19 december 2010, av Oskar

Tur att VM inte går på hög höjd

Med rubriken ovan kan man sammanfatta de två senaste helgerna ganska bra för svensk del. Jag hoppas åtminstone att det är orsaken till det lite svajiga resultatet.

Den enda som verkar ha lyckats prestera bra på höjden är rutinerade Anders Södergren. Han var kanske den enda svensken som riktigt imponerade i dagens stafett. OK, Marcus Hellner åkte också väldigt bra men han fick slita ont för att gå ikapp Norge och Finland på sista sträckan.

När det väl vankades upplopp var stackarn så slutpumpad att det inte fanns mycket att sätta emot Northug och Heikkinen.

Men vi backar bandet lite och spanar in förstasträckan, som vi oroade oss i förväg att det skulle vara vårt svaga kort. Och så blev det också. Mats Larsson lyckades inte riktigt leverera utan halkade efter i slutet och väl framme vid växling hade han tappat 20 sekunder på täten. Det var inga gigantiska avstånd men det gjorde att Daniel Rickardsson fick gå ut i ingenmansland och där gör man sällan något bra, ja om man inte är i megaform och kan köra ikapp täten. Det var tyvärr inte Rickardsson i alls idag. Han höll väl ok mot klungorna längre ner, men mot vansinnigt snabba Cologna i täten hade han inte en challe.

Cologna som började med att åka ikapp formstarka Legkov i täten fortsatte att bomba hårt hela loppet. Alla andra lag tappade på täten och det uppstod riktigt stora tidsdifferenser mellan de fem, sex bästa lagen. Otroligt!

Rickardsson växlade över minuten efter täten till Anders Södergren som åter igen visade god form. Sakta men säkert åt han upp avståndet mot täten men det hade nog behövts några kilometer längre bana för att han skulle köra ikapp Gjerdalen, Lallukka och Novak helt och hållet. Men med bästa sträcktid bådar det här gott inför touren och även VM! Bra Södergren!

Södergren växlade till Marcus Hellner som även han fick gå ut lite i ett ingemansland. Men fram till Norge, Tjeckien och Finland var det inte längre så vansinnigt långt! Endast tio sekunder var det upp till Norge när Hellner gav sig av och för honom var det bara en sak som gällde: gå i kapp klungan med Norge. Till en början såg det ut som att han skulle äta upp avståndet i ett nafs men sedan såg det ut som om Northug ökade tempot och Hellner fick kämpa rätt hårt, men rätt som det var kom han ikapp (tack TV-producenten för sjuukt dålig rapportering).

Schweiz, som gick ut sista sträckan ungefär 10 sekunder före Ryssland med gårdagens segrare Vylegzhanin, lyckades faktiskt dryga ut avståndet ner till ryssarna vilket nog förvånade många, inte minst mig själv. Jag trodde Vylle skulle bränna ikapp Perl på nolltid, men istället kunde Schweizarn ta det lugnt innan mål och plocka en flagga utmed upploppet och vinna stafetten för första gången på två evigheter.

Ryssland blev tvåa och därefter stod det mellan Norge, Sverige och Finland. Hellner berättade efter loppet att han var mäktigt stum redan när han var ikapp Norge och med tanke på det är det bra att han lyckades ta sig i mål i klungan med lagen framför sig (Norge och Finland). Ser man till åktider hade faktiskt Hellner snabbast tid av alla så trots att han missade spurten om pallen så bör vi nog vara nöjda med hans insats!

Så vad drar vi för slutsatser av den här helgen då? Jo lite som jag inledde inlägget: Höjden. Jag hoppas att den höga höjden är huvudanledningen till att svenskarna inte presterat helt på topp här nere i Alperna. VM går som tur var inte på höjd utan nere i Kollen i Norge och då tror jag vi får se en helt annan edge bland de svenska åkarna.

Samtidigt som Sverige underpresterar lite går Schweiz framåt och kan nog att vara med och slåss om medaljerna i VM tror jag. Fast jag tror ändå att det framför allt kommer stå mellan Sverige och Ryssland. Och kanske Norge om man får till det med en fristilsåkare. Gjerdalen gjorde en OK sträcka idag (åttonde tid) men om vi har en Olsson i form i laget istället för Larsson, ja då krävs det nog en snuskigt bra fristilsåkare för att köra ikapp eller lyckas hålla Södergrens tempo på tredjesträckan. Clownen Sundby åkte förvånansvärt bra idag. Jag hoppas han fick sig en plats i laget nu så att vi kan köra över honom på VM sen…

Men, en som visat den här och förra helgen att han är tillbaka i toppen igen är Northug. Han blev slagen igår men idag knuste han sina motspelare i spurten. Jag tror dock att hade Northug varit i form hade han nog satsat på att köra ikapp Vylegzhanin istället för att föröka säkra tredjeplatsen. Och det var väl inte i utklassningsstil som han spurtade ner Heikkinen och en ofantligt trött Hellner, men baggens form kommer säkert lagom till VM. Jag ryser i hela kroppen.

Han och även dagens stora suverän Cologna kommer nog bli riktigt farliga under Tour de Ski. För dom åker väl ändå touren?

Till slut måste jag åter kommentera TV-produktionen. Hur dåliga kan man vara?! Dagens produktion tar nog priset som den sämsta sändningen jag sett på riktigt länge. Det var som om bildproducenten med avsikt försökte göra loppet så svårt som möjligt att följa från TV-soffan. Alla viktiga skeenden missade man och istället fick man gissa sig till hur det skulle gå. Suck!!

Resultat

Läs mer: DN, Aftonbladet, Expressen

45 kommentarer till ”Tur att VM inte går på hög höjd”

Till alla er som tycker att banorna är för lätta i La Clusaz: Senast ett herrlag vann solo i världscupen var just här 2006 då Ryssland vann med Legkov i storform.

Schweiz har, under Cologna-eran, aldrig varit bättre än femma innan årets säsong och har tidigare alltid haft Cologna på första eller fjärde sträckan. I år har man en första och en fjärde (egentligen tredje) plats och kan kanske utmana om medaljer i VM. Men jag undrar om Livers får samma utdelning i ett VM där det ofta är full fart från början.

Vad håller Jonsrud på med egentligen? Missade starten igår och körde idag först i från Bauer, men blev ikappåkt och sedan ifrånåkt av samme man. Och Rönning ramlar i en stafett igen. Och Gjerdalen är sämste norrman på tredjesträckan. Och Northug ger bort en andraplats.

Inlagd: 2010-12-19, 18:49
Skriven av: JonasE

Men brukar inte Schweiz åka bra på hög höjd. Det var förr några år sedan alla schweizare körde jättebra på ett disatnslopp och till med vann det och det loppet gick väl i Davos om jag minns rätt. Höjden och att alla svenskar inte var i bästa form förklarar förhoppningvis de svenska resultaten.

Inlagd: 2010-12-19, 19:00
Skriven av: swestam

Mats Larsson fick ingen optimal uppladening, men han övertygar inte som startman. Det var inte någon hårdk¨roning på första sträckan. Det ideella för Sverige är att köra OS-laget om alla är i form och friska.

Jag tycker det är väldigt tråkigt att vi inte körde med två lag som andra stora skidnationer. Hade Larsson, Jönsson, Fredriksson varit bra förberedda och inställda på att åka stafett så hade inte Olssons sjukdom varit så förödande.

Även damerna borde haft ett andra lag med Ingemarsdotter, Norgren-Johansson-Andersson och en till.

Nu har vi fått testa allt för lite inför VM. Ingemarsdotter har väl inte ens fått gå en första sträcka.

Inlagd: 2010-12-19, 19:02
Skriven av: Alexander

Røthe hadde nest beste etappetid på tredje etappe kun slått av Sødergren med 9 sek.

Nøkkelen i vm staffetten blir andre etappe. Fy faen for noen sterke løpere som går der. Viktig for Sverige at Olsson kommer i form. Sundby må veksle jevnt med teten slik at Røthe / Gjerdalen kan henge med rundt. Northug kan Max ta 25 sek på en siste etappe.

Inlagd: 2010-12-19, 19:08
Skriven av: gif

Jag vet inte om det är så stor nytta av flera lag. Formen svänger ju helt otroligt så att det är lite svårt att förutse lag tvåmånader tidigare. Rickardsson var enligt mig det enda säkra kortet i dag och det var han som åkte sämst. Haag var det enda säkra på damsidan, tji fick man.

Inlagd: 2010-12-19, 19:10
Skriven av: nisse

Sedan till hög höjd. Mig veterligen har vi aldrig haft åkare som är bra på hög höjd. Schweitzare, Italienare och Fransoser däremot har en fördel på höjd. Så det förklarar en del, men jag tror och hoppas att dom laddar hårt mot TdS och därför är slitna.

Inlagd: 2010-12-19, 19:16
Skriven av: nisse

Tror inte vi ska dessa resultat för allvarligt eftersom landslaget passade på att träna hårt på hög höjd när man var här. Därav resultat och inte allt för oroliga eller konfunderade åkare i målfållan.

Inlagd: 2010-12-19, 19:17
Skriven av: Gunnar

Oj vann Schweiz!? :D Grattis till dem! Men Cologna är ju bra, sedan är det övriga lite svårplacerade och gör bra lopp från och till. Höjden gav dem nog lite fördel som ni skrivit tidigare.
Ryssland var ju inte direkt någon överreaskning!
Undrar om Tysklands lag är friska igen till Touren och Oberhof…

Inlagd: 2010-12-19, 19:35
Skriven av: Sandra

Torgny Mogren, Niklas JOnsson, Jyrki Ponsiluma, Johan Olsson är bara några svenska herrar som är och varit bra på hög höjd…

Inlagd: 2010-12-19, 19:39
Skriven av: svegon

Min vurdering av den norske innsatsen;

Rønning gjør en god etappe, til han nok en gang faller. Hvor vanskelig kan det være å holde seg på beina. Kanskje Østensen, Kalla og Rønning kunne gått på et lite kurs sammen.

Sundby sover litt i timen, og blir ikke med Cologna når han går. Tviler på at han hadde holdt følge med Cologna og Legkov helt inn, men hadde neppe tapt like mye. Må slite alene nesten hele etappen, får ingen hjelp av Bauer, blir tilslutt så sliten at han må gi tapt til Bauer også..

Gjerdalen, er hverken god eller dårlig. Vi trenger som Oskar skriver en som minst er like god som Södergren på denne etappen, det betyr en skiskytter…

Northug går en grei, men litt feig etappe.. Velger å fokusere på å ta Hellner i spurten i stedet for å prøve å ta igjen russern.. Personlig vil jeg heller at Petter taper spurten til Hellner, fordi han har gått seg stiv i et forsøk på å ta seieren, enn å safe inn 3. plassen. Skjønner dog at Petter ikke ville være to spurter på rad..

Inlagd: 2010-12-19, 19:44
Skriven av: Hanne

Aftonbladet har järnkoll…

http://blogg.aftonbladet.se/vintersportbloggen/2010/12/i-m-crazy-like-a-fool-what-about-dario-cool-ogna

Inlagd: 2010-12-19, 20:01
Skriven av: JA

Bra analys Hanne, härligt när det kommer norrmän med insiktsfulla kommentarer.

Och Schweiz är ett riktig bra lag, det sa många här redan inför OS. Knappast nåt nytt.

Men blir en spännande herrstafett i VM: Norge, Sverige, Finland, Ryssland med jokrar som Frankrike, Italien, Tyskland – kan bli många om benet.

Inlagd: 2010-12-19, 20:52
Skriven av: Skidjan

Glömde Kanada, som nästan, på pappret, är snäppet bättre än Schweiz.

Inlagd: 2010-12-19, 20:53
Skriven av: Skidjan

Men vad har hänt med Piller Cottrer? Karln åker ju sämre skidor än någonsin förr. 10km fristil är ju som gjort för honom. Märkligt…

Inlagd: 2010-12-19, 21:17
Skriven av: Anders

Alsaard vill att nån läxar upp Northug:

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/skidor/article8303796.ab

Inlagd: 2010-12-19, 21:38
Skriven av: manne

Produktionen, vad i helvete är det frågan om!? Hur kan man ha så svårt att producera en stafett? Var bedrövligt i skidskyttet också.

Rönnings fall blev otroligt kostsamt med tanke på positionen han tappade. Sundby kan man bara le åt. Ingen kyla alls. Övervärderar sina krafter och nu är jag än mer övertygad om hur räddad han blev av snöfallet i Vancouver. Han måste pricka megaformen till VM annars får han det tufft när Cologna, Bauer, Legkov, Poltaranin (?), Gaillard och våran slitvarg JOHAN OLSSON (!) pumpar på i norsk barrskog i Februari!

Men helvete vad jag skulle vilja se Jönsson i en stafett till innan VM. Nu blir det uppenbarligen inte så så jag hoppas vi får se honom på 15 km på SM i Januari. Gör han det bra där måste han vara första alternativet till Rickardsson om nu Södergren är redo för en tredjesträcka.

Inlagd: 2010-12-19, 21:43
Skriven av: Sixten

är det verkligen säkert att en skidskytt skulle prestera bättre än gjerdalen? vad finns det för resultat att bygga det resonemanget på?

Inlagd: 2010-12-19, 21:43
Skriven av: Emil

TV-bildproduktionen var urusel och irriterande. Hur många gånger fick vi inte se ettan resp tvåan åka solo och lite av dramatiken bakom dem?

Grymt att se Södergren gryende form idag! Det känns bra och tryggt med honom på tredjesträckan. Även Hellner gjorde det bra. Hade kunnat bli riktigt skoj om inte Rickardsson tappat så mycket innan.

Hoppas att vi får se flera herrar i form under Touren.

Inlagd: 2010-12-19, 22:00
Skriven av: Jörgen

Sixten… Är masstarter i Touren och där ska väl Jönssom köra?

Inlagd: 2010-12-19, 22:33
Skriven av: manne

det är rätt intressant att sverige idag inte blir bättre än femma trots att både Södergren och Hellner åker snabbast på sina sträckor. De två första sträckorna var ju inte katastrofala

Inlagd: 2010-12-19, 23:07
Skriven av: Emil

manne:

Nu har jag inte kollat programet så noga men masstarten i klassiskt är väl en sk handikappstart? Fast det blir ju iofs ett bra test ändå.

Inlagd: 2010-12-19, 23:09
Skriven av: Sixten

Emil: Tidstappet på de två första har man inte råd med på den nivån sen var visserligen Södergren och Hellner snabbast på sina sträckor ja men tidsdifferensen var inte så stor där..

Inlagd: 2010-12-19, 23:18
Skriven av: Jörgen

jag tror sverige kan ha det bästa laget med Jönsson-Olsson-Richardsson-Hellner, men beror ju förstås på formen. Richardsson-Olsson-Södergren-Hellner är förmodligen ett mer säkert lag

Inlagd: 2010-12-19, 23:26
Skriven av: Emil

Sixten, etter å ha sett en etappe hvor sundby slo Richardsson trekker du følgende konklusjoner:

Sundby er latterlig og at Richardsson lett hadde slått han i OL, hvis det ikke hadde snødd. Den første er helt grei, nesten så jeg er enig. Den andre stiller jeg meg litt mer tvilende til.

Forresten er det en jaktstart i klassisk, rett etter prologen, så tror ikke avstandene er kjempe store, en dubbeljakt og en fellesstart i klassisk i Tds. Så Emil har nok av sjanser til å vise at han kan gå en første etappe!

Inlagd: 2010-12-19, 23:51
Skriven av: Hanne

Emil: Rickardssons efternamn stavas med k istf h. Bara för Danne att bryta ihop och komma igen, han har varit riktigt bra tidigare denna säsong. Ser honom som given på någon av de två första sträckorna i stafetten om han är i form. Stafettlaget är givet: Rickardsson/Olsson – Södergren – Hellner. Ser inte att någon annan kan slå sig in såvida inte Jönsson gör något fantomlopp.

Inlagd: 2010-12-20, 00:34
Skriven av: Jörgen

Hanne:

Du är visserligen en poäng i att det är lite märkligt att ta upp det efter dagens stafett och Rickardsson svaga insats.

Att snön hjälpte Sundby akkurat (älska norska!) då i Vancouver är iaf glasklart.

Hur som helst. Sundby är en pajas i mina ögon och jag ställer mig undrande till om han håller för en andrasträcka.

Visserligen skiljer det inte så mycket i resultat i världscupen (15km kl.) Olsson och Sundby emellan men ändå känns det som att Johan är uppe i nivå med Cologna och Bauer på en andrasträcka och att Sundby inte är det.

Nåväl, det återstår att se. Det ska löpas om det först…

Inlagd: 2010-12-20, 00:44
Skriven av: Sixten

Förresten, någon som vet om Jönsson hade tänkt fullfölja TDS den här gången?

Personligen känns det rätt fånigt att bryta halvvägs in när man ligger bra till. Antingen kör man hela eller så stannar man hemma.

Inlagd: 2010-12-20, 00:47
Skriven av: Sixten

Det här visade att vi egentligen bara har 4 åkare och som alla måste vara friska för att vi ska kunna vara med och slåss om segern i stafetten. Sprintåkarna klarar inte 10 km och särskilt inte i en VM-stafett. Jag kan ha sett fel, jag gillar inte grabbens uppförande och jag kan lägga in för mycket i det, men nog fick jag intrycket att Northug återigen lekte lite katt och råtta under sin stafettsträcka, den här gången med Hellner, på ett sätt som inte ser riktigt vuxet ut. Man kan kalla det taktik och Blomkvist tycks gilla det men jag tycker man kan göra det snyggare. Grabben tycks ha ett väldigt behov att hävda sig och när han inte lyckas med det så tjurar han som en barnunge.

Inlagd: 2010-12-20, 07:41
Skriven av: Tobbe H

Hoppas norrmännen sätter in Alsgaard i ledarstaben så att det blir lite uppryckning och stil på hela gänget. Nu är det lite dagis över det hela.

Inlagd: 2010-12-20, 07:48
Skriven av: Tobbe H

jörgen – jo men han vill ju heta richardsson. han har nyss startat ett företag som heter typ Daniel RIchardsson elitskidåkare och konsult. nåväl

Inlagd: 2010-12-20, 09:34
Skriven av: Emil

Northug sa i intervju att han hade fullt upp med att hänga med Heikkinen, så de luckor vi såg var nog inte för att Petter vill leka med Hellner utan för att Matti körde på och småryckte.

Inlagd: 2010-12-20, 09:35
Skriven av: Anders

Finska laget till TDS

Sami Jauhojärvi
Ville Nousiainen
Matti Heikkinen

Aino-Kaisa Saarinen
Riitta-Liisa Roponen
Krista Lähteenmäki
Riikka Sarasoja ( möjligt)

Inlagd: 2010-12-20, 09:55
Skriven av: jossa

Anders:
Du kan ha rätt men däremot tror jag Northug väldigt gärna vill leka katt och råtta med Marcus, om han kan och får tillfälle. Han har lite mobbningstakter i sig.
Förresten var banan mer utslagsgivande än jag trodde på förhand. Däremot jäkligt trist bana på en lägda och inte teknisk för fem öre. Bara ett malande hela tiden och det blir ju utslagsgivande efter några km.

Inlagd: 2010-12-20, 10:00
Skriven av: Tobbe H

Norges herrlandslag framstår mer och mer som en bunt clowner. Från ledare till åkare. Jag vet inte vad som har flugit i dom, de har totalt tappat kontakten med jorden och svävat ut i kosmos. Trist att se. Hoppas de tar till sig av den massiva kritiken de får från sina egna landsmän. De kan kika lite på hur deras damer uppför sig.

Härligt att Schweiz äntligen fick visa framfötterna ordentligt, inte bara Cologna. Schweizarna verkar ha en fin kultur i sitt lag och de verkar träna på rätt sätt. Det är mycket Fredrik Auklands förtjänst.

Ryssarna är grymma i år. De saknar fortfarande sinne för taktik tyvärr. Tänk om Legkov sparade allt sitt krut till ETT ENDA utbrytningsförsök på 3-milen. Istället för att gå med i varenda liten utbrytning. Petter gör som vanligt, han hoppas och håller tummarna för att ingen ska lyckas gå ifrån och sen sätter han in sin stöt på slutet. De andra åkarna måste göra likadant, bara lite tidigare.

Tråkigt att svenskarnas formtopp varade så kort, men vi får hoppas att formen stiger igen när de får komma hem och käka ordentligt med julskinka i några dagar.

Det känns ändå som att vi halkat efter lite på materialfronten från förra året. Då hade vi kanonskidor nästan hela tiden, men nu ligger vi i lä.

Helgens höjdpunkt var ju när Vylegzhanin spurtade ner Northug. Hur lätt som helst. Han behövde knappt använda stavarna, han hade kunnat åkt baklänges över upploppet utan trugor, han spurtade inte ens, bara tog i lite osv osv.

Och apropå norrmännens bortförklaringar om varför Petter kom för sent till blomstercermonin så står det i klart och tydligt i FIS stadgar att blomsterceremonin skall börja inom 300 sekunder efter att den sista åkaren kommit i mål. Kanske dags att lära sig reglerna om man ska arbeta som lagledare inom skidsporten.

Inlagd: 2010-12-20, 10:58
Skriven av: Gabriel

haha Northug ja, förut gick ju Teichmann bra att retas med. När han slutade bry sig bytte han (Petter) bara till Hellner istället. Hellner bryr sig ju inte heller men däremot största delen av Sverige. :D

Inlagd: 2010-12-20, 11:10
Skriven av: Sandra

Ja, skidorna verkar inte riktigt ha fungerat. Verkar som svenskarna har problem med den blandning av konstsnö och nysnö med bara någon minusgrad som varit sista tävlingarna. Synd, och vansinnigt otacksamt. Man vinner inte tävlingar på denna nivå utan minst lika bra skidor som alla andra. Måste rättas till fram emot Kollen, det brukar kunna bli besvärliga förhållanden i Oslobukten.

