Värm upp med Skidskolan

Snart är det dags. Om någon timme ska Falken, Jönsson och de andra sprinta loss längs Düsseldorfs gator på vad som nästan får ses som svensk hemmaplan efter alla framgångar. Ni som ännu inte tippat i Skidpepps interna tipstävling är det hög tid att göra det nu.

Dagens tävling bjuder även på några intressanta debutanter i form Gustav Eriksson, Linn Sömskar och den oprövade Markus Ottoson. Kan någon av dem överraska? Det ska också bli kul att se om Robin Bryntesson, som många länge trott ska etablera sig i landslaget, kan göra ett bra lopp – det känns som att banan skulle passa honom.

Som uppvärmning inför dagens tävling rekommenderar jag en titt på videon ovanför. SVT har varit i källaren och hämtat upp den klassiska Skidskolan som SVT körde under VM 2003 och 2005. Huvudpersoner är framförallt Niklas Jonsson och Anders Blomqvist som i lite skön buskisanda bland annat lär oss lite tips kring utförsåkning och positionering i masstarter.

Konceptet är ju fantastiskt roligt och det är kul att SVT har plockat upp den här tråden. I dagens Vinterstudio ska vi exempelvis få se André Pops pröva på skidskytte och det har även utlovats en duell mellan Emil Jönsson och Jonas Karlsson på 100 m sprint.

Nu kör vi!!