Expressen har träffat Legkov

När Expressen träffar ryssen Alexander Legkov är det oundvikligt att man kommer in på dopingfrågan. Men Legkov slår ifrån sig allt vad doping heter och levererar denna kommentaren: ”Doping är inget alternativ för mig. Jag tränar hårdare än alla andra i stället.” Jag hoppas innerligt att grabben är ren, för han verkar vara rätt så skön. Speciellt efter den härliga kommentaren på en presskonferens för ett tag sedan:

– I’m waiting for you, Petter!

Tydligen tränar han snuskigt mycket (eller är det bara kaxigt snack?) och håller sig utanför landslaget och därför har han inte full koll på om dopingen har försvunnit bland de ryska utövarna. Han är dock glad att en hel del ryska ledare rök förra säsongen då man rensade upp i dopingträsket.

Men den sista frågan Expressen ställer, om han själv blivit erbjuden dopingpreparat, känns svaret konstigt. ”Nej, aldrig” säger han och det känns ju inte helt ärligt måste jag säga? Jag menar, med tanke på hur mycket doping som verkar ha florerat bland i det ryska landslaget senaste åren måste han väl ändå blivit erbjuden något någon gång. Hade kanske varit mer slipat att säga, ”ja, men jag skulle aldrig tacka ja” eller något sådant. Äh jag vet inte. Han kanske sluppit all skit.

Hur som helst gillar jag Legkov. Håller tummarna för att han är och varit ren.

Läs mer: Expressen

Etiketter: