Mitt liv som…

mittliv.jpg

NRK och SVT har dragit igång en slags gemensam satsning inför VM där en motionär ska börja träna lika hårt nationernas stoltheter Northug och Hellner. I Norge heter programmet/bloggen inte helt oväntat Mitt liv som Northug och handlar om skådespelaren Mads Ousdal. I Sverige är det Erik Segerstedt, känd från bl a Idol som är personen i Mitt liv som Hellner.

Om Erik:

”De idrottsliga meriterna är givetvis betydligt blygsammare. Erik spelade fotboll fram till 17-årsåldern och har sedan dess hållit igång med styrketräning och löpning. Under sju veckors tid ska han nu kasta micken och glömma sången för att i stället fokusera på att träna och leva som Marcus Hellner.”

Om Mads (orkar inte översätta, ni förstår väl ändå):

”I ungdomsårene var Mads aktiv både på langrenn og annen idrett, og etter at han var ferdig i militæret drev han i to år sykkelbudfirmaet Raske Gutter, som han startet sammen med en kamerat. Da ble det flere timer sykling daglig med god fysisk form som resultat. De siste årene har det blitt mindre fysisk aktivitet, og skuespillerlivet kombinert med sigarettrøyking har gjort at “kondisen” hans rett og slett er ganske dårlig – “medium minus”, som han selv kaller det.”

Jag har tyvärr inte hunnit kolla på alla klipp och program osv, men det är kul att kolla på testvärden osv. Konstigt är dock att på NRK-sidan är det 28 dagar till VM och på SVT-sidan är det 35…

Etiketter: