20 oktober 2010, av Martin

Skidpepp tittar i kristallkulan del 2

Skidpepp fortsätter att sia om den kommande skidsäsongen. Vi har tidigare tittat på damernas A-lag och nu är det herrarnas tur.

Landslaget: Hur länge sedan var det Sverige hade ett lika starkt herrlag på distanssidan? Förra säsongen visade de att vi kan ta pallplatser på alla distanser och både på klassikt och i fritt. Johan Olsson ska enligt Marcus Hellner vara i grym form. Hellner själv har varit och nosat på Per Elofssons gamla rekord i Pichlbacken och Anders Södergren har fått genomföra en försäsong utan både cancerknölar och ryggskott. Som det inte räckte finns både kapital i Daniel Rickardsson och eventuellt en reinkarnerad Mats Larsson. Ett friskt svenskt stafettlag är bäst i världen, dock är återväxten är inte lika bra som på damsidan.

Säsongens utropstecken nr 1: Daniel Rickardsson. Rickardsson visade förra säsongen med en förstaplats i touren och en habil förstasträcka i OS-stafetten att han är på väg mot något riktigt stort. En starkare Rickardsson som bland annat sparrats med Hellner kommer etablera sig i topp 10-15 skiktet på de klassiska distanserna. Enda frågetecknet är om fristilsåkningen har utvecklats?

Säsongens utropstecken nr 2: Jens Eriksson. Jens är det senaste tillskottet i längdtruppen och avslutade förra säsongen med ett par fina insatser både i Falun och i stafetten i Lahti. Han skriver själv på sin hemsida att testerna visar att han gått framåt sen förra säsongen. Jens kommer att ta ytterligare ett steg i år och etablera sig i landslaget.

Säsongens frågetecken: Mats Larsson. Larsson har genom att lägga om kosten fått ordning på kroppen och har för första gången kunnat genomföra en bra försäsong. Men hur långt kommer det räcka? Mats är 30 år och förhoppningsvis kan den eviga talangen blomma ut för snart är det för sent. Mats siktar på 15 km klassiskt i VM men lyckas han ta en plats på den distansen – konkurrensen är hård?

Noterbart: Tveksamt om vi får se Mathias Fredriksson i något mer världscuplopp. Hade varit roligare om hade fått göra samma sorti som Anna Olsson i Falun. Södergrens har redan en och Olssons väntar på en. Vi talar såklart om småbarn vilket ofta brukar betyda förkylningar och andra sjukdomar. Vi hoppas att immunsystemet är lika stark som syreupptagningsförmågan.

Hur tror du att det går?

3 kommentarer till ”Skidpepp tittar i kristallkulan del 2”

Jag tror på en otroligt bra säsong för herrarna. Södergren har tränat bättre än på länge men jag tror trots det att han är den svagaste av Hellner, Johan och Daniel. Det säger något om hur bra dom andra verkar vara. Men det är först när tävlingarna startar som det går att avgöra om Södergren ligger på ett sparkapital. Inte omöjligt att det är så.

Inlagd: 2010-10-20, 17:20
Skriven av: nisse

50km + fristil + Holmenkollen = Södergren.

Han kommer vara med där längst fram, det gäller bara att det inte blir en spurt. Men han kommer i tid åtminstonde vara väldigt nära guldet!

Inlagd: 2010-10-20, 18:30
Skriven av: Skidjan

Det känns väldigt bra när man läser att Hellner, Rickardsson och Olsson är i bättre form än någonsin samt att Södergren är i bättre form än ifjol.

Jag tror att tre av dessa kommer att göra ett helt ok kanske t.o.m. väldigt bra VM, men att en kommer att vara sjuk eller skadad. Min magkänsla säger att det inte kommer att vara Hellner. Om vi ser historiskt så har Sverige nästan aldrig haft samma stafettlag i två mästerskap på rad. Jag anser därför att det är extremt viktigt att Mats Larsson, Mathias Fredriksson får en bra uppbackning för de är de enda rutinerade ”reserverna” för en stafett. Vi bör självklart även testa Modin, Jönsson, Eriksson m fl i VC-stafett också.

Sedan kan jag väl också påpeka att jag sett Södergren tävla två gånger i min hemstad Oslo och båda gångerna har han segrat.

Angående Brink så tror jag att om han kommer i fin form så kan han vara näst bäste svensk om det blir en klungspurt på 5-milen.

Inlagd: 2010-10-20, 22:32
Skriven av: Alexander

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values