, 20 s efter täten på 12:e plats.

Hellner, Olsson, Södergren och Rickardsson är med därframme (som de ska vara). Så också Jönsson, ska han ta en medalj idag?

Trist att ingen TV-kanal sänder!

Inlagd: 2011-02-03, 11:35
Skriven av: Jörgen

Går det lyssna nånstans på loppet? Eller liverapporter?

Inlagd: 2011-02-03, 11:36
Skriven av: manne

Jossa: Lina gjorde sitt bästa på alla tre sträckorna, det är bara att se på tiderna för hennes växlingar, hon var i hetluften hela tiden. Tror inte att hon (eller Haag, Kalla, Falken m.fl) sparade sig någon sträcka. De försökte knäcka varandra (som det ska vara)

Inlagd: 2011-02-03, 11:40
Skriven av: Jörgen

Styrkebesked av Johan att hänga med så bra.

Inlagd: 2011-02-03, 11:40
Skriven av: nisse

Tydligen har Hellner kört riktigt hårt och skapat några luckor som har täppts igen.

Inlagd: 2011-02-03, 11:43
Skriven av: Gabriel

Dåligt skidbyte av Emil.

Inlagd: 2011-02-03, 11:44
Skriven av: toriv

Efter skidbytet är OS-stafettgänget med bra därframme. Jönsson 8 s efter täten efter ha åkt in som etta vid skidbytet, något krånglade kanske där?

Nu blir det åka av därframme av Hellner och Rickardsson!

Fredriksson över minuten efter, kan avskrivas också.

Inlagd: 2011-02-03, 11:45
Skriven av: Jörgen

Verkar som om Jönsson gjorde ett katastrofbyte av skidor först in till bytet och 8 sekunder efter ut från bytet?

Inlagd: 2011-02-03, 11:47
Skriven av: Göran

Är det inte lite imponerande av Tiio att hänga med så här långt?

Inlagd: 2011-02-03, 11:47
Skriven av: Sportsamuel

Att Fredrik Karlsson är så långt framme efter klassiskt är överraskande. Har det gått lugnt? Han är visserligen stark hängåkare…

Inlagd: 2011-02-03, 11:48
Skriven av: manne

Jörgen: jo Lina var med i täten hela tiden men ändå inte sagt att hon gick på max på alla utom sistastäckan..Klart Lina gjorde sitt bästa men de behöver ju inte inebära att man åkar max på varjestäcka..hade Lina fått gå ut några sek efter på stäcka 2 å 4 är jag säker på att hon haft bättre total åktid..(är bara ren spekulation men är vad jag tror)

Inlagd: 2011-02-03, 11:48
Skriven av: jossa

radiosporten verkar endast sända damernas lopp. sändningen börjar 13.30

Inlagd: 2011-02-03, 11:49
Skriven av: Emil

P4 Radio Norrbotten rapporterar då och då statusen i loppet.

Inlagd: 2011-02-03, 11:51
Skriven av: Gabriel

Bra av Karlsson och Tiio hittills men de lär bli avhängda nu… Snart dags för 18,75 km få se hur det ligger till då?

Inlagd: 2011-02-03, 11:51
Skriven av: Jörgen

Lovar riktigt gott detta med Johan, Anders, Marcus och Daniel i form!

Inlagd: 2011-02-03, 11:52
Skriven av: Gabriel

Jossa: Jag förstår hur du tänker.

Inlagd: 2011-02-03, 11:53
Skriven av: Jörgen

Olsson,Hellner Richardsson och Södergren loss nu ja.

Inlagd: 2011-02-03, 11:53
Skriven av: Daniel

efter 18.75 är det inte helt oväntat en tätkvartett

Inlagd: 2011-02-03, 11:53
Skriven av: Emil

Kan stafettlaget anses vara spikat?

Inlagd: 2011-02-03, 11:54
Skriven av: toriv

OS-stafettlaget har nu gått loss från de övriga vid 18,75 km:

1. Anders Södergren 52:12.4
2. Marcus Hellner +0.4
3. Johan Olsson +0.8
4. Daniel Richardsson +1.5
5. Tiio Söderhielm +10.5
6. Fredrik Karlsson +19.9

VM-stafettlaget får därmed anses klart. Skönt styrkebesked av Olsson och Södergren!

Inlagd: 2011-02-03, 11:55
Skriven av: Jörgen

Mathias borde kunna klara topp-10.

Inlagd: 2011-02-03, 11:55
Skriven av: toriv

Spännande. På den här stenhårda banan tippar jag ordningen Hellner, Södergren, Richardsson, Olsson.

Inlagd: 2011-02-03, 11:57
Skriven av: Tobbe H

Fredrik Jonsson tappade 1 minut från 15 till 18.75km? Rätt extremt.

Inlagd: 2011-02-03, 11:57
Skriven av: Benke Benbrott

Johan lär ju inte ha några som helst problem att åka bra på 10km. Skönt besked.

Inlagd: 2011-02-03, 11:58
Skriven av: nisse

Benke, han gjorde en Brink.

Inlagd: 2011-02-03, 11:58
Skriven av: Gabriel

Tror inte Södergren är i form att straffa Richardsson, men vi får se.

Inlagd: 2011-02-03, 11:58
Skriven av: toriv

Ja grymt skönt med Johan!

Och än finns det tid att toppa formen än mer.

Inlagd: 2011-02-03, 11:58
Skriven av: Gabriel

Jörgen, en minut it is.

Inlagd: 2011-02-03, 11:59
Skriven av: toriv

Jörgen:

Står ju ”skidbyte UT” – 24.1 s bakom och 18.75 km – 1.25 min bakom

Inlagd: 2011-02-03, 11:59
Skriven av: Benke Benbrott

Toriv och Benke: Stämmer, blandade ihop med Karlsson. Verkar ha gått i den berömda väggen…

Snart dags för tidskontrollen vid 22,5 km blir intressant se avstånden då.

Inlagd: 2011-02-03, 12:01
Skriven av: Jörgen

Kan man använda resultaten från 11.25 km för att ta ut stafettreserv på klassisk sträcka kanske? Jag tycker att Jönsson ligger bra till om någon ur OS-laget inte kan köra.

Inlagd: 2011-02-03, 12:04
Skriven av: Jon

Södergren släpper!?

Inlagd: 2011-02-03, 12:04
Skriven av: Benke Benbrott

Södergren verkar ge sig. Håller han undan för Tiio?

Inlagd: 2011-02-03, 12:04
Skriven av: Sportsamuel

Södergren verkar ha problem. Tiio bara 20 efter – imponerande!

Inlagd: 2011-02-03, 12:04
Skriven av: toriv

södergren har tappat?

Inlagd: 2011-02-03, 12:04
Skriven av: Emil

Happ, Södergren släpper.

Inlagd: 2011-02-03, 12:04
Skriven av: Gabriel

haha fan jag ska sluta kommentera

Inlagd: 2011-02-03, 12:04
Skriven av: Emil

22,5 km: Hellner verkar hårdköra. Olsson och Rickardsson hänger på men Södergren har släppt lite. Tiio drygt 20 s efter täten.

Inlagd: 2011-02-03, 12:04
Skriven av: Jörgen

Olsson behöver vi nog inte oroa oss för men Södergren är inte riktigt med väl. Verkar ha släppt

Inlagd: 2011-02-03, 12:05
Skriven av: Jon

Vi är många Skidpeppare som följer liveresultaten! :-)

Inlagd: 2011-02-03, 12:05
Skriven av: Jörgen

Det är väl bara vänta till 15 klassiskt för att se hur grabbarna verkligen står sig i klassiskt. Rickardsson vet vi kan gå både första, andra och tredje sträckan. Återstår att se vad Södergren och Jönsson går för där.

Inlagd: 2011-02-03, 12:06
Skriven av: Benke Benbrott

Benke… Fast Södergren ska ju gå tredje

Inlagd: 2011-02-03, 12:07
Skriven av: manne

Benke, du har rätt angånde Södergren vs. Jönsson. Otroligt skönt med Olsson i alla fall!

Inlagd: 2011-02-03, 12:07
Skriven av: toriv

Manne, Rickardsson kan också gå tredje. Eller Hellner, beror på vilken taktik man väljer.

Inlagd: 2011-02-03, 12:08
Skriven av: toriv

Mathias tappar mindre än många andra nu. Jönsson inom räckhåll!

Inlagd: 2011-02-03, 12:08
Skriven av: Sportsamuel

Jag hade hoppats att Södergren hade kommit i bättre form men det är inte klart än. Söderhielm överraskar.

Inlagd: 2011-02-03, 12:08
Skriven av: Tobbe H

Jag tycker absolut inte det är självklart att Södergren ska gå tredje. Jag tror att tredjesträckan blir en nyckelsträcka och där finns chans att spränga fältet. Bättre att köra Richardsson där, alternativt Hellner.

Inlagd: 2011-02-03, 12:09
Skriven av: Gabriel

manne: Det är väl inte skrivet i sten? Jag tycker att han måste ses som ett alternativ att gå klassiskt också om det funkar bättre för honom för stunden.

Inlagd: 2011-02-03, 12:09
Skriven av: Benke Benbrott

Tror Jönsson blir svår för Mathias… Södergren kan även behöva några lopp i benen för att komma igång ordentligt. Visst är det något VC-distanslopp kvar?

Inlagd: 2011-02-03, 12:11
Skriven av: toriv

Söderhielm verkar bara kunna gå på hemmaplan. Kul hur som helst att han gör det bra!

Inlagd: 2011-02-03, 12:11
Skriven av: Benke Benbrott

En klunga på fyra (stafettlaget) nu säger de på P4.

Inlagd: 2011-02-03, 12:12
Skriven av: Benke Benbrott

Jag ser det som totalt otänkbart att Södergren går nåt annat än tredje. Om han ska åka stafetten alltså

Inlagd: 2011-02-03, 12:13
Skriven av: manne

Tiio, grymt bra (än så länge) har det lossnat nu för talangen?

Inlagd: 2011-02-03, 12:13
Skriven av: gnällspik

Härligt Södergren! Gör ett Northugryck nu och spurta ner allihop!

Inlagd: 2011-02-03, 12:13
Skriven av: Gabriel

Södergren is back!? Är det lättkört på slutet månne?

Inlagd: 2011-02-03, 12:14
Skriven av: toriv

jag tror definitivt på os-laget, men jag tror att emil jönsson kan göra en väldigt bra klassisk sträcka också, så alternativ finns ju absolut

Inlagd: 2011-02-03, 12:14
Skriven av: Emil

Både Anders och Tiio har ju tagit i 5 sekunder – mysko!

Inlagd: 2011-02-03, 12:14
Skriven av: toriv

Det känns ju ändå rätt bra att så länge ingen blir sjuk så har vi många alternativa taktiker på stafetten. Beroende på form på svenskar och motståndare kan man välja att köra Richardsson/Jönsson/Södergren på första, Richardsson/Olsson på andra Richardsson/Södergren/Hellner på tredje och Hellner (+möjligen Jönsson) på fjärde

Inlagd: 2011-02-03, 12:14
Skriven av: Jon

Häftigt. Södergren tillbaka också. Söderhielm fortsätter överraska. Superskidor?

Inlagd: 2011-02-03, 12:15
Skriven av: Tobbe H

Ruggigt imponerande av Tiio. Vore kul med ett genombrott för den grabben.

Inlagd: 2011-02-03, 12:15
Skriven av: Gabriel

Hade varit kul att se en spurt mellan fyra svenskar i TV. Här missar man något när man inte sänder

Inlagd: 2011-02-03, 12:15
Skriven av: Jon

Tiio bara 15 efter!

Inlagd: 2011-02-03, 12:16
Skriven av: martin

Satans hackig P4-sändning!

Inlagd: 2011-02-03, 12:16
Skriven av: Benke Benbrott

Jon, man kan även sätta Hellner på tredje för att skapa lucka och sedan Rickardsson för att hålla luckan, även om det är en vansklig taktik.

Inlagd: 2011-02-03, 12:16
Skriven av: toriv

toriv: Finns inget lättkört på den banan.

Inlagd: 2011-02-03, 12:16
Skriven av: Tobbe H

Det lät som att alla låg och lurpassade på varandra och ingen ville dra och då kom Södergren och Tiio ifatt.

Inlagd: 2011-02-03, 12:16
Skriven av: Gabriel

Tiio och Södergen har tagit in på täten. Blir spännande detta.

Attans att ingen TV-kanal sänder!

Inlagd: 2011-02-03, 12:16
Skriven av: Jörgen

var hittar ni P4-sändningen?

Inlagd: 2011-02-03, 12:17
Skriven av: Jon

Ja jävla spraksändning. Känns som det är 1945 och man lyssnar på krigsradion.

Inlagd: 2011-02-03, 12:17
Skriven av: Gabriel

P4 Norrbotten

Inlagd: 2011-02-03, 12:18
Skriven av: Benke Benbrott

Fredriksson är snart ikapp Jönsson förresten. Karlsson är i ingemansland 1 minut efter Tiio och 1 minut före Jönsson.

Inlagd: 2011-02-03, 12:18
Skriven av: Jörgen

http://sverigesradio.se/norrbotten/

Inlagd: 2011-02-03, 12:18
Skriven av: toriv

Jönsson hänger nog Mathias och tar honom i spurten.

Inlagd: 2011-02-03, 12:18
Skriven av: toriv

Jepp, hittade den nu men nu kör de trafikinfo

Inlagd: 2011-02-03, 12:18
Skriven av: Jon

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=33&grupp=3836&artikel=494039

klicka på lyssna direkt p4 norrbotten

Inlagd: 2011-02-03, 12:19
Skriven av: Gabriel

Neej!!! Jäkla trafikinformation!

Inlagd: 2011-02-03, 12:19
Skriven av: toriv

nu blev det ju inte direkt bättre

Inlagd: 2011-02-03, 12:19
Skriven av: Emil

Skit! Mitt i upplösningen av loppet!

Inlagd: 2011-02-03, 12:20
Skriven av: Gabriel

Mysigt med lite mellanmusik… Har vi tur så hinner vi lyssna på spurtuppgörelsen mellan Emil och Mathias – suck!

Inlagd: 2011-02-03, 12:20
Skriven av: toriv

musik också. Bättre med sprak

Inlagd: 2011-02-03, 12:20
Skriven av: Jon

Det är fan inte lätt att vara skidälskare just nu! Åkarna ska veta att vi kämpar!

Inlagd: 2011-02-03, 12:20
Skriven av: Gabriel

Funkar liveresultaten för er? Jag får inte fram efter 18.75

Inlagd: 2011-02-03, 12:20
Skriven av: manne

Funkar fint här. Liveresultaten alltså.

Inlagd: 2011-02-03, 12:21
Skriven av: Benke Benbrott

Manne, jodå de funkar. Bara målgång kvar.

Inlagd: 2011-02-03, 12:21
Skriven av: toriv

Manne: Jo, fungerar här, har allt fram till 26,25 och väntar på målgången.

Inlagd: 2011-02-03, 12:22
Skriven av: Jörgen

man får titta på webbkameran. lite svårt att se kanske

Inlagd: 2011-02-03, 12:22
Skriven av: Emil

Hellner verkar ta det!!!

Inlagd: 2011-02-03, 12:23
Skriven av: toriv

Hellner tar det!?

Inlagd: 2011-02-03, 12:23
Skriven av: Gabriel

Bedrövligt att det ska strula i slutet! Värdelöst!

Inlagd: 2011-02-03, 12:23
Skriven av: Benke Benbrott

Haha, och nu funkar det!? Fyfan!

Inlagd: 2011-02-03, 12:24
Skriven av: Benke Benbrott

Urstarkt av Hellner och bra av Johan!!

Inlagd: 2011-02-03, 12:24
Skriven av: Gabriel

Ser att de kommit i mål på live-webcam men det är för dålig upplösning och för stort avstånd för att man ska se vem som är vem.

Inlagd: 2011-02-03, 12:24
Skriven av: Jörgen

vem kom trea+

Inlagd: 2011-02-03, 12:25
Skriven av: Emil

1 Marcus Hellner 1:23:05.3
2 Johan Olsson 1:23:10.6 +5.3
3 Daniel Richardsson 1:23:30.2 +24.9
4 Anders Södergren 1:23:44.7 +39.4

Inlagd: 2011-02-03, 12:25
Skriven av: toriv

Härligt med Johan Olsson också!

Inlagd: 2011-02-03, 12:25
Skriven av: Benke Benbrott

Olsson tvåa!!!

Inlagd: 2011-02-03, 12:25
Skriven av: toriv

richardsson relativt långt efter

Inlagd: 2011-02-03, 12:25
Skriven av: Emil

Blev rätt stora avstånd tillslut ändå för Södergren och Richardsson.

Inlagd: 2011-02-03, 12:26
Skriven av: Gabriel

Löptid på 1.23 alltså. Rätt mycket.

Inlagd: 2011-02-03, 12:26
Skriven av: Benke Benbrott

Oj, oj oj! Imponerande av Hellner! Vilken forcering det måste ha varit på slutet om Södergren tappade 40 sekunder på några kilometer. Och vilken come back av Olsson!

Inlagd: 2011-02-03, 12:26
Skriven av: Per

Och Mathias piskade Emil!

Inlagd: 2011-02-03, 12:27
Skriven av: Sportsamuel

Är förvånad över både Olsson och Richardsson – omvända resultat dem emellan kändes mest rimligt inför.

Inlagd: 2011-02-03, 12:27
Skriven av: toriv

Benke, man får tänka på att det snöade. Och banan var riktigt hård tydligen.

Inlagd: 2011-02-03, 12:27
Skriven av: Gabriel

Känns väl som hyfsat normalt att tidsavstånden spårar ur en aning i slutet när de vet att det är kört. Men det lär inte finnas några tvivel på att Marcus var urstark.

Inlagd: 2011-02-03, 12:27
Skriven av: Benke Benbrott

Gabriel:

Jo, det var det jag tänkte på. Snöfall och tung bana.

Inlagd: 2011-02-03, 12:28
Skriven av: Benke Benbrott

Slutresultat:

1. Marcus Hellner 1:23:05.
2. Johan Olsson +5.3
3. Daniel Richardsson +24.9
4. Anders Södergren +39.4
5. Tiio Söderhielm +57.5
6. Fredrik Karlsson +2:20.3
7. Mathias Fredriksson +2:45.6
8. Emil Jönsson +3:01.6

Väldigt bra gjort av Tiio! Fredriksson gick om Jönsson på slutet.

Inlagd: 2011-02-03, 12:28
Skriven av: Jörgen

Det sprack upp ordentligt på slutet. Olsson är tillbaka! Inte mycket att säga om Rickardsson på den tunga banan som inte passar honom. Hade hoppats på bättre från Anders.

Inlagd: 2011-02-03, 12:28
Skriven av: Tobbe H

Johan Olsson is back!

Inlagd: 2011-02-03, 12:28
Skriven av: gnällspik

Bra gjort av Mathias! Emil verkar å andra sidan ha stumnat ordentligt…

Inlagd: 2011-02-03, 12:28
Skriven av: toriv

Skönt styrkebesked av vårt stafettlag idag! Torde inte finnas några tvivel nu om att det blir samma stafettlag i VM som under OS.

Inlagd: 2011-02-03, 12:30
Skriven av: Jörgen

Förbaskat starkt av Johan O, det trodde jag inte.

Inlagd: 2011-02-03, 12:31
Skriven av: Tobbe H

toriv: Emil stumnar alltid efter 10 km, för att inte tala om efter 20 km.

Inlagd: 2011-02-03, 12:32
Skriven av: Tobbe H

Brinken slutade förresten på 16:e plats, knappt 6 minuter efter för den som undrar. Definitivt helt ute ur bilden.

Inlagd: 2011-02-03, 12:33
Skriven av: Jörgen

Johan Olsson utmanar verkligen Mats Larsson om att vara snabbast att komma i form efter förkylning.

Sen är det klart att vissa nog ligger grymt tungt i träningen, vilket kan göra lite diff.

Inlagd: 2011-02-03, 12:33
Skriven av: manne

Johan verkar vara ruggigt genomtränad. Han har ju haft en fin sommar och höst. Det verkar som att den ofrivilliga vilan bara gjort honom gott.

Inlagd: 2011-02-03, 12:33
Skriven av: Gabriel

Inte nog med att Johan gör det bra som fan, det måste också vara en otrolig mental boost! Detta bådar gott, tycker jag! Vet inte riktigt hur jag ska bedömma Södergrens lopp. Helt ok antar jag.

Inlagd: 2011-02-03, 12:36
Skriven av: Benke Benbrott

Visar återigen att vi har fyra världsåkare men sedan är det tomt. Söderhielm betraktar jag tills vidare som en manlig dagslända och Jens Eriksson är nog besviken gissar jag.

Inlagd: 2011-02-03, 12:39
Skriven av: Tobbe H

Om man slår upp ordet ”optimist” i ett lexikon så står det Anders Södergren.

Inlagd: 2011-02-03, 12:40
Skriven av: Gabriel

Hellner gjorde det han skulle.
Olsson imponerande.
Richardsson OK, men tappade lite mycket på slutet.
Södergren för långt efter i mål.
Tiio gjorde ett bra lopp.
Jönsson och Eriksson med bra insatser på klassiska delen.
Fredriksson kan glömma VM.

Inlagd: 2011-02-03, 12:44
Skriven av: Stefan

Tobbe H, antar att du har rätt om Emil. Men man vill ju så gärna att han, med sin spurt, ska börja orka distanserna ut.

Anders känns lite svajig, men med tanke på att det är en av de mest stabila personer på denna jord (ok, viss överdrift) så kanske vi får ha lite tillit?

Inlagd: 2011-02-03, 12:45
Skriven av: toriv

Gabriel: Men det står ju skrivet i stjärnorna att Södergren ska spurta ner en viss herr Northug på femmilen i VM och få Skidpeppsbelöningen?

Inlagd: 2011-02-03, 12:45
Skriven av: Jörgen

Stefan, bra sammanfattning! Även om Mathias nog redan hade glömt VM…

Inlagd: 2011-02-03, 12:46
Skriven av: toriv

Jörgen,

Jo vi kan ju drömma!

Inlagd: 2011-02-03, 12:47
Skriven av: Gabriel

Tobbe H… Att det är tomt tycker jag är att ta i. Jens är verkligen på god väg uppåt, speciellt i klassiskt. Jonsson och Söderhielm glimtar till med väldigt bra resultat ibland. Visar man hög kapacitet ibland, så har man den inom sig. Det kan säga ”vips” och så har plötsligt tagit ett kliv till en högre nivå. Se bara på Rickardsson som var en sån där åkare som glimtande till för ett par år sedan. Hellner var likadan.

Inlagd: 2011-02-03, 12:48
Skriven av: manne

Tänk på att både Hellner och Kalla kör dubbla pass under SM vilka andra gör det också skulle jag vilja fråga?

Med dubbla träningspass menar jag tävling och träningspass samma dag.

Inlagd: 2011-02-03, 12:54
Skriven av: Andreas P

Södergrens svajighet tror jag gör att man kommer köra han på tredje, eller inte alls.

Stafettlaget:

Rickardsson, Olsson, Södergren, Hellner.

Blir någon sjuk eller helt ur form, tar Daniel den sträckan och Larsson eller Jönsson tar första. Blir Rickardsson ersätter Larsson eller Jönsson. Något annat känns otänkbart.

Inlagd: 2011-02-03, 12:55
Skriven av: manne

Kan fortfarande tänka mig detta staffettlag:
Emil
Johan
Daniel
Marcus
Tror Emil på 10km är minst lika stark som Anders i dagsläget.

Inlagd: 2011-02-03, 12:55
Skriven av: Peter

Det som är tråkigt med Tiio Söderheim är att han i stort sett alltid har misslyckats när han fått chansen i internationella lopp. Han har ju gjort flera bra lopp i Sverige, men när han kommer på världscupen og Skandinavisk cup går det sämre.

Inlagd: 2011-02-03, 12:56
Skriven av: Stefan

Manne, förvisso sant. Men det kan också gå åt andra hållet, typ Urban Lindgren.

Inlagd: 2011-02-03, 12:56
Skriven av: toriv

Peter, på något sätt känns det tryggare med Anders än Emil, men du kan har rätt.

Inlagd: 2011-02-03, 12:58
Skriven av: toriv

Tobbe H och ni andra:
Problemet med Emil är inte att han stumnar efter 10km utan att han är en värdsklassåkare på klassisk distans men en medelmåtta i fristil på distans. Titta på hans fristilsteknik i distanslopp så är det uppenbart varför han tappar 3 minuter på skejtdelen…

Inlagd: 2011-02-03, 12:58
Skriven av: Henke

Jag håller med om att det finns ett tomrum bakom stafettgänget på distans men ser en bra ersättare i Emil i klassiskt. Om Södergren/Hellner i fristil skulle bli sjuka kan Rickardsson gå in där och i sin tur ersättas av Emil på ”sin” sträcka.

Inlagd: 2011-02-03, 12:59
Skriven av: Jörgen

manne:
Håller med dig om det du skriver men jag beskriver dagens situation. Som jag ser den.

Inlagd: 2011-02-03, 12:59
Skriven av: Tobbe H

Henke, du har rätt. Men detta resonemang tar ju inte bort honom från en förstasträcka, eller?

Inlagd: 2011-02-03, 12:59
Skriven av: toriv

Skulle vara intressant att höra vad Tiio själv säger om loppet och formen.
Johan Olsson, jösses! Kommer han att brisera till VM som till OS?
Vårt sköra vapen är han. Borde beordras att bära gasmask inomhus i närheten av folk inkl. Anna O och skyddszon 10 m utlysas runt honom

Inlagd: 2011-02-03, 12:59
Skriven av: gnällspik

Jag tycker absolut att man ska ha två riktigt starka skejtare på skejtetapperna på stafetten. Det finns i stort sett inget lag som har det. Och är man bara med till tredje växlingen så finns chansen att avgöra.

Så Richardsson och Hellner på skejtsträckorna för min del. Eller Olsson och Hellner.

Södergren får köra en klassisk sträcka.

Inlagd: 2011-02-03, 13:00
Skriven av: Gabriel

Henke, läste fel. Glömt min kommentar.

Inlagd: 2011-02-03, 13:01
Skriven av: toriv

Stefan: Ja, Tiio Söderheim måste börja prestera internationellt också om han ska bli att räkna med framöver. Kanske prestationsångest som spökar där?

Inlagd: 2011-02-03, 13:02
Skriven av: Jörgen

Södergren är ju rätt bra på att hänga och jag tror inte att han skulle tappa mer än 10 sekunder på en förstasträcka, något som borde vara helt ok för Olsson om han är i form. Känns dock som ett betydligt större vågspel att köra laget med Rickardsson på tredje än att välja det gamla trygga OS-laget.

Inlagd: 2011-02-03, 13:03
Skriven av: toriv

Jörgen: Jag skulle lätt ha fått prestationsångest om jag hade varit ihop med Kalla. Nu vet jag inte hur länge sedan de gjorde slut och hur länge den känslan sitter i…

Inlagd: 2011-02-03, 13:04
Skriven av: toriv

Toriv, det gick ju bra i Gällivare.

Inlagd: 2011-02-03, 13:05
Skriven av: Gabriel

Tiio Söderheim: kommer aldrig upp på pallen i ett VC lopp eller i VM/OS men därimot har han kapacitet för topp 10 placeringar i VC.

Inlagd: 2011-02-03, 13:05
Skriven av: Andreas P

Det år ju två år sen minst det tog slut mellan dom…

Inlagd: 2011-02-03, 13:06
Skriven av: Andreas P

Vi kan inte hoppas på att kunna bli av med Norge på de klassiska etapperna i år. Det är på tredje etappen vi ska köra ifrån dom.

Inlagd: 2011-02-03, 13:07
Skriven av: Gabriel

Ser att samma personer som tyckte vi skulle köra Emil Jönsson som avslutare på OS-stafetten nu är inne och pillar med VM-laget. Personligen tycker jag mig se av det Södergren presterat hittills är att han har vissa problem med klassisk stil, varför han är en stor risk att sätta på en klassisk sträcka. Kapacitetsmässigt kommer det gå fruktansvärt mycket fortare på första och andrasträckan än tredje eftersom många lags chans är att sätta sina bästa åkare på de två första sträckorna.

Inlagd: 2011-02-03, 13:07
Skriven av: Anders

Gabriel, Det finns flera andra lag med två riktigt starka skejare. Vylegzhanin och Legkov i Ryssland. Svendsen och Northug i Norge.

Inlagd: 2011-02-03, 13:08
Skriven av: Stefan

Toriv: Tänkte på det med Kalla också men det borde Tiio ha kommit över nu vid det här laget?

Andreas P: De gjorde slut efter idrottsgalan (Tiio skyddade henne från att bli påpussad) förra våren och Kalla ska flytta sina bopålar till Andreas Svanebo nu om jag inte missuppfattat det?

Inlagd: 2011-02-03, 13:09
Skriven av: Jörgen

Apropå diskussionerna om med Emil på första…fixar han verkligen att hänga på en Rönning i monsterform eller om det nu blir MJS?

Inlagd: 2011-02-03, 13:09
Skriven av: Gustis

Anders, tycker att Södergren har varit väldigt bra på att hänga i klassiskt i år.

Inlagd: 2011-02-03, 13:11
Skriven av: toriv

Stefan: Tror att Svendsen är överskattad som skejtåkare. Men kanske om han får åka med ett gevär på ryggen?

Inlagd: 2011-02-03, 13:12
Skriven av: Jörgen

Gustis, tror Södergren hänger bättre än Emil. Men om någon av de övriga fyra är sjuk så får vi ta den risken…

Inlagd: 2011-02-03, 13:13
Skriven av: toriv

Jörgen: tänkte precis skriva en liknande kommentar. Vad vet vi egentligen om Svendsen utan gevär? Speciellt med den form som han har haft på slutet? Åkte han NM?

Inlagd: 2011-02-03, 13:14
Skriven av: toriv

Gustis: Inte säkert att Emil skulle klara av att limma på Rönning men han skulle säkert sälja sig dyrt. Men han är å andra sidan reserv för Rickardsson, bara att hoppas på att Danne (eller Olsson) inte blir sjuk.

Inlagd: 2011-02-03, 13:15
Skriven av: Jörgen

Det är väl en jäkla skillnad med att köra Emil Jönsson på sista och att köra Richardsson på tredje.

Vi körde Richardsson på tredje i Gällivare och då vann vi. Just tack vare det. Richardsson drog ifrån.

Man ska inte glömma att vi hade lite tur på andrasträckan i OS då Hjelmeset inte var i bra form och hade dåliga skidor. I år är det Rönning och MJS i bra form, och dessa åker vi inte ifrån.

Vad gäller Ryssland så är det inte så troligt att de kör Vylegzhanin och Legkov på de två sista. En av dem kommer att gå klassiskt.

Inlagd: 2011-02-03, 13:15
Skriven av: Gabriel

Jag tror en eventuell presentasjonsångest för åkarna som ligger under toppen mer hänger samman med att du måste lyckas när du väl får chansen på världscupen.

Inlagd: 2011-02-03, 13:16
Skriven av: Stefan

Och snart är det dags för damerna. :)

Inlagd: 2011-02-03, 13:16
Skriven av: toriv

Är det inte Kalla+Anders S?

Inlagd: 2011-02-03, 13:17
Skriven av: Tobbe H

Svanebo alltså, inte Södergren!

Inlagd: 2011-02-03, 13:17
Skriven av: Tobbe H

Tobbe H:Nej det är Andreas Svanebo. Googla lite så får du se…

Inlagd: 2011-02-03, 13:18
Skriven av: Jörgen

Haag och Kalla ensamma in till skidbytet, eller hänger Britta med? Eventuellt Haag ensam in med en jagandes Kalla några tiotals sekunder efter inför skejtdelen.

Inlagd: 2011-02-03, 13:18
Skriven av: toriv

Det är möjligt att Ryssland kör med Sedov på tredje. Han är ju inte heller dålig.

Inlagd: 2011-02-03, 13:19
Skriven av: Stefan

Tobbe H: Det stämmer bra det, Nu ska visst Kalla börja blogga igen…

Inlagd: 2011-02-03, 13:19
Skriven av: Andreas P

Vi behöver inte hänga av Ryssland, det fixar Hellner på sista. Men Norge måste vi hänga av.

Inlagd: 2011-02-03, 13:20
Skriven av: Gabriel

Anders/Andreas samma sak :P

Inlagd: 2011-02-03, 13:20
Skriven av: Andreas P

Det finns väl två bröder Svanebo, Anders och Andreas?

Inlagd: 2011-02-03, 13:23
Skriven av: Tobbe H

De är kusiner om jag inte uppfattat det fel.

Inlagd: 2011-02-03, 13:23
Skriven av: Jörgen

Gabriel, jag bara retas lite, det tål du väl. Jag är övertygad om att en Södergren i form är en stabil åkare på vilken sträcka han än åker. Däremot är min förstauppställning fortfarande OS-laget rakt av.

Inlagd: 2011-02-03, 13:25
Skriven av: Anders

Jag tycker snarast att det vore bra om ryssarna är med till tredje och har en stark åkare där så att man tillsammans kan hänga av Norge. I och för sig lär väl ryssarna köra Vylegzhanin på sista och han har ju en vass spurt men jag tror att Hellner kan knäcka honom innan upploppet

Inlagd: 2011-02-03, 13:26
Skriven av: Jon

Nu har jag googlat och jag hade för en gångs skull rätt. Det är Anders och inte Andreas.

Inlagd: 2011-02-03, 13:27
Skriven av: Tobbe H

Fan nu när jag kollar så sänder SVT från 11:30 på lördag skidor och damernas kvartsfinaler börjar 11:00 och herrarnas kvartsfinaler börjar 11:30 alltså visar dom inte damernas kvartsfinaler???

Det kan ju aldrig stämma el?

Inlagd: 2011-02-03, 13:28
Skriven av: Andreas P

Piratstämning på stadion – härligt!

Inlagd: 2011-02-03, 13:29
Skriven av: toriv

Det vore härligt om Hellner bankade Northug på upploppet på stafetten!

Inlagd: 2011-02-03, 13:29
Skriven av: Stefan

Ser att dom har ändrat sig nu och sänder från kl 11:00 på lördag

Inlagd: 2011-02-03, 13:31
Skriven av: Andreas P

Tobbe H: Stämmer! Lite lurigt med så snarlika namn! Fick upp samma resultat på Anders och Andreas Svanebo i Google. Här en länk med dem tillsammans på samma foto i somras: Länk 1

På Idrottsgalan: Länk 2

Inlagd: 2011-02-03, 13:32
Skriven av: Jörgen

Jag är lite orlig för Södergren.. man kan inte varje år tappa träning till slut har man ingen grund kvar att stå på..hoppas jag har fel å att han får en riktig bra formtopp till VM

Inlagd: 2011-02-03, 13:32
Skriven av: jossa

Inte ens radiosporten har bilder…

Inlagd: 2011-02-03, 13:33
Skriven av: toriv

Jörgen:
Jag är själv Sundsvallsbo så jag borde ju veta. Jag har själv sett dem i stan förresten.

Inlagd: 2011-02-03, 13:35
Skriven av: Tobbe H

Abrahamsson: ”Topp-4 herrarna samt Kalla och Haag tränar under SM-veckan.”

Inlagd: 2011-02-03, 13:36
Skriven av: toriv

Damloppet började precis?

Inlagd: 2011-02-03, 13:36
Skriven av: Per

Jupp, det började halv.

Inlagd: 2011-02-03, 13:38
Skriven av: toriv

Haag, Kalla, Britta, Pajala ligger i täten, men det har inte spruckit ännu.

Inlagd: 2011-02-03, 13:38
Skriven av: toriv

Lindborg, Rydkvist, Ingemarsdotter, Falk plus någon till, sen en lite lucka till resten.

Inlagd: 2011-02-03, 13:40
Skriven av: toriv

Har de passerat 3.75? Får inte upp något. Posta gärna ställningen om de passerat redan.

Inlagd: 2011-02-03, 13:42
Skriven av: Benke Benbrott

3,75 km:

1 Anna Haag 202 IFK Moras SK 11:22.0 0.0
2 Charlotte Kalla 201 IFK Tärendö 11:22.8 0.8
3 Britta Norgren-Johansson 204 Sollefteå SK 11:24.0 2.0
4 Sara Lindborg 210 Östersunds SK 11:24.9 2.9
5 Magdalena Pajala 220 Piteå Elit SK 11:25.3 3.3
6 Sofia Bleckur 214 IFK Moras SK 11:26.2 4.2
7 Mia Eriksson 208 IFK Tärendö 11:26.3 4.3
8 Hanna Falk 217 Ulricehamns IF 11:27.4 5.4
9 Ingrid Vikman 212 Östersunds SK 11:28.6 6.6
10 Maria Rydqvist 203 Östersunds SK 11:29.2 7.2
11 Ida Ingemarsdotter 205 Åsarna IK 11:33.0 11.0
12 Emma Wikén 207 Åsarna IK 11:33.5 11.5

Inlagd: 2011-02-03, 13:43
Skriven av: Jörgen

1 Anna Haag 202 IFK Moras SK 11:22.0 0.0
2 Charlotte Kalla 201 IFK Tärendö 11:22.8 0.8
3 Britta Norgren-Johansson 204 Sollefteå SK 11:24.0 2.0
4 Sara Lindborg 210 Östersunds SK 11:24.9 2.9
5 Magdalena Pajala 220 Piteå Elit SK 11:25.3 3.3
6 Sofia Bleckur 214 IFK Moras SK 11:26.2 4.2
7 Mia Eriksson 208 IFK Tärendö 11:26.3 4.3
8 Hanna Falk 217 Ulricehamns IF 11:27.4 5.4
9 Ingrid Vikman 212 Östersunds SK 11:28.6 6.6
10 Maria Rydqvist 203 Östersunds SK 11:29.2 7.2

Inlagd: 2011-02-03, 13:43
Skriven av: toriv

Ida och Wikén verkar med andra ord redan ha släppt.

Inlagd: 2011-02-03, 13:44
Skriven av: Jörgen

Tackar!

Inlagd: 2011-02-03, 13:44
Skriven av: Benke Benbrott

Var är Lina Andersson? Inte sjuk hoppas jag?

Inlagd: 2011-02-03, 13:46
Skriven av: manne

Lina avstår var väl inte ens anmäld

Inlagd: 2011-02-03, 13:47
Skriven av: jossa

Hon står inte om DNS, men är inte med bland topp-30.

Inlagd: 2011-02-03, 13:47
Skriven av: toriv

Forza Pajala

Inlagd: 2011-02-03, 13:48
Skriven av: Daniel

jossa har rätt, Lina står inte med i startlistan.

Inlagd: 2011-02-03, 13:48
Skriven av: Cliff

Håller personligen tummarna för Dagsländan! Hon lär vara efter i klassiskt men kan kanske komma igen i fristilen. Haag och Kalla lär dra iväg men kanske får Dagsländan en bronsmedalj? Vi får se.

Inlagd: 2011-02-03, 13:49
Skriven av: Jörgen

Vid 6 km: Haag, Kalla, Bleckur, plus två till har en lucka ner.

Inlagd: 2011-02-03, 13:50
Skriven av: toriv

Pajala är med bra nu men lär inte hålla ut. Vi får se hur det står till vid skidbytet nu strax.

Inlagd: 2011-02-03, 13:51
Skriven av: Jörgen

Falk och Pajala har tappat.

Inlagd: 2011-02-03, 13:51
Skriven av: toriv

Toriv: är du på plats?

Inlagd: 2011-02-03, 13:51
Skriven av: Jörgen

Dagsländan med i täten. Bronsfavorit i nuläget, för jag räknar med att Kalla och Haag går ifrån.

Inlagd: 2011-02-03, 13:51
Skriven av: Benke Benbrott

Lindborg och Dagsländan var de övriga två som hängde med.

Inlagd: 2011-02-03, 13:52
Skriven av: toriv

Hehe, nej tyvärr. Föräldraledig och radiolyssnandes. :)

Inlagd: 2011-02-03, 13:52
Skriven av: toriv

1 Anna Haag 23:06.6 0.0
2 Charlotte Kalla 23:07.5 0.9
3 Sofia Bleckur 214 23:08.5 1.9
4 Sara Lindborg 23:08.9 2.3
5 Maria Rydqvist 23:10.5 3.9

Inlagd: 2011-02-03, 13:54
Skriven av: Per

Lite oroande med Britta. Hade gärna sett henne i bättre form med tanke på ev stafettsträcka

Inlagd: 2011-02-03, 13:55
Skriven av: Jon

Dagsländan är bara sekunder efter efter skidbytet, ska hon skrälla och slå Haag/Kalla?

Inlagd: 2011-02-03, 13:55
Skriven av: Jörgen

Vad tusan sysslar samboparet Haag/Jönsson med när det kommer till skidbyte??

Inlagd: 2011-02-03, 13:56
Skriven av: Göran

Lisa Larsen 1.23 efter. Ungefär som på U23 väl? Ska bli spännande att se vad hon går för i skate.

Inlagd: 2011-02-03, 13:56
Skriven av: Benke Benbrott

Jörgen: Det gör hon aldrig, ja allt kan hända med fall el nått sånt

Inlagd: 2011-02-03, 13:57
Skriven av: Andreas P

Efter skidbytet:

1 Sofia Bleckur 214 IFK Moras SK 23:39.8 0.0
2 Charlotte Kalla 201 IFK Tärendö 23:41.2 1.4
3 Maria Rydqvist 203 Östersunds SK 23:43.5 3.7
4 Anna Haag 202 IFK Moras SK 23:44.3 4.5
5 Sara Lindborg 210 Östersunds SK 23:46.2 6.4
6 Mia Eriksson 208 IFK Tärendö 24:06.6 26.8
7 Hanna Falk 217 Ulricehamns IF 24:08.9 29.1
8 Britta Norgren-Johansson 204 Sollefteå SK 24:24.6 44.8
9 Emma Wikén 207 Åsarna IK 24:29.2 49.4
10 Magdalena Pajala 220 Piteå Elit SK 24:31.9 52.1
11 Ingrid Vikman 212 Östersunds SK 24:34.1 54.3
12 Ida Ingemarsdotter 205 Åsarna IK 24:37.5 57.7

Inlagd: 2011-02-03, 13:57
Skriven av: toriv

Dåligt skidbyte av Haag och Lindborg. Skall bli kul att se vad Rydkvist kan göra mot Haag och Kalla.

Inlagd: 2011-02-03, 13:57
Skriven av: Cliff

kul med Bleckur hade lite påkänn att hon skulle åka bra.. Britta var bra med efter första varvet men vad hände sedan,,, Mia E klart bättre än igår

Inlagd: 2011-02-03, 13:57
Skriven av: jossa

Ja, Britta är en bit efter. Läget efter skidbytet:

1 Sofia Bleckur 214 IFK Moras SK 23:39.8 0.0
2 Charlotte Kalla 201 IFK Tärendö 23:41.2 1.4
3 Maria Rydqvist 203 Östersunds SK 23:43.5 3.7
4 Anna Haag 202 IFK Moras SK 23:44.3 4.5
5 Sara Lindborg 210 Östersunds SK 23:46.2 6.4
6 Mia Eriksson 208 IFK Tärendö 24:06.6 26.8
7 Hanna Falk 217 Ulricehamns IF 24:08.9 29.1
8 Britta Norgren-Johansson 204 Sollefteå SK 24:24.6 44.8
9 Emma Wikén 207 Åsarna IK 24:29.2 49.4
10 Magdalena Pajala 220 Piteå Elit SK 24:31.9 52.1
11 Ingrid Vikman 212 Östersunds SK 24:34.1 54.3
12 Ida Ingemarsdotter 205 Åsarna IK 24:37.5 57.7
13 Lina Korsgren 215 Falun Borlänge SK 24:58.6 1:18.8
14 Kristina Strandberg 211 IFK Hedemora SK 25:02.8 1:23.0
15 Lisa Larsen 209 Sundbybergs IK 25:03.5 1:23.7

Inlagd: 2011-02-03, 13:57
Skriven av: Jörgen

Hmm Bleckur slår Britta med 45 sek på 7,5 km klassiskt!

Inlagd: 2011-02-03, 13:58
Skriven av: Göran

Göran>> Emil skyllde på det mesta men var ändå på gott humör: (langd.se)

Emil Jönsson var först in efter den klassiska delen, men försvann sedan snabbt.
– Ja, först tog jag fel stavar och fick vända om. När jag kom ner första utförsbacken hade jag tappat 30 sekunder. Måste nog ta farsan i en vallakurs, säger Emil, som hade humöret kvar trots att han rasade till en 8:e plats i mål.

Inlagd: 2011-02-03, 13:59
Skriven av: JonasE

Kan Emil tappa humöret?

Inlagd: 2011-02-03, 14:00
Skriven av: toriv

Är Hanna Brodin sjuk? Kul med Bleckur!

Inlagd: 2011-02-03, 14:02
Skriven av: Daniel

Bleckur lär tappa ordentligt nu, blir att åka fort nu i fristilen med Haag, Kalla och Dagsländan!

Inlagd: 2011-02-03, 14:04
Skriven av: Jörgen

Haag, Kalla, Dagsländan är loss!

Inlagd: 2011-02-03, 14:04
Skriven av: toriv

Bleckur 24 efter.

Inlagd: 2011-02-03, 14:05
Skriven av: toriv

Jag tror Kalla blir trea.

Inlagd: 2011-02-03, 14:05
Skriven av: Gabriel

Britta 2 minuter efter, känns inte bra.

Inlagd: 2011-02-03, 14:06
Skriven av: toriv

Bleckur och Larsen som har tappat minst mot de tre i täten. Runt 20 sek om jag uppfattade det rätt.

Inlagd: 2011-02-03, 14:07
Skriven av: Benke Benbrott

Gabriel, kanske. Haag får anses vara favorit.

Inlagd: 2011-02-03, 14:07
Skriven av: toriv

Det blir medalj för Dagsländan! Vid 11,25 km:

1 Anna Haag 202 IFK Moras SK 35:12.0 0.0
2 Charlotte Kalla 201 IFK Tärendö 35:12.3 0.3
3 Maria Rydqvist 203 Östersunds SK 35:13.0 1.0
4 Sofia Bleckur 214 IFK Moras SK 35:42.5 30.5
5 Sara Lindborg 210 Östersunds SK 35:49.3 37.3
6 Mia Eriksson 208 IFK Tärendö 36:34.5 1:22.5

Inlagd: 2011-02-03, 14:07
Skriven av: Jörgen

Vilket botten napp av Britta idag….något står inte rätt till helt klart..

Inlagd: 2011-02-03, 14:07
Skriven av: jossa

11,25 km:

1 Anna Haag 202 IFK Moras SK 35:12.0 0.0
2 Charlotte Kalla 201 IFK Tärendö 35:12.3 0.3
3 Maria Rydqvist 203 Östersunds SK 35:13.0 1.0
4 Sofia Bleckur 214 IFK Moras SK 35:42.5 30.5
5 Sara Lindborg 210 Östersunds SK 35:49.3 37.3
6 Mia Eriksson 208 IFK Tärendö 36:34.5 1:22.5

Inlagd: 2011-02-03, 14:08
Skriven av: toriv

Utifrån detta, vem vill ni se på förstasträckan på VM-stafetten? Britta? Lindborg? Bleckur? Eller Lina som inte är med idag?

Inlagd: 2011-02-03, 14:08
Skriven av: Jon

Apropå ansiktsuttryck. Där står nog Greiss och Tcherezov i topp. Ser ju att vara på väg att avlida efter 1 km.

Inlagd: 2011-02-03, 14:08
Skriven av: Benke Benbrott

Utifrån dagens lopp hittills tror jag på Lindborg, men det får lördagens 10 km avgöra.

Inlagd: 2011-02-03, 14:09
Skriven av: Benke Benbrott

Jon, jag tror vi får vänta ett lopp till. Nu blir man mest förvirrad/förtvivlad.

Inlagd: 2011-02-03, 14:09
Skriven av: toriv

Britta måste vara världshistoriens mest ojämna åkare.

Inlagd: 2011-02-03, 14:10
Skriven av: Gabriel

Detta gör ju att förststräckan på stafetten är vidöppen. Lindborg ökar sina VM-chanser…

Inlagd: 2011-02-03, 14:10
Skriven av: Per

Techimann är nog med i kampen om den mest ojämna åkaren.

Inlagd: 2011-02-03, 14:11
Skriven av: Stefan

Jon: Britta helt klart sett till vad hon gjort hittills i vinter. Svårt att dra slutsatser av dagens jaktstart. Britta klart efter just nu men sparar kanske sina krafter.

Benke och Per: Lindborg är helt ute ur bilden, hon har inte presterat internationellt och det räcker inte med en bra insats i SM.

Inlagd: 2011-02-03, 14:11
Skriven av: Jörgen

Vad jag förstod går fristen för att anmäla VM-åkare ut innan söndagens distanslopp.

Inlagd: 2011-02-03, 14:12
Skriven av: Jon

Stefan,

Ok då, det är svårt att slå Teichmann i den grenen.

Inlagd: 2011-02-03, 14:12
Skriven av: Gabriel

Jag har aldrig velat se Britta i stafetten eller på distans. Tycker hon är alldeles för ojämn och gör sällan riktigt bra resultat på distans. Sprinten kan hon få köra om det behövs.

Inlagd: 2011-02-03, 14:13
Skriven av: Anders

Utifrån den klassiska delen idag har jag Lindborg på första sträckan, men mycket kan ju hända till VM-stafetten.

Inlagd: 2011-02-03, 14:13
Skriven av: Stefan

Kalla har eventuellt gått ifrån.

Inlagd: 2011-02-03, 14:13
Skriven av: toriv

Jon, går ju att anmäla folk som inte åker stafetten.

Inlagd: 2011-02-03, 14:14
Skriven av: toriv

Jepp, lucka för Kalla! 11 sek

Inlagd: 2011-02-03, 14:14
Skriven av: Benke Benbrott

19 till Rydqvist.

Inlagd: 2011-02-03, 14:14
Skriven av: Benke Benbrott

Rydqvist 19 efter…

Inlagd: 2011-02-03, 14:14
Skriven av: Per

Hoppsan!

Kalla körde taktiskt idag! Det är ju positivt.

Inlagd: 2011-02-03, 14:15
Skriven av: Gabriel

Hade inte Sedov ett Hjärtfel,

Eller kan han tävla ändå ?

Inlagd: 2011-02-03, 14:16
Skriven av: Erik

Erik:

Han har opererats för det redan om jag förstått saken rätt. Tror dock inte han kan vara aktuell för VM ändå. Skridskolöparen Johan Röjler fick ju ta ett uppehåll efter sin operation.

Inlagd: 2011-02-03, 14:17
Skriven av: Benke Benbrott

Anders: hårt säga att en tjej inte åkt bra distanslopp iår har hon varit 11 16 20 i WC lopp + en bra WC stafett. så nog kan hon åka..Något måste ju varit fel idag förstår nog alla på väg bli sjuk? varit sjuk?

Inlagd: 2011-02-03, 14:18
Skriven av: jossa

1 Charlotte Kalla 201 IFK Tärendö 46:26.8 0.0
2 Anna Haag 202 IFK Moras SK 46:43.5 16.7
3 Maria Rydqvist 203 Östersunds SK 47:01.0 34.2
4 Sofia Bleckur 214 IFK Moras SK 47:58.2 1:31.4

Inlagd: 2011-02-03, 14:18
Skriven av: toriv

Kalla och Haag först som förväntat men sedan Dagsländan det skulle aldrig någon ha tippat för ett år sedan!

Inlagd: 2011-02-03, 14:19
Skriven av: Jörgen

Min kommentar gällde såklart Rysslands stafettupsställning i VM , och inte Damernas SM-dubbeljakt :-)

Inlagd: 2011-02-03, 14:19
Skriven av: Erik

Jossa, något är helt klart fel. Det känns likväl inte bra med tanke på hur lång tid det är kvar.

Inlagd: 2011-02-03, 14:20
Skriven av: toriv

1 Charlotte Kalla 46:26.8 0.0
2 Anna Haag 46:43.5 16.7
3 Maria Rydqvist 47:01.0 34.2
4 Sofia Bleckur 47:58.2 1:31.4
5 Sara Lindborg 48:25.6 1:58.8
6 Ida Ingemarsdotter 49:07.3 2:40.5
7 Emma Wikén 49:10.3 2:43.5
8 Hanna Falk 49:24.2 2:57.4
9 Lina Korsgren 49:24.4 2:57.6
10 Lisa Larsen 49:31.6 3:04.8
11 Ingrid Vikman 49:41.0 3:14.2
12 Mia Eriksson 49:42.2 3:15.4

Inlagd: 2011-02-03, 14:21
Skriven av: Per

Skönt att Charlotte är tillbaka i form, mäktig avslutning i den tunga banan.

Inlagd: 2011-02-03, 14:21
Skriven av: Tobbe H

Jag gläds så mycket åt Dagsländan. Alltid kul med åkare som tar det där steget. Riktigt bra, hon är inte långt från toppen nu. Värre med Britta. usch vad man kommer sakna Anna Olsson i VM.

Inlagd: 2011-02-03, 14:21
Skriven av: Martin V

Bättre köra med Haag på 1a sträckan i VM än att garanterat 100% vara avhängda med 30 sek – 1,5 minut redan vid första växling. Då är några lag loss och kanske kan miss. X sen hängåka hyfsat på den 2a utan att behöva slösa energi på att trängas med massor av lag

Inlagd: 2011-02-03, 14:22
Skriven av: gnällspik

Britta 15:e, 4,13 efter.

Inlagd: 2011-02-03, 14:22
Skriven av: toriv

Stora avstånd snackade de om, men inte större än i NM, trots länge löptid. Och likvärdigt om man räknar bort Björgen.

Inte helt rättvist dock att jämföra så rakt av.

Inlagd: 2011-02-03, 14:23
Skriven av: Benke Benbrott

Britta Norgren-Johansson 4,13 efter på femtonde plats. Rök stafettplatsen där?

Inlagd: 2011-02-03, 14:23
Skriven av: Per

Bravo Emma Wikén! Den tjejen har jag trott mycket på men hon var osynlig i starten av säsongen.

Inlagd: 2011-02-03, 14:23
Skriven av: Tobbe H

Katarina Strandberg var 4.26 efter i NM idag 3.46 i SM säger väl inte så mkt

Inlagd: 2011-02-03, 14:24
Skriven av: jossa

jossa:

Om man då räknar att Kalla och Haag är likvärdiga med Steira och Johaug som var tvåa och trea på NM så visar det på hyfsat jämna prestationer i tidsavstånd.

Inlagd: 2011-02-03, 14:25
Skriven av: Benke Benbrott

haag ramlade tydligen, därför hon tappade till Kalla

Inlagd: 2011-02-03, 14:26
Skriven av: Paul

Förvånande att det inte var Kalla som ramlade. Tråkigt att de inte fick göra upp ordentligt. Men, men, det är en del av sporten.

Inlagd: 2011-02-03, 14:27
Skriven av: Benke Benbrott

Tror inte att Haag hade släppt annars, utan slagit Kalla i spurten..

Inlagd: 2011-02-03, 14:27
Skriven av: Paul

Hoppas ingen trodde att den där Anders som skrev förut är samma som den här Anders som har skrivit på skidpepp sedan tidernas begynnelse. Den nya Anders kanske kan välja ett annat Nick?

Inlagd: 2011-02-03, 14:28
Skriven av: Anders

Paul: var Haags fall självförvållat eller kan vi förvänta oss en protest?

Inlagd: 2011-02-03, 14:29
Skriven av: Jörgen

Kalla sa att hon inte ens märkte att Haag föll, utan att hon helt plötsligt var själv. Då borde det inte varit någon kontakt dem emellan.

Inlagd: 2011-02-03, 14:30
Skriven av: Benke Benbrott

Kalla gör det hon ska. Åker hon jämnt med Haag på klassiskt så slår hon henne 19 gånger av 20 på fristilen.

Inlagd: 2011-02-03, 14:31
Skriven av: Anders

Hon låg efter Kalla och föll (”satte ner baken”) i en sväng, så ingen protest. Tror också att Haag hade vunnit.

Inlagd: 2011-02-03, 14:31
Skriven av: toriv

Anders, Kallas fristilsprestationer med och utan 7,5 km klassiskt i benen är väldigt olika.

Inlagd: 2011-02-03, 14:32
Skriven av: toriv

Skönt besked för Kalla. Och det bästa är ju att hon åkte smart. SM 2010 låg hon i täten och drog hela loppet och förlorade i spurten. Så dubbel glädje!

Inlagd: 2011-02-03, 14:33
Skriven av: nisse

Lite roligt att Kalla föll förra året och i år föll Haag. Att båda ska klara att stå upp är tydligen för mycket begärt!

Får hoppas att det är färdigramlat nu, inte sådant i VM tack!

Inlagd: 2011-02-03, 14:33
Skriven av: Gabriel

Anders: Kalla slår inte Haag 19 gånger av 20 förlora förra året i SM å i TDS iår :)

Inlagd: 2011-02-03, 14:34
Skriven av: jossa

Självklart toriv. Men man behöver inte sitta och hitta på saker bara för det. Jag gillar Haag och har all respekt för henne och hennes fantastiska skidåkning, men att utnämna henne till favorit på DP om Kalla är med in till skidbytet är att ta i.

Inlagd: 2011-02-03, 14:35
Skriven av: Anders

jossa, i TdS var inte Kalla samtidigt med in till skidbytet.

Inlagd: 2011-02-03, 14:35
Skriven av: Anders

jossa: Det var visst ett lopp i Vancouver också…

Inlagd: 2011-02-03, 14:35
Skriven av: Cliff

Kalla hade lucka till Haag när Haag föll.
Jag tror att Charlotte hade bra kontroll på loppet. Skillnaden är att tidsavståndet kanske blivit 10sek i stället för 16.

Inlagd: 2011-02-03, 14:38
Skriven av: nisse

Anders, jag förstår hur du tänker men jag är inte övertygad. Kan bero på att jag har blivit förvånad/besviken av Kallas prestation efter skidbytet så många gånger förut att jag inte vågar tro på riktigt nuförtiden.

Inlagd: 2011-02-03, 14:38
Skriven av: toriv

Någon som vet om fallet kom före eller efter den där tuffa backen (som jag inte kommer ihåg namnet på nu…)?

Inlagd: 2011-02-03, 14:39
Skriven av: toriv

Jörgen;
”men sedan Dagsländan det skulle aldrig någon ha tippat för ett år sedan”
Varför inte?

Anna-Carin födde Liam den 28;e juni 2008. På distanstävlingen över 15 km i Östersund den 4;e december, alltså drygt 5 månader senare hade hon bästa åktiden av alla.

Hon är inte den enda som kommit igång snabbt.

toriv;
Kalla har tidigare klagat över att hon inte får till skaten med kombipjäxor. Det kan vara en orsak.

Inlagd: 2011-02-03, 14:39
Skriven av: Elin

nisse: hur vet du att Kalla hade lucka på Haag lät de som att dom var ihop

Inlagd: 2011-02-03, 14:40
Skriven av: jossa

Vet inte om hon hade lucka, på intervjun med Haag var hon arg för att hon blev två p g a fall, och inte kunde göra upp mot Kalla, hur vet du att hon hade lucka Nisse?

Inlagd: 2011-02-03, 14:40
Skriven av: Paul

På webbradion sa dom att Kalla gått förbi i backen.

Inlagd: 2011-02-03, 14:41
Skriven av: nisse

När dom bästa är med i DP kommer de gå betydligt fortare i klassiska delen då lär Kalla få problem Haag är inte en sådan som kan dra sänder Kalla men Haag kan hänga på andra som drar hårt..

Inlagd: 2011-02-03, 14:42
Skriven av: jossa

nisse: förbi för Haag drog vad jag förstod..alltså ingen lucka

Inlagd: 2011-02-03, 14:43
Skriven av: jossa

Haag låg efter Kalla när hon föll. Kalla märkte inget av det som hände Haag.
Hon sa att hon gick ifrån på toppen. Och det var utför som Haag föll-

Inlagd: 2011-02-03, 14:45
Skriven av: nisse

Elin… Skillnaden är att ACO var en världsåkare redan innan barnafödandet. Rydqvist har höjt sig en nivå.

Det stämmer dock att fler höjt sig efter barnafödande, Neumanova är ju ett lysande exempel, men det händer ju långt ifrån alla så nog tycker jag det är överraskande. Men du ska dock ha cred för att du flaggade för Rydqvist mammaform redan innan säsongen.

Inlagd: 2011-02-03, 14:49
Skriven av: manne

Läge för Kalla att köra mycket Skejtträning med kombipjäxor kanske?

Inlagd: 2011-02-03, 14:50
Skriven av: Jon

Rydkvist har haft denna nivå även tidigare men hon var väldigt ojämn förut. Hon slog bla Kalla i Bruks för tre år sedan i klassiskt.

Inlagd: 2011-02-03, 14:51
Skriven av: nisse

Elin, så kanske det var. Har varit jäkligt osäkert i alla fall.

Inlagd: 2011-02-03, 14:52
Skriven av: toriv

Jag är inte direkt avis på Rikard Grip nu. Att ta ut en fjärde tjej till stafetten känns i dagsläget lika svårt som att förutsäga vilken tid man kommer va framme när man åker tåg.

Inlagd: 2011-02-03, 14:55
Skriven av: manne

nisse: inte ritkigt denna nivå internationelt har hon haft någon gång..

Inlagd: 2011-02-03, 14:56
Skriven av: jossa

Nisse… Det var väl Norgren?

Inlagd: 2011-02-03, 14:56
Skriven av: manne

Tappad tid på Skatedelen (sekunder)
Charlotte Kalla -1,4
Anna Haag 12,2
Maria Rydqvist 30,5
Hanna Seppas 90,6
Sofia Bleckur 91,4
Lina Korsgren 98,8
Lisa Larsen 101,1
Ida I..dotter 102,8
Sara Lindborg 112,4
Emma Wikén 114,1
Ingrid Wikman 139,9
Kristina S 144,2
Hanna Falk 148,3
Mia Eriksson 168,6
Britta Norgren-J 208,4

Inlagd: 2011-02-03, 14:56
Skriven av: Pem

Pem, jämfört med vem(vad)då?

Inlagd: 2011-02-03, 14:58
Skriven av: toriv

10 km i VM kommer ge en bra fingervisning om vem som ska bli fjärdetjej i laget…Kalla Haag givna på 10 km sedan dom 2 som gör upp om stafettplatsen,,,ännu länge kvar till VM…Bra lopp av Bleckur på söndag så kan de bli VM på Sara Lindborgs bekostad..

Inlagd: 2011-02-03, 14:59
Skriven av: jossa

Jossa, någon skrev att söndagens lopp går efter deadline för uttagning. Hur är det egentligen med detta?

Inlagd: 2011-02-03, 15:01
Skriven av: toriv

Nånå Kalla blev ju 7a på denna distans i VM i hennes första VM så visst kan hon det gäller bara att allt funkar för henne.

Inlagd: 2011-02-03, 15:02
Skriven av: Andreas P

Det blir tydligen Östersund nästa år:

http://svt.se/2.132164/1.2315589/ostersund_far_sm-vecka_2012

Inlagd: 2011-02-03, 15:02
Skriven av: toriv

Om vi skall se form som färskvara så kan Bleckur segla upp som alternativ till stafetten, 5:a på 10K i skandivaviska cupen mot bra motstånd, 25:a på 10K i otepää samt dagens insats. Är hennes resultat efter jul i klassiskt. Kanske för tufft att slänga in ett så oprövar kort på en startsträcka? Å andra sidan känns inte alternativen helt säkra!

Inlagd: 2011-02-03, 15:04
Skriven av: Göran

Kalla får ju åka det hon vill på VM men står nog över sprintstafetten iaf.

Inlagd: 2011-02-03, 15:06
Skriven av: Andreas P

Tid efter efter andra delen – tid efter försat delen. Därav Kalla -1,4 sek. Övriga har alltså tappat den tid som står efter + 1,4 sek ytterligare

Inlagd: 2011-02-03, 15:06
Skriven av: Pem

Dubbeljakt kommer att bli en av Kallas bästa dicipliner. Nu börjar hon att åka betydligt smartare och stressar mindre.
Problemet har varit mentalt för henne i DP.

Inlagd: 2011-02-03, 15:06
Skriven av: nisse

Man tar ut laget efter loppet på söndag..

Manne: Maria slog Kalla säsongen 08 ett ett klassikst lopp i Bruks,,Britta slog Kalla i ett klassiskt lopp i Bruks 09.. men man kan lätt konstatera att Maria är klasser bättre nu än innan hon blev mamma bara titta på hennes WC resultat så förstår man

Inlagd: 2011-02-03, 15:06
Skriven av: jossa

Toriv: Tror att det var Hanne men Grip sade att de tar ut laget efter loppet på söndag och jag hoppas att de har koll på anmälningstiderna.

Inlagd: 2011-02-03, 15:10
Skriven av: Jon

Jag tror Ida Ingmarsdotter kommer gå förstasträckan för Sverige i VM. Men i dagsläget behövs det nog en back up i truppen, vilken borde Lindborg eller Bleckur.

Inlagd: 2011-02-03, 15:15
Skriven av: manne

Britta till längd.se:
– Jag hade urusla skidor på den klassiska delen och det hjälpte inte hur mycket jag försökte, menade Britta, som mer eller mindre gav upp på skatingen.

Haag till längd.se
– Jag satte mig i en utförsbacke och samtidigt ryckte Charlotte. Det var bara tur att Maria Rydqvist inte körde in i mig, säger Anna, som till slut blev slagen med 16,7 sekunder.

Inlagd: 2011-02-03, 15:20
Skriven av: Frans

Britta säger att hon inte kunde åka klassiskt idag pga hennes värdelösa skidor…

Och truppen tas ut på söndag så de så…

Inlagd: 2011-02-03, 15:20
Skriven av: Andreas P

Vi får nog ge Britta en chans till. Hoppas hon lyckas på söndag för rutin är guld värd i en VM-stafett

Inlagd: 2011-02-03, 15:27
Skriven av: Jon

Det verkar som många här hellre ser Haag som vinnare. Varför?

Inlagd: 2011-02-03, 15:27
Skriven av: Lennart G

Ser att Finland, Italien, Polen, Frankrike och Tyskland är i Rybinsk. Startlistorna är klara till morgondagens tävlingar där.

Inlagd: 2011-02-03, 15:28
Skriven av: Andreas P

Rydkvist vann SM2008 i just dubbeljakt, så varför var det en sensation att hon blev trea i dag?

Inlagd: 2011-02-03, 15:32
Skriven av: nisse

Finns ju dom som påstår att Haag är bättre än Kalla också men har inte sett det än över en hel säsong bara i enstaka lopp dock inte så ofta.

Inlagd: 2011-02-03, 15:32
Skriven av: Andreas P

Grip sa att dom kommer att ta ut 8 damer hmm blir inte helt lätt.
Haag-Kalla-Rydqvist-Falk är givna, sedan är det bara 4 platser kvar.
Lina-Ida-Bleckur-Öberg-Brodin-Britta-Lindborg är väl dom som slåss om 4 platser då? Och det betyder att det t.ex. inte finns någon plats för bl.a. Vikén. Gissar på Lina-Ida-Brodin-Britta, även om jag personligen tycker att Bleckur/Öberg hade varit intresant.

Inlagd: 2011-02-03, 15:33
Skriven av: Göran

Lennart G. Jag håller med dig. Varför inte se det positiva i att vi har två tjejer som kan kriga i topp i DP?

Inlagd: 2011-02-03, 15:35
Skriven av: nisse

Jocke sa till nån tidning i Norrland att Lina Andersson har 60% chans att ta sig till VM och Öberg/Pajala låg på 12% chans av Norrbottensåkarna.

Inlagd: 2011-02-03, 15:37
Skriven av: Andreas P

Lennart G: jag tolkar det snarare som att många tror att Haag hade vunnit om hon hade stått på benen.

Inlagd: 2011-02-03, 15:38
Skriven av: toriv

Göran… Då lär det bli såhär: Kalla, Haag, Rydqvist, Norgren, Falk, Brodin, Ingmarsdotter, Andersson.

Nisse… Var väl ingen sensation att hon är trea idag. Men hon har likväl åkt sensationellt bra i år sett till dom senaste säsongerna.

Inlagd: 2011-02-03, 15:39
Skriven av: manne

toriv: Om inte om hade funnits så hade nog jag kunnat vinna SM. Jag upplevde att Kalla hade full kontroll på detta lopp. För en gångs skull brände hon inte krafter i onödan.

Inlagd: 2011-02-03, 15:41
Skriven av: nisse

Jo det är väl så dom menar att dom tror Haag hade vunnit men det är det ju ingen som vet för nu vann hon ju inte och Kalla tog ytterliga ett guld till sina andra guld i SM sammanhang.

Inlagd: 2011-02-03, 15:42
Skriven av: Andreas P

Britta borde vara given om man håller sig till de man sagt att man ska titta mkt på vad men presterat i WC i förstahand ska mkt till om man petar en tjej som ligger 24 i totala WC..Sara Lindborg å Sofia Bleckur slås kanske om sista platsen.
1.Kalla 2.Haag 3 Rydqvist 4 Britta 5 Falk 6 Lina 7 Ida 8 Hanna B ev 9 Bleckur Öberg Lindborg

Inlagd: 2011-02-03, 15:51
Skriven av: jossa

nisse: vem har sagt att de var en sensation att hon blev trea de var mer väntat att hon skulle bli trea än att Kalla vann,,, när hon vann SM 08 så var inte Kalla å Haag med..

Inlagd: 2011-02-03, 16:00
Skriven av: jossa

Hanna Brodin borde vara given bland de 8 om man inte bara tittar på stafetten. Även om hon så klart inte är favorit till en pallplats i sprint så visar insatsen i Otepää att hon har chansen. Svårt att peta en ung lovande åkare som dessutom är ett individuellt medaljhopp. Kalla, Haag, Falk och Brodin är de enda svenskorna som har chans till individuella medaljer som jag ser det.

Inlagd: 2011-02-03, 16:27
Skriven av: Henry

Bra att Olsson är tillbaka. Södergren är dock inte helt sig själv. Är det någon som såg loppet som kan redogöra för vilka som drog mäst och om det var några incidenter? Hade varit intressant att veta. Jönsson är helt klart ett alternativ för stafettlaget. Synd att inte är 10 km för herrarna på söndag.

På damsidan borde Norgren och Ingemarsdotter vara givna till VM utifrån det de gjort under säsongen fututom de tre givna. Falk och Brodin bör också vara väldigt nära en VM-plats.

Inlagd: 2011-02-03, 17:18
Skriven av: Alexander

Jag räknar inte Brodin som en medaljchans på VM. Det är stor skillnad mellan Oteepää och VM.

Vem får då åka av Lina-Ida-Bleckur-Öberg-Brodin-Britta-Lindborg? För det första måste vi nog avvakta 10 km på söndag och sprinten på lördag. Men givet läget idag skulle jag säga:

Lina, Britta, Brodin och Lindborg eller Bleckur. Bleckur vore ju en sensation men jag tror förbundskaptenerna måste säkra upp med en distansåkare till för stafetten om Britta är ur form och Lina blir sjuk/inte räcker till på 5 km.

Inlagd: 2011-02-03, 17:23
Skriven av: Per

Södergren redogör själv lite för hur loppet förflöt på sin blogg:
http://www.teamsodergren.se/default.asp?visa=aktuellt&id=332

Inlagd: 2011-02-03, 17:24
Skriven av: Gustis

Varför är ni förresten så säkra på Ingemarsdotter? Hon var nästan en minut efter Bleckur idag på den klassiska delen.

Inlagd: 2011-02-03, 17:35
Skriven av: Per

Ingemersotter är på väg tillbaka efter sjukdom får hon bara vara frisk fram till VM så kommer hon göra stor nytta i truppen därför tror jag hon kommer med…

Inlagd: 2011-02-03, 17:43
Skriven av: jossa

Per: prestationer i WC tidigare och att hon och Britta är enda som kan åka första sträckan i stafetten.

Inlagd: 2011-02-03, 17:44
Skriven av: Alexander

Rart med optimismen härinne.
Tyvärr inget formbesked än av vare sig Haag eller Kalla. För många med in till bytet och fiskörning på den klassiska delen, för det. Hade helst sett att Haag och Kalla kört offensivare och fått en rejäl lucka vid bytet, för i VM kommer det gå undan värre från start, hujeda mig
Burr! Marit, Johaug, Justyna m.fl

Inlagd: 2011-02-03, 17:50
Skriven av: gnällspik

Visst det kommer att gå fortare i VM. Men både Anna och Charlotte är i en tung träning samtidigt som SM. Jag tror att dom är starkare i VM också. Och ingen tror väl att dom skall slå Björgen iaf.

Inlagd: 2011-02-03, 18:05
Skriven av: nisse

Gnällspik: håller till viss del med. Jag trodde/hoppades att Kalla och Haag skulle vara loss till skidbytet, eventuellt skulle Haag även ha gått ifrån Kalla. Nu verkar det som om den klassiska banan är rätt lätt, vilket tillsammans med snöfallet kan förklara varför så många hängde med så länge.

Det som Södergren skriver på sin sida om att han trodde det skulle kännas bättre i skate låter inte lovande.

Inlagd: 2011-02-03, 18:14
Skriven av: toriv

Läs Haags blogg. Det var en lätt klassisk bana. Men tuff fristil.

Inlagd: 2011-02-03, 18:24
Skriven av: nisse

Och från hennes blogg förstår man också att det inte var någon lucka innan fallet.

Inlagd: 2011-02-03, 18:36
Skriven av: toriv

http://www.langrenn.com/northug-overrasket-over-svensk-fanpost.4880293-6554.html
”Norbaggen”er meget populær i Sverige! ):)…….Helt utrolig! Og Hellner er på god vei mot VM-formen.
Mens de andre åkara er på det jevne,men det er lenge til VM enda!

Inlagd: 2011-02-03, 18:38
Skriven av: tolsrav

Johan Olsson åkte ju överjävligt bra idag. 15 km på VM kan bli intressant

Dagsländan! Kärleksaffären fortsätter. Hon flyger vidare på jämn fin nivå

Berg- och dalbane-Britta: en gåta

Inlagd: 2011-02-03, 18:48
Skriven av: gnällspik

toriv: Du läser inte vad som står där. Det står att Kalla drog, alltså låg före henne i spåret. Det står inte att hon låg i rygg. Och hon drog hårt för att hon ville åka utför ostörd säger Kalla själv. Om detta inte är en lucka så vet då inte jag. Sedan vad som hänt om inte om varit det är en annan sak.

Inlagd: 2011-02-03, 19:02
Skriven av: nisse

OK att Bleckur har åkt bra men Öberg har faktiskt åkt jämnt med henne på distans och dessutom har Öberg presterat i sprint. Gör hon en bra sprint på lördag bör hon få åka med till VM.

Britta hade urusla skidor idag, Emils pappa hade vallat Emils skidor och Rickradssons tävlingsskidor är på slipning. Inte undra på att det var en del ojämna resultat idag, men dett bör inte få påverka VM-uttagningen. Stor skillnad mot hur det fungerar i Norge. På NM vallade landslagsvallarna sina landslagslöpares skidor i den norska vallabussen.

Inlagd: 2011-02-03, 19:24
Skriven av: swestam

Nisse, jag tror mer på min tolkning. Om Kalla hade dragit ifrån så att hon hade fått en luckaså tror jag inte att Haag hade varit naiv nog att tro att hon kunde komma ikapp igen, vilket hon ju trodde. Hon skriver ju även att Dagsländan ligger i rygg på Kalla i första backen efter utförslöpan, något jag inte tror hon hade gjort om Kalla hade haft en lucka tidigare (Haag låg ju före Maria).

Inlagd: 2011-02-03, 19:36
Skriven av: toriv

Det intressanta är ju att Kalla inte märkte att hon hade en så stor lucka för än långt senare. Då började hon att köra hårt. Sedan trots att Anna gav det hon hade så ökade tidsavståndet. Så Kalla skall definitivt inte be om ursäkt för den segern.

Inlagd: 2011-02-03, 19:46
Skriven av: nisse

Absolut ingen som ska be om ursäkt för något – Kalla är min favorit i damlandslaget och jag unnar henne verkligen medaljen. Samtidigt är det stor skillnad på att ligga i rygg och att åka ikapp.

Inlagd: 2011-02-03, 19:51
Skriven av: toriv

toriv…Jag ramlade i sista utförsbacken der man får all fart, så Maria och Carlotte passerade. Jag vet inte hur mycket jag tappade, sier Anna Haag til Aftonbladet!

Inlagd: 2011-02-03, 19:54
Skriven av: tolsrav

tolsrav: Aftonbladet har helt fel som vanligt.
Läs Annas blog.

Inlagd: 2011-02-03, 19:56
Skriven av: nisse

Så fel har de ju inte, enbart ordningen på Kalla och Haag som har bytt plats. Ligger man efter varandra i en nerförslöpa så spelar platsen mindre roll.

Inlagd: 2011-02-03, 20:00
Skriven av: toriv

jämförelse Kristina Strandberg åkte NM i DP å SM idag

NM
1 Björgen
2.Steira + 37
3 Johaug + 57
4 Skofterud + 1.36
5 Kristoffer. + 2.01
6 Elden + 2.01

16 Standberg + 4.26

1: Kalla
2 Haag +16
3 Rydqvist + 34
4 Bleckur + 1.31

14 Strandberg 3.47

Jämför man så kan man konstatera att Kalla å Haag gör bra lopp helt i klass med Steira Bleckurs lopp var i klass med Elden Kristoffersen Jocobsen (Men alltid svårt jämföra lopp men standberg är nog rätt jämn)

Inlagd: 2011-02-03, 20:02
Skriven av: jossa

toriv: Det har en väldig betydelse. Hade Haag legat före hade Kalla vetat att hon föll och kunnat öka direkt. Nu gav hon ju ovetandes Haag en chans att närma sig genom att åka normalt en lång sträcka.

Inlagd: 2011-02-03, 20:09
Skriven av: nisse

Nisse, det kan jag hålla med om. Utfallet blev dock detsamma till slut.

Jossa, intressant. Nu har ju de norska damerna ytterligare en vecka på sig till VM (från sitt mästerskap alltså). Antar att de också hade träningsperiod under tiden?

Inlagd: 2011-02-03, 20:10
Skriven av: toriv

Bleckur ska absolut med till vm som en allt i allo åkare plus ev. stafett sträcka.

Inlagd: 2011-02-03, 20:14
Skriven av: Joel Burman

Ida hade också dåliga skidor i klassiskt:

http://www.idaingemarsdotter.se/2011/02/03/helheten-blir-resultatet/

Inlagd: 2011-02-03, 20:36
Skriven av: Cliff

Burman 25a i ett WC lopp å 4a på SM å ska absolut med till VM…nja,,, men Bruman håller med hon är en av dom som slås om platsenra tror 10 km blir avgörande för hennes del

Inlagd: 2011-02-03, 20:39
Skriven av: jossa

Joel: men Öberg är väl betydligt mer allround än Bleckur?

Inlagd: 2011-02-03, 20:49
Skriven av: swestam

Satan vilka ynkliga reportage av SVT. Är det för mycket begärt att göra ett inslag som tar en genom hela loppet? Ok att det inte händer så mycket i masstartslopp men 1 minut för bägge klasserna inklusive intervjuer är löjligt. Speciellt när man har SVTPlay att tillgå om tiden inte räcker till i TV-sändningarna. Skulle inte SVT storsatsa på sina SM-veckor?

Inlagd: 2011-02-03, 21:30
Skriven av: Benke Benbrott

Swestam, Jossa: Jag skulle helst se att båda får komma med. Förutom Rydqvist är dom de två som tydligast gått framåt i sin kapacitet.

Inlagd: 2011-02-03, 21:39
Skriven av: Joel Burman

Jag ser hellre Halfvarsson eller Jonsson på VM än Öberg, om vi ska ha en se-och-lära plats alltså. Inget ont om Öberg, men det känns som dom unga killarnas tur att få lite rutin.

Inlagd: 2011-02-03, 21:48
Skriven av: manne

Manne: Det är väl dags att de unga killarna leverar först. =)

Du har säkert bättre koll än mig och har rätt men det känns som att svenska herråkare tar 2-3 år längre på sig att visa lite utveckling som senior/sistaårs junior.

Damerna har å andra sidan en tendens att stagnera lite oftare kanske.

Inlagd: 2011-02-03, 21:53
Skriven av: Joel Burman

Skulle tro att Jennie Öberg får ”se-och-lära-i-VM-platsen”.

Sara Lindborg lär däremot inte få åka i VM, inte hennes säsong hitills men hoppas att hon kommer igen i den form hon var innan hon skadades i Touren förra året.

Läste i Haags och Dagsländans bloggar om dagens lopp, från den senares:

”Bleckur gjorde ett toppen byte och var först iväg. Charlotte, Anna och jag var hack i häl medans fältet bakom sprack upp. Att få börja skate känns alltid skönt. Anna körde hårt uppför stigningarna på första varvet. Jag fick ligga på ordentligt för att hänga på men att släppa fanns ej i mina tankar. Ut på sista varvet gick Charlotte upp i täten. Anna satte dig på rumpan i sladdkurvorna utför och jag klarade mig precis från att dratta omkull. Charlottes fartökning blev för stor och när Anna kom bakifrån hängde jag med någon kilometer innan jag tvingades släppa även henne.”

Grymt när de aktiva själva skriver hur de upplevde loppet!

Inlagd: 2011-02-03, 22:10
Skriven av: Jörgen

Dagens bästa:
Att Johan visade sådan klass trots det långa avbräcket.

Dagens sämsta:
Att det känns som en sträcka på damstafetten kommer sumpa Sveriges chanser rejält.

Inlagd: 2011-02-03, 22:16
Skriven av: Sara

Otroligt klena inslag i SVT från SM. Man har folk på plats och får ut så lite.En hel timmes presskonferens hade man dock modet att sända…

Inlagd: 2011-02-03, 22:19
Skriven av: Experten

Joel… Ja, men jag tycker dom levererat väl så bra som Öberg. Halfvarsson har placeringarna 9, 15, 27 i VC i år, att jämföra med 9 och 25 för öberg.

Jonsson var sjua på 15 km klassiskt i Torsby. Mindre än minuten efter Sundby och 40 sekunder efter Rönning. Och framförallt var han 5:a på jaktstarten i U23 VM, inte så långt efter Harwey och Belov.

Öberg är väldigt lovande och är också värd att komma till VM. Men nu tycker jag det är bättre att prioritera en ung kille med distans eller allroundkvaliteer framför en ung sprintsnabb tjej.

Inlagd: 2011-02-03, 22:21
Skriven av: manne

Håller med Benke experten. Den dåliga TV-bevakningen hjälper ju inte intresset. Jag sällan sportnytt numera, men idag satt jag och väntade på sändningen.

Inlagd: 2011-02-03, 22:24
Skriven av: Alexander

Jörgen… Varför tror du Jennie får se-och-lära-platsen?

Dom unga killarna har varit väl så bra i år. Och herrdistanslaget är betydligt mer ålderstiget och i behov av föryngring än på damsidan. På damsidan är det ju redan många yngre som fått mästerskapsrutin, så jag tycker det vore lite felprioriterat.

Dessutom är väl den individuella damsprinten det lopp i hela vM som flest svenskor slåss om en plats.

Inlagd: 2011-02-03, 22:27
Skriven av: manne

Jörgen; hur bra var Sara Lindborg före hon skada sig i TDS förra året jag tycker inte hon var så jätte bra då heller 25 Beito 42 Kuusamo 26 Davos är ju rätt lika med iår..Jag tycker Sara har svårt att ta de sista steget..

