Herrarnas lopp i sekunder

bruks_men2wtmk.png

Joran på statisticalskier.com har som ni tidigare kunnat läsa om lovat att skräddarsy en del statistik för Skidpepp. Den här gången gör de populära diagrammen som visar ett lopps utveckling efterlängtad comeback på Skidpepp.

Diagrammet talar sitt tydliga språk. Marcus Hellner drog ifrån resterande fältet (varje fall de som ingår i statistiken) under nästan hela loppet. Det mest intressanta är kanske att han tappade en hel del från den sista mellantiden och in mot mål, som i och för sig bara var 250 meter. Förmodligen var han väl säker på vinsten. Ni som sett bilder från loppet eller kanske rentav var på plats kan kanske bidra med information om Hellners målgång.

Det andra noterbara är att det ser ut som om Johan Olsson och Devon Kershaw tycks ha gjort sällskap under stora delar av loppet.

Förhoppningsvis kan vi fortsätta med dessa diagram för säsongens distanslopp!