Inlagd: 2010-12-20, 11:38
Skriven av: Anders

Sandra:
Efter att ha varit inne på vg.no så tycks det vara så att många , kanske t.o.m. en majoritet, av norrmännen nu har tröttnat på Northugs uppförande. Så det är inte bara vi svenskar.

Inlagd: 2010-12-20, 13:58
Skriven av: Tobbe H

Det verkar som att svenska vallateamet är inne i ett ”experiment-skede” just nu:

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/skidor/article8304418.ab

Inlagd: 2010-12-20, 14:04
Skriven av: Gabriel

Hum… tja… Förr i tiden kokade gubbarna lappglid i vebon. Nu kokar Larry i bussen och det verkar ju ha funkat kanon hittils – bara några små justeringar kvar…

Inlagd: 2010-12-20, 16:19
Skriven av: Allan Vallan

OK, har pratat med mina insiderkällor som i sin tur har kontakter med norska vallateamet, och ja, de har hittat en ny kombination av slipning/struktur och glidvalla som de testat nu. Fungerar tydligen inte på alla skidor, men vissa skidor blir helt fantastiska. Brrr!

Inlagd: 2010-12-21, 10:03
Skriven av: Anders

Uppenbart att de kör mirakelfixen på björgens skidor. De har gått som spjut hela vintern. Dags att infiltrera norska vallabussen!

Inlagd: 2010-12-21, 10:22
Skriven av: Joel Burman

SWIX har en ny glidvalla som enligt Norska backhoppare är bättre. Kan tänka mig att det är denna som längdåkarna använder i kombination med slipning mm.
Björgen har ju grymma skidor så jag förstår att hon pussar sina skidor efter loppen.
Våra vallare verkar inte ha hängt med det sista. När tom Kowaltzyk har bättre under fötterna börjar man undra. Inte bra!!!

Inlagd: 2010-12-21, 10:33
Skriven av: nisse

Schweizarna skänker bort prispengarna till krigsdrabbade barn:

http://www.expressen.se/sport/vintersport/1.2264228/succelaget-skanker-bort-prispengarna

Flott!

Inlagd: 2010-12-22, 13:10
Skriven av: Jörgen

Gabriel;
Aftonbladets reporter verkar inte fatta att det är skillnad på klassiskt och skate.
”…. Daniel Richardsson tappade allt på andrasträckan. Trots att Södergren och Hellner sedan hade fältets bästa tider var skadan ….”

Jag har haft tillfälle att många gånger på nära håll följa en del tester av valla men också tester i samband med tävlingar.

Kom ihåg att när det gäller klassiska skidor är det lika ofta det som är ovanpå skidorna som vallningen som avgör.

Nu senast i Meråker såg jag två lika tunga elitåkare testa samma par skidor, den ena sa ”bättre än perfekt”, den andra skakade bara på huvudet och sa ”skit”.

Vallningen måste anpassas efter skidtekniken!

Inlagd: 2010-12-22, 18:39
Skriven av: Elin

Svenska skidfantaster har en gemensamt brist: ouppmärksamhet för åkare från länder som ej är traditionella längdskidnationer. Även svenska TV-kommentatorerna trodde inte på Perl. Men har ni analyserat masstartens resultatlista som gick dagen innan på samma plats? Jag håller med om att Schweizarna skrälar i år. Men stafettens fullträff var INTE otippad. Jag var mycket säkert på att Schweiz skulle ta en pallplats, redan innan tävlingen. Men att det blev just den finaste valören, och med sådan försprång. Det håller jag med om att det översteg alla drömmar. Som Schweizar-Svenne hybrid hoppas jag naturligtvis på två medailler på VM-stafetten. Ryssarna får gärna ta bronset, hur Schweiz och Sverige delar på de andra pengarna, låter jag dagsformen avgöra. Båda har nog samma svagpunkt som avgör utgångsläget: första sträckans åkare. Klarar vi första utan att ligga efter för mycket, så kommer vi att krossa. Men då måste Rickardsson hänga med Cologna, annars så blir det nog mycket tight….

Inlagd: 2010-12-23, 00:22
Skriven av: Erik K

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values