Inlagd: 2011-02-03, 22:30
Skriven av: jossa

Jossa: Sara Lindborg var i det närmaste ordinarie i stafettlaget och skulle ha fått åka i OS innan hon skadade sig. Eller? Det är den formen jag hoppas att hon hittar tillbaka till.

Manne: Har inte sagt något om killarna, möjligt att det blir en se-och-lära-plats där också?

Inlagd: 2011-02-03, 22:47
Skriven av: Jörgen

Jörgen… Fast jag tror inte man skiljer på killarna och tjejerna på det viset. Tror inte det finns plats för två se-och-lära-platser i truppen, om man nu inte räknar Jens som en sån.

Inlagd: 2011-02-03, 22:49
Skriven av: manne

Tyckte att Jocke A sa i radion att några ”turister” skickar man inte till Oslo

Inlagd: 2011-02-03, 23:01
Skriven av: Experten

Experten: Officiellt ja… Men vi får se på söndag, få se om Jennie (och Jens) är med i VM-truppen?

Inlagd: 2011-02-03, 23:14
Skriven av: Jörgen

Det här tror jag blir truppen:

Kalla, Haag, Rydqvist, Norgren, Falk, Brodin, Ingmarsdotter och Andersson.

Olsson, Hellner, Rickardsson, Södergren, Eriksson, Modin, Jönsson, Larsson och Peterson.

Inlagd: 2011-02-04, 08:11
Skriven av: manne

Jörgen: Jo Sara var ju med i OS snacket innan skadan men hur bra form hade hon egentligen före skadan och då menar jag inte TDS då alla tycks kunna göra ett kanonlopp en dag.

Sen brukar det ju dyka upp en plats för nån yngre förmåga så lär det även göra denna gång.

Inlagd: 2011-02-04, 08:18
Skriven av: Andreas P

Lisa Larsen åkte ju bättre som junior än vad hon gör just nu, tyvärr…

Inlagd: 2011-02-04, 08:21
Skriven av: Andreas P

Sara Lindborg , ingick i det lag som vann på Beito i november 2009

Inlagd: 2011-02-04, 08:28
Skriven av: Erik

Alexander: Tycker inte att Idas resultat i år är så övertygande, p.g.a. alla sjukdomar, men visst tusan har hon kapacitet. För mig känns hon mindre given nu än innan säsongen. Hoppas att det lossnar för henne lör-sön.

Sedan tycker jag absolut att det finns alternativ till Britta/ida på 1:a sträckan. Kan inte hjälpa det men Brittas berg o dal form/resultat gör mig lite orolig och Ida behöver som sagt ett par bra lopp i kroppen. Jag tycker att Lina och Bleckur är klara alternativ. Även om Linas form/resultat tyvärr varierar nästan lika mycket som Brittas och Bleckur har ingen större erfarenhet i sådan konkurens. Känns som att dagsformen och fk:s fingertoppskänsla på plats får avgöra.

Inlagd: 2011-02-04, 10:48
Skriven av: Göran

Många åkare har en massa bortförklaringar. Är det inte dåligt vallat så är det man ramlar.I en skidtävling får man räkna med att valla bra och stå på benen. Att säga att nån skulle vunnit om han eller hon stått på benen är bara trams.

Inlagd: 2011-02-04, 11:03
Skriven av: Experten

Göran… Ja, Bleckur skulle kunna va ett alternativ. Men att ta ut Lina Ida , Britta och dessutom Sofia eller Sara känns lite som att köra med både hängslen och skärp. Och att peta någon av de 3 förstnämnda till truppen är nog inte lätt.

Inlagd: 2011-02-04, 11:25
Skriven av: Manne

Kowalczyk vant lett i Rybinsk. Svensk og Norsk arroganse viser sitt sanne ansikt ved ikke å stille opp, ja, jeg vet det er SM men svenskene burde lagt SM til en uke og helg det ikke var WC-renn. Norge og Sverige bidrar med dette til å senke interessen for langrennssporten, det burde være bøter til nasjoner som ikke stiller i WC-renn.

Inlagd: 2011-02-04, 11:31
Skriven av: Neithiri

Håller faktiskt med. Nog borde alla jobba för att avsätta tävlingsfria helger där nationella mästerskap kan köras. Viktigt att få igång en dialog omedelbart.

Inlagd: 2011-02-04, 11:33
Skriven av: Gunnar

Göran: Håller med. Tror lagledningen måste hålla dörrar öppna på damsidan i sin VM-uttagning för att känna av vem som är bästa och säkraste kortet på plats i Kollen. Så osäkert är det.

Inlagd: 2011-02-04, 11:34
Skriven av: Per

Läste att Kalla å Haag tycker att de är en klar fördel med en rutinerad åkare på förstastäckan de talar för Lina Sara eller Britta..

Inlagd: 2011-02-04, 11:40
Skriven av: jossa

Neithiri…I VM sesongen blir det slike tilstander, løpererne og lagledelsen prioriterer på ulike måter. Så med Marit Bjørgen som står over TDs, blant annet!

Inlagd: 2011-02-04, 11:43
Skriven av: tolsrav

Visst kan man påsta att Lina å Brittas form varierar men båda dom har visst sådna toppar som inte Lindborg eller Bleckur har..tittar men sedan på hela säsongen så har både Lindborg å Bleckurs resultat varit rätt upp å ner dom med..

Inlagd: 2011-02-04, 11:44
Skriven av: jossa

Per… Fjärdenamnet till stafetten är osäkert. Men lösningen på det problemet kan inte vara att ta ut ännu fler osäkra kort till truppen. Det skapar bara förvirring och osäkerhet. Man ska ta ut den trupp man tror på och så ska man stötta och tro på denna trupp över VM. Sen får man utvärdera efteråt om något kunde gjorts annorlunda.

Inlagd: 2011-02-04, 11:47
Skriven av: Manne

Jossa… Ja, och Ingmarsdotter har väl haft den högsta toppen på distans i år.

Inlagd: 2011-02-04, 11:48
Skriven av: Manne

tolsrav…Man behøver ikke alltid stille med sine beste, det viktige er at man stiller. I Rybinsk f.eks kunne man godt sendt ned løpere som da hadde fått viktig erfaring, jeg syns det er forferdelig kvalmt av nasjoner som Norge og Sverige og ikke stille opp i WC-renn.

Inlagd: 2011-02-04, 11:49
Skriven av: Neithiri

Neithiri… Tycker det är bra att man står över tävlingar. Det är dags att FIS inser att man inte bara kan stoppa in fler tävlingar utan att ta bort nåt.

Inlagd: 2011-02-04, 11:49
Skriven av: Manne

Manne… Jag vet! Men gör Sofia ännu ett riktigt bra lopp på söndag ställer hon till det rejält :-) Jag tycker att det är lite skillnad på henne och Lina/Britta/Ida som är bättre på sprint alla 3 (samma med Brodin/Falk). Har hela tiden tyckt att vi skall ta med en tjej till som är bättre på distans. Emma Vikén är den jag tyckt skall med, men med dom resultaten Bleckur gjort efter nyår får jag kanske tänka om p.g.a. att stafetten är en distans vi har klar medaljchans på och där Bleckur(vid ännu ett rktigt bra lopp!!) kan bli högaktuell. Det skall inte vara lätt :-). Kommer hon 3:a ”bara” minuten efter Haag/Kalla på söndag…….

Inlagd: 2011-02-04, 11:49
Skriven av: Göran

Det är synd att inga Svenskar eller Norskar är i Rybinsk. Men så har det varit i många år. Och man borde väl fråga sig varför ha tävlingar i Rybinsk?
Ryssland kunde väl lika gärna ha tävlingar i St Petersburg? Med kortare resor så är jag säker på att vi haft ett lag med.

Inlagd: 2011-02-04, 11:51
Skriven av: nisse

Aldrig Lina A på en startsträcka ; då kan vi hälsa hem…

Inlagd: 2011-02-04, 11:55
Skriven av: Experten

Betr WC och deltagandet; Fis måste tänka om bla när det gäller TDS och mängden lopp där. Jag tror att det bara handlar om pengar och inget annat.

Inlagd: 2011-02-04, 11:57
Skriven av: Experten

Experten… Jag tycker Lina gjorde det bra i stafetten i Liberec.

Göran… Angående Vikén tycker jag du resonerar lite konstigt. Ida är visserligen bättre på sprint än vad hon är på distans. Men hon är ju trots det bättre på distans än Vikén.

Åker Bleckur klart bättre än Ida och Lina och kanske även före Britta, då kan jag hålla med dig att hon är aktuell.

Inlagd: 2011-02-04, 12:02
Skriven av: Manne

Jossa: Håller helt klart med dig om att Britta o Lina har jättehög kapacitet(antagligen högre än Bleckurs) och vid en bra dag är jättebra alternativ(även Ida) och att deras rutin kan vara bra på VM. Bleckur har inte gått ”som tåget” hela säsongen men gör hon ett riktigt bra lopp på söndag tycker jag att hon har varit riktigt stabil efter nyår(Torsby var väl efter nyår?) och att hon hittat en ny nivå. Tycker bara att det är kul att ”nya” tjejer blandar sig i diskussionen.

Inlagd: 2011-02-04, 12:05
Skriven av: Göran

manne: Ida å Britta har väl haft ungefär lika hög topp Britta 11a som bäst Ida runt samma i Kuusama Britta har utöver de 2 topp 20 på distans de har inte Ida..Britta har jämfört med Ida åxå presterat Bättre i sprint..Bleckur var bra redan förra SM Piteå 2×4 men känns som hon är närmare toppen nu..Slår Bleckur Lindborg på söndag måste hon gå före Lindborg om de står mellan dom..

Inlagd: 2011-02-04, 12:27
Skriven av: jossa

Göran: Sofia Bleckur har presterat bra efter JUL de har även Britta bortsett från SM lopppet..håller med att de är kul med nya tjejer som blandar sig i har väntat många år att de ska lossna för Sofia B har för mig att hon för några år sedan vann eller blev två i u23 VM

Inlagd: 2011-02-04, 12:30
Skriven av: jossa

Det är ett jävla meck att åka till Ryssland, med visum och pappersarbete. Jag förstår att åkarna skiter i Ryssland. Dom vill åka skidor, inte hålla på med någon jävla diktatur-pappersexercis.

Inlagd: 2011-02-04, 12:30
Skriven av: Gabriel

såg ut att vara mkt folk på skidstadiun i Ryssland kul.

Inlagd: 2011-02-04, 13:07
Skriven av: jossa

Gabriel,
Ja, la oss ha alle renn i Sverige, så trenger ikke de late løperne deres å bevege seg en meter vekk fra mammas kjøttbullar…

Inlagd: 2011-02-04, 13:10
Skriven av: Neithiri

jossa,
Ja, et sted mellom 20 og 25000 tilskuere, som sagt en stor skam og ikke sende løpere dit…

Inlagd: 2011-02-04, 13:12
Skriven av: Neithiri

Allt för stor risk att sända åkarna till Ryssland så här nära VM med tanke på sjukdomar och andra problem. Schweiz, Tjeckien, Norge och större delen av Finland ställde inte heller till start.

Inlagd: 2011-02-04, 13:22
Skriven av: Stefan

Enligt längd.se har Bleckur fått ordning på astman…Därav förbättringen.

Inlagd: 2011-02-04, 13:24
Skriven av: Experten

Bleckur har enl Längd fått till sin astma. Så hon har klart en högre nivå än tidigare. Bäst på klassisk också. Varför inte stafett?

Inlagd: 2011-02-04, 13:25
Skriven av: nisse

nisse: Ja vi får se men tror inte på det, Såg att Kalla och Haag vill ha Andersson på första sträckan och Haag själv vill inte köra den utan tycker nån med bättre rutin ska köra första sträckan därav Andersson.

Inlagd: 2011-02-04, 14:11
Skriven av: Anhdreas P

Fast det ska ju vara förstås en Andersson i form så klart…

Inlagd: 2011-02-04, 14:14
Skriven av: Anhdreas P

Neithiri har rätt. Några från Norge och Sverige borde ha åkt och visat respekt. Arrogans?
Synd att Rybinsk tävlingen alltid hamnar i kläm. En riktig folkfest med massor av glada och trevliga ryssar som älskar skidor. För en gångs skull en positiv bild av Ryssland. Skulle vara kul att höra intervjuer, se reportage med/om dessa ryska skidälskare.
Justyna och Longa, vilket virke är de gjorda av? Något stenhårt. Är det av respekt/kärlek för sporten som de kör allt, eller pga sponsorer, prispengar?

Inlagd: 2011-02-04, 15:08
Skriven av: gnällspik

Spelar ingen roll om Lina är i form eller inte :Vi måste ha en som pallar trycket

Inlagd: 2011-02-04, 15:15
Skriven av: Experten

gnällspik>> Jystyna kör för att vinna WC. Longa stod över Otepää.

Inlagd: 2011-02-04, 15:16
Skriven av: JonasE

gnällspik…Normennene prioriterte Skandinavisk cup i Latvia og Estland.
Som også er riktig nivå for de nest beste. Det gir vel i tilleg friplass i VC- cupen med god innsats!

Inlagd: 2011-02-04, 15:36
Skriven av: tolsrav

Justyna, en dröm för arrangörerna iaf.

”vi måste ha en som pallar trycket” –
Lina lär göra en Niklas Jonsson 93 och vara sist redan ut ur stadion. Tyvärr. Då tappar Haag geisten och vi blir bäst 6-8. Låt Haag starta (om Johaug går 1a)då har redan några lag fallit ifrån pga norskans ursinniga fart när vår miss X går ut

Inlagd: 2011-02-04, 15:43
Skriven av: gnällspik

Kul att läsa åkarnas bloggar. På Hellners blogg är det bara tjejer som kommenterar och på Kallas och Haags är det mest killar. På Rydqvists är det mera blandat men så har hon också ofta med en bild på knattingen.

Inlagd: 2011-02-04, 15:45
Skriven av: Tobbe H

gnällspik:
Problemet med Lina Andersson är inte att hon är sist i starten, tvärtom brukar hon med sin explosivitet vara bland de första ut. Utan problemet brukar vara att hon inte i tid reglerar tempot så att hon inte går sig stum, ofta har hon hängt med täten för länge så att hon de sista två kilometrarna tappat en rackans massa tid.

Inlagd: 2011-02-04, 15:51
Skriven av: Tobbe H

Naturligtvis är det så. Okunnigt och onödigt elakt av mig, sorry Lina.
Haag på första och sen en orädd tjej som hänger Skofterud (?) tills hon dör.
Bleckur?

Inlagd: 2011-02-04, 16:05
Skriven av: gnällspik

Skulle tippa att Skofterud kör första för Norge.

Inlagd: 2011-02-04, 16:07
Skriven av: Anders

gnällspik:
Ja, vi är ofta alltför elaka när vi skriver anonymt. Sådana här kommentatorsspalter kallas ibland pissrännor och det stämmer ofta.

Inlagd: 2011-02-04, 16:23
Skriven av: Tobbe H

Borde man inte kört Rybinsk förra veckan och reserverat denna för SM/NM etc. Antar att det passar bättre med VM-upplägg. Sedan borde man överväga att införa straff om man uteblir helt från en VC-helg. Kanske kan tappa kvoter om man inte utnyttjar dem

Inlagd: 2011-02-04, 16:25
Skriven av: Jon

I stafetten i Gällivare åkte alla som är aktuella för förstasträckan utom Lina A. Och det var jämt även där: http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=CC&competitorid=90192&raceid=17438

Inlagd: 2011-02-04, 16:38
Skriven av: Per

Tobbe H: Ja så är det. Anledningarna kan nog variera. För egen del som gammal gubbe så ser jag bara till det idrottsliga. :)Och jag skriver även på Hellners blogg.
Men jag kan inte komma ifrån att jag imponeras mest av tjejerna, kanske för att dom bryter mönster. Dom är inte som alla andra kvinnor.

Inlagd: 2011-02-04, 17:01
Skriven av: nisse

@ JOn.. jag tror nog det internationella programmet går före Svenska Mästerskap..
Lite trist att se världscuptävlingarna som kördes inför en stor publik att många nationerna inte åker..
Det här kan slå tillbaka på skidsporten.. Vad säger sponsorerna, Vattenfall, Wissman mfl.. De kanske drar sig ur och svenskarna får åka på hemmaplan och samla termosar och åka försörjningslopp i Murjek, Porjusoch Årjäng…

Skidförbundet har sålt sin själ till SVT. Deras önskemål gick före viktiga internationella tävlingar.. Det hade varit klart bättre att skicka ut ett gäng och kvala till VM i hög konkurrens..
Ett tidskval på världscupen är som att hoppa 2.22 i höjdhopp om man vill gå vidare..
Att göra det på ett SM är att klara 1.90 med darr på ribban….

Inlagd: 2011-02-04, 17:05
Skriven av: svegon

Kalla lär gå mest hos personer över 60 vad nu det kan bero på

Inlagd: 2011-02-04, 17:13
Skriven av: Experten

svegon: Och du tror inte att det kan slå tillbaka på skidsporten i SVERIGE om våra bästa löpare aldrig är i Sverige och visar upp sig?

Sverigeeliten måste också få få sina chanser att konkurrera med våra bästa, utöver testlopp i November och Skandinavisk Cup.

Däremot borde Svenska Skidförbundet/SVT och övriga nationella förbund och FIS kunna komma överrens om en gemensam nationell mästerskapshelg.

Inlagd: 2011-02-04, 17:48
Skriven av: Benke Benbrott

VErkar märkligt att Kalla/Haag går ut offentligt om vem de vill ha i laget. Kan inte minnas att jag har hört något sådant tidigare. Jag håller med dem att ingen bör vara helt färsk. Britta och Ida är dock inga färskingar. Lina har mäst rutin, men är formen tillräcklig? Britta är nog det troligaste alternativet. Hoppas bara att hon inte åker lika ottaktiskt som i Gällivare. Ingemarsdotter i form tror jag kan vara vår framtida strtkvinna. Resultaten under VM bör få avgöra vem som ska åka.

Jag tycker också att Sverige borde haft SM för en vecka sedan. Sedan borde vi skicka några som ska se och lära till Ryssland. Det finns många som ligger på gränsen att åka WC utanför Sverige och detta är ett bra tillfälle. Om vi hade gjort det så hade också 9 topp 30 plasseringar i distans och sprint varit klart på söndag för både damer och herrar.

Inlagd: 2011-02-04, 17:58
Skriven av: Alexander

När vi pratar om att lägga SM si och så glöm inte att vi har nåt som vi kallar sm vecka med ett tiotal andra sporter.Blir svårt att rucka på dessa…

Inlagd: 2011-02-04, 18:28
Skriven av: Experten

Tobbe H: missa du hur Lina åkte i senate VM stafetten där avsluta hon riktigt bra efter en devensiv åking i början..Lina brukar oftast göra bra stafetter men visst hon har åkt dåligt några gånger men oftast bra..

Per: första stäckan i Gällivare var längre om de var tiderna mellan Britta å Lindborg +Bleckur du jämförde vill bara att all fakta ska vara rätt :)

Inlagd: 2011-02-04, 18:52
Skriven av: jossa

Man vill värna statusen på SM. Helt förståeligt. Vi har en bra standard på våra åkare så att skicka lovande åkare till Rybinsk ger inget större mervärde. Åker dom bra på SM så är dom bra med även i WC. Och med bra menar jag hyfsat korta tidsavstånd till täten.

Inlagd: 2011-02-04, 18:55
Skriven av: nisse

Jag har kollat vilka länder som ställer upp med minst fyra olika åkare i något av loppen i Rybinsk, med tanke på att det är stafett på söndag.

På damsidan har är det Frankrike (6 st), Italien (5), Ryssland (många) och Slovenien(5, ingen Majdic). Bland herrlagen är det Österrike (4 sprinters), Vitryssland(4), Frankrike (8), Tyskland(7), Italien(10), Norge (5 sprinters) och Ryssland(jättemånga). Det finns nog en stor risk att Rybinsk underträffar Lathis angeående antalet lag i stafetten.

Inlagd: 2011-02-04, 19:08
Skriven av: JonasE

svegon: Och du tror inte att det kan slå tillbaka på skidsporten i SVERIGE om våra bästa löpare aldrig är i Sverige och visar upp sig?

Dom visar ju upp sig varje helg i TV!! Bästa rekryteringen. Bättre än att de åker i Årjäng…. :)

Bruksvallarna, SM, världscupen i Falun, Gällivare mm.. Dom visar upp sig ofta..
De alpina åkarna tävlar nästan aldrig på hemmaplan. Trots det har de en klart bättre rekrytering än vad längdåkarna har…..

Inlagd: 2011-02-04, 19:12
Skriven av: svegon

Kollade stafetter med Lina som åkare och hon har mellan 2005-2008 gått i sju tävlingar med Sverige 1 och då varit efter ledande åkare vid fem tävlingar och åkt lika vid två

Inlagd: 2011-02-04, 19:55
Skriven av: Experten

Alla som skriver upp Lina: Hon har gjort det bra förr men ska absolut inte få åka förstasträckan i VM-stafetten på gamla meriter. Det blir intressant att se hur det går i 10 km klassiskt nu på söndag i SM, det kan mycket väl bli en indikator…

Inlagd: 2011-02-04, 20:03
Skriven av: Jörgen

Jörgen å ni andra indikatonen på vem som ska åka tycker jag ska komma i sista WC loppet eller på 10 km i VM..inte efter SM loppet på söndag..

Inlagd: 2011-02-04, 20:20
Skriven av: jossa

Jossa: tror inte att man får vänta med anmälningarna tills efter Drammen. De två sista norska sprintherrarna ska anmälas efter Rybinsk och den svenska VM-truppen ska offentliggöras på söndag. Uppfattar det som en deadline, annars tror jag att alla väntat tills efter Drammen.

Sen är det möjligt att de VM-uttagna i Drammen får åka om stafettplatsen (det går 10/15 km klassiskt där också).

Sen vet jag inte hur det fungerar med rockader inom den uttagna truppen i VM. Är man väl anmäld till VM kan de rumstrera hur som helst och hur nära inpå? Om Kalla är anmäld till VM-sprinten men samma dag inte känner sig så pigg på det får de då ersätta med en annan (redan VM-uttagen) eller hur fungerar det? Om Lina tas ut men blir sjuk en dag precis innan VM, får en ersättare då kallas in? Någon som vet reglerna kring det hela?

Inlagd: 2011-02-04, 20:26
Skriven av: Jörgen

Oavsätt deadline så borde truppen tas ut några veckor före VM så att åkarna kan ladda upp optimalt. Nu på söndag blir bra. Sedan kan man om det finns möjlighet ta med en extra åkare om någon skulle överaska i Drammen. Sverige får ju ha med 24, men tänker bara ta med 15-16 åkare.

Inlagd: 2011-02-04, 20:33
Skriven av: Alexander

jossa:
Jag kan ha varit orättvis mot Lina Andersson men det är väl så att det är misslyckandena (och de stora framgångarna) som etsar sig fast i minnet medan de mer mediokra/normala insatserna glöms bort.

Inlagd: 2011-02-04, 20:34
Skriven av: Tobbe H

Kolla åxå upp alla dom senaste första stäckor Lina gjort för swe när hon åkt för lag 1..

Liberc växla som 4a
Davos växla som 1a
La Clusaz växla som 3a
Gällivare växla som 2a
Italien växla som 9a
Beito växla som 1a
Obersdorf växla som 4a
Gällivare växla som 4a

Min slutsats av detta är att Lina åkt bort Swe engång på första stäckan jag vet inte hur ni andra ser på de…(kan ha missat någon stafett)

Experten: menar du att lika är när hon vunnit stäckor ? då är hon ju före å när hon blivit två är hon efter du vill av de du skrev som jag tolka de framhålla att hon ofta varit efter då bör du åxå framhålla när hon varit före :)

Jörgen: jag menade uttanging till stafetten med dom som är med i truppen att de ska avgöras då vi lär ju ha några tjejer i truppen som de står mellan

Inlagd: 2011-02-04, 20:55
Skriven av: jossa

Placering i en sträcka är inte jätte relevant första sträckan det viktiga är ju tiden efter ledaren. Den statistiken hade varit intressant om någon har den. De som ska åka är den form starkaste förjust då är det jämnt så är erfarenhet det som ska väga tyngst i en stafett då det är väldigt viktigt.

Inlagd: 2011-02-04, 21:21
Skriven av: Gunnar

Kanske skulle använda punkt lite oftare ;)

Inlagd: 2011-02-04, 21:23
Skriven av: Gunnar

Gunnar: när Lina var 9a var hon 59 efter i Liberc var hon ca 30 efter men de var efter Polskan :) som var i en klass för sig..i La Clusaz 23 efter Majdic Obersdorf 12 efter..dom andra gångerna kan man säga att hon varit med ändå in…min analys är att de är engång hon åkt bort Swe..tycker fakta åxå talar för de..

Inlagd: 2011-02-04, 21:31
Skriven av: jossa

Jossa: Trona på fornstora dagar duger inte, form är en färskvara och Lina kämpar just nu i första hand för att få åka sprint/sprintstafett för Sverige i VM skulle jag tro. Längdstafetten tror jag att hon inte har en tanke på.

Britta lär få ta förstasträckan, sen får vi magsår av om hon ska hänga med Skofterud (eller om det blir Johaug) på förstasträckan eller inte. Klarar hon av att hänga på blir det ytterst intressant!

Inlagd: 2011-02-04, 22:05
Skriven av: Jörgen

Jörgen: Då tycker du att det är Bleckur som skall gå första eller? särskilt om hon kommer 3:a på söndag! Även om jag håller med dig om att form är en färskvara så måste man ändå ta med Linas rutin och nästan bara bra prestationer som starttjej i beräkningen. Tycker också att det är stor skillnad på 5 och 10 km. Gör Bleckur en bra tävling till på söndag hoppas jag hon blir uttagen och då får dom åka om det i Drammen och på träningarna på plats.

Inlagd: 2011-02-04, 22:13
Skriven av: Göran

Får lägga till ännu en gång att Ida o Britta också är med i den fajten enligt mig. Vi lär få anledning att diskutera vidare efter loppet på söndag :-)

Inlagd: 2011-02-04, 22:18
Skriven av: Göran

Jörgen: Håller med om att resultat från fornstora dagar inte duger å att form är en färskvara.. Jag tog fram statastiken för att expertan åxå hade gjort de å jag tyckte han tolkat de väldigt mkt negativt jämfört med vad jag tycker..jag håller med dig just nu är Lina bara aktuell för sprint å sprintstafett..men mkt kan hända 1 månad kvar tlll stafetten

Inlagd: 2011-02-04, 22:23
Skriven av: jossa

Göran: Tror (och tycker) att Britta ska starta i stafetten. Känns mest tryggt så. Orutinerade Bleckur/Öberg skulle jag inte våga sätta in där även om någon av dem blir trea på söndag efter Kalla/Haag.

Det är en helt annan sak i en skarp VM-stafett i hysteriska Oslo än att köra 10 km intervall på ett SM i lugn och ro…

Det vore inte kul att se Bleckur/Öberg göra en Brink då… Britta kan tappa en del om hon har en dålig dag men en som går i väggen har vi inte råd med, absolut…

Britta har mycket rutin liksom Lina.

Sen vet jag inte (se några kommentarr ovan) hur flexibla reglerna är vad gäller att rumstrera bland de VM-uttagna resp reserver väl på plats i VM?

Inlagd: 2011-02-04, 22:28
Skriven av: Jörgen

Jörgen: kan köpa Britta men ordet tryggt köper jag inte i det sammanhanget, men som sagt en månad kvar en hel del kan hända.

Inlagd: 2011-02-04, 22:36
Skriven av: Göran

Göran: Enig med dig – vi har inte någon trygg åkare på förstasträckan. Skrev ”mest trygg” om Britta ovan. Anna O saknas verkligen och får gärna göra comeback efter födseln!

Inlagd: 2011-02-04, 22:40
Skriven av: Jörgen

I form var säkert Lina när hon var uttagen. Som sagt kollade jag lite snabbt mellan 2005-2008 . När hon inte tappade något till ettan var vid två tillfällen. sen tappade hon vid dom andra stafetterna: 14 sek,11 sek,45 sek, 50sek och 50 sek Allt enligt FIS.
Jag anser att detta stödjer min hypotes att LA ej är en optimal startkvinna i en stafett

Inlagd: 2011-02-04, 22:41
Skriven av: Experten

Till skillnad från Lina Britta och Ida brukar Sara Lindborg alltid disponera loppen på ett klokt sätt. Hoppas hon gör ett bra lopp på söndag och blir uttagen.

Inlagd: 2011-02-04, 23:17
Skriven av: martin

Martin: Ja senaste säsongen har Lindborg åkt ungefär lika långsamt hela loppen.

Inlagd: 2011-02-04, 23:23
Skriven av: Joel Burman

Experten från 05 säsongen hittar jag 4 gånger hon varit under 5 sek efter vid växlingen 2 gånger etta…I VM 05 tappa hon 12 sek vilket åxå är riktigt bra tycker jag VM09 mot polskan ca 30 åxå bra..ska komma ihåg att i Sapporo tappa Anna Olsson åxå ca 30 å då var alla nöjda :)Vem har du som optimalstart kvinna?tror att vi i sverge ska vara nöjda om vi är ca 15 sek efter vid första växlingen allt annat är ett bonus som jag ser de..

Experten: måste erkänna att jag missat engång till när hon var ca minuten efter de var i La Clusaz 09 då var hon ca minusten efter Polskan :) så jag hittar på alla förstastäckor för Swe två dåliga…
(tittar du före 05 hittar du en till seger på en startstäcka å en andra plats men blir rätt mkt histoira)

Inlagd: 2011-02-04, 23:31
Skriven av: jossa

Vet inte varför jag tar fram den här faktan men är väl för att jag tycker Lina genom åren fått rätt mkt kritik för att hon förstört stafetter på förstastäckan men som ni ser har de inte hänt ofta..finns andra VM aktuella åkare som i dom här stafetterna tappat en hel del tid i några stafetter…

Inlagd: 2011-02-04, 23:41
Skriven av: jossa

Jossa: Förstår din poäng och Lina har gjort det jättebra förr men nu är det historia och vi läser år 2011. Vi vänder blad och ingen bör komma till VM på gamla meriter.

Lina är främst en kandidat till sprinten/teamsprinten men om hon åker jättebra på söndag 10 km klassiskt samtidigt som Britta är en bra bit efter så blir läget mera tveksamt, det kan jag hålla med om.

Hoppas på att Lina övertygar i sprinten imorgon lördag och sen Britta på söndag, då behöver vi inte diskutera mera… :-)

Inlagd: 2011-02-05, 00:34
Skriven av: Jörgen

Man ska också veta att om tex en viss åkare gör ett bra lopp i SM så är det ju ingenting som säger att han/hon kommer att få köra stafetten el ens kommer med till VM.

Det är ju på söndag laget tas ut men det är ju inte precis som att SM är helt utslagsgivande vad förbundskaptenerna sen tar ut för lag det har vi ju sett förr men det är avgörande för en som ligger på gränsen att tas med, sen för ju förbundskaptenerna en dialog med åkarna och vet ju så mycket mer än vad vi gör.

Bleckur måste nog göra en väldigt bra lopp imorgon för att tas ut men gör hon det så är det ju ganska säkert att hon tas med.

Inlagd: 2011-02-05, 06:38
Skriven av: Andreas P

Jörgen: skrev tidgare att jag INTE vill se Lina i stafetten eller VM på gammla meriter,, var inte därför jag tog fram den fakta jag gjorde…

Inlagd: 2011-02-05, 07:02
Skriven av: jossa

Ang Lina så ska hon med till VM om hon gör bra ifrån sig inte annars men tydligen hoppas Haag/Kalla att hon åker bra i SM och eventuellt kan gå en första stafett sträcka pga hennes rutin, sen är det väl i dagsläget för sprinten hon är mest aktuell.

Inlagd: 2011-02-05, 07:23
Skriven av: Andreas P

Tycker ni känns väldigt snåla med VM platserna. Bara ca 16 längdåkare? Hälften av truppen kommer ju vara sprinterns!

I och med att Sverige inte skickar något lag i nordisk kombination finns det ju många platser lediga. Både när det gäller idrottare, ledare och vallare.

Ta med en fyra-fem extra längdåkare (och ett par till vallare) som siktar på att nå världseliten nångång 2014-2015 för att känna på stämningen och hoppa in i nåt lopp när nån av de mer etablerade bir sjuka.

Det är ju ingen lång resa till Norge direkt.

Inlagd: 2011-02-05, 08:23
Skriven av: Frans

Ingen ide att ta med fyra-fem extra åkare när ska dom få tävla? Menar att dom som är bland dom 4a bästa i Sverige måste ju få tävla, Kalla får ju åka det hon vill hon håller ju hög klass i sprint även klassiskt samma sak med Haag/Hellner så det är inte lätt o ta med flera extra åkare som inte får tävla men 1st brukar dom alltid ta med iaf på dam sidan och då oftast nån yngre åkare.

Inlagd: 2011-02-05, 08:40
Skriven av: Andreas P

Magdalena Pajala, Jennie Öberg, Linn Sömskar, Kristina Strandberg, Anna Simberg, Anna Nystedt Åker inte idag.

Undra vad som har hänt i Piteå 3 åkare strukna.

Inlagd: 2011-02-05, 08:45
Skriven av: Andreas P

Mats Larsson åker inte heller

Inlagd: 2011-02-05, 08:46
Skriven av: Andreas P

Pajala, Öberg, Sömskar, Edin och Mats Larsson startar inte idag. Börjar bli lite orolig för Mats.

Frans>> Det är ingen mening att skicka åkare som ändå inte ska köra. Sen har vi bara 4-5 renodlade sprinters med i truppen, och det är inte hälften.

Inlagd: 2011-02-05, 08:47
Skriven av: JonasE

Hanna Brodin åker inte heller.

Inlagd: 2011-02-05, 08:47
Skriven av: swestam

Swestam: tack.

Jennie Öberg förkyld då är säkert dom andra i Piteå också förkylda, Snart Lina :P

Inlagd: 2011-02-05, 08:50
Skriven av: Andreas P

Jeg synes å huske at Sverige har slitt med sykdom i troppen de to siste mesterskapene, så det hadde vel ikke akkurat vært dumt å ta med et par reserver, selvom de mest sannsynlig ikke får gå noe som helst.

Man lærer ikke bare av å gå renn, også det å observere hvordan de beste forbereder seg til viktig renn, hva de gjør hvis de møter motgang ol. kan være nyttig for de unge og uerfarne å få med seg.

Inlagd: 2011-02-05, 09:05
Skriven av: Hanne

Kalla överlägsen i prologen 3,13 sek före Falk och på 3e plats Britta 5 sek efter Kalla.

Haag 11,72 sek efter.

Inlagd: 2011-02-05, 09:08
Skriven av: Andreas P

Falk har kört i 7 minuter nu, är det någon som har några resultat?

Inlagd: 2011-02-05, 09:08
Skriven av: JonasE

ingmarsdotter 10 s efter :O det skulla inte räkt på världscupen :(

Inlagd: 2011-02-05, 09:08
Skriven av: Markus

Falken 3,13 på andra plats

Inlagd: 2011-02-05, 09:10
Skriven av: Andreas P

Jag vil inte vara någon dysterkvist men om så många är krassliga då lär det sprida sig. De hade väl stor gemensam fest i torsdags kväll?

Inlagd: 2011-02-05, 09:14
Skriven av: Per

Ida har aldrig varit kvalsnabb, men startfälten i VM är så tunna så risken att missa topp 30 är minimal.

Inlagd: 2011-02-05, 09:16
Skriven av: JonasE

Det kommer en längre intervju med Marcus Hellner i nyhetmorgon i TV4 efter kl. 10 idag.

10.25 ? men kolla tiden

Inlagd: 2011-02-05, 09:16
Skriven av: Elin

Vilket förfall av löpare. Bedrövligt med dessa jävla sjukdomar och förkylningar.

Jaja, juniorerna Mohlin och Settlin in topp-6. Kul!

Inlagd: 2011-02-05, 09:17
Skriven av: Benke Benbrott

Intressant att juniorerna Elin Mohlin och Evelina Settlin är topp-6 i kvalet. Svaga kval av Ida och Haag.

Inlagd: 2011-02-05, 09:20
Skriven av: swestam

Håller med Hanne. Efter problemen i OS så borde landslagsledningen lärt sig att ha reserver på hemmaplan i allafall. Lite lättare att kalla in med kort varsel när ett VM går i Norge jämfört med ett OS i Canada!

Inlagd: 2011-02-05, 09:21
Skriven av: Gunnar

Varför ska man ta ut sig max i ett kval i SM? kan nog vara så att några topp åkare har rätt mkt kvar att ge..

Frans : är de inte 18 st som ska tas ut i truppen? du som har koll på finskskidor hur var de med den finska taktiken på damsidan ? Roponen håll ju på att jaga livet ur sig för att åka i fatt Saarinen med Folis bakom sig :)

Inlagd: 2011-02-05, 09:27
Skriven av: jossa

Benke Benbrott; Sjukdomar!

Några kanske kommer ihåg VM i Holmenkollen 1966.

Inte jag, men har läst att Sverige hade bara en man till start på 5-milen.
Bjarne Andersson som var reserv.
Assar med flera låg sjuka.

Inlagd: 2011-02-05, 09:30
Skriven av: Elin

Starkt av Rickardsson i fristil! Det är prestige bland åkarna att åka bra i kval. Så jag tror inte att någon åker medvetet sakta.

Inlagd: 2011-02-05, 09:30
Skriven av: nisse

Damernas kvart:

1 KALLA RYDQVIST HAAG CEDERVÄRN DANVIND-MALM HALLQUIST
2 MOHLIN ERIKSSON INDAHL LINDSTEDT LARSEN BERGMAN
3 ANDERSSON SETTLIN VIKMAN SVENSSON BLECKUR JIRHED
4 FALK INGEMARSDOTTER ERIKSSON WIKÉN AXLUND NILSSON
5 NORGREN KORSGREN SVENSSON HALLBERG PERSSON JANSSON

Inlagd: 2011-02-05, 09:35
Skriven av: JonasE

Nu börjar sjukstugan igen! Något är fel i det förebyggande arbetet. (Kost, D-vitamin mm).

Inlagd: 2011-02-05, 09:37
Skriven av: Lennart G

Intervjun med Marcus Hellner kommer 10.15 i nyhetmorgon i TV4.

Intressant, hans syn på masstart.

Inlagd: 2011-02-05, 09:40
Skriven av: Elin

nisse: borde väl ändå vara slutresultatet i tävlingen som är de viktigaste.. jag tror de finns dom av toppåkarna som inte gått max..

Inlagd: 2011-02-05, 09:41
Skriven av: jossa

Lennart G är ju de att alla länders topp åkare blir sjuka någon gång,, tror nog man gör allt som går för att undvika de..Lina har ju fått något extra vitmanin eller vad de var inför iår man likförbannat har han varit mkt sjuk..

Inlagd: 2011-02-05, 09:43
Skriven av: jossa

Det blir alltid en massa spekulationer om fel kost av vissa när några är förkylda sen behöver det inte vara så allvarligt.

Var aldrig förkyld när jag var 12, 13, 14, 15 år gammal och jag käkade vad som helst. tränade 2 dagar i veckan längdskidor och åkte snöskoter hela vintern.

Sen är det inte bara Sverige som drabbas även Norge, Tyskland har haft problem med sjukdomar osv…

Inlagd: 2011-02-05, 09:45
Skriven av: Andreas P

Herrarnas kvart:

1 MODIN LINDBLAD JOHANSSON NORUM SILFVER QUICKLUND
2 RICHARDSSON HELLNER PERSSON NORDSTRÖM QUICKLUND UUSITALO
3 BRYNTESSON JOHANSSON BRINK MARTINSSON ERIKSSON ÖSTBERG
4 HALFVARSSON ERIKSSON OTTOSSON KARLSSON ENGSTRÖM JONSSON
5 JÖNSSON PETERSON BYSTRÖM ERIKSSON STEGMAYR WESTERLUND

Inlagd: 2011-02-05, 09:46
Skriven av: JonasE

Haag, Kalla och Rydqvist i samma kvart.

Inlagd: 2011-02-05, 09:47
Skriven av: Benke Benbrott

Tack JonasE!

Strular alltid med den här livetjänsten för mig. Blinkar och har sig hela jävla tiden.

Inlagd: 2011-02-05, 09:49
Skriven av: Benke Benbrott

Jossa: Man vill mäta sig mot resten direkt.
Visserligen går man inte 100% men 98.

Inlagd: 2011-02-05, 09:49
Skriven av: nisse

jossa skrev ”tror nog man gör allt som går för att undvika de..”

Jo visst, det tog bara 10-12 vuxna år för Mats Larsson att göra det…

Snart visar det sig att Lina A har samma problem. En axelryckning och ”Jaså, var det så det låg till” blir reaktionen…

Inlagd: 2011-02-05, 09:52
Skriven av: Benke Benbrott

Första kvarten på damsidan blir tuff. Men stor chans på LL tid.

Inlagd: 2011-02-05, 09:54
Skriven av: nisse

Läs gärna boken om hur Björn Ferry gick från +40 sjukdagar per år till under 10 genom att lägga om kosten. Det typiska är att så många blir störda när man vill ta upp sådana här saker. Reklampelare för AXA äter inte optimalt! Dietister/kostexperter har inte fått rätt utbildning i Sverige. I 50 år har vi blivit lurade vad det gäller kostråd (ex. 5-8 skivor bröd om dagen). Fettskrämdheten har varit absurd. Nu som först konstateras att mättat fett är ofarligt. Becelmagarinerna från Unilever får ge vika för riktigt smör. Nästa myt till rakning är kolesterolskräcken.
D-vitamin växer i betydelse bl.a. för immunsystemet. Plötsligt över en natt femdubblade man ”säkert intag” från 400 IE per dag till 2000 IE per dag. Man kan i princip inte få för mycket D-vitamin så jag tror 2000 IE också är för lite. Det går att mäta nivåerna, görs det på landslagsåkarna och isåfall vad sägs vara OK nivå, räcker den?

Inlagd: 2011-02-05, 09:57
Skriven av: Lennart G

Använder de internationella regler eller svenska regler i sprinten; tider för de två bästa treorna (LL) eller treorna med lägst startnummer?

Inlagd: 2011-02-05, 09:57
Skriven av: swestam

Intressant att den mediokra skidskytten Gabriel Stegmayr smet in på en 23:e plats. Bra jobbat! Är definitivt min dark horse favorite idag.

Inlagd: 2011-02-05, 09:57
Skriven av: Benke Benbrott

Mats är ju ändå sjuk, Lina Andersson har så länge jag kan minnas varit känslig för sjukdomar och det är länge, hon hade samma problem som hon har nu som när hon var 12år.

Kalla har aldrig varit förkyld som barn/junior.

Inlagd: 2011-02-05, 09:59
Skriven av: Andreas P

Bra inlägg, Lennart G!

Det är dags för utövarna att inse att det finns orsaker till sjukdomarna. Istället för att sitta på arslet och tycka synd om sig själv för att man är sjuk så ofta kanske det är läge att läsa på lite.

Inlagd: 2011-02-05, 10:01
Skriven av: Benke Benbrott

Lennart G säger inte att du har fel men du får dom att låta som helt ointresserade å okuninga.. å de är dom med allsäkerhet inte..

Inlagd: 2011-02-05, 10:03
Skriven av: jossa

Jossa; förslag på startkvinna har jag inte, kan ha fel om Lina naturligtvis, Baserar min känsla på tidigare misslyckanden med Lina i laget. Kan ju gå med Lina men statistiken talar emot.

Inlagd: 2011-02-05, 10:05
Skriven av: Experten

Vissa har säkert problem med nått dom inte tål tex men inte alla längdskidåkare.

Sen är det en stor skillnad när en längdåkare är förkyld och inte kan tävla och en vanlig arbetande Svensson som kan gå på jobbet som vanligt och inte ens kallar det för förkylning.

Inlagd: 2011-02-05, 10:08
Skriven av: Andreas P

Experten: på dom nio senaste WC startstäckorna i stafetter har Lina två gånger misslyckas. å åkt bort Swe dom andra sju har vi varit med å haft rätt bra lägen….tittar man på tjejer/killar som åkt förstastäckan så många gånger så har alla misslyktas någon gång även rutninerade svenskar som Ottosson Östlund misslykades en del gånger

Inlagd: 2011-02-05, 10:13
Skriven av: jossa

Med den lilla skillnaden att Ottosson och Östlund var bäst när de inte misslyckades…

Inlagd: 2011-02-05, 10:15
Skriven av: Benke Benbrott

Känns som att det kan skrälla till i damklassen idag, på herrarnas lär de bli Jönsson,Hellner,Modin Richardsson som kommer göra upp om det, outsiders Bryntesson Halvfarsson Brink.

Inlagd: 2011-02-05, 10:16
Skriven av: Daniel

Så ofta var de väl inte Ottosson växla först ändå :) tror nästan Lina har mer sträcksegrar på förstastäckor än Otto,, men Östlund var grym :)

Inlagd: 2011-02-05, 10:19
Skriven av: jossa

Outsiders: Bryntesson, Halfvarsson och Stegmayr.

Sen vill jag se någon av juniorerna och förstaårsseniorerna ta sig till semi. Emil Johansson bör ju vara revanchsugen som fan.

Inlagd: 2011-02-05, 10:19
Skriven av: Benke Benbrott

Lennart G,

Kan du ikke sende en mail til det svenske skiforbundet og spørre litt om hva slags kost de spiser, og i hvilken grad de har knyttet til seg kostholdseksperter og lignende. Jeg tviler nemlig på at de svenske skiløperne er fullt så gammeldagse som du tror.

Inlagd: 2011-02-05, 10:25
Skriven av: Hanne

Otroligt bra intervju! Kul. Bra och öppna frågor som låter Hellner lägga ut texten. Han är så otroligt sympatiskt. Tycker intervjun förstärker mitt intryck av att Hellner är en harmonisk person med ett jäkligt starkt psyke. Den faktorn ska inte underskattas både inför VM och på längre sikt. Och så älskade jag klappen på huvudet åt det norska laget (som säkert var helt genuin). ”- Vi gillar när det går bra för er.” Tack Elin för tipset.

Inlagd: 2011-02-05, 10:40
Skriven av: Per

@Hanne m.fl.
Jag blir bara så frustrerad. Nej det är inte de ”gammeldagse” utan de nuvarande teserna som inte anpassats.
Ursäkta dessa inlägg, nu får vi koncentrera oss på sprinten istället. Hoppas att inte fler blir sjuka!

Inlagd: 2011-02-05, 10:43
Skriven av: Lennart G

Jossa; nu har jag begränsat undersökningen till OS/VM under 2000-talet.2002 OS Lina efter,2003 VM 2:a sträckan efter,2005 VM efter,2006 VM 2:a sträckan efter,2009 VM var Lina efter på 1.a sträckan.
Rent statistiskt : Lina ska inte åka i stafetten överhuvudtaget i VM/OS

Inlagd: 2011-02-05, 10:43
Skriven av: Experten

Jaaaaaaa! Kostmyten kommer fram igen! Hurra! Ska väl passa på att tillägga att fem till åtta skivor bröd på inget sätt var en kampanj från någon statlig instans utan en reklamkampanj från brödindustrin. När jag själv var elitlöpare hade jag noll sjukdagar med en kost baserad på tallriksmodellen med extra kolhydratsintag. När jag testade med LCHF blev jag sjuk ganska omgående. Vad säger detta? Ingenting, så klart. Kost är väldigt komplext och alla människor måte pröva sig fram.

Inlagd: 2011-02-05, 10:46
Skriven av: Anders

Hellner är allt en riktigt genuin skidåkare, hoppas på all framgång för honom!

Inlagd: 2011-02-05, 10:47
Skriven av: Paul

Hallå, är det bara jag som har svart bild på vinterstudion i SVT play?

Inlagd: 2011-02-05, 10:56
Skriven av: Oskar

Du har 20 minuter på dig att fixa problemet för SVT visar hellre boxning än följer sprinten från början……………………………………………….

Inlagd: 2011-02-05, 11:00
Skriven av: Benke Benbrott

Expeten:varför var hon efter 2003 ?(EK tappa på första Lina hade tredje tid på stäckan) VM 2005 var en bra stäcka bara titta på den 12 sek efter då är man ännu med eller? dåliga stäckor 2002 å 2007 de håller jag med om.. men kul att du nu ändra sökningen till VM å OS :) tittar man som du gör så kan man ju hitta dåliga stäckor i VM även på Anna Olsson hon har två bra mästerskapts stafetter å två jättedåliga :) jag kan erkänna att hon åkt dåligt men du har ju även jättesvårt erkänna när hon åkt bra :)

Inlagd: 2011-02-05, 11:01
Skriven av: jossa

Helt meningslöst att gå tillbaka 9 år i tiden för att kolla hur kapabel Lina A är i dag. Då kanske hon ska gå 10 km också? Hon var ju trea i Finland 2001…

Inlagd: 2011-02-05, 11:03
Skriven av: Benke Benbrott

@Anders!
Du visar bara hur illa det är i denna fråga!
”Alla människor måste pröva sig fram”!
Bra, färdig med det!

Inlagd: 2011-02-05, 11:05
Skriven av: Lennart G

Lennart G:

Jag utnämner dig till officiell skidpepp-representant för att göra en Janne Josefsson-undersökning angående landslagets kosthållning. Jag står för det likvida.

Inlagd: 2011-02-05, 11:06
Skriven av: Benke Benbrott

Någon som förstår livetimingen? Finns det ett resultat från första kvartsfinalen (Kalla före Rydqvist och Haag)?

Inlagd: 2011-02-05, 11:09
Skriven av: swestam

Brukar aldrig visas några tider från finalerna med den här livetjänsten.

Mia Eriksson före Elin Mohlin i den andra. Kul med en junior vidare.

Inlagd: 2011-02-05, 11:12
Skriven av: Benke Benbrott

Mia Eriksson före Elin Mohlin och Lisa Larsen i andra kvartsfinalen? I så fall ligger Haag bättre till som tre med lägre startnummer.

Inlagd: 2011-02-05, 11:13
Skriven av: swestam

Den första kvarten bör rimligtvis ha gått väldigt fort. Finns ju inget taktikkör bland tjejerna och Kalla vara snabbast i kvalet.

Nu bör väl sändningen börja i SVT.

Inlagd: 2011-02-05, 11:15
Skriven av: Benke Benbrott

Lina före Settlin och Bleckur i tredje kvartsfinalen. Båda juniorerna vidare, intressant.

Inlagd: 2011-02-05, 11:15
Skriven av: swestam

Eftersändning alltså…Verkar inte heller finnas några planer på att ”jobba ikapp”…

Inlagd: 2011-02-05, 11:22
Skriven av: Benke Benbrott

Kalla och Dagsländan vidare! Haag trea men går nog vidare på tid?

Inlagd: 2011-02-05, 11:25
Skriven av: Jörgen

Jörgen: treorna går inte vidare på tid i sprinttävlingar i Sverige utan på startnummer.

Inlagd: 2011-02-05, 11:26
Skriven av: swestam

Kalla, Haag, Rydqvist, Mohlin, Settlin, Eriksson i semifinal 1. Andersson, Korsgren, Ingemarsdotter, Falk, Svensson, Norgren i semifinal 2.

Inlagd: 2011-02-05, 11:28
Skriven av: swestam

Riktigt irriterande med en stressändning. Upp med startlistan och sedan pang iväg. Ingen presentation och ingen möjlighet till att smälta loppen. Enerverande kameravinklar också. Fiasko än så länge av SVT.

Inlagd: 2011-02-05, 11:37
Skriven av: Benke Benbrott

LL-tider i SVT men inte i livetimingen gör mig osäker på vad som gäller. Håller med Benke om dålig tv-sändning.

Inlagd: 2011-02-05, 11:40
Skriven av: swestam

Seminfinaler ska börja vid 12 så nu blir det väl äntligen live. Vilket också intervjun indikerar.

Inlagd: 2011-02-05, 12:00
Skriven av: Benke Benbrott

Blunder också av Hård/Blomquist att inte nämna Öberg som en av de som inte startar.

Men nog klagat nu.

Inlagd: 2011-02-05, 12:01
Skriven av: Benke Benbrott

Hur är de med Haags gild eller är de bara så att hon är dålig utför ?

Benke Benbrott: Hård/Blomquist missar mkt idag :)

Inlagd: 2011-02-05, 12:05
Skriven av: jossa

Kalla har funnet tilbake det ”gamle” trykket i åkningen, mens Haag skuffet stort!

Inlagd: 2011-02-05, 12:10
Skriven av: tolsrav

Mia Eriksson och Maria Rydqvist överraskar medan Britta och Anna Haag underpresterar.

Inlagd: 2011-02-05, 12:15
Skriven av: swestam

Katastrof, skadade sig Emil?

Inlagd: 2011-02-05, 12:21
Skriven av: swestam

Aj aj aj. Elofsson-light känsla på den där TV-bilden.

Inlagd: 2011-02-05, 12:22
Skriven av: Martin V

Skandal att köra SM på en sådan här pajasbana.

Inlagd: 2011-02-05, 12:22
Skriven av: swestam

Sällan Brynteson är inblandad i en incident. Supertråkigt för Emil. Men hade han legat först hade det där inte hänt.

Inlagd: 2011-02-05, 12:26
Skriven av: Frans

Ja, känns ju galet att köra sprint på en serpentin-bana, sprint är tillräckligt chansartat som det är! Skiter hur det går i SM men Emil får inte vara skadad!!!

Inlagd: 2011-02-05, 12:26
Skriven av: Sara

tolsrav: Skuffet och skuffet. ÄR väl knappast någon bomb att hon inte tar sig till final. Men visst hade det kunnat se lite bättre ut.

Vilken jävla chock att det var Bryntesson som sabbade…

Inlagd: 2011-02-05, 12:27
Skriven av: Benke Benbrott

Ida till vm!

Inlagd: 2011-02-05, 12:34
Skriven av: Emil

Hanna, Hanna, Ida och Kalla i VM-sprinten! Packat och klart. Tack för kaffet!

Inlagd: 2011-02-05, 12:36
Skriven av: Benke Benbrott

Skall mycket till för att det inte skall bli Falk-Kalla-Ida på sprinten i VM. Vem blir 4:e tjej? Lina? eller blir det Britta-Brodin-Öberg riktigt tufft.

Inlagd: 2011-02-05, 12:39
Skriven av: Göran

Här måste jag hålla med, hur kan man låta sprinten avgöras under såna banförhållanden. Inspektion före tävlingarna?

Inlagd: 2011-02-05, 12:40
Skriven av: Experten

Linas meriter i fristilsprint är ju värdelösa. Inte en chans att hon ska gå VM-sprinten.

Inlagd: 2011-02-05, 12:42
Skriven av: Benke Benbrott

Benke Benbrott: så värdelösa är väl inte Linas meriter i sprint i fritt i WC eller beror väl på vad du menar med värdelösa för mig är topp 12 res å bättre bra resulsat alltså ta sig till semi eller final :)

Kul att se att Ida är på G hoppas hon nu kan hålla sig frisk å få träna så ska de blir bättre till VM

Inlagd: 2011-02-05, 12:45
Skriven av: jossa

Verkar lugnt med Jönsson: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/skidor/article8519833.ab

Inlagd: 2011-02-05, 12:51
Skriven av: Per

Kul för Halvarsson.. Brynte kan glömma VM

Rybinsk dam res

1.Fabian
2.Visnar
3 Polskan
4 Genuin
5 Folis
6 Longa

Inlagd: 2011-02-05, 12:51
Skriven av: jossa

Dubbelseger till Slovenien i Rybinsk! Och Majdic var inte med.

Inlagd: 2011-02-05, 12:52
Skriven av: Frans

Benke B: 12 december var Lina 12:a i VC i Davos och det var i fristil! Tycker du att det är helt värdelöst? Då har du och jag inte samma värderingar. Vi kanske bara skall skicka Haag o Kalla till VM eller? I samma tävling var Vesna fabjan 14, Ida 16, Brun-Lie 21, Falk 23, Brodin 33 och Britta 40 bl.a.

Inlagd: 2011-02-05, 12:53
Skriven av: Göran

svagt av follis
Calle till vm?

Inlagd: 2011-02-05, 12:53
Skriven av: Emil

och helt plötsligt något bra ifrån aftonbladet

Inlagd: 2011-02-05, 12:55
Skriven av: Emil

kan man lite på aftonbladet nu? dom har ju hittat på massa tidigare

Inlagd: 2011-02-05, 12:56
Skriven av: jossa

Lite extremt uttal av mig kanske. Kollade hennes resultat innan jag skrev och kan iaf konstatera att Brodin för mig bör vara solklar som fjärde kvinna.

Inlagd: 2011-02-05, 12:59
Skriven av: Benke Benbrott

Jönsson, lårkaka på skenbenet?

Inlagd: 2011-02-05, 13:00
Skriven av: Lennart G

Uppvisning av Petukhov i Rybinsk. Utklassade resten i finalen

Inlagd: 2011-02-05, 13:02
Skriven av: Stefan

Och förmodligen ingen Emil imorn, och därmed rök min dröm om att chansa med Emil på förstasträckan för att trycka upp Rickardsson till tredje.

Inlagd: 2011-02-05, 13:23
Skriven av: Benke Benbrott

Emil siktar på att åka imorn enligt honom själv.

Inlagd: 2011-02-05, 13:25
Skriven av: Frans

Frans, min finska vän! Positiva nyheter!

Inlagd: 2011-02-05, 13:27
Skriven av: Benke Benbrott

Benbrottet gör helt värdelösa inlägg:)

Inlagd: 2011-02-05, 13:31
Skriven av: Tobbe H

Håller inte med. Topp 3 känns rimligt.

Inlagd: 2011-02-05, 13:33
Skriven av: Benke Benbrott

Skidpeppstoppen:

1. Gabriel
2. Hanne
3. Benke Benbrott

Inlagd: 2011-02-05, 13:35
Skriven av: Benke Benbrott

ha ha om Lina är värdelös i fristilsprint så är Benke B en fullständig katastrof på skidpepp

Inlagd: 2011-02-05, 13:39
Skriven av: Göran

På sin höjd semifinal håller inte för en svensk år 2011.

Göran, dig ligger och nosar på en topp 8-placering och fortsätter du med sköna ord som ”katastrof” har du topp 5 inom räckhåll!

Inlagd: 2011-02-05, 13:41
Skriven av: Benke Benbrott

dig = du :)

Inlagd: 2011-02-05, 13:41
Skriven av: Benke Benbrott

Skönt att det inte var värre med Jönsson för det hade kunnat sluta hur som helst. Håller med om att de där kurvorna var lite väl farliga för att ha med i en sprint på den här nivån.

Inlagd: 2011-02-05, 13:46
Skriven av: Tobbe H

Jepp. Nästan irriterande positiv människa.
http://svtplay.se/v/2318045/skidor/jonsson___ingen_fara_med_mig_?cb,a1364159,1,f,-1/pb,a1364158,1,f,-1/pl,v,,2318045/sb,k103718,1,f,-1

Inlagd: 2011-02-05, 13:49
Skriven av: Benke Benbrott

Jag är ganska säker på att Jönsson markerade och även förstorade upp sin skada rejält, för att han visste att det var Bryntesson som orsakade den. Att Jönsson och brynte är ärkerivaler vet ju alla. Han ville däremed markera inför förbundskapterna att man han inte ville ha med brynte. Detta genom att få förbundskapterna att bli skräckslagna och ta ut sin ilska på brynte. Därav står teodor och calle h högt i kurs efter dagens sprint! förutom de givna då.

/ redaktionen

Inlagd: 2011-02-05, 13:54
Skriven av: Aftonbladet - Redaktionen för Längdskidor

Lennar G, jag har ingen lust att ta en diskussion om kost och de ”moderna rönen” (där just ordet rön verkar ha fått en annan betyelse än det rent vetenskapliga, men men) med någon som är på gränsen till fanatisk. Det kommer liksom inget ut ur det.

Inlagd: 2011-02-05, 13:55
Skriven av: Anders

Och då var dom 5 klara Haag-Kalla-Falk-Rydqvist-Ida. 3 platser kvar Lina-Brodin-Britta? eller kommer Bleckur-lindborg kunna blanda sig i? kommer någon av dom topp 3 imorgon blir det tufft. Öberg-Pajala borta!

Inlagd: 2011-02-05, 14:03
Skriven av: Göran

Samtidigt så sa Emil (med glimten i ögat) i SVT-intervjun att han helst inte ville lägga sig i en pulka pga hur det skulle se ut i kvällstidningarna.

Inlagd: 2011-02-05, 14:04
Skriven av: Benke Benbrott

Rydqvist är grym hängåkare vette fan om hon inte skulle sega sig till en wm semi iaf (beroende på hur tung banan är!).

Sprattelgubben Brynte borde stängas av ett år. När han insåg att han ramlade sträckte han verkligen ut sig så att fler fick problem och såg även ut som han stängde för Jönsson som försökte gå om på utsidan.
Varför kör vi inte honom som krasch kula i stenhårda mästerskapsfinaler så att några storfräsare försvinner? Just ja, han blir ju aldrig uttagen…

Inlagd: 2011-02-05, 14:18
Skriven av: Joel Burman

Varför skrev alla att det var annorlunda Lucky loser regler i SM-sprinten? Det var ju de vanliga.

Inlagd: 2011-02-05, 14:42
Skriven av: JonasE

Sen ser jag fram emot den fortsatta Lina Andersson debatten. Hennes alibi fall övertygar inte på mig i all fall.

Inlagd: 2011-02-05, 14:44
Skriven av: Joel Burman

Lina i stafetten, intressant att pröva henne som startkvinna med tanke på diskussionen här. Kan gå men i nio fall av tio tappar hon och då är vi rökta.

Inlagd: 2011-02-05, 14:49
Skriven av: Experten

Det verkar bli lite hur som helst med startkvinnan på stafetten, för vem ska ta den platsen? Har vi nån som är tillräckligt bra? Jag tror inte det tyvärr.

Inlagd: 2011-02-05, 14:56
Skriven av: Andreas P

vem har gjort det bättre som starttjej än Lina? Lindborg gjorde en bra startsträcka ifjol! fördelen med Lina-Ida-Britta mot Bleckur-Lindborg är att dom bör vara med i täten efter första 200 m vilket jag tror är viktigt! hamnar man i kön från start blir det tufft att vara med in till växling.

Inlagd: 2011-02-05, 14:58
Skriven av: Göran

Göran: Kan inte komma på nån iaf, inte av dom aktiva…

Inlagd: 2011-02-05, 15:05
Skriven av: Andreas P

Tycker Teodor ser ut att vara rejält på gång igen. Fick inte chansen idag men ska väl gå före Bryntesson?
Britta mysteriet forts. Världsklass i TDS och så inte ens final idag. Berg- och dalbana och en utmaning för sport-fysiologer att förklara.
Lina ser riktigt medioker ut och bör inte ens tas med till VM – om hon inte slår till med ett jättelopp imorgon och krossar både Ida och Britta. Dagssländan hade vingglans

Inlagd: 2011-02-05, 15:05
Skriven av: gnällspik

Experten… Du skriver att Lina tappar i nio fall av tio. Jo, det är nog sant, men vem gör inte det? Tycker du har helt orealistiska förväntningar på våra potentiella fjärdetjejer. Om Sverige inte tappar lite på förstasträckan vorde det en förstaklassens sensation. Om vi däremot är runt tjugo sekunder efter Norge efter en sträcka är det väldigt bra.

Inlagd: 2011-02-05, 15:09
Skriven av: Manne

Vad säger ni om Haag? Anledning till oro inför VM eller är det bara kombinationen nedtränad + fel gren för henne + ev. dåligt glid idag som satte käppar i hjulet?

Inlagd: 2011-02-05, 15:13
Skriven av: Per

Alla tilltänkta startkvinnor tappar på första så frågan är väl vem som tappar minst?

Hur kan dom säga att Kalla är största favorit när Falken är med? Tänker på våra kära kommentatorer…

Inlagd: 2011-02-05, 15:15
Skriven av: Andreas P

Per… Ingen anledning till oro. Hon har ju varit bra tidigare under SM.

Inlagd: 2011-02-05, 15:15
Skriven av: Manne

Per: Det är väl inte direkt hennes gren Sprint i fristil…

Inlagd: 2011-02-05, 15:16
Skriven av: Andreas P

Ode till Dagssländan (med 2 s?)

9/10 av all diskussion tycks handla om den förbenade 1a sträckan. Ett lyx-problem eg. som vi kan tacka den sköna dagssländan för (ja, är småkär) för hade inte hon dykt upp som säker 3a denna vinter, hade vi bara haft 2 damer i laget och ingen hade brytt sig över-huvudtaget. En 5-6 plats är ju osexigt.
Tack Maria

Inlagd: 2011-02-05, 15:18
Skriven av: gnällspik

Ja ha ha bara att hålla med gnällspik angående Rydqvist(Dagssländan)Satan va bra hon är.

Inlagd: 2011-02-05, 15:30
Skriven av: Göran

Och det känns som hon höjt sig ännu ett snäpp efter TdS.

Inlagd: 2011-02-05, 15:31
Skriven av: Frans

Haag borde köra första sträckan på Wm stafetten Göran har en poäng att starten är grymt viktig. Däremot har jag svårt att se Lina Köra en andra sträcka där blir det för mycket egen farthållning eller gå på förstarka ryggar. Kunde bara hon hålla sig frisk regelbundet och Britta inte vara så j*vla ojämn hela tiden (till er som brukar gnälla över att Britta ser överviktig ut, det måste vara en synvilla i landslagsdräkten när hon legat bredvid Steira eller Johaug för idag i klubbdressen såg hon riktigt fit ut!) hade vi inte haft det här lyxproblemet!

Inlagd: 2011-02-05, 15:43
Skriven av: Joel Burman

Joel… Jag tror inte på Haag på första. Den största kvalité våra potentiella ”fjärde åkare” (Britta, Ida, Lina, etc) har, är att dom är startsnabba och (i de flesta fall) positionssäkra. Den förmågan får dom ut mest av på en första sträcka. Haag däremot är inte så startsnabb och kan få ödsla någon kilometer på att ta sig fram i fältet, innan hon kan börja köra på allvar.

Inlagd: 2011-02-05, 15:51
Skriven av: Manne

Experten: vem av svenska tjejerna brukar inte tappa på en stäcka är väl bara Kalla som brukar vinna sina stäckor oftast,,,:) du värkar ha svårt att ta till dig den fakta jag gett dig han man vunnit 3 förstastäckor så tappar man väl inte :) + varit med till växlig massa andragånger..men du gillar tydligen å gå hårt åt Lina..

Inlagd: 2011-02-05, 15:55
Skriven av: jossa

Haag vill inte åka första sträckan enligt en intervju med NSD för nån dag sen, hon tycker Lina ska ta den som har rutin.

Inlagd: 2011-02-05, 15:59
Skriven av: Andreas P

Jossa; Jag ser vad du skriver. Jag tar till mig dina synpunkter. Hoppas att Lina får starta, jag kan slå vad med dig om att det inte funkar. Vi får inte tappa nåt om vi ska vara med i guldstriden.

Inlagd: 2011-02-05, 16:00
Skriven av: Experten

solkart Haag på andra av alls stäckor i stafetten lär försa bli klart svagast..Haag skulle ha svårt gå ifrån på första… tänk er våran fjärde tjej mot Saarinen Longa Johaug på andra

Inlagd: 2011-02-05, 16:02
Skriven av: jossa

När det gäller damsprinten idag hade kalla vunnit lätt utan strul. Tyvärr verkar Ida och Hanna vara formlösa. Bättre form krävs i VM sprinten

Inlagd: 2011-02-05, 16:03
Skriven av: Experten

Experten: varför skriver du att hon tappar 9 av 10 gånger när de inte är sant? du har ju fakta mot dig där..

Inlagd: 2011-02-05, 16:05
Skriven av: jossa

Startlistorna ute för morgondagen men man ser inte vilka som inte ställer upp…

Inlagd: 2011-02-05, 16:05
Skriven av: Andreas P

Experten… Men vad är att ”funka” enligt dig??? Sett till årets resultat har vi ingen som inte tappar på förstasträckan. Minst en halvminut efter är realistsikt och det tror jag Lina kan klara.

Inlagd: 2011-02-05, 16:05
Skriven av: Manne

Varför överhuvdtaget använda sig av ”Gamla meriter metoden” till 1a- sträckan? Varför inte köra ”Dagsform-metoden” ist. och anv. testlopp? Om nu alla 3 tas ut, noggrannt sondera vem av Ida, Lina eller Britta som är het

Inlagd: 2011-02-05, 16:05
Skriven av: gnällspik

Experten: Att vi ska vara med i en guldstrid är helt kört då ska två norskor köra bort sig rejält. Att fightas om silver/brons är mer realistiskt.

Jossa: Sure Lina kan ses som ett stabilt alternativ i nuläget tyvärr är det väl 95% chans att hon blir sjuk ett par dagar innan stafetten och smittar ner resten av truppen. Åså blir det omkastnings laguttagning a la vancouver. Bättre då att ge Bleckur chansen ex. Lina lär ju knappast vara ett alternativ på nästa wm eller OS (oj vad mkt potentiell skidpepp tändvätska det blir härinne nu med tanke på hennes final plats i otepää).

Inlagd: 2011-02-05, 16:07
Skriven av: Joel Burman

Undrar vilken sträcka Kowa kommer att köra på VM. Går hon första kommer det att bli utdraget och spricka upp rejält. Går Kowa andra kommer det däremot inte att ha någon som helst betydelse för stafetten. Finland och Italien har troligen sina svagaste kort på första sträckan, Niskanen/Muranen och Genuin. Tror att Skofterud är den som kan dra mest nytta av det polska lokomotivet på första sträckan, medan svaga kort kan tappa rejält.

Inlagd: 2011-02-05, 16:10
Skriven av: Frans

Hva med Sandra Hansson på 1-etappen?

Inlagd: 2011-02-05, 16:11
Skriven av: tolsrav

Frans: Helt rätt Jocke Grip borde ringa polackerna och erbjuda dem lite super valla mot att de avslöjar vilken sträcka Kowa ska gå. Det är väldigt viktigt ur svensk synpunkt samt Norsk eftersom en norska kanske försöker gå med på hemmaplan men sen stumnar.

Tolsrav: Den frågan har vi ställt oss många gånger men Sandra vägrar lyssna på hur förbundsledningen gör sina uttagningar så hon diskvalificerar sig själv genom att inte köra lopp mot svensk motstånd. Nu är mest Sandra Hansson som landslagsåkare en Skidpepp konstruktion för hon verkar inte så sugen på att köra i landslaget utan hon verkar rätt nöjd med att köra renn i Norge samt satsa på långlopp.

Inlagd: 2011-02-05, 16:15
Skriven av: Joel Burman

Sandra Hansson? Sandra som inte var i Skellefteå i December. Som inte var i Torsby i Januari, och som inte är i Sundsvall den här helgen?

Hon verkar inte ens vara sugen på att gå för Sverige…

Inlagd: 2011-02-05, 16:16
Skriven av: Benke Benbrott

Joel… Personligen tycker jag Lina ska gå sprintstafett. Mitt namn till stafetten är Ida Ingmarsdotter. Bleckur lär få göra ett suvuränt lopp imorgon för att bli uttagen, men det lär välkomnas.

Tolsrav… Sandra Hansson är långloppsåkare.

Inlagd: 2011-02-05, 16:18
Skriven av: Manne

Ja, Lina imponerade verkligen idag, verkligen.
Kalla och falken bättre. Charlotte pallar båda stafetterna

Inlagd: 2011-02-05, 16:23
Skriven av: gnällspik

@gnällspik
Är oxå ett stort fan av Dagsländan och visst – utan henna skulle vi inte haft lyxproblemet med förstasträckan i stafetten!
Sen tycker jag hon har en skön skateteknik. Många andra åkare har blivit lite maskinlika ”3:ans växelåkare” medan hon ofta kör i en härlig stil på 4:ans växel, lite yvigt men med grym timing.

Inlagd: 2011-02-05, 16:24
Skriven av: Allan Vallan

Kalla har väl sagt att hon inte kör sprintstafett, annars vore ju Kalla och Haag ett bra sprintstafettlag.

Inlagd: 2011-02-05, 16:29
Skriven av: Manne

Experten>> Är man formlösa om man blir etta och trea???

Inlagd: 2011-02-05, 16:33
Skriven av: JonasE

Jo jag har också hört att hon(Kalla) står över sprintstafetten, fast hon får ju välja fritt vad hon kör och inte kör…

Inlagd: 2011-02-05, 16:38
Skriven av: Andreas P

Vidare säger Kalla att hon inte har bestämt sig om hon ska köra sprinten el inte i VM, om hon står över får ju nån annan chansen men vem?

Inlagd: 2011-02-05, 16:43
Skriven av: Andreas P

JonasE: Jag håller med dig. Falk var tvåa för någon vecka sedan i WC. Och ser man till avstånden till övriga genom hela tävlingen så var det bra klass på palltjejerna.

Inlagd: 2011-02-05, 16:49
Skriven av: nisse

@Anders: Tack! Håller helt med dig. Gjorde också misstaget att stoppa ner tån i den där debatten och det var ju totalt hopplöst. Problemet som jag ser det är ju inte att människor har olika idéer utan att de som inte är insatta i ämnet och bara läser en partsinlaga får en icke nyanserad bild.

Kan vi inte sluta kalla Maria Rydqvist för dagssländan? Jag vet att det är ironiskt och så vidare men det är trots allt ett smeknamn med negativa konnotationer.

I övrigt var jag mäkta imponerad av Calle Halvarsson och Teodor Peterson idag. Blir spännande i morgon!

Inlagd: 2011-02-05, 17:01
Skriven av: Lasse

Fråga till våra norska vänner: Skaffade just digitaltv med comhem och de hade NRK1 som jag valde för att få skidåkningen där. Räcker det eller går det på andra kanaler också? Det var den enda norska kanalen som fanns att välja.

Inlagd: 2011-02-05, 17:06
Skriven av: Lasse

Längdåkningen går alltid i NRK 1. Brukar vara kombinerat och skridsko som i första hand flyttas över till NRK 2 när det är fullt i tablån.

Inlagd: 2011-02-05, 17:16
Skriven av: Benke Benbrott

Lasse, av og til sender NRK sport på NRK2 særlig hvis to sportsøvelser krasjer med hverandre, men langrenn pleier å få prioritet. Tror ikke du vil gå glipp av mye med bare NRK1, og i hvertfall ingenting viktig.

Inlagd: 2011-02-05, 17:17
Skriven av: Hanne

svaret på förstasträcksdiskussionen bör ju vara att den utav Ida, Lina eller Britta som är i bäst form borde köra. Tyvärr så är ju alla tre väldigt ojämna, men det blir väl viss indikation imorgon, och även under VM. Men alla de tre borde ju få åka till VM trots allt

Inlagd: 2011-02-05, 17:17
Skriven av: Emil

Hvor mange svenske jenter kjemper om de siste vmplassene egentlig, regner da Kalla, Haag, Rydquist, og Falk som bombesikre?

Inlagd: 2011-02-05, 17:18
Skriven av: Hanne

Skönt att man iaf i Sverige har förstått fördelen med att blanda A- och B-löpare i startlistan. Nu fattas bara att FIS förstår det också då det är i världscupen det verkligen behövs.

Inlagd: 2011-02-05, 17:25
Skriven av: Benke Benbrott

Ni som tjatar om Kalla och Haag till pajas stafetten sluta med det. Falk + någon som inte ska köra riktiga stafetten får ta den.

Sen till alla som hyllar Rydqvist kan inte annat än hålla med som hon körde idag borde hon kunna va aktuell på fristils sprint också. Jag ser hellre henne i en semifinal på WM än att Lina A eller annan valfri sprint specialist slås ut i prologen. Maria verkar bra på att ligga i rygg på sprintloppen så väljer hon bra ryggar borde hon kunna gå långt.

Inlagd: 2011-02-05, 17:29
Skriven av: Joel Burman

Ännu ett kanoninlägg av Anna Haag om dagens tävlingar. Rena groundhog day:

http://www.annahaag.com/2011/02/05/starten-gick/

Inlagd: 2011-02-05, 17:35
Skriven av: Joel Burman

Rydqvist om dagens lopp:
http://www.mariarydqvist.se/nyheter/295

Inlagd: 2011-02-05, 17:37
Skriven av: Joel Burman

Blir det Glöersen och Pölsa som får åka VM nu eller? Med tanke på Rybinskresultatet menar jag

Inlagd: 2011-02-05, 17:50
Skriven av: Jon

Tack för infon om NRK benke och Hanne! @Jon: Ja det blir de två. Se ex: http://www.langrenn.com

Inlagd: 2011-02-05, 18:03
Skriven av: Lasse

Jon>> Glöersen kommer att köra, sen ska någon av Pölsa, Kjölstad och Dahl också med.

Inlagd: 2011-02-05, 18:14
Skriven av: JonasE

Experten: Är inte Ida och Falk i form när dom kommer 1:a o 3:a i SM? Kalla skulle vunit lätt utan strul? Vad menar du? Tror även det var du som skrev ”hoppas lina får går 1:a” så att jag kan säga ”vad var det jag sa” om hon inte är i täten vid växling. Oavsett vem som åker 1:a skall vi vara ENORMT glada om vi är med Skofterud till växling. Handlar nog om att tappa så lite som möjligt samt vara så nära Italien o Finland som möjligt! tråkig attityd kan jag tycka!

Inlagd: 2011-02-05, 18:30
Skriven av: Göran

Många som pratar stafett baserat på sprintresultat. Vi kan väl vänta med att ut en förstasträcksåkare tills imorron då det skall köras 10/15km klassiskt, det är väl en bättre värdemätare?
Lina A har chansen att visa om hon orkar köra distans i hårt tempo imorgon så även Britta som är de två som borde ha störst chans att köra sträcka 1.
En tanke som slog mig angående herrstafetten, i dagsläget skulle det inte funka med Södergren på första, Olsson andra , Richie på tredje?
Om inte Södergren är helt ur slag förstås då tycker jag faktiskt att Emil har visat flertalat gånger vad han kan på en klassisk sträcka, tror han skulle klara det galant eftersom han är så smart.

Inlagd: 2011-02-05, 18:32
Skriven av: Adrian

Vi skall nog inte fundera på att ha någon annan än Haag mot Saarinen Longa och Jouhaug, precis som jossa skrev. T.o.m. Anna kommer att få slita för att hänga med där. Undra vad man hade tänkt för 1 år sedan om man visste att Rydqvist skulle gå mot Steira o Roponen på en 3:dje sträcka i VM? Inte för att det blir lätt precis men måste säga att jag känner mig betydligt lugnare nu än vad jag hade gjort för 1 år sedan :-)

Inlagd: 2011-02-05, 18:36
Skriven av: Göran

Vi ska vänta ända tills efter 10km i VM med att ta ut någon till VM stafetten.. en månad kvar nästan ännu..Åker inte Kowalczyk förstastäckan kommer de bli en svag stäcka så den som åker borde ha goda chanser att göra de bra,, men gud vilken skillnad de blir i tempo om Kowalczyk åker första..

Inlagd: 2011-02-05, 18:40
Skriven av: jossa

Ha ha Allan Vallan lite yvig skriver du om Rydqvist. Tänk dig att hamna efter Henne o Kowalzcyk åkandes i bredd Ha ha ta dig förbi det om du kan. Men det skiter jag i för hon är grym ändå:-)

Inlagd: 2011-02-05, 18:44
Skriven av: Göran

Adrian: Olsson och Richardsson ska köra första och andra sträckan. Om de är i form kan Sverige ha knäckt motståndet efter andra sträckan. Enda anledningen till att det var spännande in på slutet i OS var att det snöade på de två första sträckorna. Jag minns att jag svor högt när jag hörde de att det var förutsättningarna.

Sedan: Klart Kalla inte ska åka teamsprint på VM. Sprint sliter rätt hårt på kroppen har jag förstått och riktiga stafetten ligger kloss i programmet i Oslo.

Inlagd: 2011-02-05, 18:48
Skriven av: Per

Blir nog inget för Emil imorn trots allt.

http://langd.custompublish.com/antligen-holl-jesper-modin.4881257-86106.html

Inlagd: 2011-02-05, 18:57
Skriven av: Benke Benbrott

Om sprinten; borde inte specialisterna Ida och Falk åka lite bättre för att vara i toppform, jag bara undrar.

Inlagd: 2011-02-05, 18:57
Skriven av: Experten

Joel Burman:
”Sure Lina”? Knappast kul för åkarna att läsa sådana kommentarer.

Inlagd: 2011-02-05, 19:04
Skriven av: Tobbe H

Per, du har en poäng, Men förutsättningarna är väl något annorlunda idag än i OS. Richardsson har visat hur bra han är i fristil och det har ju spekulerats i att det är på tredje vi har chans att gå i från i år. För Norge har ju 2 kanoner på klassiskt i år med MJS och Rönning, tror inte Richardsson eller Olsson går i från dem när de har så pass bra form…,deras svaga kort är på trejde.
Södergren har rutinen och kapaciteten för första men har han formen?
Såg förresten ut som att Hellner hade bra tryck i spurten idag när han väl var pigg, det bådar gott.

Inlagd: 2011-02-05, 19:07
Skriven av: Adrian

Experten:

Ingen är väl i toppform en månad innan VM? Eller ska inte vara iaf. Etta och trea är ett suveränt kvitto. Speciellt för Ida.

Kalla är inte dålig i fristilssprint på sitt bästa, så det är knappast oroväckande att ha henne så nära.

Dessutom ser inte damsprint ut som herrsprint där specialisterna ligger klart före långtradarna.

Inlagd: 2011-02-05, 19:07
Skriven av: Benke Benbrott

Jomenvissst var det ett skämt det där med Kalla, sen när det gäller stafetten måste vi ha hög målsättning. Kan ju var så att Norge mm inte är i bästa form .

Inlagd: 2011-02-05, 19:08
Skriven av: Experten

Jag fattar inte skämt. Humor är överskattat. Sorry.

Inlagd: 2011-02-05, 19:16
Skriven av: Benke Benbrott

Glöm inte att detta med idrott är en lek .Att Kalla skulle vinna lätt är lika mycket skoj som att Haag vurpade bort vinsten i skiathlon Idag finns det åkare som redan nu har toppform tex Björgen

Inlagd: 2011-02-05, 19:55
Skriven av: Experten

Ingemarsdotter, Kalla, Falk är helt givna till sprinten i VM. Sedan tycker jag att Brodin ligger närmast just nu för att få fjärde platsen (men hon måste bli frisk också). Norgren-J har ju redan en VM-ålats för de längre loppen (allt annat hade varit konstigt). Sedan bör Lina tas ut som reserv för sprint och lång och kort stafett. Om Bleckur gör ett superlopp imorgon bör hon få åka med till VM också.

Det blir dumt att ta ut stafettlaget nu, men om stafetterna gått imorgon och på måndag så borde lagen varit,
Kort: Andersson-Norgren
Lång: Ingemarsdotter-Haag-Rydqvist-Kalla

På herrsidan är Jönsson, Modin (även utan dagens seger) och Hellner helt givna för sprinten. Fjärde platsen hade jag gett till Mats Larsson (under förutsättning att han blir frisk och kommer i form). Som reserv hade jag tagit med Halvarsson och reserv på hemmaplan bör Petersson vara. Om herrstafetterna gått imorgon så hade det inte varit lätt att ta ut. Om vi ser bort från Jönssons skada så hade lagen sett ut så här:
Lång: Jönsson-Olsson-Rickardsson-Hellner
Kort: Södergren-Modin

Jag prioriterar i alla lägen den riktiga stafetten och skulle vilja se lite mer form från Södergren för att ha honom i laget. Dock ska vi komma ihåg att han var i sämre form förra året och kom tillbaka till OS så jag tror att han kommer när han känner kollen-luften.

Inlagd: 2011-02-05, 20:49
Skriven av: Alexander

Är också förtjust i Dagsländan (ja, ska vara ett s), så länge alla vet att det smeknamnet är ironiskt menat torde det inte vara fel att använda…

Maria har, som flera andra här redan påpekat, gett oss angenäma problem vad gäller uttagningen till VM-stafetten. Hur skulle det ha sett ut utan henne? Medaljchansen skulle så gott som vara borta speciellt nu när Anna O slutat.

På förstasträckan lär Niskanen eller Muranen gå för Finland, Skofterud för Norge och Genuin för Italien. Kowalczyk lär gå för Polen och sätta fart, hon gillar att vara med därframme och vill nog inte köra andrasträckan där hon skulle få åka i skymundan…

Skofterud kan dra nytta av Kowas fart och växla som tvåa bakom henne. Gäller för svenskan här att inte tappa för mycket. Haag behövs på andra mot Saarinen och Longa (Johaug lär vara loss) för att det inte ska bli lucka innan det är dags för Rydqvist.

Dagens sprint var inte mycket till värdemätare, morgondagens 10 km klassiskt blir mera relevant och intressant med tanke på VM-stafetten.

Inte Kallas bästa distans men hon och Haag kan fungera bra som värdeindikatorer ändå. Sen kommer VM-laget att offentliggöras imorgon. Det blir spännande att se vilka de väljer att ta ut!

Inlagd: 2011-02-05, 21:07
Skriven av: Jörgen

Det finns ingenstans att se loppen imorron?
HIttar ej på svt men hoppas jag har fel, där står sprintstaffet?
Sjukt besviken om man inte får se intervallstarterna imorron .

Inlagd: 2011-02-05, 21:29
Skriven av: Adrian

Adrian: Vinterstudion sänder kl 9.05-16.00 imorgon i SVT 1.

Ser som du att de skrivit fel på SVT:s hemsida att det är sprintstafetter (och fel tider dessutom). Någon som blandat ihop saker där tydligen.

Men titta kring kl 11.00 då damerna startar (och herrarna en timme senare).

Inlagd: 2011-02-05, 21:49
Skriven av: Jörgen

Gudskelov, jag hoppas och tror du har rätt!

Inlagd: 2011-02-05, 21:51
Skriven av: Adrian

Hittade det här:

09:25-10:00 Trialfinalen
10:15-11:00 Slutet av herrarnas curlingfinal live
(Eventuellt blir det även ett kortare sammandrag från skridskon, 1 500 meter herrar och damer.)
11:00-12:00 Längdskidor, damer 10 km K
(Troligtvis, mellan dam och herrloppet: SM-veckan: Skridsko masstart herrar 10 000 meter)
12:00-13:30 Längdskidor, herrar 15 km K
13:45-14:00 SM-veckan: Skridsko: 5 000 damer masstart (ev sänds även herrloppet här)

Inlagd: 2011-02-05, 21:54
Skriven av: Martin V

Tack Martin!

Inlagd: 2011-02-05, 22:28
Skriven av: Adrian

Blir otroligt förvånad när jag läser vad Haag skrivit på sin blog. Hur tänker hon om hon vet att hon är kass på lättåkt i skate men inte tränat det speciellt. In mot upploppet i Kollen är man ju rökt om man inte kan åka skate i högfart. Kalla har ju specialtränat det inför i år – men vad har Haag pysslat med??
@Göran: Jovisst, Rydan och Kowa i bredd skulle vara en utmaning modell värre att passera. Men jag gillar Rydans/ Dagsländans stil för att hon, till skillnad från Kowa, har en grym träff och balans i åkningen trots att det svänger lite :)

Inlagd: 2011-02-05, 22:52
Skriven av: Allan Vallan

Tobbe H: Förlåt syftade på engelska uttrycket för visst. Inte att Lina skulle vara en surkart.

Inlagd: 2011-02-06, 01:17
Skriven av: Joel Burman

Någon som vet vilka skidor Rickardsson kommer åka på? Fredrik Jonssons reservskidor som han åkte på i dubbeljakten?

Inlagd: 2011-02-06, 08:31
Skriven av: swestam

Joel Burman:
Ja där ser man hur fel man kan läsa. Visar att det kan vara lite småfarligt att blanda språken. Men Lina är säkert smartare än mig så hon fattade innebörden om hon nu är inne och läser här. Sure!

Inlagd: 2011-02-06, 08:35
Skriven av: Tobbe H

Alexander>> Södergren i sprintstafett???
Mina stafettlag, utan att någon behöver dublera är:

IdaI-Falk
Norgren-Haag- Rydqvist-Kalla

Larsson-Jönsson
Rickardsson-Olsson-Södergren-Hellner

Inlagd: 2011-02-06, 08:39
Skriven av: JonasE

Dagens bana är mycket hårdare än den klassiska delen i jakten i torsdags som var ganska lätt. Då klättrade killarna 404 meter medan det idag blir klättring 540 meter. För tjejerna var det 202 meter på 7,5 km och idag 360 meter på 10 km. Vad jag ser av banskissen så är det nästan bara stakåkning runt stadion så en kille som Rickardsson är inte direkt gynnad.

Inlagd: 2011-02-06, 08:48
Skriven av: Tobbe H

Allan Vallan: Klart hon har tränat på det men hon menar väl att hon inte har nött det hela tiden, Sen ang Kalla så har hon tränat extra mycket på klassisk stil och 3e växeln i fristil och ändrat nån vinkel i fristil. I klassisk stil så jobbar ju Kalla på tekniken hela tiden.

Åter och igen till damernas stafett i VM och 1:a sträckan det lär bli Andersson för det finns ingen annan som dom kan sätta in på den sträckan. Klart slut…

Inlagd: 2011-02-06, 09:16
Skriven av: Andreas P

Ett annat SM, schweiziska mästerskapen, kördes igår, 15 Km fristil. Topp5

 1 COLOGNA Dario  1986   31:50.2
 2 PERL Curdin  1984   32:39.4
 3 FISCHER Remo  1981   32:44.7
 4 BAUMANN Jonas  1990   33:03.0
 5 LIVERS Toni  1983   33:20.8

Inlagd: 2011-02-06, 09:28
Skriven av: JonasE

Kjell Erik Kristiansen. Jag gillar inte hans ”besservisser” stil. är han Norsk eller. Skriver inte gärna så possitivt om svenska skidåkare och svensk skidåkning. han har ju skrivit sin så kallade ”krönika” nu igen. Blir lite irri faktiskt. Visst är det hans dotter som han brukar kalla för fotografen. Går säkert i pappas fotspår.

Inlagd: 2011-02-06, 10:10
Skriven av: Sten

Lina Andersson sjuk och ställer inte upp idag. Någon som är förvånad. Nu kan väl ändå inte Lina få åka förstaträckan.

Inlagd: 2011-02-06, 10:58
Skriven av: swestam

Bl.a Lina, Pajala, Sömskar, Vikman, Brodin och Falken åker inte idag.

Inlagd: 2011-02-06, 11:00
Skriven av: Jörgen

Tyckte faktiskt KEK sammanfattade svenska VM-läget rätt bra. Norrman är han ja.

Inlagd: 2011-02-06, 11:14
Skriven av: JA

Sten: Håller med, fattar inte vad Kristiansen har för poäng annat än att vara dryg. Att vi just nu har 3 herråkare i absolut världsklass, och Södergren som kan vara där till VM, är väl mycket bättre än vanligt. Tror knappas Alsgård skulle tagit medalj på SM :)
Sen är ju hans “besservisser” stil extra tydlig eftersom han inte tillåter kommentarer till hans inlägg. Ska sluta läsa langd.se

Inlagd: 2011-02-06, 11:17
Skriven av: Allan Vallan

Kjell Erik Kristiansen är en spillra. Tar exakt varje chans han får att skriva ner Sverige. Helst då så ska han också skriva om Norges förträfflighet i samma artikel. Lyckas ALLTID få in nåt om sitt hemland. ”Blir lite irri faktiskt” är verkligen en underdrift.

……………………….

Vilken skämtproduktion. Kommer vi inte få se tider som de matchas mot, eller!?

Inlagd: 2011-02-06, 11:18
Skriven av: Benke Benbrott

Superskräll att Lina A strukit sig. Tyvärr är inte jag säker på att det räcker för landslagsledningen beroende på vad hon har för sjukdom kan hon mycket väl bli uttagen vilket skulle vara ett hån mot Öberg/Bleckur osv.

Inlagd: 2011-02-06, 11:22
Skriven av: Joel Burman

Andreas P: Var ett inslag i SVT i höstas där Kalla berättade att hon lagt mycket tid på att specialträna 5:ans växel just pga upploppet i Kollen, vilket inte Haag verkar ha gjort enligt det hon skriver.

Inlagd: 2011-02-06, 11:23
Skriven av: Allan Vallan

Benke: SVT har väl glömt hur man proddar intervall starter eftersom det var några år sen sist på VC.

Inlagd: 2011-02-06, 11:28
Skriven av: Joel Burman

Vad är det för jävla fel på dem!? Ska man behöva sitta med en hackande livetjänst för att SVERIGE TELEVISION inte kan greja en resultatlista vid passeringarna!?

Inlagd: 2011-02-06, 11:29
Skriven av: Benke Benbrott

Ja det här är bland det sämsta jag varit med om. Ska man behöva sitta med en livetjänst för att få mellantider!

Inlagd: 2011-02-06, 11:30
Skriven av: Joel Burman

Tävlingen förstörtd Nöjet som bortblåst. Dags för aggressiva mail till SVT.

Inlagd: 2011-02-06, 11:31
Skriven av: Benke Benbrott

Och någon resultatlista vid 2.1 efter att alla passerat får vi inte heller…Jag känner ett sådant genuint hat just nu mot allt och alla som har någonting med SVT att göra.

Inlagd: 2011-02-06, 11:35
Skriven av: Benke Benbrott

Det måste ju vara något fel på tv-tiderna, självklart måste tanken vara att visa matchande tider. Och Ida passerade första tidkontrollen på -11 minuter! Det är snabbt kört..

Det märkliga är ju att dom inte påpekar detta, utan bara kör på som om inget hänt..

Inlagd: 2011-02-06, 11:37
Skriven av: kocken

Steinaldernivå på tidtakerklokkene og resultatservicen på skjermen, kanskje ikke så rart TV4 tar mer og mer over…

Inlagd: 2011-02-06, 11:38
Skriven av: Neithiri

Är det någon som har en länk till livescore?

Inlagd: 2011-02-06, 11:38
Skriven av: kocken

Dålig TV-produktion tur att livetjänsten finns iaf. Rydqvist väntas nu snart till 5 km. Bleckur verkar gå bra idag.

Inlagd: 2011-02-06, 11:38
Skriven av: Jörgen

Kocken: http://www.emit.nu/resultat/live/SkidSM2011/110206/index.html

Inlagd: 2011-02-06, 11:38
Skriven av: Jörgen

Är uppenbart att det är vi 2.1 in på varvet som det strular. Det som stör mig mest är att blomman och Hård är totalt oberörda inför fiaskot.

Inlagd: 2011-02-06, 11:46
Skriven av: Benke Benbrott

Ida åker till förstasträckan?

Inlagd: 2011-02-06, 11:51
Skriven av: swestam

mkt bra lopp av Ida.. Lindborg å Bleckur kan nog glömma VM jämna med Britta idag då blir de Britta i truppen

Inlagd: 2011-02-06, 12:00
Skriven av: jossa

.. Det här var en TV-sädning som alla gamla skidnostalgiker vill ha tillbaka.. dåligt med bilder och dåligt med tider…

Inlagd: 2011-02-06, 12:01
Skriven av: svegon

Swestam: Det vette tusan om ett lopp ska få avgöra det. Det är ju trots allt ett par veckor kvar till VM. Tror fortfarande att Britta och Lina är favoriter.

Inlagd: 2011-02-06, 12:04
Skriven av: Martin V

Ja, det här var en riktigt dålig dålig tv-produktion. Vi klagar på att det är dåliga produktioner på världscupen i mellaneuropa, men det här var ännu värre. Tycker synd om Hård och Blomqvist.

Inlagd: 2011-02-06, 12:09
Skriven av: Stefan

Intressant hur förbundskaptenerna kommer behandla sjuklingarna Brodin och Andersson.

Martin V: Ida gjorde ju väldigt bra klassiskt lopp i början av säsongen (Kuusamo tror jag det var) så jag tycker hon är given på förstasträcken. Hon är dessutom en jäkla kämpe och en bra hängåkare. Reserv till förstasträckan bör Britta vara.

Inlagd: 2011-02-06, 12:09
Skriven av: swestam

Ida är i kanonslag och skall åka första.
Hon är helt perfekt för det jobbet.
Hon har visat i början på säsongen att hon är en bra distansåkare numera. Och nu visar hon det igen.

Inlagd: 2011-02-06, 12:10
Skriven av: nisse

Visst var det något mackel med tiderna i rutan vid 2,1/7,1 km men vad tusan vi fick ju tiderna av Hård och Blomman. Vi har blivit ett jäkla gnällfolk vi svenskar tycker jag, speciellt de yngre. Ida klar för stafetten om hon håller i formen, förbaskat starkt. Hon är en riktig kämpe när det gäller!

Inlagd: 2011-02-06, 12:10
Skriven av: Tobbe H

Med tanke på att det var 10 k idag och att Ida är sprinter tycker jag förstasträckan i stafetten är given.
Slut på lyxproblemet.

Inlagd: 2011-02-06, 12:10
Skriven av: Allan Vallan

Jaså, det vandrande förkylningsviruset är fortfarande med i diskussionen?

Ida är som klippt och skuren för förstasträckan, och när hon visar en sådan här form är hon i NULÄGET solklar! Dessutom är hon den hårdaste vi har.

Inlagd: 2011-02-06, 12:13
Skriven av: Benke Benbrott

Meget spennende stafett på NRK1 nå, morsomt å se en spurtduell uten å vite hvem som vinner på forhånd.

Inlagd: 2011-02-06, 12:16
Skriven av: Hanne

För mig var Ida favorit till förstasträckan redan igår, så nu känns det ju klart. Sett till åkegenskaper är hon en perfekt starttjej. Hon är startsnabb och positionssäker, trillar sällan och blir sällan instängd. Dessutom är hon åksmart så att hon kan täppa luckor på lätta partier och är en riktig kämpe. Och när hon dessutom är i form… Jag tycker hon är en kvinlig motsvarighet till Thobias Fredriksson – en elegant slugger!

Inlagd: 2011-02-06, 12:17
Skriven av: Manne

Hanne: Jag antar att du syftar på att Vylegzhanin och Northug inte möts… :)

Inlagd: 2011-02-06, 12:22
Skriven av: Benke Benbrott

Jag tror egentligen att det är dumt att börja trixa med startordningen. Trygghet bör gå först… Men på pappret öppnar ju Rydqvists klassiska åkning upp för att ta henne på andra och Haag på tredje. På pappret alltså.

Inlagd: 2011-02-06, 12:23
Skriven av: Manne

Kul med Ingemarsdotters starka åkning och bra lopp av Haag som inte hade konkurrenternas tider att åka på. Bleckurs lopp kan väl användas som värdemätare mot världstoppen. Hon var 1,20 efter Skofterud i Torsby, 2,33 efter Björgen i Otepää (1,16 efter Skofterud). Idag var hon 53 sekunder efter Haag.

Inlagd: 2011-02-06, 12:24
Skriven av: Per

Ja nu är 1:a sträckan klar, trots att jag har tyckt Lina fram till nu. Härligt besked från Ida. Det enda orosmomentet är om Kowalzcyk går första och Ida i sin envishet vägrar släppa hennes rygg.

Inlagd: 2011-02-06, 12:27
Skriven av: Göran

Göran: Sånt ska inte behöva hända på ett mästerskap. Taktiken måste bli mer tydlig i längdskidåkning. Jämför med cykel där lagen alltid har seriösa taktikmöten inför varje lopp. Önskar att det gällde svenska landslaget också.

Inlagd: 2011-02-06, 12:30
Skriven av: Martin V

MartinV: håller med dig om cykel klart mkt mer taktik där,,, men cyklister har ju varit som radiostyrdabilar där sport chefen styrt dom via radiokontakt men nu ska den visst bor.. så får se hur cyklisterna klarar sig själva nu

Inlagd: 2011-02-06, 12:37
Skriven av: jossa

Per… Det kan stämma. Bleckur kom dock direkt från förkylning i Torsby, så hon kan ju ha höjt sig ett litet snäpp formmässigt sen dess.

Inlagd: 2011-02-06, 12:41
Skriven av: Manne

Fiaskot fortsätter. Och Hård och Blomquist (eller Pops) vägrar att ens nämna något om det. Kul med SM-veckan…

Inlagd: 2011-02-06, 12:44
Skriven av: Benke Benbrott

1 Kalla 2 Haag 3 Rydqvist 4 Ida 5 Hanna F 6 Hanna B 7 Lina 8 Britta

så borde damtruppen bli om dom tar ut åttatjejer

Inlagd: 2011-02-06, 12:53
Skriven av: jossa

Håller med dig jossa om uttagningen, Känns som Britta är 5-6 på alla distanser svårt att hitta lopp där hon är topp 4. Lite samma med Lina på sprint o team sprint.

Inlagd: 2011-02-06, 13:10
Skriven av: Göran

Benke, nå var det egentlig ikke bare Northug jeg siktet til, men det at i nesten alle stafettene siden 94 så har det vært klart hvem som skulle vinne spurten lenge før oppløpet. Jeg tror for eksempel man måtte være svensk superpessimist for å tro at Legkov skulle ta Hellner i spurten i Gäellivare.

Legkov var forresten helt rå da han rykket i bakken. Jeg må innrømme at det bekymrer meg litt, Northug og Hellner kan få problemer med henge med hvis han gjør noe lignende i siste bakken i kollen.

Inlagd: 2011-02-06, 13:13
Skriven av: Hanne

Hanne: Jag var inte helt seriös med mitt inlägg, men du har rätt.

Jag orkar dock inte engagera mig i frågan just nu. SVT förser oss för tillfället med en U-landsproduktion och den tar alla mina krafter och omvandlar dem till rent och skärt hat.

Inlagd: 2011-02-06, 13:17
Skriven av: Benke Benbrott

Og i herreløpet er det faen meg ikke klokke i det hele tatt på skjermen???
Hva driver SVT med?

Inlagd: 2011-02-06, 13:24
Skriven av: Neithiri

Jadu, Neithiri. De har iaf lyckats sabba en fantastisk 15 km-tävling i världsklass.

Inlagd: 2011-02-06, 13:33
Skriven av: Benke Benbrott

Södergren 7:a….inte alls bra. Frågan är om Anders ska köra stafetten eller om Jönsson i dagsläget är starkare på en 10 km….

Inlagd: 2011-02-06, 13:35
Skriven av: Martin V

Jepp, forsøkte å følge litt med, men uten klokker var dette totalt verdiløst, all spenning var borte, synd å skam, for dette var opplagt et fantastisk spennende renn, SVT står til en stryk karakter av kolossale dimensjoner, noen burde faktisk sparkes fra jobben…

Inlagd: 2011-02-06, 13:43
Skriven av: Neithiri

Benbrottet:
Uppenbarligen har du aldrig vistats någon längre tid i ett U-land för i så fall skulle du inte gnälla så förbannat. Om man har funktionell hörsel så gick det bra att följa loppet det enda som inte var nöjaktigt var målgången, där skulle naturligtvis Hård och Blomman haft ett eget ur för att matcha mot Olsson.

Inlagd: 2011-02-06, 13:51
Skriven av: Tobbe H

Blablabla…bla.

Inlagd: 2011-02-06, 13:54
Skriven av: Benke Benbrott

Tobbe H,
Du er tydelig en sånn tøffel som alltid er fornøyd og aldri har noe å klage på, det må du jo være siden selv TV-sendt langrenn uten klokke er greit for deg, kan ikke si annet enn god bedring.

Inlagd: 2011-02-06, 14:14
Skriven av: Neithiri

Strongt av Hellner. Men jag tror att Olsson kroknade rejält på slutet. Med den träningen han haft så är ju Olsson helt otroligt bra. Rickardsson är nog väldigt sliten han kan säkert åka betydligt bättre.

Inlagd: 2011-02-06, 14:16
Skriven av: nisse

Coolt att se Olsson åka så bra – och Hellner imponerar. Tycker även sekvensen som Blomman pekade på (efter backkrönet vid 2,1) var intressant. Olsson var ju helt överlägsen tekniskt jämfört med Hellner och Rickardsson som ger bort ganska enkla gratissekunder.

Inlagd: 2011-02-06, 14:17
Skriven av: Allan Vallan

I em får vi veta VM-laget. Jag gissar så här…

Herrar
Hellner, Olsson, Richardsson, Jönsson, Modin, Södergren, Larsson, Halfvarsson.

Damer
Kalla, Haag, Falk, Rydqvist, Brodin, Ingemarsdotter, Johansson-Nordgren, Andersson.

Inlagd: 2011-02-06, 14:29
Skriven av: Per

Abrahamsson pratade ju om att utöka truppen med ett par platser, och då ligger väl Petersson och Brynte bra till. Annars håller jag med Per om truppen till fullo

Inlagd: 2011-02-06, 14:45
Skriven av: Emil

Nethiri:
Jag är en äldre man med lite perspektiv och livserfarenhet, både positiva och negativa. Jag har lärt mig att inte gnälla i tid och otid som dagens ungdom och även många mogna personer gör som skriker om katastrof så fort något inte fungerar som det ska. Om det är att vara toffel så är jag en sådan. Nog om det.

Inlagd: 2011-02-06, 14:49
Skriven av: Tobbe H

Så här efter SM skulle jag ta ut den här truppen:

Herrar: Hellner, Olsson, Richardsson, Södergren, Söderhielm, Jönsson, Modin, Larsson och Pettersson. Reserver: Halfvarsson och Eriksson.

Damer: Kalla, Haag, Rydqvist, Falk, Ingmarsdotter, Brodin, Lindborg, Norgren-Johansson. Reserver: Andersson och Öberg

Inlagd: 2011-02-06, 14:56
Skriven av: Stefan

Men det store spørsmålet blir vel nå, som i Norge, hvem skal gå etappe 3 for Sverige i VM- stafetten? Södergren sliter med å finne 2010 formen!

Inlagd: 2011-02-06, 15:02
Skriven av: tolsrav

Jag ser Ryssland som favorit i herrstafetten. Legov imponerade stort idag. I VM kommer nog Chernousov in på laget istället för Sedov som gjorde en bedrövlig insats idag.

Inlagd: 2011-02-06, 15:02
Skriven av: Stefan

Aldrig att Lindborg går före Lina! Halfvardsson eller Pettersson??

Inlagd: 2011-02-06, 15:04
Skriven av: Göran

Per:
Din gissning om truppen gissar jag i min tur kan bli en riktig fullträff.

Inlagd: 2011-02-06, 15:04
Skriven av: Tobbe H

Uj uj, ser att också skridsko börjat med pajasmasstarter – vilken parodi!

Inlagd: 2011-02-06, 15:29
Skriven av: Allan Vallan

Utifrån det jag såg av Lina Andersson på 10km i Ottepää och att hon inte kom till start så skulle inte jag ta ut hon till VM.

Inlagd: 2011-02-06, 15:31
Skriven av: Stefan

herregud hur kan man ta med Tiio å inte Halfvardsson.. vad har man tittat på där inte på internationella lopp

Inlagd: 2011-02-06, 15:35
Skriven av: jossa

Alla jag hade i min trupp kom med till VM. Jens Eriksson och Lina Andersson kom med i tillägg.

Inlagd: 2011-02-06, 15:37
Skriven av: Stefan

Är också förvånad att Halfvarsson inte kom med.

Inlagd: 2011-02-06, 15:39
Skriven av: swestam

Hmmm hade nog valt Öberg istället för Lindborg? och kanske Halfvardsson istället för Jens?

Inlagd: 2011-02-06, 15:43
Skriven av: Göran

Att Lindborg kommer med måste betyda att förbundskaptenerna är mycket osäker på förstasträckan.

Inlagd: 2011-02-06, 15:43
Skriven av: swestam

Stefan: bara analys av Ottepää :) Lindborg å Andersson åkte ju jämt där,,men nu kom ju båda med.. Lindborg har inte presterat internationellt på länge så hon kom väl med som en säkerhet..

Inlagd: 2011-02-06, 15:44
Skriven av: jossa

Har inte sett Lina i så många andra lopp den sista månaden än i Ottepää :)

Inlagd: 2011-02-06, 15:49
Skriven av: Stefan

Jag tror att man garderat rejält om någon blir sjuk i stafettlagen. Nu får vi hoppas att vi inte behöver använda dom.

Inlagd: 2011-02-06, 15:53
Skriven av: nisse

Om uttagningen måste man ju säga att vi ändå är i ett mycket bättre läge än Norge med tanke på att vi kan ta ut betydligt fler längdåkare på grund av de idiotiska reglerna. Vi kan ju faktiskt satsa lite brett och hoppas att formen infinner sig för tex Lina ANdersson. Den möjligheten har ju inte riktigt Norge. Reglerna måste ju ändras till nästa mästerskap. Tycker nog man kunde satsat på Halvarsson istället för Jens Eriksson iofs.

Inlagd: 2011-02-06, 15:56
Skriven av: Lasse

Funderar på vilka lopp Britta o Lindborg skall åka på VM. Känns inte som dom är topp 4 på någon distans? Inte gamla men inte heller purunga så att dom är med för att se o lära, känns lite som hängslen och livrem. Britta är väl 5-6 på alla distanser så hon är givetvis användbar, kan dessutom gå bägge stafetterna.

Inlagd: 2011-02-06, 15:58
Skriven av: Göran

Lasse: En åkare till i den svenska truppen än den norska är väl inte ”betydligt fler åkare”. Tycker det är bra att Norge för en gångs skull inte har en massa friplatser som man har på VC.

Inlagd: 2011-02-06, 16:02
Skriven av: Frans

Frans: sverige har en större del åkare som kan åka både sprint och distans vilket ger intycket av en bredare trupp.

Inlagd: 2011-02-06, 16:14
Skriven av: Markus

Tobbe H ; håller med att vi som var med på ångradions tid har lättare att stå ut med tekniska problem än dagens människor

Inlagd: 2011-02-06, 16:23
Skriven av: Experten

Hoppas Anders Södergren får åka 3 etappen i stafetten, men då måste den rätta farten infinna sej. Det blir ingen trevlig 5 mil om inte Anders e där å river sönder fältet å gör lite harm för dom andra.Vilka andra svenskar kan tänkas åka 5 milen än Anders?

Inlagd: 2011-02-06, 16:29
Skriven av: Lelle

@Frans: I stand corrected. Det har låtit som det är större skillnad i debatten på den norska sidan. Friplatserna i VC tycker jag är väldigt bra. Ger ju en annan väg in om man skulle vara på kant med sitt landslag. EN väg för typ Matthias Fredriksson om han ville. Problemet där är väl snarare att just våran tävling, skandinavisk cup är så mycket tuffare än de andra cuperna ute i världen såklart beroende på alla duktiga norrmän som abbonnerar på förstaplatserna där…

Inlagd: 2011-02-06, 16:30
Skriven av: Lasse

Frans, mystisk kommentar. Er det en ting Norge har i vm så er det jo friplasser, tre stykker faktisk. Kvotereglene er jo teite, det er ikke som om det hadde gått utover noen andre land om Norge også hadde kunne ha 24 stk i troppen, vi hadde jo ikke fått stilt med felere i rennene av den grunn.

Først og fremst er jeg i mot reglene fordi den gjør at vi kun kan ha med fem hoppere og kombinertløpere, mens konkurrentene får ha seks. Det er der den stor urettferdigheten ligger, ingen land har jo 24 langrennsløpere som er gode nok uansett.

Inlagd: 2011-02-06, 16:45
Skriven av: Hanne

Hanne: Sverige har 19 åkare i truppen, Norge 18, Finland 17.. Ryssland kommer kanske ha 18 åkare, resten av nationerna ligger på 16 och färre.

Tycker en kvot på 18 för alla nationer vore rimligt. Norge skulle få en jättefördel av att ha 24 åkare eftersom ni har resurser att driva specialiseringen längre än andra nationer. Lär samma åkare att åka både skate och klassiskt och sluta gnälla på reglerna.

Inlagd: 2011-02-06, 17:01
Skriven av: Frans

Altså, som sagt så er det på grunn av hopperne og kombinertløperne jeg synes det er mest urettferdig.

Men jeg er ganske sikker på at Sverige hadde tatt ut en større tropp, hvis de hadde hatt like mange plasser i rennene som Norge har, dvs friplass på sprinten, duathlon og femmila. At Finland ikke har nok gode løpere til å fylle kvoten, synes ikke jeg er en god nok grunn til å senke den.

Egentlig skjønner jeg ikke hvorfor du er mot spesialisering heller, målet med et vm er jo å kåre de beste løperne på den distansen. Sprint har helt klart utviklet seg i postitv retning siden flere land begynte med sprint.

Inlagd: 2011-02-06, 17:09
Skriven av: Hanne

spesialisering

ble litt ivrig der.

Inlagd: 2011-02-06, 17:10
Skriven av: Hanne

Har också lite svårt att förstå varför Norge gnäller när de har flera friplatser som andra länder inte har, vilket gör att de kan ställa upp med fler åkare i flera lopp än vad andra länder kan göra. Sedan att många av de norska åkarna inte är allround har ju inte med kvotreglerna att göra.

Inlagd: 2011-02-06, 17:16
Skriven av: swestam

Finland har också backhoppare och nordiska kombinationslöpare. Nu vet jag inte om man sänder fullt lag i dambackhoppning eller hur många reserver man tar ut i backhoppning och kombination, men jag tror inte att man är så långt ifrån att ”fylla kvoten”.

Inlagd: 2011-02-06, 17:19
Skriven av: Frans

JonasE: Jag tog alltså hänsyn till sjukdommar och att jag trodde att svenska truppen skulle bli mindre.

Inlagd: 2011-02-06, 17:32
Skriven av: Alexander

Hade hellre sett Mia Eriksson eller Jennie Öberg (som dessutom har sprintkapacitet) som distanreserver i truppen än Sara Lindborg som inte alls har övertygat. Behöver vi verkligen tre reserver till förstasträckan. Vad händer om vi får sjukdom på någon av våra fristilsåkare?

Inlagd: 2011-02-06, 17:32
Skriven av: swestam

Det er jo nettopp på grunn av disse friplassene at kvoten på 18 blir alt for lav. Vi har fem plasser på sprint og fem på femmila, det er jo ikke så veldig rart at flesteparten av disse ikke kan gå begge. Ja, jeg vet Norge kunne ha nedprioritert damehoppere eller noe sånt, men dette hadde jo også blitt feil, selvom jeg skal love deg at mange i Norge argumenterer med nettopp dette.

Skulle Norge vinne flesteparten av de individuelle øvelsene både på dame og herresiden, vil vi aldri ha muligheten til å stille med fullt lag på alle øvelser hvis ikke reglene forandres til neste vm. Det samme gjelder hvis grensen settes til 18, også for Sverige kan jo dette bli et problem.

Inlagd: 2011-02-06, 17:37
Skriven av: Hanne

Men Hattestad åker väl bara sprinten och då påverkar väl hans friplats inte kvoten totalt? Det är väl bara om en åkare som har en friplats som skall åka även andra lopp som kvoten påverkas? Eller har jag förstått fel?

Men visst kan jag hålla med om antalet längdåkare inte borde påverka antalet backhoppare eller nok-löpare.

Inlagd: 2011-02-06, 17:50
Skriven av: swestam

SVT har inte helt slut på pengar. Jag ska inte skriva vad jag tänker för då sårar jag säkert några hockeyfrälsta.

http://hockey.expressen.se/trekronor/1.2319151/svt-pa-vag-att-ta-tillbaka-hockey-vm

Inlagd: 2011-02-06, 17:57
Skriven av: Alexander

Tycker också att Halfvarsson borde fått åka med. Angående stafetten så tycker jag att vi låter Södergren få några veckor på sig att komma i form. Gör han inte det kör vi Jönsson på första och Rickardsson på tredje.

Inlagd: 2011-02-06, 18:07
Skriven av: Jon

jag hoppas på jönsson!

Inlagd: 2011-02-06, 18:44
Skriven av: Emil

> Lelle

Jag tror både Hellner, Olsson och Richardsson också kommer att åka 5milen om de är hela och friska. Det går ju i Masstart så det känns väldigt ovisst. Många har en bra chans men Northug får hållas som favorit.
Detta hade varit en fantastisk tävling att se om den gått i intervallstart, med så många bra svenskar och andra jämna toppåkare som hade slagtits om pallen.

Inlagd: 2011-02-06, 18:56
Skriven av: Adrian

Det var en extrem bana som dom åkte på SM. Måste vara den i särklass tuffaste av alla. Hellner 5.10 längre åktid än Otepää
3.45 längre åktid på Haag. Otepää skall ju vara en av dom tuffaste. Undrar hur mycket dom tappar på att vara så nertränade?

Inlagd: 2011-02-06, 19:11
Skriven av: nisse

Poängen med min fråga är hur jämförbara är resultaten mellan åkare där en del är hårt nertränade och andra är toppade.
Tiio är toppad och Södergren är nertränad.
Andra som varit sjuka och tränat lite jämfört med dom som är hårt nertränade.
Jag tror att man skall ta resultaten från SM med stor försiktighet.

Inlagd: 2011-02-06, 19:36
Skriven av: nisse

Håller med Nisse. De som redan var säker på att åka VM är väldigt nertränade just nu. Det kan vara så att Britta och Jens Eriksson redan var uttagna före SM och därför tränat väldigt hårt medan tex Tio har en formtopp under SM. Detta visar sig väl under lägret i Alperna och tävlingarna i Drammen.

På damsidan hade det varit större avtånd i toppen om loppet gått i fristil. Kalla, Haag Rydqvist är ju bättre i fristil medan de svenska tjejer som är på nivån under nästan alla är bättre i klassiskt.

Inlagd: 2011-02-06, 19:47
Skriven av: Alexander

Hanne: seger ger friplats. Om ni vinner allt så får ni väldigt många friplatser.

Inlagd: 2011-02-06, 19:49
Skriven av: Alexander

Tror ni att Charlotte Kalla tar musten ur killarna. Tio gjorde ju inga stordåd under tiden som han var ihop med henne. Men nu så nästan skrällde han i dagens lopp. Anders Svanebo tog väll brons på SM-femmilen förra året. Idag var han 3.59 minuter efter på en 23:e plats. Det är då i allafall inte dom som är en belastning för henne.

Inlagd: 2011-02-06, 20:05
Skriven av: Sten

Det finns ju likheter mellan Northug o Hellner. Har dom vittring på seger, så har dom möjlighet att ta ut sig totalt. det har ju varit bilder på dom när dom legat utslagna i samma målområde. Bra egenskaper hos båda två. fler skulle ha det.

Inlagd: 2011-02-06, 20:08
Skriven av: Sten

Sen är det svårt att bedömma Södergrens form över huvet taget. Det är två år sen han åkte riktigt bra på ett lopp med intervallstart. Han verkar kunna åka betydligt i masstarter när han får hjälp att hålla trycket uppe.

Hanne: 18 längdåkare tycker jag vore ett bra tak. Sverige brukar sällan ha över 18 åkare och att vi har det i år är lite av ett osäkergetstecken. Däremot borde man ta bort den sammanlagda maxgränsen och införa separata gränser för längd, nok och backhoppning.

Inlagd: 2011-02-06, 20:08
Skriven av: Manne

Sten… Var väl kusinen Andreas som tog bronset?!

Inlagd: 2011-02-06, 20:09
Skriven av: Manne

Alexander: I det enskilda loppet ja och det är väll en personlig förmån. Är löparen skadad, eller har slutat, så får den ju inte ersättas med någon annan.

Inlagd: 2011-02-06, 20:10
Skriven av: Sten

Jag tror att det blir knepiga resultat även mellan dom redan uttagna pga olika slitage.
Jag tror ju bestämt att Rickardsson absolut inte får stryk av Hellner en normal dag.
Allt detta beror ju på FK filosofi att utnyttja SM till den hårdaste träningsveckan under säsongen. Det är ganska synd då resultaten kan bli skeva.

Inlagd: 2011-02-06, 20:10
Skriven av: nisse

Manne: Du kan ha, eller har rätt. Men Tio har då i allafall lyft sig.

Inlagd: 2011-02-06, 20:11
Skriven av: Sten

Låter som om Sten tror att Kalla kör slut på sin män i sänghalmen… :)

Inlagd: 2011-02-06, 22:30
Skriven av: toriv

För litet urval för att man ska kunna generalisera

Inlagd: 2011-02-06, 22:54
Skriven av: Experten

Nu lyfter vi diskussionen en nivå va?

Inlagd: 2011-02-06, 23:15
Skriven av: Lasse

Det kan ju ha en betydelse att Tiio har haft problem med överträning för nått år sen och är helt återställd först nu?

Tror det var 2008 när han kom med i utvecklingslaget han tränade på tok för mycket och blev övertränad.

Fast han lyckades med att bli 11:e man på jaktstarten vid skid-SM i Dalarna och han blev 3:a i Skejtvasan bakom Anders Högberg och Johan Olsson det året ändå.

http://www.nrk.no/sport/meisterskap/ski-vm-2011/nyheter/1.7490787

Inlagd: 2011-02-06, 23:17
Skriven av: Andreas P

Sen kan man ju undra hur nertränade Anna Haag, Charlotte Kalla, Marcus Hellner och Johan Olsson mm mm är egentligen, tycker nog att det kan gå några snäpp fortare.

Fast det är ju som det ska vara vid den här tiden.

Inlagd: 2011-02-06, 23:21
Skriven av: Andreas P

Jo, det var nog lite lågt. Tar tillbaka den. Antar att det var formuleringen ”tar musten ur” jag reagerade på… Jag har ju själv tidigare varit inne på att det nog kan vara rätt mentalt påfrestande att vara ihop med någon som är väldigt framgångsrik samtidigt som man själv inte riktigt klarar av att ta sista steget. Kan vara bättre om både är framgångsrika som t.ex. Haag & Jönsson och Anna & Johan.

Anderas P: Framförallt hoppas jag att Södergren är ordentligt nertränad, och då tänker jag främst på stafetten även om jag väldigt, väldigt, väldigt gärna skulle vilja se en stark Södergren på femmilen i Holmenkollen.

Inlagd: 2011-02-06, 23:33
Skriven av: toriv

Södergren brukar ju hitta formen ganska lätt men det har sett lite segt ut för honom men som Jocke sa så har han tränat hårt just nu och det är en bidragande orsak till att han inte åkte bättre på SM.

Vissa (Tiio)tar det längre för o bli bra och sen om han har haft problem med överträning så tar det ju ännu längre och grabben är ju 27år så det har tagit lite längre men han måste bli ännu bättre för att tex bli en stafett åkare i framtiden tex. Han var ju iaf 50sek efter Hellner så än har han en bit o vandra.

Inlagd: 2011-02-07, 07:45
Skriven av: Andreas P

Andreas P: Tiio har blivit uttagen på en höft. Se i ”Uttagningar till VM i Holmenkollen”-tråden här på Skidpepp.

Inlagd: 2011-02-07, 07:59
Skriven av: Jörgen

Var grymt viktigt med Ingemarsdotters besked här på 10K, så damernas stafettlag känns ganska givet om inget spec här händer nu innan.

Herrarnas i dagsläget ligger Jönsson bäst till på första sträckan men troluigtvis höjer södergren sin foprm och bör då ta föärsta sträckan eller tredje om han kommer i riktigt fin form, det ska dock avgöras lite på troliga formationer från andra lag och hur deras form ser ut. Så lite svårt att sia om än. Richardsson in på tredje isf, pga att Ryssland troligtvis kommer vara väldigt starka blir det svårt att gambla och sätta Hellner på tredje

Inlagd: 2011-02-07, 15:45
Skriven av: bergelius

Sten- Svanebo hadde väl problem med förkyldningar innan SM

Inlagd: 2011-02-07, 15:47
Skriven av: bergelius

Kom igjen, sier Marit Bjørgen. La oss jenter få gå 5-mil i mesterskap, likedan som gutta!
V Ulvang er skeptisk, gr. for stor avstand mellom de beste, og de nest beste…………..

Inlagd: 2011-02-07, 16:18
Skriven av: tolsrav

Tolsrav: Jag förstår Marit. Tycker själv att framförallt stafettsträckorna är för korta. Där skulle man kunna åka 7,5 km/per sträcka.

Inlagd: 2011-02-07, 16:46
Skriven av: Martin V

Du ska nog se att det blir Lina Andersson som tar stafettsträckan, bergelius. En gåva från Abrahamsson norrbottningar emellan…

Inlagd: 2011-02-07, 17:01
Skriven av: Benke Benbrott

Benke: precis vad jag oroar mig för

Inlagd: 2011-02-07, 17:15
Skriven av: swestam

Tolsrav: Bjørgen har blitt kåret til norgeshistoriens største kvinnelige skiløper!

Inlagd: 2011-02-07, 17:17
Skriven av: Helmer

Klart damerna skall åka 5 milen. Att Vegard tror på pinsamt stora avstånd beror bara på mannen har en enda sak i huvudet – masstart.
Mannen är ju besatt av masstart, har väl våta drömmar om masstart, yuck.
Med ind. start skulle det inte se illa ut med några jätteluckor i skogen

Inlagd: 2011-02-07, 18:06
Skriven av: gnällspik

Äh, tycker 3-mil duger alldeles utmärkt, däremot kanske dubbeljakten vara 10+10km.

Inlagd: 2011-02-07, 19:19
Skriven av: Skidjan

Skidjan….Du er vel den første svenske i verdenshistorien, som er enig med Vegard Ulvang! :)……

Inlagd: 2011-02-07, 19:36
Skriven av: tolsrav

Så länge masstartstramset pågår kan distanserna vara så korta som möjligt.

Inlagd: 2011-02-07, 19:42
Skriven av: Benke Benbrott

Håller med Marit. På TdS tror jag att damernas totala tid i spåret var ungefär 60 procent av herrarnas. Det är ju löjligt. Vi lever väl inte på 50-talet. Friidrotten har ju gjort sin idrott helt jämställd. Med undantag för 7/10-kamp är det exakt samma grenar numera. Varför skulle inte längdskidåkningen också kunna ha det?

Inlagd: 2011-02-07, 21:01
Skriven av: Per

Benke: Hade vart häftigt med en masstartssprint. Dvs sprint med 50-60 åkare samtidigt.

Inlagd: 2011-02-07, 21:10
Skriven av: Joel Burman

Helmer: Kjempemessig heder til Marit at hun er kåret til norgeshistoriens beste kvinnelige skiløper. Når vi vet hvor mange gode vi har hatt gjennom tidene, sier det veldig mye om hva Marit har oppnådd i skisporet. Jeg håper inderlig ikke at det stopper med det hun har oppnådd pr i dag, og håper på gode prestasjoner/resultater i det kommende VM.

Inlagd: 2011-02-07, 21:12
Skriven av: Jomar Blekkås

Fis kan ju börja med att göra damstafetten till 4×10 km istället för 4×5. Det borde vara helt okontroversiellt. Allt annat ska ju FIS annars förändra men just bilden av att det finns ett starkt kön och ett svagt kön ska bevaras.

Inlagd: 2011-02-07, 21:14
Skriven av: Per

Per…Helt enig…Med sin kjappe ”hjulvispstil” feiet junioren Therese Johaug (18 år) inn til VM-bronse på tremila i Sapporo 2007! Så hva er 5-mil for jenta i dag, med et helt annet treningsgrunnlag………..

Inlagd: 2011-02-07, 21:29
Skriven av: tolsrav

Per… Jag håller med dig värderingsmässigt. Men just när det gäller damstafetten tycker jag att 4×5 km gör att fler länder har möjlighet att konkurrera, vilket i sin tur höjer underhållningsvärdet.

Inlagd: 2011-02-07, 22:06
Skriven av: Manne

Damstafetten skulle inte bli lika bra om man åkte 10km per sträcka. Det är för stor nivåskillnad mellan damerna.

Inlagd: 2011-02-07, 22:30
Skriven av: Alexander

Tycker 5×7,5km skulle vara bäst för damerna. Som skidskytte har.

Björgen kan ju åka femmil i herrklassen om hon vill.

Inlagd: 2011-02-07, 22:34
Skriven av: Frans

Tolsrav: jag gillar att skynda långsamt, festina lente, 3-mil för damer har ju tradition, men 15km dubbeljakt – inte så mycket. Det är för mycket förändringar, tycker jag.

Ulvang vill ju att allt ska gå så snabbt och teve-vänligt som möjligt – alltså passar det dåligt med längre distanser.

Per: ja, för det är ju ingen skillnad i åkhastighet för män och kvinnor :P

Inlagd: 2011-02-07, 22:37
Skriven av: Skidjan

Menade 4×7,5km…

Inlagd: 2011-02-07, 22:38
Skriven av: Frans

Manne: Det bästa för att få fler länder att kunna konkurrera vore väl att köra tre sträckor i stafetten. Har någon funderat på det? Själv tycker jag i och för sig att stafetten är helig och vill inte att man ska ändra i den (möjligen förlänga damsträckorna) men det skulle nog bli mer öppet med tre sträckor.

Inlagd: 2011-02-08, 09:05
Skriven av: Jon

Skidjan..”festina lente” er det latinsk!

Inlagd: 2011-02-08, 10:20
Skriven av: tolsrav

Kom igen nu – fattas bara 32 inlägg för att vi ska bräcka 1000-vallen i den här tråden :)

Inlagd: 2011-02-08, 16:29
Skriven av: Allan Vallan

31

Inlagd: 2011-02-08, 16:39
Skriven av: JonasE

Undrar hur många kommentarer det var till inlägget med rubriken ”Inför SM” på skridskobloggen förra veckan? Eller på boxningsbloggen med samma rubrik? Eller speedskibloggen…

Inlagd: 2011-02-08, 16:51
Skriven av: Per

Den här satans besattheten att få med varenda nation på jorden till skidsporten gav sprintstafetten. Räcker inte det som otyg? Eller ska vi rucka på varenda tradition för att bredda sporten?

Inlagd: 2011-02-08, 16:58
Skriven av: Benke Benbrott

Går det inte att reta Neithiri? Då är tusenvallen bruten.

Inlagd: 2011-02-08, 17:02
Skriven av: nisse

Jag vill hellre se 999 inlägg och sen att mod låser tråden för kommentering. Skulle bli ett antiklimax av stafetten 2003-kaliber.

Inlagd: 2011-02-08, 17:10
Skriven av: Benke Benbrott

Nisse: Ja, eller den här: Sjukdomarna i landslaget beror helt klart på den dåliga kosthållningen. De måste börja dra lärdom av de senaste rönen…

Inlagd: 2011-02-08, 17:41
Skriven av: Per

tolsrav: jammen er det det, gitt! Helt sprött!

Inlagd: 2011-02-08, 19:26
Skriven av: Skidjan

@Per: Mmm.. precis… Kommer dock inte doppa tån i den där debatten en gång till. Är ju som att slåss mot väderkvarnar…

Inlagd: 2011-02-09, 09:58
Skriven av: Lasse

Precis… folk som drar upp Björn Ferry… som nu är sjuk… igen…

Inlagd: 2011-02-09, 10:01
Skriven av: Anders

Hum – tusenvallen var de ja…

Jo, jag har grunnat på det där med receptbelagd astmamedicin.
Det är svårt att säga om det är doping eller inte men i väntan på klara besked från mer forskning kring prestationshöjande effekter tycker jag nog att både Haag och Björgen borde stå över VM!

Inlagd: 2011-02-09, 20:05
Skriven av: Allan Vallan

Allan, plus resterande halvan av svenska landslaget som också använder samma medicin?

Inlagd: 2011-02-11, 15:12
Skriven av: toriv

toriv: man får väl hoppas att han skrev det för att få tillräckligt med reaktioner för att bräcka tusenvallen.

Inlagd: 2011-02-11, 15:15
Skriven av: Skidjan

Jo, jag funderade på om det ens var värt att svara på… Finns helt klart en risk att 1000-vallen spricker, trots att den där frågan torde ha nötts och blötts tillräckligt mycket vid det här laget.

Inlagd: 2011-02-11, 15:18
Skriven av: toriv

Googla salbutamol anabolic. Läs och begrunda.

Inlagd: 2011-02-11, 15:25
Skriven av: nisse

Skönt att Olsson ”bara” fick kräksjuka. Däckad för en dag men sedan är han tillbaka. Lasse: Det var egentligen inte meningen att dissa den debatten. Det är bara det att jag inte har tillräcklig kunskap för att kunna delta eller ens värdera det ni skriver på det temat.

Inlagd: 2011-02-11, 15:54
Skriven av: Per

Ett nytt försök att spräcka 1000-gränsen:

http://blogg.svt.se/vinterstudion/2011/02/hans-olsson-utmanar-emil-jonsson-om-vem-som-ar-den-basta-skidakaren/

Nog kan vi hitta på drygt 10 inlägg om detta?

Allan – såg inte första meningen i ditt inlägg förrän nu, vilket förklarar mina konstiga kommentarer.

Inlagd: 2011-02-11, 23:54
Skriven av: toriv

toriv: det var ju bra – blev ju några inlägg till av det :)

Inlagd: 2011-02-14, 22:26
Skriven av: Allan Vallan

Jo, men det går segt. Tänkte att några av de mer kreativa på detta forum skulle hänga på min senaste länk och beklaga sig över att FIS nu skulle bli inspirerade att hitta på nya grenar (längdskidor i backe (=telemark?) har ju diskuterats nyligen, men inte det andra alternativet), men så blev det inte. Kan till viss del bero på att denna tråden känns rätt kall. Funderar fortfarande på var det skulle vara vettigt att diskutera boken ”Kroppens geni” och jag har funderat på att den kanske skulle kunna vara en boost i rätt riktning här. Känns dock långifrån säkert…

Eller så skriver du och jag varsitt inlägg per vecka så är ju saken biff om några månader! :)

Inlagd: 2011-02-14, 22:59
Skriven av: toriv

Skulle vara intressant att diskutera ”Kroppens geni” men har inte läst den så tyvärr. Dock har jag faktiskt träffat författaren en gång för 20 år sedan.
Vi kanske får ge upp det där med tusenvallen i den här tråden – men under Kollen VM måste det ske!

Inlagd: 2011-02-14, 23:45
Skriven av: Allan Vallan

Fast risken är väl att det blir så många trådar under VM att kommentarerna sprids alldeles för mycket…

Inlagd: 2011-02-14, 23:48
Skriven av: toriv

Jo det är ju en risk – fast på slutet efter 5 milen kanske – fast den brukar ju vara ett sömnpiller nu för tiden…

Inlagd: 2011-02-15, 09:26
Skriven av: Allan Vallan

Allan: Just därför hinner kanske folk sitta och kommentera under femmilen?

Inlagd: 2011-02-15, 09:28
Skriven av: Per

http://en.rian.ru/sports/20110214/162587522.html

I Ryssland ”tävlade” tydligen 1.5 miljoner skidlöpare – ingen tvekan vilket som är det största skidlandet?
Norge kan ju slänga sig i väggen.

Inlagd: 2011-02-15, 19:06
Skriven av: Skidjan

Skidjan….Ja, kanskje til og med, Russland har flere skiløpere, enn norges 5 millioner innbyggere. Men vi blir flere og flere, ikke minst grunnet innvandring fra Sverige! :)

Inlagd: 2011-02-15, 20:36
Skriven av: tolsrav

Jag brukar inte kommentera så ofta utan mest läsa andras inlägg men känner att jag måste bidra till att knäcka 1000-vallen :)

Är det många av er som hänger här på Skidpepp som åker skidor själv?

Inlagd: 2011-02-15, 20:47
Skriven av: Maria

tolsrav: Du har helt rätt. Ni måste lära er att arbeta i Norge. Det går inte att sitta på cafe hela dagarna och låta Svenskarna göra jobbet. ;)

Inlagd: 2011-02-15, 21:09
Skriven av: nisse

Nisse. :)

Inlagd: 2011-02-15, 21:34
Skriven av: tolsrav

tolsrav: nettopp!

Inlagd: 2011-02-15, 22:54
Skriven av: Skidjan

Maria: så ofta jag bara kan. Och nu är det kanonförhållanden i Stockholmstrakten dessutom.

Hoppas du skriver oftare, särskilt under VM! Stämningrapport från TV-soffan, typ.

Inlagd: 2011-02-15, 22:56
Skriven av: Skidjan

Vem tar nummer 1000? Maria: Även jag åker skidor men bara som ytterst modest motionär. Men vad jag förstår finns det både ex-proffs och rena soffexperter som skriver på skidpepp.

Inlagd: 2011-02-15, 23:17
Skriven av: Per

Lång tråd:)

Inlagd: 2011-02-15, 23:19
Skriven av: Anna

Åker ibland, men eftersom jag bor i Skåne sen tre år tillbaka blir det mest rullskidor.

Inlagd: 2011-02-15, 23:31
Skriven av: toriv

Anna: Grattis till kommentar nummer 1000. Oscar har säkert tänkt ut ett fint pris.

Inlagd: 2011-02-15, 23:32
Skriven av: Per

Målet uppnått – nu satsar vi på 10000!

Inlagd: 2011-02-15, 23:34
Skriven av: toriv

Tack Per! Nummerert plass på tribunen den 27 februari skulle vare ett fint pris till mig så att jag slipper frysa i skogen nu när jag lyckats med bragden att skriva det 1000 inlägget:)

Inlagd: 2011-02-15, 23:45
Skriven av: Anna

Skidjan/Nisse..Jeg beklager min kommentar når det gjelder svensk innvandring! Såg en sv. dokumetar i kveld på NRK, der svensk ungdom er populær og billig arbeidskraft i Norge. Der uppdrag granskning sjekket hvordan den svenske ungdommen lever i Oslo! Men slik skal det inte være i samfunnet!!!!!!!!! Dette har lite med lengdskidor å gjøre, men jeg måtte bare si ifra…………

Inlagd: 2011-02-15, 23:55
Skriven av: tolsrav

Grattis Anna till sprängningen av 1000-vallen!
Sen ser jag att du bak i kungan och snålkört (dvs inte kommenterat något) ända tills det var dags för den 1000:ende kommentaren – då slog du till.
Grymt taktik – Skidpepps svar på Northug :)

Inlagd: 2011-02-16, 18:26
Skriven av: Allan Vallan

Allan Vallan: Hey, jag vill minnas att jag är Skidpepps Northug efter mina kaxiga uttalanden i inledningen av skidpepp tipset. Verkar ju som jag ensam varit motivations faktorn för halva startfältet som enbart siktat på att komma ikapp mig.

Inlagd: 2011-02-16, 19:57
Skriven av: Petter Burman

Allan Vallan, Jag hade en plan och genomförde den. Då kan det räcka så här långt:)

Petter Burman, Akta dig! I spurten i Skidpeppstipset kan du få jäntedäng:)

Inlagd: 2011-02-16, 20:58
Skriven av: Anna Wylegzhanin

Petter Burman och Anna Wylegzhanin: Ni har inte en chans på medaljerna i VM iaf, jag har haft en dålig säsong hittills men räkna med att kungen av Holmenkollen är tillbaka.

Inlagd: 2011-02-16, 21:38
Skriven av: Maria Södergren

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values