Hellner och Kalla säkra segrare

När jag började kolla på live-resultaten insåg jag först inte att det var förra årets livetider jag satt och kollade på. Anna Olsson tvåa vid första mellantiden, det låter ju helt sjukt, hade inte hon slutat? tänkte jag. Till slut när jag såg att Kowalczyk var med i resultatlistan förstod jag att jag satt och spanade in fel år.

Istället begav jag mig till rätt resultatsida och fick mig ett par höjda ögonbryn men annars ganska väntade resultat. Imponerande att Maria Rydqvist är tillbaka i bra form! Det har ju diskuterats här en hel del om att tjejer som fött barn kommer tillbaka ännu starkare och här verkar vi ha ännu ett resultat på det. Men som sagt, det är första loppet för säsongen och hon kan ha formtoppat sig medan andra fokuserat på andra lopp. Chock-Britta visade också god form. Roligt att tjejer utanför landslaget har motivationen att hålla så pass hög nivå i grundträning!

Roligt att Ida Ingemarsdotter bevisade att det var sant de hon sa igår till SVT, att man inte längre får kalla henne sprinter. Fyra idag är ju toppen, trots tidsavståndet till Kalla. Vi har ju ändå att göra med förmodligen världens vassaste 10km fristilare i topp.

Tar vi en flukt i vårt gemensamma tips (alla ihopslagna) ser vi att det blivit en hel del rätt! Fyra rätt av tio är ganska bra!

Skidpeppstipset damer

Resultatet Skidpepps gemensamma tips
1. Charlotte Kalla
2. Maria Rydqvist
3. Anna Haag
4. Ida Ingemarsdotter
5. Britta Norgren-Johansson
6. Masako Ishida
7. Ceila Bourgeois
8. Coraline Hugue
9. Daria Gaiazova
10. Mia Eriksson
1. Kalla
2. Haag
3. Andersson
4. Ingemarsdotter
5. Norgren
5. Ishida
7. Wikén
7. Pajala
7. Lindborg
7. Jaskowiec
11. Brodin

Jag tänkte fortsätta på herrsidan, men vet ni vad, jag är lite för trött idag för att sammanställa något mer. Helgen har varit intensiv så istället får ni två fina intervjuer av Jonas Karlsson på SVT play att spana in:

Intervju med Marcus Hellner
Intervju med Johan Olsson

 

Etiketter: