23 mars 2010, av Oskar

Elofsson skapar fortfarande rubriker

Eller ja, inte Pär Elofsson himself direkt utan istället var det två som slagit vad om att Elofsson skulle vinna OS-guld i Salt Lake City. Risto Dianoff heter karln som var helt säker på att Elof skulle hova hem guld och sa att han skulle skida till Umeå från finska Uleåborg om Elof inte vann. Som ni minns var det några år sen Salt Lake OS gick av stapeln och ni vet hur det gick.

Nu har iallafall Risto skidat de 55 milen hela vägen till Umeå där självaste Mr Elofsson tog emot. Det gillade Risto:

”Att säga att det var kul räcker inte, det är en fantastisk nostalgisk känsla när en sådan världsstjärna kommer hit. Och det är en lika fantastisk och sympatisk människa som när jag senast träffade honom, i Finland 1996.”

Elofsson:

”Det är bra många mil han åkt per dag och sammanlagt är det då mer än vad jag åkt i vinter. Jag vet inte om jag ska beklaga mig eller gratulera, det är ju mitt fel att han hamnat i det här…

Åh jag gillar Per.

Läs mer: Västerbottens-kuriren

6 kommentarer till ”Elofsson skapar fortfarande rubriker”

Tragiskt att Per främst blir ihågkommen för Salt Lake City. Själv är mitt bästa minne av honom den VC helgen han spöade Björn Dählie och vann sin första ind. seger och sedan även höll på att leda Sverige till vinst i stafetten efter en enorm stafett sträcka där´han matchades mot Norge igen, jag har för mig att han tyvärr kraschade och att den skadan var en stor anledning till att säsongen och förberedelserna för Nagano blev så dåliga vill minnas att han inte ens var ett speciellt stort medaljhopp till de spelen trots att vi i sverige brukar vara snabba att haussa upp våra åkare. Men det var en första antydan till vad som skulle komma efter många tunga svenska år i skidspåren.

Inlagd: 2010-03-24, 00:45
Skriven av: Joel Burman

Framgår inte supertydligt men loppen jag skrev om i kommentaren ovan är ifrån säsongen 97/98

Inlagd: 2010-03-24, 00:46
Skriven av: Joel Burman

Minnet sviker, är tydligen ifrån säsongen efter OS i Nagano.
Här är loppet iaf:
http://www.youtube.com/watch?v=CMrCpg5PplY

Inlagd: 2010-03-24, 00:48
Skriven av: Joel Burman

Tack för youtubeklippet – mäktigt!!

Inlagd: 2010-03-24, 08:59
Skriven av: Oskar

Det har hänt en del sedan dess. Inte minst så har skidglasögonen blivit lite fräckare. Då såg det ut som man åkte i simglasögon.

Inlagd: 2010-03-24, 15:45
Skriven av: rs

Det är ett skönt lopp gillar retrokänslan att Ingesson antagligen gjorde ett av sina bästa lopp som aktiv. Användaren som lagt upp detta lopp har sjukt mycket gamla lopp i sin helhet eller som långa sammandrag upplagda. Kollade själv en del lopp som uppladdning under OS.

Inlagd: 2010-03-24, 16:18
Skriven av: Joel Burman

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values