Mats Larsson på G

Ni kanske kan storyn. Mats Larsson tränar på bra under försäsong. Sen blir det höst och han blir sjuk lagom till säsongspremiären. Sen är han borta i några månader för att sedan få några veckor med effektiv träning och hux flux vara i världstoppen igen. Mer lättränad kropp finns nog inte.

Men, från och med i år är det slut på den ”livsstilen”. Under förra årets golvning (då han var borta ovanligt länge) bestämde han sig för att kolla upp varför historien återupprepade sig år efter år. Till zsport.se berättar han att har ett antal allergier, bland annat havregryn(!!), vilket gjort att hans immunförsvar varit stukat och därav haft lätt att åka på förkylning efter förkylning.

Den värsta boven av allt var dock frukten:

”Jag varierar mycket mer och i stort sett har tagit bort frukten helt ur min kosthållning. Det kan bli lite grönsaker emellanåt.”

Så inför denna vintern har Larsson (hittills) inte haft några problem alls!!:

”Det är en enorm skillnad. I år har jag inte tappat en enda träningsdag på grund av en förkylning. Känslan att få gå in i en tävlingssäsong med vetskapen att man kunnat göra det som man har tänkt sig är otroligt bra för självförtroendet.”

Vinterns stora mål är som för de flesta: VM i kollen. Där vill han åka 15 klassiskt, den individuella och teamsprinten. Individuella sprinten går ju i fri stil vilket kanske inte är Larssons melodi, men han säger att han blivit bättre på den varan:

”Jag har jobbat otroligt mycket med skaten på försäsongen. Snabbheten har jag så det är mest en teknisk fråga. Samtidigt har jag inte fått så många chanser att visa att jag kan åka fort på skateskidor också.”

Hur som helst ska det bli jäkligt kul att följa Larsson i vinter.

Etiketter: