Northug straffas

Enligt Expressen har Northug blivit straffad av FIS för att han inte dök upp till blomsterceremonin i tid igår. Tydligen satt han inne i vallaboden (inte bussen?) och surade och ville inte komma ut. Efter det beslutade FIS att som straff dra av 10% av prispengarna till baggen.

Norges sportchef Vidar Löfshus ansåg att det var helt orättvist: ”Det här vägrar vi att acceptera, det är FIS fel”. Jag antar att han menar att om bara banorna var preparerade ordentligt så skulle Northug vinna och alltså inte gå och sura. När Petter till slut dök upp hade han inte med sig nummerlappen vilket man måste ha (eftersom den visar en del sponsorer).

Jürg Capol:
”Det är för dåligt. Och med så många norska ledare här är det konstigt att ingen kan ta ansvar så att de följer reglerna. Det handlar inte om pengar, det handlar om en princip.”

Vidar igen:
”För det första bör det finnas egna omklädningsrum i anslutning till målområdet. För det andra är det FIS ansvar att ge åkarna en riktig tröja till blomsterceremonin. Och dessutom är det FIS ansvar att ge besked om när ceremonin börjar.”

Well well, jag tror man försöker försvara Petter lite väl mycket här. Lägg av med daltandet!

Läs mer: Expressen

Etiketter: