Bra svenskdag, men jävla Eurosport!!

herr_kuus_jakt.png
Statistik från worldofXC.com

Ledsen för att jag inte skrivit något om dagens grymma prestationer av svenskarna uppe i Kuusamo, men anledningen till uteblivna inlägg berodde på att jag blev så förbannad när webb-sändningarna på Eurosports hemsida ballade ur precis när herrarna befann sig vid sista mellantiden innan målgång! Så sjukt frustrerande och när jag väl fick igång skiten hade 20 pers gått i mål.

Men nu har ilskan lagt sig och jag kan börja njuta av helgens prestationer. Både damloppet och herrloppet var ju rätt så spännande! Daniel Rickardsson visade än en gång att han kan åka skate. Vilken kille! Synd att bara att låren inte räckte till när Legkov la i turbon i slutet. Emil Jönsson körde slut på krutet igår men han ska ha all heder ändå trots det stora tappet idag. Tydligen hade han krampkänningar i vaderna nästan halva loppet och då blir det svårt att prestera. Värt att tänka på är att enligt Jönsson själv är han inte i så värst bra form än så han skulle nog kunna bli en duktig stafett-åkare framöver! En sak jag tänkte på idag var att han kör ganska likt Johaug i fri stil. En jävla frenesi men det händer inte så mycket. OK, Johaug åkte riktigt fort idag men ni förstår vad jag menar. Han borde verkligen försöka glida lite längre på varje skida, fast det kanske berodde lite på vadstrulet.

Sen borde man prata lite om åktider också eftersom det delas ut VC-poäng för de snabbaste 30 också. Egentligen tycker jag det är lite dumt att man gör det, men borsett från det åkte Hellner tredjen snabbast av alla idag. Bara Bauer och Chernousov var snabbare. Tre svenskar till var bland de 30 bästa i åktid – bra!

Hörde att Legkov skickat en liten hälsning till Northug på presskonferensen efter loppet: ”Jag väntar på dig Petter!” Skönt att det inte bara är jidder mellan norrmän och svenskar!

kuusamo_damjakt.png
Statistik från worldofXC.com

På damsidan var det faktiskt lite förvånade att Charlotte Kalla inte lyckades hänga med Kowalczyk i slutet. Kalla har fortfarande en bit upp till den allra bästa formen, men vad gör det, VM är ju inte än på ett tag!

Kul att Maria Rydqvist fortsätter att köra bra i fri stil. Tredje bästa fristilsåkaren i Sverige just nu? Ska bli mycket intressant att se henne i masstartloppet i La Clusaz om några veckor.

Hanna Falk bröt loppet efter ett fall där hon slog i axeln. Dock verkar det inte vara någon fara med Falken.

Nej, nu måste jag jobba vidare med mina banläggningar (Stockholm Mila by Night 15 december). En sista reflektion dock, på Aftonbladets hemsida skriver man att Rickardsson fått ett brons. Sedan när fick man medaljer i världscupen? Måste säga att det är lite klantigt av en så stor blaska och formulera sig så…

Helgens resultat
Läs mer: langd.se, DN, Expressen