Jönsson och Ingemarsdotter sprintsegrare


Damernas semi och finaler från AXA Sports clubs blogg


Webbsändningen från sprinten

Tyvärr missade jag dagens sprint pga ett möte men det är ju inte hela världen eftersom man kan ju kolla på loppet i efterhand (se ovan. Man kan spola fram och skippa kvalet)!

Men det blev i alla fall Ida Ingemarsdotter som spurtade hem det på damsidan, tätt följd utav Charlotte Kalla och Hanna Brodin. Fransyskan Barthelemy var också med bra i slutet. Hanna Falk däremot hamnade lite efter.

Ingemarsdotter berättade för SVT att hon trots segern idag inte vill bli sedd som en renodlad sprinter i år:

”Jag satsar även mycket på att lyckas på längre distanser och tänker åka 10 fritt redan i morgon för att ta en plats i världscuplaget.”

Väldigt roligt att höra, måste jag säga! Grymma stafett-åkare växer inte på träd på damsidan men om Ingemarsdotter har lyft sig några snäpp denna sommar så kan det bli väldigt roligt i vinter! (som ni minns var hon ju grym på Toppidrottsveckan i Norge).

Kalla åkte även hon riktigt bra. Tjejen är ju ändå inte en sprinter men var ändå snabbast ut från startgrindarna i sina lopp – coolt! Brodin som blev trea var inte helt nöjd med sin åkning i finalen men verkade se insatsen som ett bra kvitto berättade hon till DT:

”Jag hade spåret längst ut, och fick göra det bästa av situationen. Jag tog en placering innan sista backen och ytterligare en i backen. Men sedan missade jag lite i kurvan innan upploppet, fick inte med mig någon bra fart. Men det är sådant man får lära sig. Skönt att få en bra start på tävlingssäsongen, det är bra för självförtroendet. Man är alltid lite osäker innan första tävlingen”

På herrsidan verkar Emil Jönsson dominerat som vanligt, trots sina magproblem. Han är för grym alltså!

Mats Larsson hade oturen att få en stav bruten men verkade inte vara allt för deppig över det. Till Dalarnas Tidningar berättar han att formen ännu är långt ifrån på topp, men:

”Det ska bli bättre och bättre, bara jag får lite tävlingar i kroppen.”

Daniel Rickardsson som tidigare åkt bra i klassiska sprintlopp men framförallt på distans, slutade femma idagens sprint – imponerande!

Det fanns ingen Marcus Hellner i startlistan idag. Någon som vet varför han hoppade över sprinten?

Kuriosa: Anders Södergren tog sig vidare till kvarten och slutade tillslut 25:a!

Resultat herrar

Resultat damer

Läs mer: Längd.se 1 2, Expressen 1 2, Aftonbladet

SVT Sportnytt rapporterar lite från Bruksvallarna i deras 19:45-sändning. Missa inte det!