Northug övertränad?

petternorthug09-11-29.jpg

Norska VG har idag publicerat en artikel om att Petter Northug frånvaro i Gällivare kan ha berott på överträning som många tidigare här på Skidpepp har spekulerat om.

Så här har norske Vidar Lofshus uttalat sig i media:

Jeg tror mest det handler om en akutt overbelastning, at det rett og slett er blitt for mye for kroppen i perioden under høydesamlingen.

I ren panik har man även testat Northug för TWAR, ni vet den bakteriesjukdom som man trodde låg bakom orienteringsdöden för 20 år sedan (dock fanns det inga belägg för det då) och som även orsakade en kortvarig formsvacka för Mathias Fredriksson under en VM-vecka för ett antal år sedan.

Som det ser ut nu lutar det åt att Northug ställer in tävlingarna i Kuusamo. Vad som händer med resten av säsongen är ännu inte klart. Skulle det vara så att Petter är övertränad så är han inte den första. Både Tord Asle Gjerdalen, Simen Östensen och vår egen Per Elofsson har tidigare gjort samma resa.

För skidcirkusen är det här inga goda nyheter. Northug behövs för att höja intresset kring skidtävlingarna och skulle VM eventuellt vara i fara är det naturligtvis en katastrof, inte bara för Norge.

Till höger har vi skapat en omröstning där ni kan rösta på vad ni tror kommer hända med Northug. Saknas något svarsalternativ, säg till snarast så lägger vi till.

På Skidpepp håller vi tummarna för att Petter snart är tillbaka i spåren!

Läs mer: SVT, Expressen, Metro, Aftonbladet, NRK

Uppdatering: Enligt VG visade provsvaren att Northug inte är sjuk.

Etiketter: