Haag is back!!!

Många har nog tänkt att Anna Haag inte lyckats hitta formen i år. Jag säger bara, glöm det! För idag blev det åka av i ordentlig världsklass!!! Haag hängde med i tätgänget nästan hela tiden och när det var ett varv kvar tog hon och Charlotte Kalla kommandot i sista backen upp och parkerade den annars så överlägsna Kowalczyk!! Sen var det dags för Haag att glida utför och spurta hem sin allra första individuella världscupseger i karriären!!

Och Kalla då. ÄNTLIGEN!! Jag tänker så klart på dubbeljakt-spöket som sabbat många lopp för henne tidigare. Idag boxade hon bort den lakanbeprydda varelsen och hälsade omvärlden att ingen mer än Haag är bättre än hon. Jag säger som Blomman, Härligt! Det här loppet var nog tio gånger så viktigt för Kalla och hennes självförtroende än vad de egentliga sekunderna hon tjänade idag. Från och med nu kan hon åka dubbeljakt! Kalla var för övrigt snabbast av alla i fristilsdelen. Tackar!

Redan efter klassiska delen då Kalla fortfarande var med tändes hoppet i min mage, eller var nu hoppet är placerat, och sen att hon inte började tappa utan istället klättra i fristilsdelen, ja då började jag ana stordåd. Hon rusade, kanske lite väl hårt, upp för att plocka ett spurtpris, tog tyvärr inte maxpoäng, men väl 10 sekunder bonus. Därefter var det stumma ben och jag tänkte i några sekunder att, jaha, nu är det slut. Men den jäkeln lyckades samla ihop krafter på platten och bombade på i ännu en backe som ingen annan. Jo, som en annan. För helt plötsligt var det inte bara en utan två vita dräkter som rundade Kowalczyk. Anna Haag!

Nu kan man ju säga att borde inte Haag släppt upp Kalla i mål eftersom hon ligger bättre till i totalen? Well, fem ynka sekunder som det innebär tror jag nog att Kalla kan klara sig utan. Idag var det Haags dag och hon var helt klart värd segern.

Resultat dubbeljakten

Totalställningen efter halva touren

1. Justyna Kowalczyk
2. Charlotte Kalla +1:19.8
3. Marianna Longa +1:22.1
4. Petra Majdic +1:35.1
5. Krista Lähtenmäki +1:46.8
6. Arianna Follis +1:59.3
7. Anna Haag +2:01.3
8. Astrid Jacobsen +2:01.7
9. Therese Johaug +2:13.3
10. Alena Prochazkova +2:29.0

25. Maria Rydqvist +4:24.8
26. Britta Johansson Norgren +4:24.8

Totalställningen

Läs mer: Aftonbladet, Expressen
Lyssna på Radiosportens referat från sista kilometern

Etiketter: